Skocz do zawartości
cavarr

Ati Radeon HD4850/4870

Rekomendowane odpowiedzi

Marki już od dawna nic nie znaczą, patrz właśnie na 4850 który robi średnio tyle co 9600GT, a w grach od 30 do 50% wydajniej.

Dlatego sie pytam czy te stery cokolwiek poprawiaja? Instalowal je juz ktos??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o co biega z tym biosem.

Zapisalem bios z karty, zmodyfikowalem ustawilem w 2d 160/500 w 3d 650 a karta ustawia sie na 500 minimum a w 3d na 690???? o co biega

Postanowilem to dac na defaulta wgralem bios i karta ustawila sie na 500 wogule nie reaguje zmian 3d 2d tylko ram sie zmienia. Oba flashowania byly poprawne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

TT jest już w AAB, za 75 pln, pytałem i ma w zestawie wszystko co jest potrzene, główny radiator, radiator na sekcje zasilania i na pamięci. Nic nie trzeba dokupować, sztukowac, doklejać. Chyba sie skuszę, z lenistwa. ładnie się to prezentuje trzeba przyznać. ;)

Skus sie ;) Bo ja tez sie czaje na to chlodzonko :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co Ty chcesz porównywać ? Z tego co wiem to jest S1 + Tubro module ( te 2 wiatraczki ).

no ale z tego co wyczytalem to bez problemuda rade podlaczyc cross fire z dwoma takimi twin turbo bo na zwyklym accelero sa problemy bo za krotka tasma od crossa jest podobno

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokladnie

Porownywalem oba radiatory

Starego S1 i nowego TT

nowy ma mniej o 2 Zeberka - stary 32 (nowy 30) automatycznie dlatego jest wezszy o ok 2,5 cm

dlugosciowo jest b. zblizony do starszego brata

a i co wazne same finy sa napewo chudsze niz w starszym S1

co do zastosowanych wentyli 2 x 80 -

W moim odczuciu jak juz ktos ma S1 to nie ma sensu wymienac na TT - bo wystarczy zamontowac 2 x 80 czy 2 x 120 (lepiej)

by miec conajmniej taka sama ,(a pewnie i lepsza) wydajnosc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A takie pytanie do was. Wiecie cos o tej firmie Force3D cosik wiecej?? Jak z gwarancja itp ,bo w www.ebuyer.com pojawila sie wersja stockowa 4870, wiec juz niedlugo pewnie bedzie wersja z TT i sie zastanawiam czy Force3D warto zaufac ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja u siebie nie zmienialem taktow w 2d 500/750 (bo i po co)

jedynie zbilem napiecie do 0,92v

i smiga good

btw.

Badalem te 8.8 beta - sporo z nimi problemow -

najlepiej poki co pozostac przy 8.6 Hot fix - imho

Edytowane przez Strongmen

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niech sie wypowie jakis znawca, czy non stop skaczace napiecie(np praca w mayi) po przestawieniu w biosie 2d na 0.95, miedzy 3d/2d moze uszkodzic uklad czy raczej jest on do tego przystosowany?

Znawcą może nie jestem, ale wystarczy spojrzeć na C2D i jego EIST. Procki te masowo przecież nie padają... Dlaczego tu miałoby być inaczej? A 10W zawsze zostaje w kieszeni. :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

TT jest już w AAB, za 75 pln, pytałem i ma w zestawie wszystko co jest potrzene, główny radiator, radiator na sekcje zasilania i na pamięci. Nic nie trzeba dokupować, sztukowac, doklejać. Chyba sie skuszę, z lenistwa. ładnie się to prezentuje trzeba przyznać. ;)

Pytanie czy pasuje do CF :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

prawde mowiac na stronce tego nie znalazlem .. tylko "klasyczne" accelero .. jak sie pojawi to tez sobie takie cos sprawie.

Edytowane przez mar_cin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie jest jakas pyta z wynikami karty w 2006

Przy gpu na 625 mam wynik 12380

przy gpu 750 - wynik 13080

Roznica tylko 700 ptk ? przy 125mhz wiecej na GPU ?

Kup quada. ;)

Sprawdz w Ventage. Tam przy podniesieniu o kazdy MHz widać różnice w wyniku GPU.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie jest jakas pyta z wynikami karty w 2006

Przy gpu na 625 mam wynik 12380

przy gpu 750 - wynik 13080

Roznica tylko 700 ptk ? przy 125mhz wiecej na GPU ?

Wydaje się normalnie, podawaj lepiej wyniki SM3 bo resztę to można o kant stołu roztrzaskać.

Strong mógłbyś podać temp. idle & stress na minimalnych i maksymalnych obrotach wentylatora?

Edytowane przez Palato

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kombinowałem dziś z fan fixem i biosem - takty zjechałem na minimum 160/500...napięcie też i co?

nic.....

temperatury praktycznie takie same - więc jak jest jakaś oszczędnośc to jakim cudem tak się to gpu grzeje?

bawiłem się tez automatyczna regulacja wentylatora w biosie ale to tez o kant d... potłuc - albo za głośno albo za gorąco

zostaję przy 45%

i tak jak gram to zaczyna ostro jezdzic na procku wentylator bo intel regulację też skopał po maksie (naamd działa o niebo lepiej - tam mi do 80% obrotów wentylatora nigdy nie dochodziło a tdp takie samo miałem

kręcić bez zmiany chłodzenia też nie ma po co - chyba że ktoś lubi suszarki :)

ps.wie ktos jak w 1920x1200 w assassin creed ustawić multisampling na 3?bo przy tej rozdzielczości nie ma mozliwości zmiany - przy 1680x1050 juz mozna wybierać ale skalowanie nie wchodzi w gre(chyba ze 4 razy niższa rozdziałka)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi