Skocz do zawartości
jorda88

Chłodzenie Na Cpu

Rekomendowane odpowiedzi

Tak jak wyżej szukam chłodzenie na ten procek, posiadając taką płytę (podałem aby wiedziec jaki wymiar chłodzenia sie zmieści). Szukam chłodzenia do 200zł z pastą ! Najlepiej jakby był dostepny w komputroniku bo mam pod nosem. Zależy mi na wydajności i na łatwym montażu. hałas jest drugorzędną rzeczą. Czekam na propozycje..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta Noctua albo Thermalright Ultra 120Extreme, kosztuje ok 180zł, do tego kupujesz jakiś wentylator 120mm (np Scythe S Flex któryś) i masz wydajne i ciche chłodzenie niewiele drożej niż Noctua.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.komputronik.pl/Wentylatory_/_mo...y,id,49657,s,1/

209zł chyba najlepsze co możesz kupić za tą cenę, w zestawie świetny wentylator (w detalu kosztuje 70zł) i świetna pasta.

wczoraj kupiłem i wszystko sie zgadza,ustawiłem wentyl na 900 i jest bezgłosny,chłodzenie bardzo wydajne,wytrzymuje napiecie 1.6V przy wentylatorze na 800,no i jest bardzo stabilne mocowane nie to co w Thermalright Ultra-120 eXtreme którego miałem tydzien temu gdzie mocowanie w porównaniu do tego z Noctua to chyba jakis zart :mad: . Edytowane przez naxt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ultra120 eXtreme jest wydajniejsze od Scythe Ninja Cu. Wydajniejszy od niego jest raczej tylko Thermalright IFX-14... i być może Pentagram HP-120AlCu Karakorum :blink:

Póki co nie wiem, co o tej sytuacji myśleć. :unsure: Wydajność Karakorum wg Svende jest znakomita... ale nawet nie wątpiąc w jego rzetelność sam czekam jeszcze na potwierdzenie w jakichś specjalistycznych testach.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli jak mam 250zl na chlodziwo to brac ifx-14? ;)

karakorum kosztuje 100zl ;> kiedy beda testy? :D

edit: To chlodzenie wcale nie wyglada zle, rozmiarami przypomina mugena, ale heatpipy stykaja sie z radiatorem.. rewolucja za 84zl? Pentagram chyba wie jakie to dobre i dalby cene 400zl ;D cos mala ta cena, przypadek?

Edytowane przez crash_zero

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie też to ciekawi. Na Thermalrighta mnie nie stać (a raczej żal tyle kasy), a taki Pentagram dobry bo polski, dobry bo tani i dobry bo dobry. Tylko niech ktoś to potwierdzi.

nie potwierdzam, jest po prostu wart swojej ceny tak jak freezer wart jest swojej:) roznica w stresie miedzy freezerem a karakorum to 4 - 5 stopni na korzysc karakorum przy maxymalnej 67 dla freezera

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie potwierdzam, jest po prostu wart swojej ceny tak jak freezer wart jest swojej:) roznica w stresie miedzy freezerem a karakorum to 4 - 5 stopni na korzysc karakorum przy maxymalnej 67 dla freezera

I ciagle za malo zeby dorownac 120 ex ;).. ja jeszcze mysle 120 ex vs ifx-14 ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi