domban214 Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2008 FEEL 'a II 400wja bym nie ryzykowal ;P a pozatym feel to te 12A i 14A ma najprawdopodobniej tylko na naklejce ;> cytat z instrukcji: A power supply that provides at least 450-watt. The power supply should be with a known brand Taki feel moze i by dzialal ale dlugo by nie wytrzymal... jak lubisz ryzyko i masz za duzo pieniedzy na nowy sprzet (feel lubi pociagnac ze soba kilka innych czesci) to mozesz probowac ;) ale odradzam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feluś Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2008 (edytowane) Witam , czy taki zasilacz da się podłączyć do radeona 4850 , chodzi mi o końcówki , przejściówki itp , itd. CECHY PRODUKTU moc 400 W standard ATX 2.0 wtyczka zasilania [pin] 24 złącze dla płyt pod P4 tak funkcja PFC tak typ PFC aktywny filtry przeciwprzeciążeniowy zabezpieczenie termiczne przeciwzwarciowy dodatkowa stabilizacja napięcia przeciwprzepięciowy ilość wentylatorów chłodzących 2 średnica wentylatorów 80 mm regulacja obrotów wentylatorów automatyczna natężenie przy napięciu +3.3V 28 A natężenie przy napięciu +5V 40 A natężenie przy napięciu +12V1 25 A natężenie przy napięciu -5V 0,8 A natężenie przy napięciu -12V 1 A natężenie przy napięciu +5VSB 2,5 A maks. głośność 23 dB dodatkowe informacje 1x adapter do zasilania 24/20-pin ATX 1x REMIC PCI EXPRESS connector 2x złącze Serial ATA 1x REMIC VGA/HDD connector [/b] TOPPOWER 400 w P5 chodzi o to , że ma prawie 3 lata i nie wiem czy są odpowiednie końcówki (będzie ciągnął e2160@3ghz 1.4v(pozniej e8500 , 1 hd, 2x1gb, 1 nagrywara , 1 modem usb, 3 wentyle+ radek 4850 , który planuje kupić) Edytowane 30 Sierpnia 2008 przez feluś Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domban214 Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2008 podlaczyc raczej mozna ale co to za zasilacz? firma, model? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziuinblack Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2008 nie zapisuje wcale czy po restarcie wracaja poprzednie ustawienia? jak po restarcie ustawienia znikaja to trzeba zaznaczyc "include in profile" (albo jakos podobnie), zapisac profil (niebieska dyskietka w dolnej czesci) pozniej wybrac go z listy i zaznaczyc "load selected profile at startup" edit: sprawdzilem - jednak sie nie zapisuje :/ Ustawić > Przeładuj > Zapisz > Dołącz do profilu > Zapisz > Odczytaj (żeby sprawdzić) i Zapisz :) Działa cały czas ;) Wersja 1.5.8.1260 Czasami pokazuje iż "nic do zapisania w profilu" ale to nie szkodzi, bo i tak zapisuje ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szajbz Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Witam Rozglądam sie za wydajniejszą grafiką (aktualnie posiadam 8800GTS 320mb) zastanawiam sie nad: HD4850 Asusa http://www.agito.pl/seria_hd_4000/asus_rad...054.333124.html i to samo tylko Palit sonic http://www.agito.pl/seria_hd_4000/palit_xp...054.335101.html Ciekaw jestem czy moj zasilacz da rade palitowi? Oraz czy to dobra firma, moze polecacie innego Hd4850? Mój komp: Procek: E6850 3.0Ghz Ram: 2Gb 800Mhz Kingston bez radiatorów Płyta główna: Gibabyte P35-DQ6 Zasilacz: Chieftec 450W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JAnek87 Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Brałbym Palita Sonic Co do zasilacza to powinien spokojnie dać radę... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziuinblack Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2008 A ja bym brał jakiegoś tańszego referenta i kupić do niego chłodzenie. Co do zasilacza to sam mam taki i nie ma problemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szajbz Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2008 A ja bym brał jakiegoś tańszego referenta i kupić do niego chłodzenie. Co do zasilacza to sam mam taki i nie ma problemów. Wiem ze zwykłe HD4850 dają rade na 450W, a na stronie producenta pisali ze wersja sonic wymaga min 500W, ktoś testował? Jakie chłodzenie poledacie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek9920 Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2008 (edytowane) Pożyczyłem swojego 2900xt kumplowi i na Chieftec GPS-450AA-101A 450 zero problemów z użytkowaniem. Masz jeszcze jakieś wątpliwości? :D Edytowane 30 Sierpnia 2008 przez krzysiek9920 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Palato Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2008 (edytowane) A mi wczoraj zdechł Mercury 400W :(. Antyk, ale jeden z tych noname'ow który miał doskonałe napięcia, i nie sprawiał kłopotów przez 3 lata. 2 tygodnie po zamontowaniu 4850, omen powiadam. Teraz jest jeszcze lepiej, Procomp 450W, czekam aż pociągnie ze sobą cały zestaw :D Normalnie jest zalecane 450W do 4850, ale przecież w pomiarach zestawy nie pobierają więcej niż 300W. Jak to? Edytowane 30 Sierpnia 2008 przez Palato Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szajbz Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Ok :wink: To jeszcze tylko mi powiedzcie czy brać HD4850: Palit Sonic Sapphire Toxic Zwykłą + chłodzenie S1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziuinblack Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Wiem ze zwykłe HD4850 dają rade na 450W, a na stronie producenta pisali ze wersja sonic wymaga min 500W, ktoś testował? Jakie chłodzenie poledacie? Z tym że ja mam podkręcanego i na chłodzeniu Twin Turbo, czyli jednym słowem dobry zasilacz ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek9920 Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2008 (edytowane) Wiem ze zwykłe HD4850 dają rade na 450W, a na stronie producenta pisali ze wersja sonic wymaga min 500W, ktoś testował? Jakie chłodzenie poledacie? Weź najlepiej może jakiegoś 1kW. Myślę, że TEN może sobie poradzi z pojedyńczym 4850 PS. Niektórym to od tych watów to się już chyba w głowach poprzestawiało. Edytowane 30 Sierpnia 2008 przez krzysiek9920 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Normalnie jest zalecane 450W do 4850, ale przecież w pomiarach zestawy nie pobierają więcej niż 300W. Jak to? Ponieważ, producent z góry zakłada że użytkownik ma jakiś "badziew" dlatego dają z górką. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szajbz Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Weź najlepiej może jakiegoś 1kW. Myślę, że TEN może sobie poradzi z pojedyńczym 4850 PS. Niektórym to od tych watów to się już chyba w głowach poprzestawiało. Po co się spinasz? przecież sam nie wymyślam tych teorii, a ze sie nie znam wole sie upewnić ale dzieki za zainteresowanie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duban Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Ok icon_wink3.gif To jeszcze tylko mi powiedzcie czy brać HD4850: Palit Sonic Sapphire Toxic Zwykłą + chłodzenie S1 Sapphire Toxic. Ona ma jako jedyny nie referent chłodzenie na RAMach. Poza tym to chłodzenie na GPU jest bdb. PS. Jestem tu nowy więc: SIEMA ! ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Ten Gainward jest całkiem, całkiem. Zastanawiam się co ewentualnie wziąć, czy referenta od Powercolora/Gainwarda, czy Palita Sonic, czy tego Gainwarda... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxforce Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Problem z sekcją zasilania roziazany,jedna już ustawiona na 930Mhz drugiej trzeba V podnieść PS.Antec P182SE nie nadaje się do CF i WC okrobnie ciasno gimnastyka od rana,cosmos owiele bardziej rozplanowy ale wygląd SE powala zewnętrzny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirkirst Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Maxforce fajne wnętrze, ja zimą zabieram się za WC. Acha co do zailaczy mój taganik radzi sobie bez bólu a giguś śmiga nawet na 870/1150 @1.29V dajcie spokój z tymi zasilaczami po 500 watt do pojedyńczego HD4850. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxforce Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2008 (edytowane) Maxforce fajne wnętrze, ja zimą zabieram się za WC. Acha co do zailaczy mój taganik radzi sobie bez bólu a giguś śmiga nawet na 870/1150 @1.29V dajcie spokój z tymi zasilaczami po 500 watt do pojedyńczego HD4850. 870/1150 @1.29V nie opowiadaj bajek :mur: za dużo tych kart miałem żeby w to uwierzyć. Proponuje wymianę miernika. Edytowane 30 Sierpnia 2008 przez Maxforce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek9920 Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Mój giguś 850mhz robi dopiero na 1.43V i aż niemożliwe, że trafiła Ci się taka kretliwa sztuka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirkirst Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2008 870/1150 @1.29V nie opowiadaj bajek :mur: za dużo tych kart miałem żeby w to uwierzyć. Proponuje wymianę miernika. Zapraszam do mnie do domu miernik nie z biedronki tylko normalny. przecież co lepsze karty robią po 940 na 1.45 co wy piszecie? tyle że ile ona pożyje to nie wiem hehe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Wicie może kiedy mają się pojawić 4870 z 1GB i w jakiej będą cenie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hyper_2002 Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2008 chyba tylko dwurdzeniowy 4870x2 <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Wicie może kiedy mają się pojawić 4870 z 1GB i w jakiej będą cenie? http://znak.pl/index.php?cid=143&scid=...870Pow1+TI3+BOX , prócz powercolora to tylko msi robi 4870 1gb. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OCM4n14k Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Maxforce zgapiłem pomysł od Ciebie i teraz też siedzi u mnie wentyl nad sekcją :P. Aha i tak na marginesie, jaki ołówek do v-moda? Kiedyś malowałem pare kart i miałem taki fajny co działał świetnie, ale teraz nawet nie pamiętam jaki to był ołówek :D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burning Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2008 no i chula radek hula, ale czasem sie wywala nie wiem czy to wina mobo, czy czego, ale niewazne sumie - zobacze jak po obnizeniu taktów będzie w każdym razie jesli chodzi o tempy i hałas to palit (nie sonic, nie referent) daje rade ale myślę, ze HiS IceQ będzie jeszcze lepszy jeśli chodzi o jakość to ATi ma ładniejsze, miększe AA od nVidii, ale chyba jednak 'rysunek' zielonych bardziej mi się podoba :/ mimo wszystko nie narzekam :P pozyjemy, zobaczymy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxforce Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2008 (edytowane) Zapraszam do mnie do domu miernik nie z biedronki tylko normalny. przecież co lepsze karty robią po 940 na 1.45 co wy piszecie? tyle że ile ona pożyje to nie wiem hehe to popatrz dokładnie na ten miernik może żle coś odczytujesz bo jeszcze nikomu nie trafiła się sztuka 870 z 1.29V. 940Mhz to przedział minimum 1.46V-1.49V stabilne a nie marki i pare gierek w 1280x1024 powyżej granicy 940 to naprawdę trzeba dobrze schłodzić sekcje zasilania żeby było stabilne. Edytowane 31 Sierpnia 2008 przez Maxforce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirkirst Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2008 (edytowane) to popatrz dokładnie na ten miernik może żle coś odczytujesz bo jeszcze nikomu nie trafiła się sztuka 870 z 1.29V. 940Mhz to przedział minimum 1.46V-1.49V stabilne a nie marki i pare gierek w 1280x1024 powyżej granicy 940 to naprawdę trzeba dobrze schłodzić sekcje zasilania żeby było stabilne. I tak bez znaczenia 90% siedze na necie a gram albo wcale albo 10% to tak dla zabawy. Brakuje mi 1xx pkt. i pęknie 16 tyś w smarku 06. Napewno nie planuje jej uwędzić bo 1.3 to na powietrzy i tak sporo jak na tą karte więc śmiga na 1.29V na 830 i mam full zapas bo testy zrobie nawet na 870 tylko po co ? dla 200pkt w SM 3.0 ?? z 7200 na 7400 czy nawet niech będzie 7600 ? Nie interesuje mnie ile potrzebuje Vgpu Twoja czy inna karta mojej starcza tyle. