samhain Opublikowano 22 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2008 wydaje mi się że nie jest to jakimś większym problemem zaprojektowanie większej zapinki czytaj topu chyba że się mylę :lol: tak jest to duzy problem... bo jest to wykonywane z jednego kawalka mosiadzu... im wiekszy tym wieksza cena... takze dla koncowego klienta... a trzeba wybrac jakis kompromis... i to staramy sie osiagnac... jest opcja doczepianej ale wg mnie nie wygladaloby to juz tak atrakcyjnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 22 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2008 Potwierdzam, bloczek wyglada naprawde niezle. Ale trzeba przyznac ze glownie robi to top. Gdyby udalo sie opracowac fajne topy tego typu na frosty bylo by rownie pieknie (a sa to udane, proste i nie stawiajace oporow spody - jedyne czego na dzisiejszym rynku im brakuje to mody na plekse). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narciarz Opublikowano 22 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2008 Dzieki za cieple przyjecie bloczku... mocno obawialismy sie tej reakcji... ale wyszlo bdb! :D pracujemy nad powiekszeniem zapinki by mialo rozstaw do 70-75mm, wtedy bedzie pasowac rowniez na p35 ... Jak zrobicie taką zapinke w ciągu miesiąca czasu to biore dwa takie bloczki z miejsca :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrekplay Opublikowano 22 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2008 (edytowane) właśnie tylko tej możliwości zamontowania na P35 brakuje, chipset obecnie jest bardzo popularny i taka zapinka by się na prawdę przydała ;) bloczek wygląda świetnie, według mnie dużo lepiej od bloczka MNP na chipset i jest w rozsądnej cenie... to czekamy na tę wersję pasującą na P35 ;) Edytowane 22 Marca 2008 przez Piotrekplay Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrOOliK89 Opublikowano 23 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2008 A czy tak ciężko dorobić taką zapinkę? Wydaje mi się że nie, no chyba że ktoś jest wielkim estetą ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darksigns Opublikowano 24 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2008 (edytowane) ladny bloczek ladny , tylko troszke za gruby na moj gust ^^ pod grafe nie wejdzie .. EDIT: ale na zdjeciach sprawia wrazenie "strasznie tlustego" - sprawna iluzja Edytowane 24 Marca 2008 przez darksigns Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 24 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2008 ladny bloczek ladny , tylko troszke za gruby na moj gust ^^ pod grafe nie wejdzie .. grubosc jest ok... ma przeciez 12mm miesci sie nawet na DFi LP nf4... kwestia by go tak ulozyc by krocce nie zawadzaly o grafe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borys-Tech Opublikowano 24 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2008 Gratki zrobienia bardzo ładnego bloku niklowanie całości wyszło naprawdę ładnie. Pozostaje czekać jak już koledzy wyżej napisali na inne bloki z nowej serii ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narciarz Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Czy już wiadomo kiedy będą nowe bloczki na NB ? Bo jestem na etapie kupna i dwa mi są potrzebne :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Czy już wiadomo kiedy będą nowe bloczki na NB ? Bo jestem na etapie kupna i dwa mi są potrzebne :rolleyes: do konca miesiaca powinny pojawic sie z poprawionymi zapinko - topami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narciarz Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2008 do konca miesiaca powinny pojawic sie z poprawionymi zapinko - topami No to pięknie. Czekam i dwa biore :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borys-Tech Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Samhain jak idą pracę nad poprawioną zapinką?? Napisałeś że pasuje nawet na NF4, czyli o ile rozumiem można zamontować grafę w górnym slocie PCIE i blok się zmieści?? Wiadomo może coś o premierze kolejnych bloczków?? Jestem chętny na cała rodziną jeśli będzie wyglądała równie dobrze ^^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Napisałeś że pasuje nawet na NF4, czyli o ile rozumiem można zamontować grafę w górnym slocie PCIE i blok się zmieści?? Wiadomo może coś o premierze kolejnych bloczków?? Jestem chętny na cała rodziną jeśli będzie wyglądała równie dobrze ^^ tak pasuje na NF4 (nawet obecna wersja pasuje - chcesz fotke?) kolejne sa w trakcie... troszke mocne tempo sobei narzucilismy ostatnio (duzo nowych konstrukcji), ale nie powinno byc problemu... :) niespodzianki w drodze :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narciarz Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2008 tak pasuje na NF4 (nawet obecna wersja pasuje - chcesz fotke?) kolejne sa w trakcie... troszke mocne tempo sobei narzucilismy ostatnio (duzo nowych konstrukcji), ale nie powinno byc problemu... :) niespodzianki w drodze :D i bardzo dobrze, że narzuciliście sobie mocne tempo, dla nas klientów to dobra sprawa. Chciałbym zapytać w poczekaniu na nowe zapinki pod bloczki na NB, czy będzie w końcu blok pod GF8800GTX? W prawdzie karta została zastąpiona modelami na G92 ale dużo osób ją posiada. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borys-Tech Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2008 (edytowane) A ja mam kolejne pytanie odnośnie CubeNB. Top ma 8mm a spód 4mm i takie pytanie gdy wkręcę do oporu złączkę on ma gwint 8mm to czy nie przeszkadza to w rozprowadzeniu cieczy wewnątrz?? Edytowane 19 Kwietnia 2008 przez Borys-Tech Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2008 A ja mam kolejne pytanie odnośnie CubeNB. Top ma 8mm a spód 4mm i takie pytanie gdy wkręcę do oporu złączkę on ma gwint 8mm to czy nie przeszkadza to w rozprowadzeniu cieczy wewnątrz?? zadnego ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borys-Tech Opublikowano 13 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2008 Samhain jak tam prace nad tą poprawioną wersję bloku z większą zapinką?? Jest już dostępna?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedras77 Opublikowano 14 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2008 czy będzie w końcu blok pod GF8800GTX? W prawdzie karta została zastąpiona modelami na G92 ale dużo osób ją posiada.Watpie... Wystarczy na allegro popatrzec po ile wyprzedaja bloczki zalmana na G80 - GTS i te na GTX/Ultra, przy takich cenach jak w tej chwili bedzie ciezko zrobic cos czyms by sie wieksza ilosc osob zainteresowala, podobnie bloczki na GT/GTS 512 (G92) po 60pln za zalmana ostatnio sprzedawali... Ja bym proponowal raczej wziac sie za radoslawy 4850/4870, bo jakos na to fullcoverow w PL jeszcze nie widac, na zachodzie tez chyba z tym slabo. Jesli powiedzmy w przeciagu miesiaca by sie pojawily to sam bym od razu jeden wziol :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 14 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2008 pracujemy nad nowymi projektami, niedlugo premiery, w jakiej kolejnosci i jakie kiedy nie powiem bo nie wiem, sukcesywnie a teraz wracam do pracy... wk oncu siedzac na forum bloki sienie zrobia, ktos musi projektowac ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit202 Opublikowano 21 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2008 no samhain az sam sie nie moge doczekać co tam poprojektowałeś :) a sam nadal czekam na cos na full GPU. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 21 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2008 no samhain az sam sie nie moge doczekać co tam poprojektowałeś :) a sam nadal czekam na cos na full GPU. jakbys na gg (o ile masz ciagle to samo) odpowiedzial byloby ciut szybciej ;P co do projektow: pracujemy nad nowymi projektami, niedlugo premiery, w jakiej kolejnosci i jakie kiedy nie powiem bo nie wiem, sukcesywnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 23 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2008 jakbys na gg (o ile masz ciagle to samo) odpowiedzial byloby ciut szybciej ;P co do projektow: Jasne tyle czasu juz slyszymy o F4, HH, colderze... no i moje zlaczki do pompki to pewnie PP sobie w krany wkrecilo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 23 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2008 Jasne tyle czasu juz slyszymy o F4, HH, colderze... no i moje zlaczki do pompki to pewnie PP sobie w krany wkrecilo. "na fliperach masz juz wszystkie rekordy? czy sie dziela forty forty?" daruj sobie zgryzliwosc Rybciu, daleko na tym nie zajedziesz a co PP zrobila z Twymi zlaczkami to ja nie mam pojecia... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...