Zonc Opublikowano 7 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2008 Dlaczego sp lecą w kosmos a ropy/tmu stoją praktycznie w miejscu? bez aa i w smarkach bez włączonego wygładzania będzie super karta, a z już nie (jak zwykle...) Już chyba od półtora roku karty zatrzymały się na 16 rop, stare gts/x miały 20/24 ale niskie zegary, potem powrót do 16 w g92/94 i ciągle nic... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 7 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2008 Jak chcesz więcej rop/tmu to bierzesz ogromnego i drogiego gt200 :wink: Może wyjdzie coś z tego AA robionego przez sp (w r600 coś tam niezdarnie próbowali) :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domell Opublikowano 7 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2008 Sek w tym że ponoć Rv770 nie "robi" już AA przez SP.... Dlatego też pewnie wydajnośc w tym trybie ma być znaczaco wyższa.... :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 7 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2008 No podobno zobaczymy jak to będzie w praniu. W przyszłym tygodniu powinny się już pojawić jakieś testy Radeona ^^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quo Opublikowano 7 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2008 moze ma 480 zwyklych SP + 320 SP z przeznaczeniem i optymalizacja do MSAA czyli razem 800 zgaduj zgadula :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irmo Opublikowano 7 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2008 moze ma 480 zwyklych SP + 320 SP z przeznaczeniem i optymalizacja do MSAA czyli razem 800 zgaduj zgadula :mur: he he ciśnienie rośnie, do premiery zrobiło się jeszcze dalej dzięki decyzji AMD to do tego czasy "powariujemy" przez te domysły :shock: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 7 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2008 Zastanawia mnie jedna rzecz. Skoro rv670 ma 666mln tranzystorów przy 320SP i wielkości rdzenia jak powyżej, to logicznie myśląc przy trochę większym rdzeniu i jak podają różne źródła ok. 800mln tranzystorów ilość procesorów wyniesie 480. A czemu nie 800SP? Ilość tranzystorów w rv770 większa o ok 20% Wielkość rdzenia na oko większa o 20% Ilość przebudowanych jednostek SP większa o ok 50% Druga opcja to całkowicie inaczej zbudowane jednostki SP. Mniejsze ale w większej ilości. To takie gdybanie ale ciężko uwierzyć w te 800SP. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 7 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2008 (edytowane) Sek w tym że ponoć Rv770 nie "robi" już AA przez SP.... Dlatego też pewnie wydajnośc w tym trybie ma być znaczaco wyższa.... :wink:Ale dlaczego ma być wyższa? Przecież klasycznie AA "robią" ROP'y, a tych w rv770 będzie (według plotek :D ) 16 :? pzdr @Kojak dlatego info o tych 800sp jest powiedzmy delikatnie naciągane :wink: Edytowane 7 Czerwca 2008 przez chemiczny_ali Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darth silwan Opublikowano 8 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2008 Raczej nie przewracali architektury do góry nogami... nadal pewnie torobią SP, tylko że pewnie znacznie sprawniej, sięuczy na błędach... mam nadzieję ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bushidoblade Opublikowano 8 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2008 siemka :wink: to jak znawcy tematu grafa 4870 bedzie wydajniejsza od 9800gtx i w podobnej cenie bo sie na nia nakrecilem i jej gddr5 i na zimowe wieczory planuje bardziej wydajna grafe zmienic i zastapic mojego 8600gt na ddr2 <_< chociaz opcja jesli bedzie wydajniejsza od 8800gts a tansza od 9800gtx tez wchodzi w plany :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 9 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2008 Mam nadzieje że przełożenie premiery z 18 na 25 spowoduje przynajmniej, że karty w dniu premiery będzie można kupić w Polsce, bo jeśli mimo przesunięcia premiery będzie to niemożliwe, to kicha :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 9 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2008 Znowu obsuwa :/ ostatnio było 23. Coś to przypomina R600 :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 9 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2008 Znowu obsuwa :/ ostatnio było 23. Coś to przypomina R600 :/ "Prawie" tak samo :) Tu jest pare dni przesuniecia , zeby ludzie przestali sie podniecac GT200 a tam byly miesiace. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 9 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2008 siemka :wink: to jak znawcy tematu grafa 4870 bedzie wydajniejsza od 9800gtx i w podobnej cenie bo sie na nia nakrecilem i jej gddr5 i na zimowe wieczory planuje bardziej wydajna grafe zmienic i zastapic mojego 8600gt na ddr2 <_< chociaz opcja jesli bedzie wydajniejsza od 8800gts a tansza od 9800gtx tez wchodzi w plany :wink:Jak chcesz na zimowe wieczory to zapewne będziesz miał już do tej pory milion testów :D a nie wróżby. Prawdopodobnie jednak będzie bardziej wydajna od 9800GTX (mowa o 4870 ddr5). Ale nie spiesz się z zakupem skoro to na zimę, bo pewnie cena spadnie 30-50% do tego czasu. Taki już urok premier :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 9 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2008 Jeżeli już wróżymy to ile muszę odłożyć kasy na 4870 w dzień premiery? