Jabar83 Opublikowano 8 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2008 Co Wy na to...? - niby odpowiedź zielonych na radzia :lol2: Wszystko pięknie tylko ciekawe ile za to zawołają. by zacząć w ogóle konkurować z X2 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opo Opublikowano 8 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2008 a ja albo dostalem jakis ch**wy model ale musze system przeinstalowac bo normalnie 645/1000 zapuszcze furmarka i po chwili mam artefakty, jak patrze na to to az mi sie plakac chce. Bios ten co kilka stron temu byl podany na zegary 720/1100 tez po chwili mi karta sie sypie. Odpalam CoD'a4 i na takich taktach po jakis 5 min. zwiecha. Normalnie dramat. Mam nadzieje ze to format i reinstalka systemu cos pomoze bo normalnie masakra. Poza tym musze sie wybrac po miernik i olówek bo moze co z napieciem mam lipnie, juz nie wiem co jest grane. A sie zastanawialem czy nie brac 4870. Mam nadzieje ze cos jednak sie uda zdzialac bo jak nie to najwidoczniej trafilem chyba na najchu*owszy model jaki na razie byl prezentowany przez uzytkownikow tej karty zapusc Furmarka w okienku odpal nowy Gpuz i zerknij jakie bedziesz miał tempy :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekil Opublikowano 8 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2008 zapusc Furmarka w okienku odpal nowy Gpuz i zerknij jakie bedziesz miał tempy :] Dokładnie, ja na standardowym coolerze, gdy dałem 660MHz bez vmoda miałem od razu zawieche/ czarny ekran. Po zwodowaniu karty śmigała bez problemów na 700MHz/720MHz po BIOSmodzie. Ale niestety po vmodach już tak świetnie nie ma, 800MHz na prawie 1.4V (1.38-1.39V). Na 1.55V doleciałem do w miare stabilnych 900MHz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
disaster3 Opublikowano 8 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2008 (edytowane) Od razu zarzucilem karcie S1 ale zamiast AS5 dalem niby lepsza paste IC7 Diamond Carat ale jest tak przeje****** do rozsmarowania ze moze jej byc za duzo i z rdzenia nie jest dobrze odprowadzane cieplo bo temp w furmarku mnie rozwalily. Tak jak w idle jest ok 35-36*C to podczas testu po 5 min. juz rdzen osiagal ponad 72*C i temp. wolno ale szla caly czas do gory :blink: :blink: . Dodatkowo w sklepie koles mi mowil ze tam przy sekcji zasilania nie jest konieczne nakladanie radiatorow na te wyzsze szare "kwadraciki" (nie wiem jak to fachowo sie nazywa ale pewnie wiecie o co kaman) Mozliwe to wszystko do kupy powoduje taka chu**ie z grzybnią z tym podkrecaniem. Dodatkowo wczesniej mialem Geforce i najpierw odinstalowalem je "Dodaj?usun programy" pozniej odpalilem jeszcze z Geforce'm w Safe Mode i zapuscilem Driver Cleaner'a. Wylaczylem kompa zmienilem grafy i wgralem nowe Catalisty 8.6 po tej operacji przy starcie windy na pulpicie pojawia mi sie proba jakiegos proces Rundll, ktore system nie moze znalezc i musze go wylaczac. Troche duzo tych niedociagniec i wydaje mi sie (a raczej mam nadzieje) ze one wsystkie do kupy moze powoduja jakis kwas. Dlatego dzisiaj wracam do domu robie formata, instaluje czysciutka Winzgroze, wyjmuje karte zmieniam paste na AS5 "cieniutenko" wrzucam dodatkowo radiatory na szare kwadraciki i "teszcze" z nadzieja na cud ;-) Aha na S1 mam Scythe S-Flex 1600 obr./min. pod kontrola panela. Edytowane 8 Lipca 2008 przez disaster3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RBEJ Opublikowano 8 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2008 (edytowane) Spotkał się ktoś z takim problemem że karta (4850) po podniesieniu w biosie napięcia na 1,21V nie pracuje prawidłowo?? Bez względu na to czy ustawi się przykładowo 680 czy 730mhz na gpu po chwili grania czy smarka monitor przechodzi w stan gotowości...Czasem po chwili wróci na pulpit a czasem pomaga tylko reset...Temp nie przekracza wtedy 40*, VPU recovery wyłączony. Oczywiście zero artów ;) W Gigabycie największe możliwe napięcie po modyfikacji biosu to 1,16v. W defaulcie jest 1,13v. Pozatym pisałem wcześniej żeby programem RBE nie modyfikować biosów z serii 03.000.000.xxx, gdyż program robi to nieprawidłowo i stąd różne dziwne błędy. Edytowane 8 Lipca 2008 przez RBEJ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hans15336 Opublikowano 8 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2008 W Gigabycie największe możliwe napięcie po modyfikacji biosu to 1,16v. W defaulcie jest 1,13v. Dziwne macie te problemy u mnie w CF - auto OC podjeło zegary 690/1130 - niestety są art w 3D Markach , zatem zmniejszyłem na 680/1100 i działa OK. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RBEJ Opublikowano 8 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2008 (edytowane) Ja jechałem na biosie 04.000.xxx od MSI i czasami też zaczynały się dziać cuda. Spróbuj mojego zmodyfikowanego ręcznie biosu (edytor szesnastokowy) do Gigabyte z standardowymi zegarami. Tylko napięcie w 3D podniosłem oraz zwiększyłem prędkość wentylatora. http://rapidshare.de/files/39945064/rv770mod.rom.html Edytowane 8 Lipca 2008 przez RBEJ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
