Mirkirst Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2008 No fakt -Twój nabija wynik w markach ,a jego ...FPS w grach :wink: . Z tego co czytam to wychodzi ,że podrabiają nawet podrobione chińskie ołówki :razz: zrób tylko sm3 co mnie interesuje wynik cpu ? hehe procek wcale tak nie ogranicza sprawdź w grach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hans15336 Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2008 zrób tylko sm3 co mnie interesuje wynik cpu ? hehe procek wcale tak nie ogranicza sprawdź w grach. Ale na czym ?? Teraz to co mam w podpisie - KLIK - G92 już nie mam . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Palato Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2008 (edytowane) No i ??? Dlatego zasugerowałem mu że jak chce się podniecać w 3DSmarkach to niech kupi Quada. On się "podnieca"? Dzieli się wynikiem jak każdy inny. Skończ bo coraz bardziej się kompromitujesz. Edytowane 13 Sierpnia 2008 przez Palato Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hans15336 Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2008 On się "podnieca"? Dzieli się wynikiem jak każdy inny. Skończ bo coraz bardziej się kompromitujesz. :blink: - dla mnie słowo "pękło" = podnieta :oops: i tego nie zmienisz , sam się kiedyś podniecałem wynikami w 3DSmarkach co i tak nie ma przełożenia w grach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miron72 Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2008 (edytowane) zrób tylko sm3 co mnie interesuje wynik cpu ? hehe procek wcale tak nie ogranicza sprawdź w grach.A dlaczego napisałeś to do mnie?Gdzie ja podałem jakiś wynik CPU :blink: ?I o co dokładnie biega z tym "wcale tak nie ogranicza w grach"?Dla mnie w grach lepszy jest 8400 na 4.0 niż Q na 3.4-3.6.Chyba ,że gra to obsłuży.... :wink: Edytowane 13 Sierpnia 2008 przez miron72 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirkirst Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2008 A dlaczego napisałeś to do mnie?Gdzie ja podałem jakiś wynik CPU :blink: ?I o co dokładnie biega z tym "wcale tak nie ogranicza w grach"?Dla mnie w grach lepszy jest 8400 na 4.0 niż Q na 3.4-3.6.Chyba ,że gra to obsłuży.... :wink: Nie no spoko ja tylko sprawdzałem jak duża jest różnica pomiędzy 3 a 4 GHz na E8400 i w sm3 na 3dmarku06 to tylko ok. 400pkt. a cały wynik skacze o 2tyś pkt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaba1978 Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2008 (edytowane) No wreszcie mod olowkowy zrobiony, punkty polaczone(olowek HB, b4 jest do kitu) napiecie 1,6V :unsure: z biosem 1,263V z oryginalnym biosem 1,5V. Edytowane 13 Sierpnia 2008 przez zaba1978 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2008 O fuck. 1.6v? :) Czym chłodzisz? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek9920 Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2008 No wreszcie mod olowkowy zrobiony, punkty polaczone(olowek HB, b4 jest do kitu) napiecie 1,6V :unsure: z biosem 1,263V z oryginalnym biosem 1,5V.W przypadku tej karty nie widzę długiego życia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miron72 Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2008 (edytowane) Kto ją tam wie.... :wink: Jest chłodzona cieczą więc nie ma dramatu.Mi tak Brisbane obstawiali "do dwóch tygodni" jak je puszczałem na 1.575V :wink: .A ono 24/7 tak bujało sporo miesięcy i teraz kolega się nim cieszy jako 100% sprawnym.Ciecz zrobiła robiła robotę...Weźcie pod uwagę błąd miernika -u mnie po zgonie porządnego nagle "zrobiło" się na CPU 1.8 około hehe.A ja nawet realnych 1.5 nie mam.Te mierniki najsłabsze to cuda pokazują :rolleyes: Jeżeli to realne V to mimo WC sądzę ,że karta sobie "odpuści" dość szybko ziemski padół..ale oby nie. Edytowane 13 Sierpnia 2008 przez miron72 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2008 A tam odrazu opusci swiat :razz: Rok temu jak mialem 8600gt sonic + zapodalem jej na starcie z grubiej rury 1,75v - 1000/2106/2200 Ludzie pisali rozne rzeczy, ze padnie, ze pociagnie za soba zasilacz itd a tym czasem na karcie pogralem z 3 miesiace pozniej sprzedalem kumplowi ktory po dzis dzien jej uzywa i chwali sobie - Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miron72 Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2008 To nie temat o GFach...hihihi.Ale co będziemy dywagować -się okaże i to o tyle fajnie ,że...nie u nas :wink: .Ciekawe jakie takty?Coś zaba1978 się nie