krzysztof823 0 Report post Posted March 2, 2008 Witam, mam zamiar zmodernizować stary (bardzo) komputer i na początek kupić płytę główną. Wydatki mam zamiar rozłożyć w czasie więc pomyślałem o płycie obsługującej agp i pci e. Chciałbym żeby ta płyta tymczasowo mogla usłużyć moje stare komponenty, które później wymienię. Moja konfiguracja to Radeon 9550 (potem karta pci e 16x) AMD Sempron 64 (potem jakiś athlon 64) i ram DDR. Proszę o podawanie modeli i linków (allegro, komputronik). Wiem, że trudno o ideał ale mam nadzieję, że coś się jednak znajdzie. Pozdrawiam! Quote Share this post Link to post Share on other sites
barat 11 Report post Posted March 2, 2008 Ale Twój Sempron jest na Socket 754 ? Jeśli tak to nic nie zrobisz - trzeba wymienić wszystko ... proc, płytę ... kartę graficzną i pamięci (ddr2) ... Podał pełną konfigurację kompa - byłoby łatwiej :) Quote Share this post Link to post Share on other sites
krzysztof823 0 Report post Posted March 3, 2008 Tak, socket 754. Moja płyta główna to gigabite GA-K8NS. Napewno nic nie da się zrobic? A taka płyta: http://www.allegro.pl/item302219376_asrock..._agp_wa_wa.html ( ASROCK939 dualsata2) Wystarczy wymienic procesor? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Grzechu_1990 0 Report post Posted March 3, 2008 Jak już wymieniać to wszystko na AM2 albo 775. Quote Share this post Link to post Share on other sites
maz1i 0 Report post Posted March 3, 2008 Wymień cały sprzęt to będzie najlepsze wyjście. Quote Share this post Link to post Share on other sites