ddadam Opublikowano 4 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2008 Witam, zamierzam wkrótce ulepszyć swojego starego kompa, po zmianach wyglądało by to tak (dodam że raczej nie gram w gry - głównie net, filmy): Dual Core 2160 Gigabyte GA-G31M-S2L (zintegrowana grafika) Corsair Value Select 667MHz 2x512 MB Seagate 80GB Barracuda 7200.?? ATA jakiś stary Zasilacz na razie też stary no name 350W, później Modecom 350W nie Feel Jak w/w zestaw poradziłby sobie z filmami HD? Planuje trochępodkręcić proca ale nie wiem jak na tej płycie pójdzie i czy ramy mnie nie ograniczą... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweł.s Opublikowano 4 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2008 raczej grafa Cię ograniczy z tymi filmami... na integrze mogą skakać :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobster Opublikowano 4 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2008 (edytowane) Będą dobrze chodzić, w HD ważny CPU. Grafa ma tyle do gadania co zeszłoroczny śnieg. Poczytaj trochę o .mp4, x264 oraz HD. Edytowane 4 Marca 2008 przez tobster Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barat Opublikowano 4 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2008 Mógłbyś się zastanowić nad 2x1GB ram ... jest on teraz na prawdę tani a wzrost komfortu pracy 1GB vs 2GB na pewno odczujesz. Jak barracuda na ATA to 7200.7 ... sam miałem wersję 40GB i była cichutka (nawet gdy mieliło dyskiem). Ale ... może jednak się skusisz na jakąś 160-250GB SATAII ... dzięki temu filmy będziesz oglądał z dysku ... i będziesz ich mógł mieć kilka :) Za używkę 80GB ATA zapłacisz jakieś 70zł... za nową 160 jakieś 150zł a za nową 250 jakieś 180zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ddadam Opublikowano 4 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2008 Z nowych części kupuję tylko płytę i procesor. Dysk, pamięć i zasilacz mam ze starego kompa więc na razie raczej nie zamierzam kupować nowych, zresztą przez te remonty i tak sianka mało więc ograniczam się w wydatkach na maxa ;) i tak zaszalałem z tym e2160, mógł być przecież celeron E1200 1.60GHz ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...