De Futura Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Ponawiam :) Witam, zaaplikowałem fanfixa - i temperatura mocno spadła, wzrósł za to poziom hałasu - ale to jakoś przeżyję. Inna sprawa, że zniknęła mi opcja "Overdrive" - po prostu jej nie ma w Control Center...Jak ją odzyskać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OCM4n14k Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Cena tego bloku jest zaporowa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miron72 Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Ponawiam :) Witam, zaaplikowałem fanfixa - i temperatura mocno spadła, wzrósł za to poziom hałasu - ale to jakoś przeżyję. Inna sprawa, że zniknęła mi opcja "Overdrive" - po prostu jej nie ma w Control Center...Jak ją odzyskać? U mnie znikła po BIOS modzie na ponad 700...kij jej w oko.Na innym kompie(z 9550 Szafirkiem) nie mam jej wcale...Jak odzyskać nie wnikałem Ten bloczek faktycznie....cena :unsure: .Jak ktoś ma to da.Ja wolałbym kupić...blebleble.Jakbyście zobaczyli jaki u siebie założyłem :lol2: .Dobrze ,że jest od spodu -nie muszę się tłumaczyć "a co to".Ale działa.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
De Futura Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2008 No to czym w takim razie podkręcać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2008 No to czym w takim razie podkręcać?AtiTool? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
new332 Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2008 AtiTool?HD4800 i ATI Tool? Chłopie z choinki zes sie urwał? :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal3433 Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Witam, zaaplikowałem fanfixa - i temperatura mocno spadła, wzrósł za to poziom hałasu - ale to jakoś przeżyję. Inna sprawa, że zniknęła mi opcja "Overdrive" - po prostu jej nie ma w Control Center...Jak ją odzyskać? Jesli masz plyte gigabyte chipset p43/p45 to wgraj najnowszego biosa, u mnie byl ten sam problem i pomoglo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2008 dobra mam kartę gigabyte 4850, rdzeń bez problemu 700mhz, jak kręcić wyżej skoro żadne programy nie działają (chyba że są jakies o których nie wiem, prosze o biosik z wiekszym napięciem, pamęci na mojej karcie straszna kiszka nawet 1000mhz nie robią Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Overdrive ginie po modyfikacji biosu w przypadku ustawienia zegarów GPU powyżej 700MHz. Przynajmniej u mnie tak było. A ustawiać zegar możesz AMD GPU Clock Tool. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miron72 Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2008 (edytowane) dobra mam kartę gigabyte 4850, rdzeń bez problemu 700mhz, jak kręcić wyżej skoro żadne programy nie działają ....Chyba tym AMD Overdrive 2.1.1 Beta Głowy sobie uciąć nie dam zresztą.Ja używam do tego BIOSu i jakiegoś progsa -może to i ten(nie przyglądałem mu się hihi ,a jestem poza domem).Zaraz Ci wrzucę jakieś BIOSy(może coś wybierzesz) i podstawię linka.Akurat mam pena ze sobą...jak zwykle :wink: 1 pakiet uzyskany dzięki uprzejmości Kolegi NetCopa dobrze znanego z IN4.Jest tu też BIOS od Toxica(to karta nie kolega hihi) 2 pakiet to jest dublet -zamieścił go całkiem niedawno Kolega kojak_ct znany choćby z...postu nad moim :wink: Zwróć uwagę jaką masz wersję BIOSu -w/g niej działaj.Masz pewnie tę 1.0003 więc dla uzyskania 1.21V powinieneś wpisać 1.263....ale o tym było kilka stron temu.FAQ oczywiście jak zawsze pomocne. EDIT -no jak widzisz powyżej Kolega zamieścił nazwę programu do OC i tego też jak skumałem właśnie używam i ja :wink: .A ten co ja podałem tutaj to służy zupełnie nie wiem do czego :razz: Edytowane 1 Sierpnia 2008 przez miron72 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ogi Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Mogłbyś ewentualnie,nieco opisać te dwa biosy,od Netcopa i Toxica?. Tzn,jakie zegary dla 3d jakie dla 2d(iddle) jaki V dla obydwu trybów. Oczywiście jesli wiesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miron72 Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2008 (edytowane) Nie pamiętam szczegółów -ja zresztą jadę na własnym BIOSie grafiki i jest ok.Ten z Szafirka w wersji Toxic ma chyba dla 3D ustawione 1.12V*.Ale przecież możesz je obejrzeć RBE 1.11 czy 1.12.Wgrać w edytor i oglądać. * sztuka ,którą testował NetCop(zapewne na potrzeby portalu jako ,ze pisze doń recenzje) szła pięknie na tym napięciu....Naprawdę zacnie.Ale z naszych ten BIOS nie zrobi super sztuk :wink: Edytowane 1 Sierpnia 2008 przez miron72 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ogi Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Ok. Dzieki ,zobacze te programy. Ja jade na jakims wczesnym "customie" 720mhz/1100/1.21-23V nie pamietam dokladnie. W sumie problemow nie ma. Ale zawsze mozna sie rozejrzeć :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2008 mam taka wersje biosu jak ja wyedytować ATOMBIOSBK-ATI VER011.004.000.000.029193 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Ja poczekam trochę i kupię na zmodyfikowanym pcb i jakimś sensownym chłodzeniu HD48xx. Bo nie widzi mi się zakup HD4850 + Accelero. Ciekaw jestem, czy jakiś producent umieści inne, lepsze pamięci np Samsunga. BTW jak brać HD 4850 to tylko Asus, bo ma 3 lata gwarancji, imho warto dopłacić niż brać powercolora czy innego gigaszmelca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mane Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2008 (edytowane) A niby w czym jest ten Asus lepszy ze oplaca sie dokladac 50zl, ja nie widze sensu, co z tego ze gwarancja 3 lata (inne maja 2 lata) jak wymienisz karte w tym czasie ze 2 razy :D tylko nie pisz ze bedzie latwiej sprzedac z taka gwarancja bo nie widze sensu dokladania teraz 50zl zeby pozniej sprzedac 5zl drozej :D Edytowane 1 Sierpnia 2008 przez Mane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blasphemy Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2008 A niby w czym jest ten Asus lepszy ze oplaca sie dokladac 50zl, ja nie widze sensu, co z tego ze gwarancja 3 lata (inne maja 2 lata) jak wymienisz karte w tym czasie ze 2 razy :D tylko nie pisz ze bedzie latwiej sprzedac z taka gwarancja bo nie widze sensu dokladania teraz 50zl zeby pozniej sprzedac 5zl drozej :D Dokladnie tak... ta 3letnia gwarancja to pic na wode. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Gigashit ma 3 letnią. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2008 zrobiłem bios moda i 730mhz na gpu full stable Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prototype Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2008 może mnie ktos doinformowac czy w grafach typu 4870 gddr5 bedzie zwiekszona szyna 256bit? bo wiem ze pamięc ma byc 1024mb ,czy dopiero jak wyjdzie nowy układ można liczyc na większą szyne niz 256bit? ewentualnie 4870x2 sklejke 512bit ,pytam tak sobie no bo nie wiem czy sie wstrzymac,kupic,bo mi cos nie pasuje ta ddr5 i tylko 256bit ,no ale to moje zdanie :unsure: i gdzie najtaniej moge nabyc 4870 obecnie? ------------------------ c2d,2x1GB,p-35,GF256,550W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JAnek87 Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Najtaniej gdzie znalazłem to kombo http://kombo.krakow.pl/sklep.php?idx=KBVGAGAIATI0001 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prototype Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2008 dzieki JAnek87 ale po zastanowieniu mysle ze opyla sie bardziej 4850 ,dla mnie to mogli by sprzedawac bez chłodzenia :lol2: najlepiej kupic jakis uniwersalny bloczek co pasuje do wiekszosci graf :D nie wiem ale jak dla mnie mogły by byc takie grafy bez fabrycznego chlodzenia w tanich wersjach ,a co juz kto s by sobie z taką gołą kartą graficzną zrobił to juz jego sprawa :) B-) ale pewnie