brolly666 Opublikowano 22 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2008 Do pobrania na stronce ATI sa nowe catalisty 8.7 dla rodziny HD4xxx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hans15336 Opublikowano 22 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2008 Do pobrania na stronce ATI sa nowe catalisty 8.7 dla rodziny HD4xxx Za takie posty to już normalnie Ban powinien być :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeretyK Opublikowano 22 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2008 Dzisiaj zamawiam kartę ale zauważyłem że jest asus który ma podniesione takty pamięci 1 986 MHz jest droższy od gigabyte o 60zł . Jest możliwe że ma lepsze kości pamięci i tym samym lepiej się będzie kręcił czy po prostu jest to podkręcony referat niczym nie różniący się od gigabyte Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
disaster3 Opublikowano 22 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2008 to jest normalne taktowanie 625/993 Mhz a nie podniesione. Juz sie wiele razy to przez ten temat przewalało. Gigabyte ma takie same taktowanie a jezeli na stronie jest inaczej to sklep nie wie co sprzedaje. Pamieci jak na razie sa wszedzie te same czyli "Kupondy" na razie zdna nie ma kosci Samsunga Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tasslehoff Opublikowano 22 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2008 na 8.6 +hotfix poszła moja na 700/1100 bez problemów, 3dmark kilka razy, 2 dni pograłem w rożne gry i było cacy.. zainstalowałem 8.7 max jaki mogę ustawić w sterach to 680/1100(na pamięciach nie wiem ile dokładnie) przy testowaniu przez stery jest failed. Puściłem 3dmarka06 i na świetlikach wywalił się ]; Trudno, może na s1 jak kiedyś założę uda się coś więcej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Subvoice Opublikowano 22 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2008 (edytowane) Znajomy mnie właśnie prosił o pomoc, a z takim problemem to ja sie tu nie spotkalem. Radek 4850 nie odpala na płycie MSI na NF570Ultra. 8 pisków=błąd grafy. Zasiłka Corsair 550. Na innym kompie (słabszym) odpala bez problemu. Ma ktos jakieś sugestie? płyta to prawdopodbnie MSI K9N Platinum Edytowane 22 Lipca 2008 przez Subvoice Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AVRAL Opublikowano 22 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2008 Ktoś może mi powiedzieć o co chodzi z tym radkiem 4850 od Gigabyta? W jednych sklepach prędkość pamięci 1800 ,w innym 1880 ,a jeszcze w innych 1986 :/ a niby ten sam model ,które parametry są prawdziwe? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tasslehoff Opublikowano 22 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2008 993 czyli to 1986... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AVRAL Opublikowano 22 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2008 993 czyli to 1986... To super ,dzięki ,ale po co różne podają prędkości:/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeretyK Opublikowano 22 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2008 (edytowane) pencil mod robicie ołówkiem miękkim 4B a co gdyby zrobić ołówkiem 8B albo nawet 12B, szansa na wieksze V , były tez lakiery przewodzące za czasów x800 https://ssl.allegro.pl/item399353364_wklady...a_5_6mm_8b.html Edytowane 22 Lipca 2008 przez HeretyK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
new332 Opublikowano 22 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2008 pencil mod robicie ołówkiem miękkim 4B a co gdyby zrobić ołówkiem 8B albo nawet 12B, szansa na wieksze V , były tez lakiery przewodzące za czasów x800 https://ssl.allegro.pl/item399353364_wklady...a_5_6mm_8b.html Mowisz o pencil modzie na 1.4V, czy tym drugim? Bo u mnie ten na 1.4V daje tylko +25MHz do rdzenia. Po zwiekszeniu napiecia w biosie mog podkrecic do 725mhz, zas po modzie tylko do 750mhz. :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 22 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2008 A sprawdzałeś napięcie miernikiem bo aż mi się nie che wierzyć, że tak słabo poszła ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
new332 Opublikowano 22 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2008 A sprawdzałeś napięcie miernikiem bo aż mi się nie che wierzyć, że tak słabo poszła ;)Czekam na miernik. Zebym miał to zrobiłbym od razu tego drugiego moda. Na razie starłem ołówek i zostawiałem 720/1150MHz. Mnie najbardziej interesuje czy niezaleznie jak mocno sie pomaluje ten rezystorek to uzyskujemy zawsze takie same napiecie, czy musi byc np w całosci zamalowany zeby uzyskac 1.4V - tzn 1.4V to max. i mozna tyle uzyskac przy dobrze wykonanym modzie. Jak przyjdzie miernik to pobawie sie troszke. Choc tak patrzac ile mozna wycisnac z karty po podbiciu napiecia w biosie nie oczekuje wysokich zegarów. :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 22 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2008 (edytowane) No to dzisiaj dostałem swój Accelero S1, Acutake 120mm i Acutake 92mm. Po zmontowaniu tak to wygląda: Razem z wentylami dostałem podkładki antywibracyjne, które również użyłem pod wentyle Furmark po 40min wygrzewania W idle 33st :) Chłodzenie bezgłośne. :) Teraz czas na modyfikację biosu albo od razu przeproszę się z ołówkiem. :) Aha. Dodam, że od razu wymieniłem pastę na Arctic Ceramique. PS. Które miejsca mierzyć miernikiem dla GPU i MEM? Edytowane 22 Lipca 2008 przez kojak_ct Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość aduuuh Opublikowano 22 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2008 No to dzisiaj dostałem swój Accelero S1, Acutake 120mm i Acutake 92mm. napisz jak ci padnie ten radeon <hahaha> ciekaw jestem ile przetrwa, obstawiam miesiac gl & hf Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 22 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2008 (edytowane) Czekam na miernik. Zebym miał to zrobiłbym od razu tego drugiego moda. Na razie starłem ołówek i zostawiałem 720/1150MHz. Mnie najbardziej interesuje czy niezaleznie jak mocno sie pomaluje ten rezystorek to uzyskujemy zawsze takie same napiecie, czy musi byc np w całosci zamalowany zeby uzyskac 1.4V - tzn 1.4V to max. i mozna tyle uzyskac przy dobrze wykonanym modzie. Jak przyjdzie miernik to pobawie sie troszke. Choc tak patrzac ile mozna wycisnac z karty po podbiciu napiecia w biosie nie oczekuje wysokich zegarów. :( Maluj ile wlezie i tak nie pójdzie ponad 1.4V. No to dzisiaj dostałem swój Accelero S1, Acutake 120mm i Acutake 92mm. Po zmontowaniu tak to wygląda: Razem z wentylami dostałem podkładki antywibracyjne, które również użyłem pod wentyle Furmark po 40min wygrzewania W idle 33st :) Chłodzenie bezgłośne. :) Teraz czas na modyfikację biosu albo od razu przeproszę się z ołówkiem. :) Aha. Dodam, że od razu wymieniłem pastę na Arctic Ceramique. PS. Które miejsca mierzyć miernikiem dla GPU i MEM? Nie łaska zajrzeć na pierwszą stronę ?? Na sekcje zasilania nie dajesz żanych radiatorków ?? :blink: Edytowane 22 Lipca 2008 przez cavarr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tasslehoff Opublikowano 22 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2008 650 na rdzeniu stery 8.7 i 30min Gears of war, się wysypał ]; na tych swoich radkach z Accelero S1 nie macie problemów? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miron72 Opublikowano 22 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2008 650 na rdzeniu stery 8.7 i 30min Gears of war, się wysypał ]; na tych swoich radkach z Accelero S1 nie macie problemów?Na czymkolwiek nie grałem to gra się wysypywała :razz: .Nie spodobała mi się więc sprzedałem....Może masz słynny problem "gram z komunikatem o błędzie w tle"?Ja tak robiłem -wywaliła to alt+tab i dawaj dalej.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven_88 Opublikowano 22 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2008 Nei... 690/1140 i bez problemów wszystko -> S1&2x120Acutake, bez radiatorów na pamięciach i sekcji zasilania :blink: (nie chciało mi się ciąć tego od S1 a te na pamięciach coś się trzymać nie chciały <_<, muszę jakąś taśmę kupić...) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sarmat Opublikowano 22 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2008 (edytowane) O co Ci koles chodzi? Dlaczego jego karta zaraz ma pasc?To proste. Sekcja zasilania HD4870 strasznie się grzeje. Po zmianie chłodzenia na Accelero S1 grzeje się jeszcze bardziej, bo jest ograniczony dostęp do powietrza z wentylatora w porównaniu do nawiewu ze stockowego coolera. Na zagranicznych stronach można poczytać o problemach z tym związanych. Pozostawianie sekcji zasilania bez radiatorów po zmianie chłodzenia na S1 to idiotyzm i tylko czekać aż karta padnie. http://www.forumdeluxx.de/forum/showthread...293#post9575293 Edytowane 22 Lipca 2008 przez sarmat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 22 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2008 napisz jak ci padnie ten radeon <hahaha> ciekaw jestem ile przetrwa, obstawiam miesiac gl & hf Straszny prostak z Ciebie. :) Nie łaska zajrzeć na pierwszą stronę ?? Na sekcje zasilania nie dajesz żanych radiatorków ?? :blink: Zaglądałem tylko do pencil moda dla tego nie znalazłem. Znalazłem za to na techpowerup. ;) A na radiatorki zabrakło mi taśmy dla tego na zdjęciu nr. 1 leżą obok karty. Mam już taśmę i zaraz zakładam. ;) @sarmat 4870 ma przecież mocniejszą sekcję zasilania więc automatycznie bardziej się grzeje. ;) Ale i tak zakładam radiatorki. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spoxxx Opublikowano 22 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2008 ja rowniez zmienilem chlodzenie na s1 a do tego turbo module ogolnie rewelka bios mod zapodany obecnie dzialam na 730@1100 , tempy w stresie to 47 max w idle 30 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sarmat Opublikowano 22 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2008 (edytowane) Mam nadzieję, że dałeś jakieś radiatory na VRM i RAM, bo temperatura tych podzespołów po zmianie chłodzenia na S1 potrafi wzrosnąć o kilkadziesiąt stopni. Najlepiej daj jeszcze jakiś nawiew i możesz spokojnie jechać z 1,41V. :) Edytowane 22 Lipca 2008 przez sarmat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Clix0r Opublikowano 22 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2008 Wiedzieliście że już sprzedają HD4870 z fabrycznie podkręconym rdzeniem do 1800Mhz?? Ale szkoda że pamięc tylko na 900Mhz chodzi... http://www.allegro.pl/item404596758_sapphi..._gw_zabrze.html :lol: :lol2: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 23 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2008 :gitarzysta:Takie same tempy PCB są na standardowym chłodzeniu więc S1 nie jest tu winne. Straszny prostak z Ciebie. :) Zaglądałem tylko do pencil moda dla tego nie znalazłem. Znalazłem za to na techpowerup. ;) A na radiatorki zabrakło mi taśmy dla tego na zdjęciu nr. 1 leżą obok karty. Mam już taśmę i zaraz zakładam. ;) @sarmat 4870 ma przecież mocniejszą sekcję zasilania więc automatycznie bardziej się grzeje. ;) Ale i tak zakładam radiatorki. :) A zaglądałeś do HardMod ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Killuminati Opublikowano 23 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2008 Witam, Czy ktoś z was podłączał może tą karte(Sapphire 4850) pod płytę ECS 945GCT? Po włożeniu i podpięciu wszystkich kabli z zasilaniem komp niby sie uruchamia ale na monitorze cały czas jest czarny ekran. Zasilacz ma 450W więc powinien dać rade. Stary X1300 działa bez problemu. Macie może pomysł co z tym zrobić? Jeżeli będzie konieczna wymiana płyty to czy Asus P5Q jest dobrym wyborem? Pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedź Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BananZwykly Opublikowano 23 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2008 Moc zasilacza nie zawsze jest taka jak nam sie wydaje :) Powiedz lepiej jaki to model ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markus1 Opublikowano 23 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2008 (edytowane) Witam! Szykuję się do upgreadowania mojej grafy. Wszystko na to wskazuje, że będzie to powrót do Ati i HD4870. Napiszcie mi proszę czy moja zasiłka uciągnie tą kartę. (Nie zamierzam nic kręcić). Do tej pory system hula bardzo stabilnie. Na linii 12V mam 26A i 312W (w trybie połączonych 2 linii zasilających). Czy to wystarczy? Z góry dzięki. Edytowane 23 Lipca 2008 przez Markus1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastertab Opublikowano 23 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2008 Witam! Szykuję się do upgreadowania mojej grafy. Wszystko na to wskazuje, że będzie to powrót do Ati i HD4870. Napiszcie mi proszę czy moja zasiłka uciągnie tą kartę. (Nie zamierzam nic kręcić). Do tej pory system hula bardzo stabilnie. Na linii 12V mam 26A i 312W (w trybie połączonych 2 linii zasilających). Czy to wystarczy? Z góry dzięki. Jeśli to jest ten Tagan co masz go w sygnaturce to wystarczy w zupełności. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 23 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2008 Takie same tempy PCB są na standardowym chłodzeniu więc S1 nie jest tu winne. A zaglądałeś do HardMod ?? No właśnie jak sama nazwa wskazuje to nie. Skorzystałem z tego: http://www.techpowerup.com/articles/overclocking/151 Zauważyłem Ciekawą rzecz. Po bios modzie na 1.2v i podnoszeniu w windzie taktowań powyżej 700MHz miałem artefakty. Ustawiłem teraz w biosie 730/1100 i jak na razie zero artów. Myślałem, że pencil mod działa do do czasu, aż zrobiłem pomiar. Chyba ołówek z Kredyt Banku nie działa choć jest miększy od HB. Dodam, że umalowałem konkretnie rezystor. :( Muszę się wybrać po ołówek 4B. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...