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darth silwan Opublikowano 9 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2008 Z kafel napewno ;) Pazerność dystrybutorów naszych w dniu premiery jest bliska nieskończoności ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smirnov Opublikowano 9 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2008 (edytowane) Jeżeli już wróżymy to ile muszę odłożyć kasy na 4870 w dzień premiery? Z kafel napewno ;) Pazerność dystrybutorów naszych w dniu premiery jest bliska nieskończoności ;) A myślicie że w anglii też tacy pazerni są. Bo już mnie denerwuje 3450. (na tym to nawet saper przycina :wink: ) EDIT: No w dniu premiery to nie muszę kupować, ale tak z tydzień po??? Edytowane 9 Czerwca 2008 przez smirnov Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gugus Opublikowano 9 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2008 Dla mnie dziwne jest, ze zarowno 4870 jak i jego dwuprocesorowa odmiana posiadaja po 1gb pamieci gddr3/gddr5... W necie pojawily sie plotki o wspoldzielonej pamieci, ktora maja zastosowac w tej karcie, czy to mozliwe? W koncu karta pokonuje gtx280 w 3dmarku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 9 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2008 Jeżeli już wróżymy to ile muszę odłożyć kasy na 4870 w dzień premiery?Ja bym obstawiał, że w dniu premiery będzie dostępna, ale w Polsce nie ;( W Anglii tydzień po to już bardziej ale ceny referencyjne + 30 a nawet 40% mogą się pojawiać. Ja choć bym był ni ewiem jak napalony poczekal bym miesiąc na tym 3450 ;) a i tak nie wyjdzie na razie żadna low profil chyba po wakejszyn albo coś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smirnov Opublikowano 9 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2008 Ja bym obstawiał, że w dniu premiery będzie dostępna, ale w Polsce nie ;( W Anglii tydzień po to już bardziej ale ceny referencyjne + 30 a nawet 40% mogą się pojawiać. Ja choć bym był ni ewiem jak napalony poczekal bym miesiąc na tym 3450 ;) a i tak nie wyjdzie na razie żadna low profil chyba po wakejszyn albo coś. Ja nie szukam low profil. Ta 3450 kupilem bo tania byla. Miesiac temu złożyłem nowego kompa i chciałem zaczekać do premiery nowych radków i nv w nadziei, że kupię radka z 1 ligi (mam nadzieję, nowe radki pokażą większą klasę niż nasz team narodowy wczoraj) / lub 98gtx może troszkę cena spadnie(lub 98gx2 - cena jak obecne 98gtx??? (no co?? pomażyć nie wolno??)) Więc jeśli radki pokażą klasę to mam nadzieję, że cena szybko spadnie ( ten TV out) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RBEJ Opublikowano 10 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2008 Czyżby 2xRadeon 4850 lepszy od GTX 280 w Crysis?? http://www.xtremesystems.org/forums/showpo...;postcount=1390 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 10 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2008 (edytowane) Koleś z XS[OBR] ma już HD4850, potrzebne są tylko stery :D. Wyniki powinien już dzisiaj zamieścić - NDA go nie obowiązuje :D Edytowane 10 Czerwca 2008 przez cavarr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JAnek87 Opublikowano 10 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2008 No to czekam z niecierpliwością :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 10 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2008 Również ostrzę sobie ząbki na te testy :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 10 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2008 No to chyba coś jak 9700 :) pamiętam tamte czasy :) no AMD trzymam kciuki ^^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Korkodyl Opublikowano 10 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2008 Ocho - duuuzo ludzikow czeka na te testy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 10 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2008 Jednak 800SP: http://my.ocworkbench.com/2008/amd/AMD_Rad...50_HD4870-1.htm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JAnek87 Opublikowano 10 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2008 No to będzie jazda ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Korkodyl Opublikowano 10 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2008 Testyyyyy! Ja chce testy!! :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 8600GT Opublikowano 10 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2008 Mój ziomek będzie miał 2 rdzeniówke za 500 zł!!!!! Z USA, ci Polacy, to wielcy zdziercy... Ciekawe jakie ceny w Anglii Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...