Proofit Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Marki już od dawna nic nie znaczą, patrz właśnie na 4850 który robi średnio tyle co 9600GT, a w grach od 30 do 50% wydajniej.Dlatego sie pytam czy te stery cokolwiek poprawiaja? Instalowal je juz ktos?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sisay1982 Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2008 o co biega z tym biosem. Zapisalem bios z karty, zmodyfikowalem ustawilem w 2d 160/500 w 3d 650 a karta ustawia sie na 500 minimum a w 3d na 690???? o co biega Postanowilem to dac na defaulta wgralem bios i karta ustawila sie na 500 wogule nie reaguje zmian 3d 2d tylko ram sie zmienia. Oba flashowania byly poprawne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Proofit Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2008 TT jest już w AAB, za 75 pln, pytałem i ma w zestawie wszystko co jest potrzene, główny radiator, radiator na sekcje zasilania i na pamięci. Nic nie trzeba dokupować, sztukowac, doklejać. Chyba sie skuszę, z lenistwa. ładnie się to prezentuje trzeba przyznać. ;)Skus sie ;) Bo ja tez sie czaje na to chlodzonko :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mane Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Tu też już jest http://www.aac.com.pl/accelero-twin-turbo-p-439.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spoxxx Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2008 a jest gdzies porownanie tego twin turbo do accelero s1 ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mordka Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2008 a jest gdzies porownanie tego twin turbo do accelero s1 ?? A co Ty chcesz porównywać ? Z tego co wiem to jest S1 + Tubro module ( te 2 wiatraczki ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucas0 Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Rozwiązanie dla tych co chcą miec caly zestaw na gotowo :) ... i ja chyba z czegos takiego skorzystam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spoxxx Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2008 A co Ty chcesz porównywać ? Z tego co wiem to jest S1 + Tubro module ( te 2 wiatraczki ).no ale z tego co wyczytalem to bez problemuda rade podlaczyc cross fire z dwoma takimi twin turbo bo na zwyklym accelero sa problemy bo za krotka tasma od crossa jest podobno Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sisay1982 Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Niech sie wypowie jakis znawca, czy non stop skaczace napiecie(np praca w mayi) po przestawieniu w biosie 2d na 0.95, miedzy 3d/2d moze uszkodzic uklad czy raczej jest on do tego przystosowany? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Z tego zdjecia to raczej wyglada na okrojone S1 (wielkosc radiatora) plus dwa duze wiatraki ,chyba ciut wieksze niz na turbo module. Choc moge sie mylic bo gabaryty radiatora w S1 sa inne niz w tym nowym chlodzeniu arctica ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Dokladnie Porownywalem oba radiatory Starego S1 i nowego TT nowy ma mniej o 2 Zeberka - stary 32 (nowy 30) automatycznie dlatego jest wezszy o ok 2,5 cm dlugosciowo jest b. zblizony do starszego brata a i co wazne same finy sa napewo chudsze niz w starszym S1 co do zastosowanych wentyli 2 x 80 - W moim odczuciu jak juz ktos ma S1 to nie ma sensu wymienac na TT - bo wystarczy zamontowac 2 x 80 czy 2 x 120 (lepiej) by miec conajmniej taka sama ,(a pewnie i lepsza) wydajnosc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2008 A takie pytanie do was. Wiecie cos o tej firmie Force3D cosik wiecej?? Jak z gwarancja itp ,bo w www.ebuyer.com pojawila sie wersja stockowa 4870, wiec juz niedlugo pewnie bedzie wersja z TT i sie zastanawiam czy Force3D warto zaufac ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaba1978 Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Witam Mam pytanie jak zrobie pencil moda i uzyskam np napiecie 1,45V to bios tez musze zmodyfikowac tzn wpisac te same napiecie jakie uzyskalem poprzez pencil moda?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sisay1982 Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Pisze dla zainteresowanych oszczedzaniem, ustawienie 160/500 z napieciem 0.95 w idle daje nam 9-10 wat mniej w poborze ( dokladnie przemierzone) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2008 (edytowane) Ja u siebie nie zmienialem taktow w 2d 500/750 (bo i po co) jedynie zbilem napiecie do 0,92v i smiga good btw. Badalem te 8.8 beta - sporo z nimi problemow - najlepiej poki co pozostac przy 8.6 Hot fix - imho Edytowane 8 Sierpnia 2008 przez Strongmen Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Niech sie wypowie jakis znawca, czy non stop skaczace napiecie(np praca w mayi) po przestawieniu w biosie 2d na 0.95, miedzy 3d/2d moze uszkodzic uklad czy raczej jest on do tego przystosowany? Znawcą może nie jestem, ale wystarczy spojrzeć na C2D i jego EIST. Procki te masowo przecież nie padają... Dlaczego tu miałoby być inaczej? A 10W zawsze zostaje w kieszeni. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2008 no ladniutki wyniczek :-) ja przy 750/2300 - robie 13 tys Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hans15336 Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2008 TT jest już w AAB, za 75 pln, pytałem i ma w zestawie wszystko co jest potrzene, główny radiator, radiator na sekcje zasilania i na pamięci. Nic nie trzeba dokupować, sztukowac, doklejać. Chyba sie skuszę, z lenistwa. ładnie się to prezentuje trzeba przyznać. ;) Pytanie czy pasuje do CF :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheNaturaT Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2008 tez mnie to zastanawia! We wrzesniu przydaloby sie kupic nowego kompa. Dajcie znac jesli ktos to przetestuje, a tym bardziej czy pasuje do CF Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxforce Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Catalyst BETA 8.8 (8.54-080805n) Drivers are dated 08/08/05 Uwaga 391MB Catalyst BETA 8.8 (8.54-080805n) VISTA only Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hans15336 Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Catalyst BETA 8.8 (8.54-080805n) Drivers are dated 08/08/05 Uwaga 391MB Za takie posty to już powinni dawac bana , ile razy jeszcze ktoś da ten link :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_cin Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2008 (edytowane) TT jest już w AAB, za 75 pln, pytałem i ma w zestawie wszystko co jest potrzene, główny radiator, radiator na sekcje zasilania i na pamięci. Nic nie trzeba dokupować, sztukowac, doklejać. Chyba sie skuszę, z lenistwa. ładnie się to prezentuje trzeba przyznać. ;) prawde mowiac na stronce tego nie znalazlem .. tylko "klasyczne" accelero .. jak sie pojawi to tez sobie takie cos sprawie. Edytowane 8 Sierpnia 2008 przez mar_cin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Palato Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2008 daje nam 9-10 wat mniej w poborze W stosunku do czego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M-Power Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2008 pewnie do standardowego taktowania/napięcia w 2d Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2008 U mnie jest jakas pyta z wynikami karty w 2006 Przy gpu na 625 mam wynik 12380 przy gpu 750 - wynik 13080 Roznica tylko 700 ptk ? przy 125mhz wiecej na GPU ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
new332 Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2008 U mnie jest jakas pyta z wynikami karty w 2006 Przy gpu na 625 mam wynik 12380 przy gpu 750 - wynik 13080 Roznica tylko 700 ptk ? przy 125mhz wiecej na GPU ? Kup quada. ;) Sprawdz w Ventage. Tam przy podniesieniu o kazdy MHz widać różnice w wyniku GPU. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Kup quada. ;) Sprawdz w Ventage. Tam przy podniesieniu o kazdy MHz widać różnice w wyniku GPU. Spoko ale niechce mi sie specialnie Visty instalowac ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Palato Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2008 (edytowane) U mnie jest jakas pyta z wynikami karty w 2006 Przy gpu na 625 mam wynik 12380 przy gpu 750 - wynik 13080 Roznica tylko 700 ptk ? przy 125mhz wiecej na GPU ? Wydaje się normalnie, podawaj lepiej wyniki SM3 bo resztę to można o kant stołu roztrzaskać. Strong mógłbyś podać temp. idle & stress na minimalnych i maksymalnych obrotach wentylatora? Edytowane 8 Sierpnia 2008 przez Palato Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sisay1982 Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2008 W stosunku do czego? W stosunko do 1.046 2d 160/500 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzZZzz Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2008 kombinowałem dziś z fan fixem i biosem - takty zjechałem na minimum 160/500...napięcie też i co? nic..... temperatury praktycznie takie same - więc jak jest jakaś oszczędnośc to jakim cudem tak się to gpu grzeje? bawiłem się tez automatyczna regulacja wentylatora w biosie ale to tez o kant d... potłuc - albo za głośno albo za gorąco zostaję przy 45% i tak jak gram to zaczyna ostro jezdzic na procku wentylator bo intel regulację też skopał po maksie (naamd działa o niebo lepiej - tam mi do 80% obrotów wentylatora nigdy nie dochodziło a tdp takie samo miałem kręcić bez zmiany chłodzenia też nie ma po co - chyba że ktoś lubi suszarki :) ps.wie ktos jak w 1920x1200 w assassin creed ustawić multisampling na 3?bo przy tej rozdzielczości nie ma mozliwości zmiany - przy 1680x1050 juz mozna wybierać ale skalowanie nie wchodzi w gre(chyba ze 4 razy niższa rozdziałka) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...