nigdy do takiego czegos nie dojdzie bo za dużo było by reklamcji,pewnie by sie ktos znalazł odpalajac taką grafe na sucho :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sienol Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2008 OPlaca sie kupic waszym zdanien Sapphire Radeon 4850 w wersji Toxic za ok 580 zl? (samo chlodzenie warte jest ponad 100 zl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M-Power Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Ja bym kupił ze zwykłym, referencyjnym chłodzeniem i dokupił accelero S1. Przeczytałem cały wątek, ale jednego w końcu się nie dowiedziałem. RBE 1.12 działa z biosami 003 czy nie bardzo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucas0 Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Od wczoraj jestem posiadaczem szafirka 4850 ... pierwsze co poszedl fanfix bo temperaturki jakie serwuje nam referencyjne chlodzenie sa faktycznie wysokie, do tego dorzucmy upał w pokoju i mamy w budzie niezly kociołek. Wentyl ustawiony na 40% ... przy wiekszych obrotach zaczyna sie hałas, chociaz i te 40% daje sie niezle we znaki jesli chcemy zostawic kompa zalaczonego na nocke. Temperaturki przy takich ustawieniach to ~50C idle. Karta nie kręcona. Jak duzo moze zmniejszyc temperature zmiana chlodziwa na accelero ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M-Power Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Z nawiewem ok 35*C w idle, pod obciążęniem ok 50*C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaspl21 Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2008 (edytowane) Temperaturki przy takich ustawieniach to ~50C idle. Karta nie kręcona. Jak duzo moze zmniejszyc temperature zmiana chlodziwa na accelero ???przy jakimś dodatkowym wolnoobrotowym 12 cm wiatraku to spoko ze 40 w idlu i pewnie nei więcej jak 60 w stresie sam czekam na jakieś lepsze wersje , MSI ma wypuści 2 slotową wersje , no i Power Color wersje pasywna SCS3 , o Hisie nie wspomne bo cena pewnie znowu wymiecie wszystko :mad: to co daje producent to przegięcie na maksa , oszczędności trochę nie poszły w tym kierunku chyba , bo ze 90 stopni w stresie to leka przeginka <_< POZDRO Edytowane 2 Sierpnia 2008 przez lukaspl21 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D.rek Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2008 No i jest TEST udawadniający, że 1GB dla HD4850 niepotrzebny jest.. Przynajmniej dla rozdziałek, które są u większości z nas... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miron72 Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Przeczytałem cały wątek, ale jednego w końcu się nie dowiedziałem. RBE 1.12 działa z biosami 003 czy nie bardzo?Że tak spytam ,który wątek przeczytałeś, bo raczej nie ten? :wink: Ale ok -zrobię Ci sobotnią promocję: u mnie działa, u innych działa, niektórzy wymieniają BIOS z 1.0003 na 1.0004 i też im działa.Czego mój BIOS nie ma to możliwości stopniowania obrotów wentyla w wielu krokach(nie ma jak nawet tabelki włączyć).Wszystko to było i jest w wątku więc może więcej szczerości następnym razem cooo?Nawet są tabelki Kolegów z ustawieniami gotowymi pod 1.21V realne(w 1.0003 jest ciut inaczej ale to już doszukaj :wink: ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2008 No i jest TEST udawadniający, że 1GB dla HD4850 niepotrzebny jest.. Przynajmniej dla rozdziałek, które są u większości z nas... Wiesz, tu nie chodzi o liczbe FPS, ale o charakterystyczne "szarpanie" obrazu gdy karcie brakuje ramu. Mimo ze liczba FPS jest dalej bardzo duzo, to gra wcale nie jest plynna. Mialem cos takiego na 8800GS 384MB wzgledem 8800GT 512MB, mimo ze na 8800GS w UT3 na Suspense bylo 55FPS, a na 8800GT 60FPS, to poniewaz tekstury zajmowaly w tym miejscu ok. 500mb gra na 8800GS przypominala gre na ok. 25FPS, mimo ze bylo caly czas 55Fpsow. Ramu akurat nigdy za wiele. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...