Goto Opublikowano 3 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2008 (edytowane) Otóż bawiłem się w podkręcanie mojego ati 3870. i mam pytanie. czy temp według Catalyst Conteorl center 61-75 C (normalnie 53-61)a według wyswietlacza na obudowie 45 C (normalnie 36)to wysoką temperatura, zagrażajaca komputerowi, lepiej spuscic troche z podkręcenia? btw. podkręciłem GPU z 777 na 850 a memory z 1126 na 1141. Edytowane 3 Marca 2008 przez Goto Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 3 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2008 Otóż bawiłem się w podkręcanie mojego ati 3870. i mam pytanie. czy temp (według CCC) 75 C a według wyswietlacza na obudowie 45 C to wysoką temperatura, zagrażajaca komputerowi, lepiej spuscic troche z podkręcenia? btw. podkręciłem GPU z 777 na 850 a memory z 1126 na 1141. 75C to taka niby granica (no naprawde to 90 ale...) zmieniales chlodzenie ? smarowales lepsza pasta ? p.s. Inna inszosc to 75C w stresie jest do zaakceptowania, w idle trzeba by sie nad tym zastanowic...... wiec napisz cos wiecej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goto Opublikowano 3 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2008 e... mówięłm już że zbytnio się nie znam na podkręcaniu? ^^''' Żadną mascią nie smaruję, a co do stresu i idle to zbytnio nei wiem o co chodzi, jeżeli o to to gdy karta nie pracuje ma temp ok 61 C, przy grze w wiedźmina miałem 75 C :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 4 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2008 e... mówięłm już że zbytnio się nie znam na podkręcaniu? ^^''' Żadną mascią nie smaruję, a co do stresu i idle to zbytnio nei wiem o co chodzi, jeżeli o to to gdy karta nie pracuje ma temp ok 61 C, przy grze w wiedźmina miałem 75 C :) Dobrze zinterpretowales idle i stress, a temperatury masz jeszcze w normie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...