odzywa...Czyżby..? :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziuinblack Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2008 (edytowane) Mam problem. Przymierzałem się do kupna chłodzenia na tą kartę, i niestety zabrakło DuOrba w sklepie i magazynie ;S Mógłby ktoś coś polecić za chłodzenie tego pokroju? AC i Auras odpada - nie zmieszczą się w obudowie ;< Edit: Bawił się ktoś z Twin Turbo? Jakaś nowa wersja jest dostępna na Radeony 4800 ;) Wygląda jakby to było S1 + 2x80mm, z tym że kosztuje dużo mniej niż cały zestaw. Edytowane 13 Sierpnia 2008 przez radziuinblack Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek9920 Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Starczy takie chłodzenie sekcji? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Tak wystarczy jednak - radiator ktory masz na cewkach - na czym zamontowales ? - pytam dlatego poniewaz sa onie nierownej wysokosci tak wiec jesli polozysz jeden kawalek radiatora na 4 cewkach to moze sie okazac ze jedna lub nawet 2 z nich nie beda sie stykac z radiatorem co do chlodzenia mosfetow to piekna sprawa - powinno doskonale spelniac zadanie - i kolejne pytanie jak planujesz zamontowac ten radiator do tych mosfetow ? bo tasma termo moze go nie utrzymac jak sie radiator nagrzeje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek9920 Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2008 (edytowane) Tak wystarczy jednak - radiator ktory masz na cewkach - na czym zamontowales ? - pytam dlatego poniewaz sa onie nierownej wysokosci tak wiec jesli polozysz jeden kawalek radiatora na 4 cewkach to moze sie okazac ze jedna lub nawet 2 z nich nie beda sie stykac z radiatorem co do chlodzenia mosfetow to piekna sprawa - powinno doskonale spelniac zadanie - i kolejne pytanie jak planujesz zamontowac ten radiator do tych mosfetow ? bo tasma termo moze go nie utrzymac jak sie radiator nagrzeje Jak robiłem fotke to leżały nieprzyklejone. Był mały problem z taśma AKASA, ale lepie na gorąco i jest ok. Trzyma jak skała. Radiator elegancko przylega co cewek. EDIT Po ponad godzinnej walce z taśmą termoprzewodzącą sukces 48-49 stopni w scan for artifacts w AtiTool. 38-39 stopni w IDLE. Niedługo biorę się za modowanie. Edytowane 13 Sierpnia 2008 przez krzysiek9920 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szarku Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2008 (edytowane) Bawił się ktoś z Twin Turbo? Ja właśnie zamontowałem - chłodzenie bardzo fajne, co najważniejsze wydajne i ciche - jak wiatraki są ustawione na 1100rpm to temp idle/stres wynoszą odpowiednio 36/45 stopni Edytowane 13 Sierpnia 2008 przez szarku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziuinblack Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Ja właśnie zamontowałem - chłodzenie bardzo fajne, co najważniejsze wydajne i ciche - jak wiatraki są ustawione na 1100rpm to temp idle/stres wynoszą odpowiednio 36/45 stopni Grafa kręcona? I jak to wygląda z chłodzeniem sekcji zasilania, bo na stronie AC coś pisali na ten temat, ale nie kumam zbytnio ;S Masz 4850 czy 4870? Dołączony jest do tego jakiś regulator obrotów? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szarku Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Grafa kręcona? I jak to wygląda z chłodzeniem sekcji zasilania, bo na stronie AC coś pisali na ten temat, ale nie kumam zbytnio ;S Masz 4850 czy 4870? Dołączony jest do tego jakiś regulator obrotów? 4850 na chwilę obecną nie kręcona (ale gdy dałem 700 na gpu to temp rosła o jakieś 3-4 stopnie, myślę że potencjał OC będzie dość wysoki przy Vmod) Z chłodzeniem sekcji zasilania chodzi o to żeby przy zakładaniu zaczynać od końca (ostatni rząd) dopiero wtedy dajemy na przedostatni rząd tak żeby radiatory się stykały. Ps: Na cewki nie ma radiatorów, nie ma też regulatora obrotów (sterowane sprzętowo) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Na ile stabilnie mozna wykrecic Radzia 4870 ?? Sie pomal u przymierzam ,zbieram madrosci ;) zapasil by mi jakis egzemplaz z mocniejsza sekcja zasilania , co by na WC pocisnal z 900MHz moze jakies rady ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirkirst Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2008 (edytowane) Pamiar napięcia wykazał że mam 1.17 i 2.06 a karta robi 750/1150. Trzeba poprawić pencilmoda tak jak ma być na 1.23V Teraz mam 1.20 idle i 1.22load. Ale jak winda się ładuje to jest 1.25 czyli reszta zostaje w biosie karty :angry: Edytowane 13 Sierpnia 2008 przez Mirkirst Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziuinblack Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2008 4850 na chwilę obecną nie kręcona (ale gdy dałem 700 na gpu to temp rosła o jakieś 3-4 stopnie, myślę że potencjał OC będzie dość wysoki przy Vmod) Z chłodzeniem sekcji zasilania chodzi o to żeby przy zakładaniu zaczynać od końca (ostatni rząd) dopiero wtedy dajemy na przedostatni rząd tak żeby radiatory się stykały. Ps: Na cewki nie ma radiatorów, nie ma też regulatora obrotów (sterowane sprzętowo) Sprzętowo tzn. się jak? Sam dopasowuje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
