Gość razorex Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Czy jest jakis sposob aby zmusic boxowy coolerek do szybszego reagowania na wysokie temp? :) Teraz 75idle, max90 stres. Wiatraczek sam reguluje sobie obroty.. w spoczynku waha sie od 9% do 20%.. w stresie pracuje tylko tak zeby GPU nie przekroczylo 90C, wtedy wiatraczek 48-51% :) Czy jest jakas mozliwosc ingerencji w te ustawienia? Nie chce ustawiac mu obrotów na sztywno (FanFix) , w idlu cenie sobie spokoj :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duelist Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2008 W ATT jest opcja edycji tabeli dla konkretnych progów temperatur. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziuinblack Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2008 miron ATT jest dużo wygodniejszy od biosu i nie powoduje żadnych problemów jak bios A możliwość zmiany napięcia jest? ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spoxxx Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Moze ktos zapodac oryginalny bios od gigabyte bo na tych sterach juz dostaje wscieklizny za chiny na nich moj radek nie rusza jakas chyba blokade zapodali albo cos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Palato Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2008 (edytowane) A możliwość zmiany napięcia jest? ;> Tak. @up Rozszerzenie zmień na bin. I naucz się robić backup ;) RV770.bmp Edytowane 21 Sierpnia 2008 przez Palato Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziuinblack Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Tak. @up Rozszerzenie zmień na bin. I naucz się robić backup ;) Yyy, zaraz zaraz. Mówisz iż mogę zmienić napięcie i taktowanie mojego radeona bez bawienia się żadne bios czy pencil mody? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Palato Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Tak, ale niestety górny próg napięcia jest nisko w ATT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziuinblack Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2008 A ile na oko zrobię na 1,158? I czy jest to bezpieczne? Większość preferuje bios moda. Ma to wpływ na temperaturę pamięci? (bo na rdzeń i zasilanie napewno...) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
new332 Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Tak, ale niestety górny próg napięcia jest nisko w ATTPrzeciez to jest to samo co w BIOSIe. :blink: Z reszta mozna własne wartosci ustawiac... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziuinblack Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Przeciez to jest to samo co w BIOSIe. :blink: Z reszta mozna własne wartosci ustawiac... Masz na myśli ATT? Pozatym, ma to jakieś znaczenie że mam Gigabyte'a? Bo czytałem że jakieś jaja z nimi są, ale nie wiem czy ATT się to też tyczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
new332 Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Masz na myśli ATT? Pozatym, ma to jakieś znaczenie że mam Gigabyte'a? Bo czytałem że jakieś jaja z nimi są, ale nie wiem czy ATT się to też tyczy. Tak. Nie wiem co to za jaja. Nie wiem czym Gigabyte miałby sie roznic od pozostałych referencyjnych konstrukcji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziuinblack Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Tak. Nie wiem co to za jaja. Nie wiem czym Gigabyte miałby sie roznic od pozostałych referencyjnych konstrukcji. Z tego co wiem to posiada inną wersje biosa. A jeżeli można zmieniać napięcia na wyższę w ATT, to w jaki sposób? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
new332 Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2008 (edytowane) Z tego co wiem to posiada inną wersje biosa. A jeżeli można zmieniać napięcia na wyższę w ATT, to w jaki sposób? No to wiadomo, tyle ze bios to mozna samemu zmodyfikowac. :D Mozna zmienic tutaj: Ludzi czy wy naprawde nie potraficie poszperac w programie i samemu wszystko rozkminic. Edytowane 22 Sierpnia 2008 przez new332 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spoxxx Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Tak. @up Rozszerzenie zmień na bin. I naucz się robić backup ;) ta wiec sprawa wyglada tak u mnie wczesniej mialem bios guru gdzie takty byly 720@1100 ale latal u mnie na 730@1130 i ogolnie rewelka ale teraz ati zrobilo jakas padake z tymi sterownikami i od razu monitor sie wylacza przy probie wlaczenia kompa , ta wiec zgralem ten bios powyzej do siebie czyli deflaut wszystko, mam teraz program ati tray tools i znowu jest jakas padaka przy wlaczeniu attt i ustawieniu napiecia i taktowania jak mialem poprzednio takty sie zmieniaja w proramie ale jak zalaczam np furmarka taktowanie 3d spada do 500 i tylko pamieci sa tak jak ustawilem wczesniej ,wiec nie wiem co jest nie tak albo ten bios jakis jest do [gluteus maximus] albo att sie sypie z nowymi sterami ati , najlepiecj bym chcial zapodac taki bios ktory bedzie bez problemu chodzil z tymi taktami na sterach 8.8 jak ktos ma takie cos to poprosze o udostepnienie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
