FatAlbert Opublikowano 26 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2008 (edytowane) http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=192608 HIS HD4870 x3 In Action !!! Edytowane 26 Czerwca 2008 przez FatAlbert Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smirnov Opublikowano 26 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2008 a probowal ktos z was montowac nad 4850 wiatrak 80 albo 120 zeby dmuchal na plecki karty ? to chyba powinno cos dac a pewnie kazdy ma gdziesz w szafie jakis stary wentylek? U mnie wieje 120 z boku i za wiele to nie daje. Ale jutro już powinna być paczka z accelero s1 więc mam to w [gluteus maximus]. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mane Opublikowano 26 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2008 Jakie mobo ma 3xPCI-E ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzus Opublikowano 26 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2008 Na tym ze screena @FatAlberta to Asus P5E64WS. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 26 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2008 (edytowane) to jest evolution, jak dla mnie bombowa płyta na x48 ;) zauważcie, że koleś ma tam 3 zamontowane karty a cztery pięć w domu ale nie ma miejsca na 4 :lol: płyta ma po prostu tak ułożone sloty i tyle. choć gdyby zdjął chłodzenie :ph34r: tak, eot. Edytowane 26 Czerwca 2008 przez FatAlbert Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mane Opublikowano 26 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2008 I cena tez bombowa, dobra konczmy ten maly OT :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarecki Opublikowano 26 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2008 Tak. GV-R485-512H-B ma zegary 625/993. Przynajmniej mój.Potwierdzam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 26 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2008 Panowie, jakich sterownikó używacie do swoich radeonów :?: Zakupiłem dwie 4850 gigabyte do CF. Karty siedzą na płycie Maximus Formula X38. Gry chodza ładnie w CF. Całość na sterownikach 8.6 Mam jednak problem z 3dmarkiem :( nie chce sie uruchomić, jak próbóje uruchomić program zatrzymuje się na wykrywaniu sprzętu i stoii. Testowałem to sterownikach dostarczonych z karta i na najnowszych 8.6 ze strony ATI. W celu wyeliminowania usterki innego kompotentu zastosowałem grafikę 9800gtx i 3dmark ruszył. Nie wiem czy jest to wina steroników czy moje radki maja alegrie na 3dmarka ;) Podzielcie się opiniami... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 26 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2008 to jest evolution, jak dla mnie bombowa płyta na x48 ;) zauważcie, że koleś ma tam 3 zamontowane karty a cztery pięć w domu ale nie ma miejsca na 4 :lol: płyta ma po prostu tak ułożone sloty i tyle. choć gdyby zdjął chłodzenie :ph34r: tak, eot. tri robi wrażonko a ta mobo to taka córa P5W64WS PRO na 975 kawałek dobrego stafu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Korkodyl Opublikowano 26 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2008 Panowie, jakich sterownikó używacie do swoich radeonów :?: Zakupiłem dwie 4850 gigabyte do CF. Karty siedzą na płycie Maximus Formula X38. Gry chodza ładnie w CF. Całość na sterownikach 8.6 Mam jednak problem z 3dmarkiem :( nie chce sie uruchomić, jak próbóje uruchomić program zatrzymuje się na wykrywaniu sprzętu i stoii. Testowałem to sterownikach dostarczonych z karta i na najnowszych 8.6 ze strony ATI. W celu wyeliminowania usterki innego kompotentu zastosowałem grafikę 9800gtx i 3dmark ruszył. Nie wiem czy jest to wina steroników czy moje radki maja alegrie na 3dmarka ;) Podzielcie się opiniami... Zapewne Windows XP?? Mam to samo ZADEN 3dmark mi sie nie uruchamia w XP. Pewnie wina sterownikow. W Viscie nie ma problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smirnov Opublikowano 26 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2008 Panowie, jakich sterownikó używacie do swoich radeonów :?: Zakupiłem dwie 4850 gigabyte do CF. Karty siedzą na płycie Maximus Formula X38. Gry chodza ładnie w CF. Całość na sterownikach 8.6 Mam jednak problem z 3dmarkiem :( nie chce sie uruchomić, jak próbóje uruchomić program zatrzymuje się na wykrywaniu sprzętu i stoii. Testowałem to sterownikach dostarczonych z karta i na najnowszych 8.6 ze strony ATI. W celu wyeliminowania usterki innego kompotentu zastosowałem grafikę 9800gtx i 3dmark ruszył. Nie wiem czy jest to wina steroników czy moje radki maja alegrie na 3dmarka ;) Podzielcie się opiniami... A hotfixa zainstalowałeś?? Bez tego ci mark nie ruszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 26 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2008 bo na xp raczej już cf nie będzie trybi, przecież trzeba viste wylansować ... ; / choć nie wiem na ile to prawda. racuch, P5W64WS PRO to prababcia przy tej płycie imo ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smirnov Opublikowano 26 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2008 bo na xp raczej już cf nie będzie trybi, przecież trzeba viste wylansować ... ; / choć nie wiem na ile to prawda. racuch, P5W64WS PRO to prababcia przy tej płycie imo ;) Ehh z tym lansowaniem visty to mocrosoft robi co może. Za chwile już nie będzie można kupić xp oem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 26 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2008 Zapewne Windows XP?? Mam to samo ZADEN 3dmark mi sie nie uruchamia w XP. Pewnie wina sterownikow. W Viscie nie ma problemu. Masz fixa do 3DMarków ? bo na xp raczej już cf nie będzie trybi, przecież trzeba viste wylansować ... ; / choć nie wiem na ile to prawda. racuch, P5W64WS PRO to prababcia przy tej płycie imo ;) Z tym lansowaniem visty to... Na XP max 2 karty w CF będą działać, więcej nie bo system ogranicza (Sulaco kiedyś to tłumaczył) Dlatego do tri i więcej kart w CF potrzebna jest Vista :] BTW: 100k w Marku 03 przy procku 4.5Ghz i 4x HD4850 syci :mrgreen: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 26 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2008 lanc, mówisz o zolkornie ? ciekawe jaki score można by osiągnąć na fajnym phenomie (3.5+ do 3d :evil:) i do tego takie 3 radzie 4850 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 26 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2008 (edytowane) :) dziekowac. juz zassany i bedzie testowany i dupers, hotfix pobrany ze storny ati http://support.ati.com/ics/support/default.asp?deptID=894 i nadal mark stoi :/ wiem ze to syntetyk ale jakos lubie na niego patrzec ;) Edytowane 26 Czerwca 2008 przez keiename Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 26 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2008 a widziałem go gdzieś na ostatnich stronach poszperaj ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxforce Opublikowano 26 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2008 Tego to nie zrobi nawet 1% użytkowników. I skąd ci ta cena przyszła? To jakieś stare dane masz. Już możesz zamówić po 750 a jak wyjdzie to jestem pewny, że stanieje poniżej 700 a może i w okolicach 600 będzie szybko.Szybko 600 to po wakacjach raczej,skąd 300$(640zł) za 4870 popatrz na zachodnie sklepy,ja umnie ta karta tak stoi i zapowiada że będzie tak stała, to na waszym rynku nie będzie taniej. A cena 4850 stąd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 26 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2008 @M.a.c.i.e.k.D wszystkie to to samo (produkt referencyjny) bierz najtańszą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxforce Opublikowano 27 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2008 (edytowane) No to grono 1% co moduje 725/1125 Avg=26.2 920/1125 Avg=31.0 anizo 16x załączone walidacja http://www.techpowerup.com/gpuz/nqpf/ różnica w COH Dx10 1920x1200 anizo 16x max ustawienia 700Mhz avg=37.5 920Mhz avg=50.590 Różnica 35% :razz: Edytowane 27 Czerwca 2008 przez Maxforce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 27 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2008 (edytowane) 1. Jakie V ? 2. W biosie sobie takie takty ustawiłeś jak rozumiem ? 3. Wrzuć wyniki na hwbota :] 4. Ładnie to to lata, tak jak myślałem, godny następca 3850 :mrgreen: i dupers, hotfix pobrany ze storny ati http://support.ati.com/ics/support/default.asp?deptID=894 i nadal mark stoi :/ wiem ze to syntetyk ale jakos lubie na niego patrzec ;)hotfix do 3DMarka, nie do radzia ;] http://www.futuremark.com/download/hotfix_feb08/ Edytowane 27 Czerwca 2008 przez Lanc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 27 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2008 920 na rdzeniu... Nic, tylko gratulować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RBEJ Opublikowano 27 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2008 RBE 1.11 działa świetnie. Po zmianie ustawień prędkości wiatraka, temperatura w spoczynku to 48 stopni. Po 30 minutach grania w Crysis nie przekroczyła 60 stopni :). Wentylator działa w pełni automatycznie i sam dostosowuje swoją prędkość. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M.a.c.i.e.k.D Opublikowano 27 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2008 No to grono 1% co moduje 725/1125 Avg=26.2 920/1125 Avg=31.0 anizo 16x załączone walidacja http://www.techpowerup.com/gpuz/nqpf/ różnica w COH Dx10 1920x1200 anizo 16x max ustawienia 700Mhz avg=37.5 920Mhz avg=50.590 Różnica 35% :razz: Którego tak wykręciłeś?? ASUSA?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MILANS Opublikowano 27 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2008 nie wiem czy już było mówione ale cena nowych radków w hurcie to 760 zł. Data dostawy to 3 lipca 2008 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 27 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2008 M.a.c.i.e.k.D -> Nie cytuj obrazków... Zanim się jakiś mod przyczepi i ci wlepi ost... Ciekawe, co z polskimi testami 4870 w CF :> Skoro już w pojedynkę jest kilka fps-ów za GTX280 :)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hans15336 Opublikowano 27 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2008 nie wiem czy już było mówione ale cena nowych radków w hurcie to 760 zł. Data dostawy to 3 lipca 2008 :) Na początku bedzie taka cena , ale potem spadnie , ja już sprzedałem swojego GTS G92 i teraz spokojnie czekam na 4870 i cene tak z 650zł i wtedy zakupie , a narazie kupie sobie ponownie 7300GT lub 7600GS <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas Opublikowano 27 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2008 Teraz tylko do szczescia brakuje testow w CF na P35 i X38/X48. Moze nowe stery, architektura itp zmniejszyla by roznice, bo widzialem kilka testow (na kartach wczesniejszej generacji) i byly dosc dziwne. Czasami roznica kilku procentow, a czasami kilkudziesieciu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 27 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2008 Karas nie ma sprawy moge zrobic testy CF@P35 i X38; z procesorem q6600 i e6750; Kwestia tylko zorganizowania dnia-dwoch na testy; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas Opublikowano 27 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2008 Masz ode mnie nawet 3dni ;) Jezeli mialbys czas i ochote to z pewnoscia bardzo duzo osob bedzie wdzieczna za te testy w tym i ja, bo jezeli przewaga w CFie nie bedzie jakas duza to biore 2xHD4850 ;) Trzeba by tylko zrobic liste tytulow gier na ktorych zrobilbys testy, bo testowanie na 2 grach i 3Dmarku to jakos nie wpelni zatysfakcjonujace. Testy w 1280 bez i z AA i do tego jeszcze rozdzialki 1680 i 1920 powinny byc na tyle sycace, ze moze ktos z purepc zamiesci ten krotki test na glownej ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...