darth silwan Opublikowano 15 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2008 Napewno byś na tym nie stracił ;) Ile jeszcze trzeba czekać na oficjalne testy? :( A zauważyliście, że egielda testuje radeony na jakiś starych padagrach sterownikach? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 15 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2008 Nie sądzę, że to prawda. Niestety. :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
satou Opublikowano 15 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2008 Nie sądzę, że to prawda. Niestety. :(wystarczyloby mi ze bedzie dorownywala wydajnoscia do 9800gtx a tylko miejscami te 15% wiecej. Za 600-700zl tak wlasnie sobie wyobrazam stosunek cena/wydajnosc. Skad twoje obawy ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domell Opublikowano 15 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2008 zrodlo: PcLab mam nadzieje ze to prawda. wtedy widzialbym sens modernizacji kompa pod katem grafiki za wiecej niz 500zl. Tyle że narazie wg wstepnych testów na Xtremesystems i Chiphellu to karcie generalnie bliżej do wydajności GF8800GT niż 15-20% wyzszej wydajności od GF9800GTX :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 15 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2008 Jeszcze do premiery nieco ponad tydzień, niedługo redakcje powinny dostać karty do oficjalnych testów, by 25 po uchyleniu embarga wypuścić je, myślę, że coś konkretnego może wypłynąć do tego czasu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 16 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2008 (edytowane) screeny z GPU-Z to potwierdzają. Będzie 480sp... przy 800SP karta była by znacznie szybsza niz 8-9% od 8800GT... powinna spokojnie konkurować z GTX280, a tak się nie stanie, więc gdybanie żę będzie miała 800sp nie ma sensu :rolleyes: Gdzie są "Ci", którzy zapierali się, że nie da się zmieścić 800sp na tak małym rdzeniu? BTW, rzeczywiście możliwość podłączenia 2x 4870 może zaowocować bardzo dobrą wydajnością. Cieszy to, że ATI wraca do gry (życzę im jak najlepiej) Zapewne wyniki w grach się jeszcze poprawią (tak jak było z r600), także teraz wszystko zależy od tego jak ludzie od sterów wykorzystają możliwości nowych kart :] Łyso ?? The SP number of RV770 is not 800 We learnt from AMD that the number of SP inside RV770 isn't 800. Actually, this number is more than 800sp, but AMD hasn't told us the exact number. But you can image 850 or 840 sp are actually put inside the RV770 chip, AMD only opens 800sp to consumers, the left sp have been shielded. We hope someone or some software could open the shielded sp for us. Anyway AMD will shown a live demo of RV770 with a frog as the protagonist. Edytowane 16 Czerwca 2008 przez cavarr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RBEJ Opublikowano 16 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2008 (edytowane) Nie widzę sensu ukrywania pozostałych SP. No chyba żeby wkrótce na rynku miałaby ukazać się karta z 850SP. Edytowane 16 Czerwca 2008 przez RBEJ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 16 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2008 w grach nie jest juz tak rewelacyjnie ;/ http://my.ocworkbench.com/bbs/showthread.p...2685#post432685 w smarkach może i tak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 16 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2008 (edytowane) Te karty będą działać z hybrid crossfire ? Czyli że jeżeli połączymy ją z Integrą 780g to przy windowsiku będzie się wyłączać?? Dzięki temu można by zrobić cichą/oszczędną platformę do neta/muzy/filmów i wydajną do gier :) Edytowane 16 Czerwca 2008 przez pci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
got3n Opublikowano 16 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2008 No pojawiły sie na hurtowni 4850 512mb od Asusa za 605zł całe 10szt maja ; ) Więc nie tak źle biorąc pod uwage ze to ASUS ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RBEJ Opublikowano 16 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2008 No to cena 500-550zł jest jak najbardziej możliwa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 16 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2008 wystarczyloby mi ze bedzie dorownywala wydajnoscia do 9800gtx a tylko miejscami te 15% wiecej. Za 600-700zl tak wlasnie sobie wyobrazam stosunek cena/wydajnosc. Skad twoje obawy ?Do konkurencji z GTX9800 wystawione jest 4870 a nie 4850 więc nie ma co mówić o takich wynikach, cenowo to też nie ta sama półka, raczej nie jest możliwe aby 4850 o 15% wyprzedzała najmocniejszą do tej pory jednordzeniową kartę. No chyba, że w jednym szczególnym teście gdzie akurat ma przewagę ale nie ogólnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 16 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2008 (edytowane) Kiedy sie mają w sklepach pojawić, czekam z niecierpliwością na ta kartę ? termin 25 czerwiec nadal aktualny ?? Edytowane 16 Czerwca 2008 przez pci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
got3n Opublikowano 16 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2008 no 4850 juz są jak cos to PW ; P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RBEJ Opublikowano 16 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2008 No to panowie kto pierwszy zaryzykuje??. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
awq Opublikowano 16 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2008 I potem czekamy na testy :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateo1977 Opublikowano 16 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2008 Jeżeli znacie dostępność hd4870 to podajcie proszę date. Bo już nie wiem czy one będą dostępne razem z hd4850? Bo hd4870x2 wiem że ma byc dostępne właśnie 6tyg. po premierze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zonepc Opublikowano 16 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2008 Sa juz dostepne: http://icomp.pl/produkty.php?sid=karty_graficzne-710 Nice. W europie maja byc w cenie ~199 euro wiec by sie zgadzalo. Teraz kwestia z SP czy w koncu 800 przy 625Mhz czy 480 i na shaderach inny zegar (1050 Mhz) niz na rdzeniu. Wg. fotki AMD jest 800, ale moglo sie cos zmienic (tak jak swego czasu bylo z 8600GTS). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
satou Opublikowano 16 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2008 Sa juz dostepne: http://icomp.pl/produkty.php?sid=karty_graficzne-710 Nice. W europie maja byc w cenie ~199 euro wiec by sie zgadzalo. Teraz kwestia z SP czy w koncu 800 przy 625Mhz czy 480 i na shaderach inny zegar (1050 Mhz) niz na rdzeniu. Wg. fotki AMD jest 800, ale moglo sie cos zmienic (tak jak swego czasu bylo z 8600GTS). 660 zl ... calkiem przyzwoita cena bym powiedzial jak na poczatek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RBEJ Opublikowano 16 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2008 (edytowane) Jakby w Europie miały kosztować 200Euro to cena byłaby o wiele większa od tej z Icompu. Przecież Polak lubi zarobić :razz: Edytowane 16 Czerwca 2008 przez RBEJ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
got3n Opublikowano 16 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2008 (edytowane) dużo i marze ladna maja.......... hehe to juz wiem kto mi sprzatnął te 10szt z hurtowni, kurde nie zdarzylem nawet jednej zarezrwowac na sklep wziąśc do testów ; ) jak ktos chetny to mam dwie sztuki jak z icompu 610zł 3 lata gwarancji Edytowane 16 Czerwca 2008 przez got3n Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 16 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2008 Na razie drogo jak na referencyjny syf , tyle to ja moge dac za His Ice-Q :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 16 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2008 w grach nie jest juz tak rewelacyjnie ;/ http://my.ocworkbench.com/bbs/showthread.p...2685#post432685 w smarkach może i tak A czy nie jest to czasem DX10? Bo jeśli tak, a tak wynika ze screena to avg=30fps w dx10 to chyba niezły wynik? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 16 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2008 A no DX10. Powiedzcie, brać 4850 czy nie :> bo jestem okropnie niezdecydowany :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 16 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2008 wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują na to, że będzie to bardzo udana karta w rozsądnej cenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 16 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2008 A no DX10. Powiedzcie, brać 4850 czy nie :> bo jestem okropnie niezdecydowany :D Niedługo będzie po 560,- więc jak Ci nie przeszkadza dopłacić 100 za nowość to chyba nie będzie źle :) Jak Ci bardzo zależy aby w crysisie było full HD very h to poczekaj na resztę zapowiedzianych premier. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 16 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2008 Hymm, a lepsze to będzie od 880GTS :> ten 4850 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kad2 Opublikowano 16 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2008 (edytowane) Ktoś się może orientuje,czy rozstaw otworów jest taki sam jak w 3870?Mam accelero s1 z którego nie chcę rezygnować :wink: ,a 4850 kusi :wink: . Edytowane 16 Czerwca 2008 przez kad2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
satou Opublikowano 16 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2008 (edytowane) w grach nie jest juz tak rewelacyjnie ;/ http://my.ocworkbench.com/bbs/showthread.p...2685#post432685 w smarkach może i tak a co to Crysis jest jedyna gra czy jak ... bo z tego co widze na tym obrazku to benchmark z Crysisa ktory jak dla mnie jest zadnym wyznacznikiem. Wole poczekac na obszerniejsze testy. Edytowane 16 Czerwca 2008 przez satou Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RBEJ Opublikowano 16 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2008 Jak karta pojawi się w Gralu lub Esc, to się chyba skuszę. Jeszcze jak cena spadnie do 550zł to będzie fajnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...