new332 Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2008 A ustawiłes profile do autopodkrecania? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Palato Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2008 (edytowane) Jakim cudem ustawiłeś tak niskie takty w ATT? U mnie dolna granica jest dużo wyżej zarówno na GPU jak i MEM. edit: Aj, głupi. Limity w opcjach. edit2: Badziewny ten Auto Overclock, nie wykrywa prawidłowo 2D/3D - nie przełącza. Edytowane 22 Sierpnia 2008 przez Palato Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
new332 Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2008 edit2: Badziewny ten Auto Overclock, nie wykrywa prawidłowo 2D/3D - nie przełącza.U mnie działa jak trzeba. Przynajmniej w tych grach ktore do tej pory przetestowałem. A co u Ciebie nie działa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Palit Radeon HD 4850 Sonic Graphics Card: http://www.tweaktown.com/reviews/1569/pali...card/index.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Mogli by podać temperaturę z czujnika, bo tak to nic to nie mówi. A co do głośności to wygląda na to że jest tak glośno jak na referencie, natomiast po poborze prądu można by chyba wznioskować że jest podbite napięcie, co może dobrze wróżyć dla OC, jesli kogoś to oczywiście interesuje. Testował ktoś już CrossFire na nowych sterach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Palato Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2008 U mnie działa jak trzeba. Przynajmniej w tych grach ktore do tej pory przetestowałem. A co u Ciebie nie działa? Po przejściu marków nie wraca do 2D, nie wchodzi 3D przy Csie, itd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziuinblack Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2008 No to wiadomo, tyle ze bios to mozna samemu zmodyfikowac. :D Mozna zmienic tutaj: Ludzi czy wy naprawde nie potraficie poszperac w programie i samemu wszystko rozkminic. To ja wiem że tu można, pytam się jak większą wartość niż te podane ustawić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacRisto Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Czyli nikt nie znalazł rozwiązania problemu mojego, i jeszcze kilku innych użytkowników? Bo w moim przypadku, jak już pisałem, winą na pewno nie jest przegrzewanie się karty... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartopl Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2008 (edytowane) To ja wiem że tu można, pytam się jak większą wartość niż te podane ustawić.Klikasz na przycisk z kropkami leżący obok standardowych, tam tworzysz/edytujesz nowe wartości - wpisujesz np. 1200, jeżeli interesuje cię napięcie 1.2 v. Edytowane 22 Sierpnia 2008 przez bartopl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sisay1982 Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Czyli nikt nie znalazł rozwiązania problemu mojego, i jeszcze kilku innych użytkowników? Bo w moim przypadku, jak już pisałem, winą na pewno nie jest przegrzewanie się karty... Raczej kazdy to olal, szukalem po necie i co do mojego problemu (windows x64) na nic nie natrafilem, jednakze w przypadku visty pojawialy sie takie problemy. Jaki masz monitor? tzn podlaczony do karty bezposrednio przez dvi czy przejsciowke vga-dvi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mobot Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2008 jaka macie wersje tego att bo ja nie mam regulacji napiecia chyba ze gdzies w ustaweniach trzeba odblokowac ale nie ma bo przeszukalem wszystko. moze mam jaka stara wersje albo co ale sciagalem 1.3.6.1053 bodajze to chyba najnowsza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacRisto Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Podłączony przez przejściówkę monitor LCD, ale chyba to nie ma większego znaczenia... Zresztą ja też mam Vistę x64 A kabel DVI chyba dzisiaj kupię, więc jak coś to napiszę czy wystąpi jakaś poprawa :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Palato Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2008 @mobot http://www.google.com/search?hl=pl&cli...=Szukaj&lr= Ludzie litości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Dla tych co mają problemy z wyłączaniem czy innym syfem - z ciekawości dajcie oryginalny BIOS, czyściutkie stery bez fan fixów i innych modyfikacji i sprawdzcie. U mnie od 1.5 miecha zero problemów, karta 90 stopni w stresie, 70 w idle (bo wieje na nią 120 mm wentyl), ostatnio komp chodzi 24/7 teraz prawie 4 dni i jakoś wszystko działa idealnie. Różnica taka że nie ruszałem zupełnie nic w kwestii modyfikacji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Palato Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Klikasz na przycisk z kropkami leżący obok standardowych, tam tworzysz/edytujesz nowe wartości - wpisujesz np. 1200, jeżeli interesuje cię napięcie 1.2 v. Ale zawiesza windę albo resetuje kompa przy ustawieniu własnych napięć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
new332 Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Po przejściu marków nie wraca do 2D, nie wchodzi 3D przy Csie, itd. Ale zawiesza windę albo resetuje kompa przy ustawieniu własnych napięć. Mam wrazenie ze korzystasz z innej wersji ATT niz ja. :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...