disaster3 Opublikowano 8 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2008 Dziwne macie te problemy u mnie w CF - auto OC podjeło zegary 690/1130 - niestety są art w 3D Markach , zatem zmniejszyłem na 680/1100 i działa OK. u mnie auto OC tez podalo 690/1130 ale 3dmarku byly arty, zmniejszylem do 680/1100 jak Ty i bylo OK, nastepnego dnia juz nie bylo ok marka nie sprawdzalem ale gralem COD'a4 i musialem dojechac do 640/1000 zeby gra bo kilku minutach nie zawieszala kompa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxforce Opublikowano 8 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2008 Dokładnie, ja na standardowym coolerze, gdy dałem 660MHz bez vmoda miałem od razu zawieche/ czarny ekran. Po zwodowaniu karty śmigała bez problemów na 700MHz/720MHz po BIOSmodzie. Ale niestety po vmodach już tak świetnie nie ma, 800MHz na prawie 1.4V (1.38-1.39V). Na 1.55V doleciałem do w miare stabilnych 900MHz.Podbij do 1.417-1.425 i 850Mhz wskoczy,bezbieczne i stabilne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekil Opublikowano 8 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2008 Coś mi się wydaje, że stabilne 850MHz to nie poniżej 1.45V, ale zobaczymy. Wieczorem sprawdzę :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venat0r Opublikowano 8 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2008 http://sklep.benchmark.pl/pelny_57555.html to jak ktos testowal juz 4850 od ASUS'a z 1GB i GLACIATOREM ??? Troche drogi nie sadzicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miron72 Opublikowano 8 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2008 No przecież to kompu....benchmark.pl no nie? :wink: .Co do ceny to niech sobie na nim siądą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzus Opublikowano 8 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2008 Hyh, cena tego gigowego radka na benchmarku jest śmieszna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarecki Opublikowano 8 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2008 @RBEJ-U Czy Tobie też jeśli miałeś oczywiście zainstalowane CCC tak po prostu się wyłączało z jakimś dziwnym błędem, przy tym biosie co miał takty 720/1100???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meilbox Opublikowano 8 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2008 ma może ktoś adapter dvi-hdmi z serii hd3xxx/4xxx na zbyciu ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarecki Opublikowano 8 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2008 ma może ktoś adapter dvi-hdmi z serii hd3xxx/4xxx na zbyciu ??Ojj może być ciężko to raczej chodliwy towar:D:D:D:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 8 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2008 Niestety HD 4850 + Accelero S1 rev. 2 nie nadaja sie do zamontowania na górna grafike do CF - do dolnej ok. Otóz mostki łaczące karty nie przejda przez blaszki Accelero S1 nawet po ich odgieciu gdyz znajduje sie tam rurka, ktora uniemozliwia przejscie tamtędy mostka. Zalozylem wiec Accelero tylko na dolna grafike, bez dodatkowego nawiewu i temp spadla do 42 stopni. W tym samym czasie na gornej grafice i standardowym chlodzeniu jest 74stopnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silver_pl Opublikowano 8 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2008 witam czy mnp-prison-pro-v2 będzie pasował na Radka 4870, słyszałem że tak ale chce to jeszcze potwierdzić... z góry dzięki za odpowiedź Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opo Opublikowano 8 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2008 wie ktos moze jak odratowac bios na grafie :] winflasch nie działa bios sie wysypał :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 8 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2008 Druga grafa na PCI + dyskietka startowa + atiflash z odpowiednimi komendami i pójdzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miron72 Opublikowano 8 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2008 Albo poprosić wprawnego "flashera" Ati BIOSu aby napisał instrukcję dla "czarnych ekranów" i wpakować po omacku.Robiłem tak na NV.Stolca obniża ale działa(raz nie wyszło -karta była ubita więc...).Po prostu dokładnie opisane co i kiedy wpisać/wcisnąć plus właściwy zestaw na nośniku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 8 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2008 Ja robiłem to w niedzielę dla x1800xt na czuja bo coś PCI odmówiło współpracy. :) 1. Sformatuj dyskietkę z opcją dyskietki startowej. 2. Ściągnij ATIFlash dos 3. Ściągnij bios do radka i zmień nazwę na bios.rom 4. Wgraj na dyskietkę AtiFlash i bios.rom 5. Uruchom ponownie kompa z dyskietki i poczekaj, aż stacja przestanie się świecic 6. Wpisz: "ATIFlash -p 0 bios.rom -f" (f dla pewności, że wymusi wgranie biosu) i odczekaj 30sek 7. Reset i śmiga :) Panowie. Nowe radki nie mają sprzętowego zrzucania video tak jak było to w X1800? :( A myślałem, że dodali do zgrywania HD a tu cofnięcie wstecz. :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opo Opublikowano 8 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2008 juz problemik rozwiązany :) dzieks za sugestie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spoxxx Opublikowano 8 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2008 moglby ktos udostepnic biosa na ktorym jest podniesione napiecie na maxa tak aby dalo sie go jak najwyzej podkrecic ?? lub aby byly takty stabilne chociaz na ok 750 dla rdzenia , sciagnalem wczesniej jakas wersje guru bios co ma podniesione takty 720@1100 ale okazalo sie ze pamieci sa za wysoko ustawione i lipa a rdzen mi na nim idzie stabilnie 754 dokladnie a wszystko to na acellero stabilnosc badana furmarkiem poki co Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 8 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2008 Moja sztuka poleciała 690/1100 przy 86st. Myślę, że po schłodzeniu i wyższym v do 780 powinienem dobić. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wallace Opublikowano 9 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2008 (edytowane) Witam, Dziś przyszedł do mnie upragniony Radeon HD4850 (PowerColor). Odpaliłem sobie do testów Need For Speed Pro Street i muszę przyznac, ze jestem niemile zaskoczony :sad: Powiedzmy, ze nawet dalo sie grac w 640 x 480 ze wszystkim na LOW. Co to moze byc? Mój konfig to: Core 2 Duo E7200 2,53 Ghz 2 GB GoodRam 800 MHz Gigabyte GA-P31-DS3L Intel P31 Amacrox Warrior 450 PNF Zainstalowałem sterowniki do płyty głównej, catalysty 8.6, directX 9.0c (Windows XP) Jakby ktoś miał jakiś pomysł, to byłbym wdzięczny ! P.S: Robiłem jeszcze test na 3d Marku 06 i wyciagnalem 8700, ktore tez wydaje mi sie kiepskim wynikiem jak na ten konfig :sad: Pozdrawiam Wallace Edytowane 9 Lipca 2008 przez Wallace Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Urban Opublikowano 9 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2008 (edytowane) Zobacz czy dobrze podłączyłeś wtyczkę zasilania do grafiki :) Miałem tak z moim poczciwym 8800GTS 640M zakupionym jako gotowy zestaw... ktoś nie do końca wpiął 6-pin i karta nie mogła przejść w tryb 3D Performance... 8700 marków to zdecydowanie za mało, odpal jakiś programik który pozwoli sprawdzić ci rzeczywiste parametry pracy GPU... ...bo jest też opcja że karta po prostu się przegrzewa... ale na pewno nie jest to naturalny objaw na fabrycznie taktowanej, w pełni referencyjnej konstrukcji jaką dostarcza PowerColor... Edytowane 9 Lipca 2008 przez Urban Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daishi08 Opublikowano 9 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2008 Witam Kupiłem Asusa 4850 z biosem VER011.003.000.000.xxxxx, którego nie mogę zmodowac. Potrzebuje bios do mojej karty z podniesionymi napięciami i zegarami, jeśli ktoś ma takowy to proszę o podanie linka. Pozdro. Tomek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RBEJ Opublikowano 9 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2008 (edytowane) moglby ktos udostepnic biosa na ktorym jest podniesione napiecie na maxa tak aby dalo sie go jak najwyzej podkrecic ?? lub aby byly takty stabilne chociaz na ok 750 dla rdzenia , sciagnalem wczesniej jakas wersje guru bios co ma podniesione takty 720@1100 ale okazalo sie ze pamieci sa za wysoko ustawione i lipa a rdzen mi na nim idzie stabilnie 754 dokladnie a wszystko to na acellero stabilnosc badana furmarkiem poki co Ten bios co masz, ma napięcie podniesione na maxa. Moja sztuka poleciała 690/1100 przy 86st. Myślę, że po schłodzeniu i wyższym v do 780 powinienem dobić. :) 780 na rdzeniu tylko i wyłącznie po pencil modzie. Nie ma najmniejszych szans na 780, przez modyfikację napięcia w biosie. Nawet jakby rdzeń był chłodzony ciekłym azotem. Edytowane 9 Lipca 2008 przez RBEJ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 9 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2008 780 na rdzeniu tylko i wyłącznie po pencil modzie. Nie ma najmniejszych szans na 780, przez modyfikację napięcia w biosie. Nawet jakby rdzeń był chłodzony ciekłym azotem. wcale bym nie powiedziane po Bios modzie moja karta smigala full stabilnie na niemal 750mhz na s1 a trzeba dodac fakt ze pomimo Modbiosa i tak miala zanizone V w 3d ktore wynosilo 1,16 wiec jakby trafil dobra sztuke to mysle ze mozliwe by bylo ok 780 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...