Proofit Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2008 (edytowane) mam wersje 1.5.8.1260 Beta ale przy wlaczaniu pojawia sie cos takiego jak nizej :/ Manualnie nie da sie uruchomic tego sterownika (pisze ze zainstalowany ale nie uruchomiony) Narazie sobie dalem z tym spokoj do czasu az wymienie chlodzenie ;) Musisz zainstalowac ReadyDriver Plus Wtedy pojdzie na bank ja tez tak mialem ;) http://citadel.x10hosting.com/readydriverplus/ Edytowane 25 Sierpnia 2008 przez Proofit Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matas Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2008 (edytowane) Aha mam jeszcze pytanie co do mojego wcześniejszego posta, czy wentylator Acutake 120 PWM nie bedzie miał problemow ze startem @ 6V?? Bo coś mi się obiło o uszy, że wentyle z PWM potrzebują dosyć spore napięcie do pracy. Chodzi mi o napięcie na linii 12V, nie pwm Edytowane 25 Sierpnia 2008 przez matas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Palato Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2008 domban wyłącz zasrane UAC i uruchom instalkę jako admin. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domban214 Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2008 @Proofit to dziala ;) ale nie podoba mi sie ze przy starcie cos sie zaznacza, przelacza czy costam ;P ale trudno... nie bedzie lepszego sposobu to sie przyzwyczaje @matas z pwm na 6v moze byc problem... Mam 2 jakies arctic cooling (takie same, roznia sie tylko tym ze jeden ma pwm, drugi nie) i podczas gdy ten bez pwm ustawiony na napiecie 50% kreci sie rzeczywiscie z 50% obrotow, ten z pwm podlaczony tez pod 50% napiecie ledwo co sie kreci wiec moze byc problem @Palato wylaczylem zasrane UAC i instalowalem jako admin i lipa:/ u mnie to nie dziala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fit Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Aha mam jeszcze pytanie co do mojego wcześniejszego posta, czy wentylator Acutake 120 PWM nie bedzie miał problemow ze startem @ 6V?? Bo coś mi się obiło o uszy, że wentyle z PWM potrzebują dosyć spore napięcie do pracy. Chodzi mi o napięcie na linii 12V, nie pwm IMHO vent który nie startuje na 3,3V ma takie opory toczenia (ślizgu) ze spokojnie należy go wymienić bo opór przeklada się na hałas - zamiana PWM na DC polega praktycznie na dołożeniu kondensatora.... polecam sflexa albo jakiegoś japońskiego ślizga no chyba ze nie zależy Ci na ciszy - no to nie ma się co martwic... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matas Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2008 (edytowane) IMHO vent który nie startuje na 3,3V ma takie opory toczenia (ślizgu) ze spokojnie należy go wymienić bo opór przeklada się na hałas - zamiana PWM na DC polega praktycznie na dołożeniu kondensatora.... polecam sflexa albo jakiegoś japońskiego ślizga no chyba ze nie zależy Ci na ciszy - no to nie ma się co martwic... Nie zrozumiałem w ogóle Twojego posta. Chodzi mi o to czy pójdzie na 6V Acutake z PWM (chcę 2 podłączyć szeregowo), czy takie coś ma prawo działać. Bo mam obawy, że tak naprawdę powinno być te 12V, a regulacja przez PWM, po to niby jest. A co do ciszy to przeciez ludzie sie skarza ze w ogole nie dmuchaja te Acutake, wiec nie ma co gadac o ciszy. Chyba, że mi się trafią gorsze egzemplarze, co się zdarza. Ale ja chcę tanim kosztem to zrobić, marzy mi się coś na kształt turbo module - 2 wentyle z usuniętą obudową, a S-FLEXa nie dość, że drogi, to nawet gdybym go miał to mi go szkoda ciąć... UPDATE: ok, nieważne juz. Zasilanie podepne z mobo. Edytowane 25 Sierpnia 2008 przez matas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fit Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2008 o ile zrozumialem to chciales podlaczyc szeregowo dwa wenty do PWM-a - powinny ruszyc po podaniu przez PWMa 100% szerokosci 12V, problemem jest start z PWMa przy slabym wypelnieniu... - jak podlaczysz rownolegle do 5V to beda dzialac ... a sflex wcale nie drogi jak uznasz go za inwestycje ktora przezyje Twoj procek i grafe.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burning Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2008 zamówiłem Palita, a wyszedł IceQ :/ szit! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fisher Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2008 tak wyszedł ale narazie tylko w Japoni za 210$. Ze słabymi taktami czyli bez podnoszenia napiec przez producenta. za taka cene i przy takim chlodzeniu mogli troche zaszalec a nie 25 mhz na rdzeniu i az 7 na pamieciach :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burning Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2008 (edytowane) z takim chłodzeniem to mozesz ciągnąć samemu w góre do oporu mój Glacier 6800 (chłodzenie zblizone, ale mniej rozbudowane bez heat-pipe'ów i radiatorów sekcji zasilajacej) ma takty na poziomie 6800GT, odblokowane potoki do GT (16/6 zamiast 12/5) i w stressie nie przekracza 70stopni na 40% obrotów (cisza absolutna) 65stopni na 52% (standart) i 57stopni na 100% obrotów (nadal cichszy od boxowego chłodzenia proca) i dylemat - czekac na taniego HiS'a (c**j wie ile) czy bbrac PowerColor'a i użerać się z wyciem :/ PS: Fisher15 Twój komp to nie burdel, spójrz na mój :D http://img237.imageshack.us/my.php?image=1006849bd2.jpg Edytowane 26 Sierpnia 2008 przez Burning Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domban214 Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2008 (edytowane) Ja wole sam zmienic chlodzenie :lol: mialem juz accelero na 6800gt, x800gto i teraz czas zalozyc na hd4850 ;) Ps. Widze ze nie tylko mi szkoda pieniedzy na obudowe :lol: http://i33.tinypic.com/11ca5c0.jpg (na zdjeciu jeszcze x800) Edytowane 26 Sierpnia 2008 przez domban214 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burning Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2008 (edytowane) no i palit zamówiony najwyzej jak nie jest referent tylko ten szit powyżej to się samemu chłodzenie przerobi :) trza kupić 2mm blache miedzianą i poszukać radiatorów w domu.. albo zacząć pić piwo w puszkach (choć puchy moga być za cienkie na finy :/ ) a zamiast szitowych taśm uzyje ac-mx2 i 'alternatywnych' systemów mocowań chłodzenia Edytowane 26 Sierpnia 2008 przez Burning Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziuinblack Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2008 no i palit zamówiony najwyzej jak nie jest referent tylko ten szit powyżej to się samemu chłodzenie przerobi :) trza kupić 2mm blache miedzianą i poszukać radiatorów w domu.. albo zacząć pić piwo w puszkach (choć puchy moga być za cienkie na finy :/ ) a zamiast szitowych taśm uzyje ac-mx2 i 'alternatywnych' systemów mocowań chłodzenia Tzn się jakich? Bo ja też będe musiał coś położyć, i właśnie nie wiem, czy dać MX-2 (teoretycznie do góry nogami ma obowiązek się trzymać, ale może sie przemieszczać) czy taśmę termo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bazyss Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2008 (edytowane) co mozecie powiedzieć o rozmieszczeniu radiatorków?? chodzi mi o sekcje zasilania nie za mało?? na to wszystko jest AC S1 i 120mm Fander. idle 38C stress 45-49C(Grid) Stability Test FurMark 400sekund 65C 700/1100 http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b6e79a300f7b8cf9.html Edytowane 26 Sierpnia 2008 przez Bazyss Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
einar Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Mam małe pytanie, można do Toxica zamontować coś takiego i tym sterować obrotami wentylatora, bo słyszałem że do końca cichy nie jest ten wiatrak. Wydaje mi się, że chyba będzie to działało, ale wole się upewnić, może ktoś ma to niech da znać, albo ktoś jest pewien że to będzie działać. Pozdrawiam ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domban214 Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2008 @Bazyss Na sekcje zasilania powinno wystarczyc ale nie wiem jak z pamieciami bedzie bo sie bardzo grzeja a radiatorki od accelero sa raczej slabej jakosci ;P te niebieskie zreszta tez ;) Wiem cos o tym bo mialem i jedne i drugie na radeonie x800 i sie piekielnie grzaly (a hd4850 ma rowno 2x wieksze taktowanie pamieci niz mialem na x800) Ale tak tylko mowie;P Zrob testy jakies to sie okaze (wlacz cos co obciazy grafike i poprostu dotknij radiatorkow palcem - jak beda pardzo parzyc to lepiej cos solidniejszego zalozyc) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miron72 Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Uważam ,że da się -Toxic ma zdaje się rozpinany kabel do wentyla.Można się w niego wpiąć w przysłowiowym środku.Musisz podpatrzyć na fotkach czy się wtyki zgodzą ale powinny -jakaś tam standaryzacja przecież jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
einar Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Wydaje mi się właśnie, że tam jest zwykłe 3-pinowe wejście. Zreszta majątku nie strace 10zł kosztuje, a napewno przyda się w inne miejsce jeśli tam nie będzie pasować Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Syriusz76 Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Witam wlasnie zakupilem ATI 4850 i podczas uruchamiania gry Gothic 3 wywala mi krzaki i blad ze cos z karta. Czym sprawdzic ze karta jest dobra albo co robic ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
einar Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2008 sterowniki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Syriusz76 Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Najnowsze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2008 A ja powiem że lepiej 8.7, bo http://www.geeks3d.com/?p=1018 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burning Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2008 myślę o klamrach z 2 blaszek, podkładka gumowa, śrubka i nakrętka - z jednej strony, a z drugiej zagiąć blachę miedzianą tak, by 'haczyła' o brzeg karty - oczywiscie też zabezbieczone gumką na razie najwiekszy problem mam pod tytułem: "z czego zrobić finy" - puszka alu jest za cienka, blacha miedziana droga. Nie wiem czy nie zamocuje blachy, a na nia założę to stockowe chłodzenie (o ile będzie miało znośną głośność) poczekamy, zobaczymy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domban214 Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Nie do konca zrozumialem co chcesz zrobic ale nie lepiej kupic jakis duzy radiator na allegro i troche go powycinac ?;> ja za 10zl kupilem 18x11x1,5cm i z niego cos zmajstruje ;) a na gpu wlasnie zamowilem accelero twin-turbo :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burning Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2008 a bardzo możliwe, że na pół-kupnym rozwiązaniu sie skończy :) ale nie uprzedzajmy faktów - najpierw muszę dorwac w łapy mojego palita - na 99% jutro, a tymczasem kręcę kompa, żeby znaleźć stabilny max, bo teraz blokuje mnie grafa, a po przesiadce - proc (a raczej szerokośc szyny) btw - co sądzicie o kręceniu szyny PCI-E? wszyscy mówią, że bez sensu, ale ja mam tylko x4, więc może byc wąskim gardłem lepiej podbic nieco proca i pamięci i PCI-E x4, czy jechać do oporu z fsb, a magistralę grafy trzymac na 100MHz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OCM4n14k Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2008 (edytowane) Szyny PCI-E się nie kręci, a nawet jak się podkręci do bezpiecznych wartości to nic z tego podkręcania nie będzie, no może malutki aczkolwiek praktycznie niezauważalny przyrost wydajności. Krótko mówiąc, kręcenie szyny PCI-E to przerost formy nad treścią. Edytowane 27 Sierpnia 2008 przez OCM4n14k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burning Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2008 dzięki - czyli tak jak przypuszczałem nie zmiania to faktu, ze nieoficjalny Bios 2.02 do AsRock 4coreDual Sata2 R2.0 baardzo pomógł w o/c - względem ostatniego oficjalnego Biosu 2.00 :) mam nadzieję, że dzis zrobie walida z okrągłym 3GHz, co przy moim VID 1.2125 i vdroopie tej płyty (1.17-1.18V po włączeniu kompa 1.14-1.15V pod obciążeniem) bedzie dość słuszne na 2,9GHz Super Pi 1M liczy w 21s, przechodzi 16M, ale wywala 3dMark 03 (nie laduje tekstur), za to przechodzi 06 pokombinuje z napięciem pamięci (aczkolwiek c**j wie co znaczy w AsRocku 'high') i może uzyskam wyniki, na których Radek nie będzie się dławił mimo PCI-E x4 :) wiem - kombinuje jak koń pod górę :/ ale nadal brak kasy na zasłonki i szafki do kuchni, hehe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2008 (edytowane) Problem w tym ze nic nie zmienialem ;P poprostu zainstalowalem i dzialalo jakos to zostawilem ;) zaraz sprobuje sie pobawic w ustawieniach edit: w sterownikach wszystko na quality, wina gry raczej odpada bo w TDU nie ma regulacji prawie niczego a w NFS wszystko wlaczone/ustawione na high :/ Wyłącz w sterach catalyst AI i włącz 16xAF bo to co widzę na Twoim zrzucie wygląda jak need for speed z przed chyba ponad 10 lat :] Edytowane 27 Sierpnia 2008 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kino Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2008 (edytowane) Mam chyba dosc dziwny problem z ta karta, dopiero ja kupilem(sapphire toxic,wczesniej gf8600gt), i po wlozeniu do kompa przestaje dzialac macierz raid, dyski sa widoczne w biosie jesli wylaczy sie raid i czuc ze sie kreca ale maciezy nie ma a co za tym idzie nie ma tez systemu i nic nie mozna zrobic, po wlozeniu spowrotem starego gf komputer uruchamia sie normalnie. Do tego po wlozeniu gf po paru minutach uzywania tylko firefoxa(bez instalacji sterownikow) komp sie zrestartowal co nie zdarzylo sie nigdy wczesniej przez ponad pol roku. Plyta glowna msi p35 procek e2140 zasilacz tagan 430 dyski 2x barracuda 250. Jakies pomysly? Edytowane 27 Sierpnia 2008 przez kino Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burning Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2008 zasiłka powinna stykać ja bym załadował nowszy bios w mobo, bo na tego typu problem mi wygląda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...