Skocz do zawartości
STUDENTKA

Osoby Powyżej 18go Roku życia Proszę O Wypełnienie Mojej Ankiety Potrzebnej Mi Do Pracy Mgr

Rekomendowane odpowiedzi

imo nieprzemyślana ankieta i nie jestem w stanie jej wypełnić ;) w moim rozumieniu promocja to coś mającego na celu umożliwienie dokniana przez kupującego choćby pozornie korzystniejszego zakupu,, w ankiecie promocja jest rozumiana z punktu widzenia akademickiego,, skoro nie rozumiemy się na poziomie definicji - sprawdziłem,, nie da się wypełnić tej ankiety..

2 - pytania z jaką promocją spotykasz się najczęściej - i obok telemarketing (raczej nie masowy..) i "reklama" (czy jest coś bardziej masowego ?),, co utwierdza mnie w przekonaniu że to wszysatko jest nie do końca przemyślane ;)

3. dla mnie prawdziwa promocja to 1. obniżka cen,, realnie,, niska marża,, 2. typowe marketowe pasta do zębów + mydlo gratis

promocja to chyba słowo dla kowalskiego zbyt oklepane w jego zawężonym marketingowym znaczeniu (vide pierwszy akapit..),, gdyby zamiast nacechowanego promocja użyć promowanie ->>> zmieni to obraz ankiety dla osoby której (a tak statystycznie będzie..) nie chce się myśleć nad czymś co koliduje z jej utrwalonym postrzeganiem, tak działa to i na poziomie definicji ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

forest kila zbila nie rozumiem czego Ty nie rozumiesz :| w w/w ankiecie chodzi mi byś napisał co rozumiesz pod pojęciem promocja a co pod promocja sprzedaży i tyle

ad2 jednakże i telemerketing i reklama to instrumenty promocji więc niby jak to miałam podzielić? :|

btw ankieta była sprawdzona przez mojego promotora :)

dziękuję tym co wypełnili i proszę kolejne osoby o wypełnienie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi