xisio Opublikowano 2 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2008 dla odniesienia drugi raid0 w kompie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slow Opublikowano 2 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2008 Coz, tania 2,5 calowka 5400rpm nigdy nie dorowna najnowszym 3,5 calowym dyskom 7200rpm.. Na mojej konfiguracji 2x Seagate Momentus ST980813AS RAID0 w HDtach average read wynosi prawie 100mb/s. W najbliszej przyszlosci planuje dorzucic do macierzy jeszcze 2 dyski. Porzadna 2,5 calowka o pojemnosci 200gb to koszt ok 430 zl. Cztery takie beda cichsze od pojedynczego 3,5 calowego dysku a naprawno wydajniejsze niz dwie zwykle 3,5 calowki. Pozostaje kwestia ceny.. Mnie juz nie trzeba przekonywac, cisza ma swoja cene ale i urok ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xisio Opublikowano 3 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2008 (edytowane) do kompletu, tutaj nie chodzi o wydajnosc ale o cisze... wydajnosc mam w tej chwili... i to samo co wczesniej z wlaczonym cache. Edytowane 3 Marca 2008 przez xisio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...