steve69 Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Witam tyle udalo sie dzis osiagnac ORB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yamnick Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Wlasnie jedzie do mnie cooler GFXChilla - w wiazku z tym pytanie: Posiada ktos taki cooler i moze sie wypowiedziec ad. montazu radiatorow z zestawu na RAM/sekcje zasilania ?? Jak zobaczycie na fotce z linka, tych radiatorow troche tam jest i chcialbym sie dowiedziec: a) ktore gdzie przyklejac ?? b) czy rurki heatpipe nie przeszkadzaja w montazu 2 radiatorow na pamieci polozone nad GPU, przy gornej krawedzi karty (IMO tak, ale wole sie zapytac...) ?? GFXChilla Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaba1978 Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2008 To nie temat o GFach...hihihi.Ale co będziemy dywagować -się okaże i to o tyle fajnie ,że...nie u nas :wink: .Ciekawe jakie takty?Coś zaba1978 się nie odzywa...Czyżby..? :wink: Spoko,spoko wszystko pod kontrola :rolleyes: , ale musialem naniesc male korekty, w ruch poszedl wacik i zmywacz do paznokci i olowek w ruch jeszcze raz, jednak powyzej 1,5V karta dostaje swira, teraz mam 1,44V.Czas na testy :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miron72 Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2008 (edytowane) No to fajno -czekamy na wyniki :razz: .Myślałem ,że Cię pożegnaliśmy hihi.Wspaniałomyślnie nie spytam co u Ciebie robi zmywacz do paznokci :wink: .Jak acetonowy i do szkoły chodzisz to...przydatne :wink: Możesz sprecyzować "dostawała świra"? Edytowane 13 Sierpnia 2008 przez miron72 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szarku Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Sprzętowo tzn. się jak? Sam dopasowuje?Tak, lub robisz fanfixa i ustawiasz sobie tyle ile chcesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirkirst Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2008 1.29V na gpu to jeszcze zjadliwe vcore czy już ją uśmiercam. Czytałem że 1.3V na powietrzu i 1.4V na wodzie a tem. max 49.5 stopnia więc git tak myśle? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miron72 Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2008 (edytowane) Czytałem że 1.3V na powietrzu i 1.4V na wodzie a tem. max 49.5 stopnia więc git tak myśle?Temperatury masz bardzo niskie o ile to full stress dla karty i odczyt podczas testu po wygrzaniu.Te 1.3 na powietrzu i 1.4 na wodzie to zbytnie uproszczenie.Bo jak wepchniesz kompa w "nowoczesne" biurko w czasie upałów to i na def V będzie klękał czasem(brak przewiewu).Chłodzenie chłodzeniu nierówne, warunki też no i karty -wszystko trzeba oceniać na chacie u siebie ,bo reszta to przybliżenia i teoretyzowanie....odbijające sie na praktyce hehe.Wskazania temperatur, miernik do napięć i na chłopski rozum -pomacanie czasem chłodzenia ,bo wskazania temperatur to czasem... Ja swojej planuję ...bez końca planuję dać 1.4V około.Ale mi się zwyczajnie nie chce jej wywlekać,Kumpel dziś już dzwonił -"zgrzewkę mam stary i co robimy?".No na bank nie OC :razz: Edytowane 13 Sierpnia 2008 przez miron72 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaba1978 Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2008 No to fajno -czekamy na wyniki :razz: .Myślałem ,że Cię pożegnaliśmy hihi.Wspaniałomyślnie nie spytam co u Ciebie robi zmywacz do paznokci :wink: .Jak acetonowy i do szkoły chodzisz to...przydatne :wink: Możesz sprecyzować "dostawała świra"? Zmywacz zony oczywiscie :razz: , "dostawala swira" tzn nawet na default zegarach nie przechodzila zadnych testow reset za resetem i co zauwazylem jak przesadzimy z olowkiem laczac dwa punkty to napiecie na karcie spada nawet do 0.7V i komp nie startuje, wiec trzeba ladnie przemyc oloweczek i na nowo robic moda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...