Gość redspace Opublikowano 24 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2008 (edytowane) Przyznać trzeba, że HD4870 szaleje w niektórych tytułach pokonując GTX280, np. Bioshock :D Edytowane 24 Czerwca 2008 przez redspace Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 24 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2008 HD4870 przewyższa wydajnością GTX260 o około 5%. IMHO HD4870 X2 zdominuje rynkiem, pokonując GTX280 o około 20-30%. już nie popadajmy w skrajności- zawsze nv może wydać kolejną hot kanapke albo wydać hiper ultra gtx 285 selected edyszyn :wink: Poza tym zanim opojawi sie x2 to nv mozę zaskoczyć czymś nowym :P Ważne że w klasie średniej robi sie ciekawie- jeszcze pól roku temu 8800gt był rewelacją za swoją cenę, teraz kosztuje 1/3 tamtej ceny a już nie jest :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XvAK Opublikowano 24 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2008 (edytowane) Radeon HD4850 vs. GeForce 9800GTX - ciekawy test :) Radeon z GrForce w trybie NoAA NoAF są na równi (bez LP + 4% dla Radeona). Za to w trybie z AA i AF Radeon jest o 15-20% wydajniejszy od GF :) Za GF trzeba dać najmniej 745,98 zł, a Radeona 569 zł W sumie wydajność ok. 10% lepsza a cena 15% niższa!!! Edytowane 24 Czerwca 2008 przez XvAK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 24 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2008 Poczekaj do lipca 9800gtx kupisz poniżej 600zł , a tą tabelke to sobie w buty wsadz :wink:. Radka to można kupić poniżej 500zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 24 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2008 (edytowane) No i 4870 też wygląda nieźle. Bije 260 nieznacznie ale zawsze. No to panowie kto ma kase kupujcie ATI i wspomóżcie tą firme (ja czekam na 4870x2 ;]) - stop debilnemu monopolowi NV gdzie HIGH end kosztuje(kosztował) ok 2500 (przecież to jest rofl - kiedyś ultra high end typu matrox 8mb kosztował 800 zł - wiem ze inne czasy ale high end powinien sie kończyć na 1300-1500 zł max a nie na cenach z [gluteus maximus].). GO ATi ;o. Edytowane 24 Czerwca 2008 przez yuucOm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 24 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2008 @DaRoN Powiedz mi jak jest z premierą 4870? Macią ją już może? Szczerze powiedziawszy to nie wiem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 24 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2008 A mnie zastanawia, czemu praktycznie w każdych testach 4850 ma prawie taką samą wydajność jak 9800GTX (czasami z lekką przewagą) a po włączeniu AA odchodzi 9800GTX o kilka-kilkanaście procent a na egiełdzie z AA dopiero zbliża się do 9800GTX? :) Przecież ATI nie przekupiło wszystkie serwisy i tylko egiełda się nie dała? :) To taki żart na rozluźnienie. Jeśli chodzi o radki to panowie brać i nie zastanawiać się. Trzeba pomóc tej firmie w rozwoju bo monopol nV jest bliski. :) Zanim intel wejdzie ze swoim wynalazkiem jeszcze trochę czasu minie. ;) A prorocy, którzy skazali ten chip na klęskę zanim jeszcze się ukazał, powinni pochylić czoła i uderzyć się w pierś. :) I pytanie z innej beczki. Rozumiem, że każda karta posiada AVIVO? Czy karta przyjmuje sygnał HD czy nadal PAL? W końcu HD mamy już dość dobrze zadomowione. Niestety nikt nie pisze o takich sprawach a dla mnie jest to ważne. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RBEJ Opublikowano 24 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2008 Wydajność 4870 faktycznie 30% większa niż 4850 w testach. Tylko że cena również większa i to o 50%. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość redspace Opublikowano 24 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2008 Tylko że cena również większa i to o 50%.Miejmy nadzieję, że kilka dni po premierze cena trochę się ustatkuje. Premiera HD4870 już jutro! NDA mija o 6 rano Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venat0r Opublikowano 24 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2008 (edytowane) Radeon HD4850 vs. GeForce 9800GTX - ciekawy test :) Radeon z GrForce w trybie NoAA NoAF są na równi (bez LP + 4% dla Radeona). Za to w trybie z AA i AF Radeon jest o 15-20% wydajniejszy od GF :) Za GF trzeba dać najmniej 745,98 zł, a Radeona 569 zł W sumie wydajność ok. 10% lepsza a cena 15% niższa!!! Widac ze co rozny test to rozny wynik. przydalo by sie jakies zestawienie wydanosci z reszta kompa znaczy jak CPU wplywa na wynik itd. bo to cos podejrzane ze na jednym tescie wyniki w wiekszosci minimalnie gorsze a w innym wygrywa na egieldzie przeciez tez byly testy z aa i af i innych serwisach Edytowane 24 Czerwca 2008 przez venat0r Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 24 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2008 Wydajność 4870 faktycznie 30% większa niż 4850 w testach. Tylko że cena również większa i to o 50%.Cena większa na starcie, jeżeli tak spadnie jak 4850 choćby kwotowo to wyjdzie, że mamy 4870 za 600zł a 4850 za 500. No powiem, że to była by masakra dla nVidii, która swoich kart nie jest w stanie sprzedawać w takich ccenach z uwagi na droższy proces, a + jeszcze nie wyszedł i o dziwo ma być droższy od zwykłej 9800 :blink: widać dla nVidii klient to dojna krowa, ATI jak taniej zrobiło to taniej sprzedaje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
disaster3 Opublikowano 24 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2008 dobra na chwile sie uspkoilem z emocjami, nie sprzedaje 8800GT, wzialem cos na uspokojenie i postaram sie poczekac na premiere HD4870 wtedy zdecyduje co robic. A juz prawie mialem dzisiaj kupca na swojego dżiforsa.... LoL :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 24 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2008 dobra na chwile sie uspkoilem z emocjami, nie sprzedaje 8800GT, wzialem cos na uspokojenie i postaram sie poczekac na premiere HD4870 wtedy zdecyduje co robic. A juz prawie mialem dzisiaj kupca na swojego dżiforsa.... LoL :mur:Mądra decyzja- przy obecnych cenach 8800gt nie ma sensu branie czegokolwiek co nie da sporego kopa. Nic ponizej 4870 bym niekupił- za duzo doplacisz uwzględniając róznicę w prędkości- gdyby jeszcze sli działało na intelu to mozna by było rozważyć do końca roku 2x 8800gt ale tak :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 24 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2008 Przede wszystkim my nie oczerniamy portali , ba - bez dowodow chyba tylko idiota moze to zrobic.. Gosciu , w ogole wiesz , ze sprawe przygrywasz z miejsca jesli tylko Focus ruszylby tylek? To samo kiedys koles zarzucil Pile na Labie , sam zas sie obsral po tym jak Pila powiedzial jasno - sprawa w sadzie. Zastanow sie w ogole co piszesz , bo klepac moze kazdy , tylko , ze TY jestes na straconej pozycji.A tak na marginesie Firekage, na prawdę jesteś zainteresowany kartami ATI? Dlaczego akurat w dniu testów na egieldzie i dyskusji na ich temat tu wparowałeś? Adwokat z Ciebie, że nie w kij dmuchał ;) Ja w sumie bardzo cenię wolność wypowiedzi. Ale na wolność wypowiedzi składa się także szacunek dla dyskutanta a tu jakoś widzę, że sądem straszysz kolegę. wyraził swoja opinie i tyle, może się z nią każdy nie zgodzić bo poza wolnością słowa mamy jeszcze wolność myślenia. Proszę was skupiajmy się na ocenie kart opisywanych w tym wątku. Tematy prawne, gramatyczne i inne maja swoje miejsce na innych forach. Jak ktoś ich będzie szukał to raczej tam. Tutaj każdy czytelnik che się dowiedzieć, czy 4850/4870 to najlepszy wybór jaki może zrobić w danym momencie. No i w mojej ocenie tak, to najlepszy wybór na najbliższe miesiące. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buziak Opublikowano 24 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2008 W jakim sensie są "dziwaczne"? No niestety slowa krytki to normalna sprawa i obojetnie jak sie nie bedziecie starac to i tak zawsze one beda. Ogolnie co do wynikow to ja na 3870 i 9800GTX oraz 8800GT widzialem troche inne wyniki troche bardziej rozbiezne w niektorych grach, chodziaz przyznaje, ze platforma byly troszke inna (bez wielkich roznic). Dzisiaj kumpel sprowadzil na sklep 4850 i musze powiedziec, ze jakos nie skusil bym sie na nV po tym jak ja widzialem w akcji. Sam jednak zadnych recek nie zamieszczam bo niemam czasu i nie lubie sie w takie rzeczy bawic. Oczywiscie respect za Wasza prace. Obyscie dalej ja wykonywali i starali sie ja wykonywac jak najlepiej. No i nie zapowinajmy o tym, ze nigdy nie znajdziemy czlowieka obiektywnego, zawsze jest cos co przychyla nas ku czemus :) Sorry za OT! Wiadomo juz jakie temp. na stockowym wiatraku bedzie mialo 4870 ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 24 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2008 (edytowane) A tak na marginesie Firekage, na prawdę jesteś zainteresowany kartami ATI? Dlaczego akurat w dniu testów na egieldzie i dyskusji na ich temat tu wparowałeś? Adwokat z Ciebie, że nie w kij dmuchał ;) Ja w sumie bardzo cenię wolność wypowiedzi. Ale na wolność wypowiedzi składa się także szacunek dla dyskutanta a tu jakoś widzę, że sądem straszysz kolegę. wyraził swoja opinie i tyle, może się z nią każdy nie zgodzić bo poza wolnością słowa mamy jeszcze wolność myślenia. Proszę was skupiajmy się na ocenie kart opisywanych w tym wątku. Tematy prawne, gramatyczne i inne maja swoje miejsce na innych forach. Jak ktoś ich będzie szukał to raczej tam. Tutaj każdy czytelnik che się dowiedzieć, czy 4850/4870 to najlepszy wybór jaki może zrobić w danym momencie. No i w mojej ocenie tak, to najlepszy wybór na najbliższe miesiące. najlepszy jesli nv czegoś nie wymysli- kto wie mozę czymś zaatakuje poza tym groteskowym 8800gtx+ (bardziej to poligon dla 55 nano niż sensowny wyrób). Poza tym o dziwo nv staje sie opłacalna w klasie economo- jak ktoś nie ma tych 500-550zł za 4850 może popolować na 8800gt i kupić nówkę za 380, a niedługo pewnie używkę za ok 300 :lol2: Edytowane 24 Czerwca 2008 przez 99tomcat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
focus_ Opublikowano 24 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2008 No niestety slowa krytki to normalna sprawa i obojetnie jak sie nie bedziecie starac to i tak zawsze one beda. Ogolnie co do wynikow to ja na 3870 i 9800GTX oraz 8800GT widzialem troche inne wyniki troche bardziej rozbiezne w niektorych grach, chodziaz przyznaje, ze platforma byly troszke inna (bez wielkich roznic). Dzisiaj kumpel sprowadzil na sklep 4850 i musze powiedziec, ze jakos nie skusil bym sie na nV po tym jak ja widzialem w akcji. Sam jednak zadnych recek nie zamieszczam bo niemam czasu i nie lubie sie w takie rzeczy bawic. Oczywiscie respect za Wasza prace. Obyscie dalej ja wykonywali i starali sie ja wykonywac jak najlepiej. No i nie zapowinajmy o tym, ze nigdy nie znajdziemy czlowieka obiektywnego, zawsze jest cos co przychyla nas ku czemus :) Sorry za OT! Wiadomo juz jakie temp. na stockowym wiatraku bedzie mialo 4870 ?? Czyli znowu brak konkuretów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość redspace Opublikowano 24 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2008 Stara recka w nowej czytelnej wersji: http://en.expreview.com/2008/06/24/first-r...70-and-hd-4850/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 24 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2008 najlepszy jesli nv czegoś nie wymysli- kto wie mozę czymś zaatakuje poza tym groteskowym 8800gtx+ (bardziej to poligon dla 55 nano niż sensowny wyrób). Poza tym o dziwo nv staje sie opłacalna w klasie economo- jak ktoś nie ma tych 500-550zł za 4850 może popolować na 8800gt i kupić nówkę za 380, a niedługo pewnie używkę za ok 300 :lol2: To samo zauważyłem, w przedziale 350-450 nVidia ma jeszcze swoją działkę i jest to bardzo duży fragment tortu, ale już niestety nie tak opłacalny jak wyższe pułapy. Skoro do niedawna te same karty mogli sprzedawać po 1000zł to wtedy zarabiali a teraz na czym? Nawet na chipsetach nie mogą, krucho będzie z nimi i ta wojna z Intelem :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 24 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2008 @ focus jak tylko dorwiecie radka 4870 to prosil bym o jedno porównanie- jak wypada porównanie 4850 do 4870 przy takich samych taktach rdzenia- ciekawe czy ddr5 z tak kosmicznymi taktami wreszcie coś wnoszą w kwestii wydajności- już w serii 38XX okazało się że szybsze memki w 3870 to bardzioej marketing a różnica wydajnościowo była spowodowana głownei różnicami w taktowaniu rdzenia. dodatkowo z jakiegoś powodu nv nie rzuca się za bardzo na nowe standardy pamięci i ciągle sie kisi na ddr3. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buziak Opublikowano 24 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2008 Czyli znowu brak konkuretów. A co mam caly dzien przesiedziec przed PC zmieniac grafy formatowac system i walic Ci screenami ?? Nie posiadam sklepu ani hurtowni, zeby Ci screeny o tak sobie zapodac. Ale widzac ile klatek w jakiej grze ma jaka karta to Ci mowie, ze mi to nie pasuje bo robilismy ze znajomymi porownanie kart graficznych. Na jednej platformie 2x2900Xt, 3870, 9800GTX, 8800GT, 9600GT (dodajrze). Kazdy z nas ma inna karte mielismy dzien wolny kazdy wziol z chaty wszystkie gierki i testowalismy. focus krytyka do Ciebie nie dociera ?? Jak naprawde tak mocno chcesz to Ci zrobie tescik jak bede mial wolne na poczatku lipca i dostane swoje karty z gwary (moze juz 4870) i w wymienianych kartach wyzej zobaczysz 2x4870 zamiast 2x2900. Ale, zebym musial tyracic jeden dzien, zeby Ci cos udowodnic to dla mnie idiotyzm, a jesli Ty tego chcesz tak mocno to wydaje mi sie, ze masz bardzo wysokie "EGO" ze nie potrafisz niektorych slow przyjac jak normalny, zwykly, rozumny czlowiek. Koniec OT, juz nie bede. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miron72 Opublikowano 24 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2008 Jakaś mania z tymi plusikami ? :lol: + 50 MHz na gpu i + 100 MHz na memki...tyle to się póki co każda karta kręci chyba ;] Pomyśl jak sie nazywałby hipotetyczny Palit: Palit 9800GTX+ Sonic Plus.... :razz: Plus i plus dają minus :wink: Ktoś może wie ile będzie kosztowała 4850ka 1GB?Na przykład Asus z Glaciatorem(Na Wyspach chyba 160 funtów) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 24 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2008 To samo zauważyłem, w przedziale 350-450 nVidia ma jeszcze swoją działkę i jest to bardzo duży fragment tortu, ale już niestety nie tak opłacalny jak wyższe pułapy. Skoro do niedawna te same karty mogli sprzedawać po 1000zł to wtedy zarabiali a teraz na czym? Nawet na chipsetach nie mogą, krucho będzie z nimi i ta wojna z Intelem :unsure: o xich portfel bym się nie martwił- większosć sprzedazy to rynek porporacyjny z umowami obejmującymi wiele miesięcy w przód. Poza tym rynek komputerowy ma duża bezwładność - zanim przeciętny zjadaacz chleba przekona się do radków to minie wiele miesięcy. Tak naprawde niezła seria 38xx i teraz naprawde udana 48xx jest dobrą podbudową do sukcesu finansowego gpu ATI/AMD za 1-2 generacje- jesli oczywiście do tego czasu utrzymają równą formę, a nie wapdną w dołek... Poza tym po fatalnej serii fx nv nie miała jeszcze potknięcia i ma grono bardzo lojazlych klientów, którzy nie kupią raczej ati nawet jesli było by nieco lepsze i nieco tańsze. Nv grozi co najwyzej nieco mniejsza dynamika wzrostu przychodów i pare % mniejszy udział w rynku... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
focus_ Opublikowano 24 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2008 @ focus jak tylko dorwiecie radka 4870 to prosil bym o jedno porównanie- jak wypada porównanie 4850 do 4870 przy takich samych taktach rdzenia- ciekawe czy ddr5 z tak kosmicznymi taktami wreszcie coś wnoszą w kwestii wydajności- już w serii 38XX okazało się że szybsze memki w 3870 to bardzioej marketing a różnica wydajnościowo była spowodowana głownei różnicami w taktowaniu rdzenia. dodatkowo z jakiegoś powodu nv nie rzuca się za bardzo na nowe standardy pamięci i ciągle sie kisi na ddr3. Może nie we wszystkich grach, ale będę to sprawdzał na 100%. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michael86 Opublikowano 24 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2008 Ja w sumie bardzo cenię wolność wypowiedzi. Ale na wolność wypowiedzi składa się także szacunek dla dyskutanta a tu jakoś widzę, że sądem straszysz kolegę. wyraził swoja opinie i tyle, może się z nią każdy nie zgodzić bo poza wolnością słowa mamy jeszcze wolność myślenia. oczywiście mamy wolność słowa, ale za te słowa trzeba brać ODPOWIEDZIALNOŚĆ a nie oczerniać i oskarżać o przekupstwo bez najmniejszych podstaw i dowodów! No niestety slowa krytki to normalna sprawa i obojetnie jak sie nie bedziecie starac to i tak zawsze one beda. Ogolnie co do wynikow to ja na 3870 i 9800GTX oraz 8800GT widzialem troche inne wyniki troche bardziej rozbiezne w niektorych grach, chodziaz przyznaje, ze platforma byly troszke inna (bez wielkich roznic). Dzisiaj kumpel sprowadzil na sklep 4850 i musze powiedziec, ze jakos nie skusil bym sie na nV po tym jak ja widzialem w akcji. Sam jednak zadnych recek nie zamieszczam bo niemam czasu i nie lubie sie w takie rzeczy bawic. skoro nie widziałeś tych kart na jednej platformie i nie przeprowadzileś testów to jak możesz mówić ze jak widzisz Radka w akcji to NV byś się nie skusił. Przeprowadź testy na jednej platformie 8800GT , 9800GTX i HD4850, podaj wyniki i wtedy można stwierdzić która jest szybsza, a tak na oko to chłop w szpitalu umarł :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domell Opublikowano 24 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2008 Wy chyba czytacie inny artykuł niż ja uzupełniam. W sporej części testów HD 4850 jest szybszy od 9800 GTX'a. A teksty o przekupowaniu to sobie wsadź... :lol2: Ja się nawet z nVidią nie kontaktuje (jako taką), nie mówiąc że grafik od niej nie dostaję, a ma mnie przekupować - litości! Ej no weź nie udawaj!! :lol2: A ten zestaw z GTX280 w Tri-SLI co masz w swoim prywatnym kompie to może sam sobie kupiłeś?? B-) :rolleyes: No ale OK - miałem nie mówić - sory :wink: A tak na serio to widzisz focus_ jaki ten swiat jest zmienny?? Jeszcze niedawno Ci sami fani ATI, którzy teraz nie mają zastrzeżeń do Twojego testu, uważali że wszystkie testy są dobre tylko nie z Egiełdy.... No i wystarczyło zeby stosując tę samą metodologię, Radeon wypadał w nich dobrze czy tam bardzo dobrze to juz od razu test uchodzi za znakomity (taki jest oczywiście w rzeczywistości tak jak i wcześniejsze) i wszystko jest w jak najlepszym porzadku (no moze poza zarzutami zbyt małego OC Radka :lol2: ) itp :razz: Tak więc wiesz, teraz to uważaj żeby radki za dobrze nie wypadały bo się okaże ze ATI Cię kupiło :wink: (żart rzecz jasna).... :D PS. Świetna robota ATI!! Postaraj się moze dorwac jakiegoś Rv770 bo jestem z lekka napalony na tę kartę.... Martwi mnie tylko pobór mocy na poziomie GTX280!!!!! :huh: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
focus_ Opublikowano 24 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2008 A co mam caly dzien przesiedziec przed PC zmieniac grafy formatowac system i walic Ci screenami ?? Nie posiadam sklepu ani hurtowni, zeby Ci screeny o tak sobie zapodac. Ale widzac ile klatek w jakiej grze ma jaka karta to Ci mowie, ze mi to nie pasuje bo robilismy ze znajomymi porownanie kart graficznych. Na jednej platformie 2x2900Xt, 3870, 9800GTX, 8800GT, 9600GT (dodajrze). Kazdy z nas ma inna karte mielismy dzien wolny kazdy wziol z chaty wszystkie gierki i testowalismy. focus krytyka do Ciebie nie dociera ?? Jak naprawde tak mocno chcesz to Ci zrobie tescik jak bede mial wolne na poczatku lipca i dostane swoje karty z gwary (moze juz 4870) i w wymienianych kartach wyzej zobaczysz 2x4870 zamiast 2x2900. Ale, zebym musial tyracic jeden dzien, zeby Ci cos udowodnic to dla mnie idiotyzm, a jesli Ty tego chcesz tak mocno to wydaje mi sie, ze masz bardzo wysokie "EGO" ze nie potrafisz niektorych slow przyjac jak normalny, zwykly, rozumny czlowiek. Koniec OT, juz nie bede. Cały problem polega na tym, że Ty ograniczasz się do stwierdzenia - "masz dziwaczne wyniki" albo "mi to nie pasuje" - i to nie jest krytyka - bo nie podajesz argumentów. Krytyką będzie jeśli mi powiesz - np. włączyłem nie wiem Crysisa na radeonie i na GF'ie i u mnie na Radeonie było o 2 FPSy więcej podczas gdy wg Twoich testów jest 10 więcej na GF'ie. To jest podanie konkretnego przykładu, do którego mogę się jakoś odnieść. A Ty piszesz do mnie tak jakbyś krytykował dany produkt na zasadzie "jest do pupy" i koniec. NIe mówisz dlaczego, nie mówisz co Ci nie odpowiada itd. itd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opo Opublikowano 24 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2008 ciekawi mnie jak by nowy radzio wypadł na tle 8800GT z taktami na poziomie 810/2000/2200 ale po tym co widze to powiem krotko moje 8800 poszukuje nowego właściciela :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
focus_ Opublikowano 24 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2008 Ej no weź nie udawaj!! :lol2: A ten zestaw z GTX280 w Tri-SLI co masz w swoim prywatnym kompie to może sam sobie kupiłeś?? B-) :rolleyes: No ale OK - miałem nie mówić - sory :wink: A tak na serio to widzisz focus_ jaki ten swiat jest zmienny?? Jeszcze niedawno Ci sami fani ATI, którzy teraz nie mają zastrzeżeń do Twojego testu, uważali że wszystkie testy są dobre tylko nie z Egiełdy.... No i wystarczyło zeby stosując tę samą metodologię, Radeon wypadał w nich dobrze czy tam bardzo dobrze to juz od razu test uchodzi za znakomity (taki jest oczywiście w rzeczywistości tak jak i wcześniejsze) i wszystko jest w jak najlepszym porzadku (no moze poza zarzutami zbyt małego OC Radka :lol2: ) itp :razz: Tak więc wiesz, teraz to uważaj żeby radki za dobrze nie wypadały bo się okaże ze ATI Cię kupiło :wink: (żart rzecz jasna).... :D hehe ;) PS. Świetna robota ATI!! Postaraj się moze dorwac jakiegoś Rv770 bo jestem z lekka napalony na tę kartę.... Martwi mnie tylko pobór mocy na poziomie GTX280!!!!! :huh:Nie wiem skąd wziąłeś ten pobór energii, ale u mnie wygląda to tak: HD 4850 Idle: 190 Stress: 290 -300 na GTX'ie 280 było prosto - 200 oraz 400W. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 24 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2008 hehe ;) Nie wiem skąd wziąłeś ten pobór energii, ale u mnie wygląda to tak: HD 4850 Idle: 190 Stress: 290 -300 na GTX'ie 280 było prosto - 200 oraz 400W. podajesz jak rozumie pobór całego zestawu "na wtyczce" czyli bez brania popprawki na sprawność zasialcza czyli zwykle 68-85% w zależonosci od konstrukcji ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...