Skocz do zawartości
S1mon

Komp Za 2100zł

Rekomendowane odpowiedzi

Komp dla kumpla. Przygotowałem takie zestawienie:

Proc E8200 OEM - 509zł

Płyta ABIT IP35-E - 287zł

Ram 2x1GB OCZ Special Ops 800 - 158zł

HDD Seagate 250GB - 200zł

VGA 9600Gt Pov - 509zł

DVD LG - 100zł

Buda I-box - 70zł

Zasiłka Corsair 450W -209zł

Cooler AC Freezer 7 -70zł

2112zł

Na chwile obecna chyba lepiej ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> 9600gt niz 8800gt a lepiej dolozyc do tego E8200. Mam zamiar go wykrecic do 4Ghz. I czy te pamiatki i płyta na to pozwola?

Ten 9600gt oczywiscie bedzie tez krecony. Monitor 21".

Prosze o ewentualne sugestie i poprawki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żeby wykręcić go na 4ghz będziesz potrzebował FSB 500mhz, ten Abit nie mówie że jest zły ale rożnie może sobie poradzić dlatego wziąłbym coś lepszego do OC, proponuje MSI P35 Neo2-FR, Asus P5K Pro, na DFI zapewne ci już nie wystarczy. Pamiątki zatem przy dzielniku 1:1 będą musiały robić 1000mhz a OCZ są często wątpliwe pod tym względem, masz szczęście to zrobią 1000mhz CL5 przy około 2,2/2,3v a masz pecha to się skończą przy 900mhz CL5 i wtedy o 4ghz możesz pomarzyć :wink: Zatem poszukaj Kingstonów na kościach ELPIDA ( koniecznie dopytaj sie w sklepie czy gdzieś tam, czy są na elpidzie) wówczas będzie dużo większa szansa na 4ghz bo te pamiątki z reguły przy około 2,3v robią ~1050mhz więc masz jeszcze zapas :wink: Ewentualnie Corsairy XMS2 w rewizji 7.1 :D reszta OK ;]

Edytowane przez Fredek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapewne chodzi o te pamieci http://www.sirius.pl/komputery/towar_cenni..._2x1GB_CL5.html tylko jak sprawdzic ich rewizje? Czy tylko jest sens brac te z rev. 7.1?

Ze wgledu na to ze kumpel nie ma pojecia o OC, to bardzo zalezałoby mi na takiej płycie, zeby nie miała problemow typu "resetowanie do ustawien domyslnych". Ustawic i zapomniec, a nie latac do niego co jakis czas i na nowo konfigurowac :D Przegladajac pobieznie watek o tym Abicie to wyczytałem ze czasami mu sie to niestety zdaza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja ostanio skąłdałem takie zestawy (6)

Intel Core 2 Duo E8200 BOX 579

ASUS P5K PRO 339

2x1GB Transcend 800 160

ZOTAC 9600GT 579

SAMSUNG 160GB 144

SAMSUNG SH-D162D 65

ACUTAKE Blake 79

Corsair VX450W 199

Microsoft OEM Basic Black Value Pac 55

co prawda tu jest DVD rom ale mozesz dorzucic 20 zł i masz DVD RW

a klawa i mycha jak nie potrzebne to out ;)

można też uciąć parę zł na grafie kupując INNO3D za około 530-540zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eee nie za bardzo za mniejsze pienadze mam lepszy zestaw :) .

Tak troche poczytałem o tym E8200 i doszedłem do wnosku ze chyba lepiej te pieniadze dołozyc do grafy, bo ten komp to w sumie tylko do grania bedzie. Co myslicie o tym:

Proc E2160 - 200zł

Płyta ABIT IP35-E - 287zł

Ram 2x1GB OCZ Special Ops 800 - 158zł

HDD Seagate 250GB - 200zł

VGA 8800Gts 512 - 882zł

DVD LG - 100zł

Buda I-box - 70zł

Zasiłka Corsair 450W -209zł

Proc na ok 3ghz nie bedzie ograniczał tej grafy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi