baka Opublikowano 3 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2008 (edytowane) Potrzebuje wyjac pamiec z 2 slotu ale nie wiem gdzie ona jest, czy ktos na forum juz rozkrecal ten model i moze mi pomoc ? :) nie ukrywam ze bardzo przydala by mi sie instrukcja serwisowa. edit: podobno 2 slot jest pod klawiatura ...jak sie tam dostac ? edit 2 Cytat z firum CHIPa Też miałem z tym problem przy Amilo Pa1510, ale wpadłem na jeden pomysł, który się okazał trafny. Jeżeli nadal ktoś ma z tym problem to opisuję co należy zrobić aby dojść do drugiej kości. Na spodzie laptopa jest dłuższa śrubka (podpisana K/B) podtrzymująca klawiaturę. Rozkręca się ją, później w miarę delikatnie odgina zaczepy przy klawiaturze (na górze i po bokach, na dole klawiatury ich nie ma) i zdejmuje klawiaturę. Pod nią jest klapka ze śrubką i tam nasza druga kość ram Wink Edytowane 4 Marca 2008 przez baka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torwald Opublikowano 6 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2008 (edytowane) Nie zebym sie czepial, ale jesli masz dokladny opis jak dostac sie do tej kostki, to czego od nas oczekujesz ? Tutoriala krok-po-kroku ? ;] Odkrecis srobke, zdemontowac klawisze, odkrecic klapke i wyciagnac RAM. Ot cala filozofia. PS. W wiekszosci lapkow, jesli 2 slotu nie ma obok pierwszego, to jest pod klawiatura. Innych miejsc gdzie nalezy szukac RAM nie ma ;] Edytowane 6 Marca 2008 przez Torwald Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
igorro Opublikowano 11 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2008 chyba wszystkie FS tak mają - w moim Amilo Pi 2515 drugi slot także znajduje się pod klawiaturą <_< moim zdaniem nie wiem co to za poroniony pomysł :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...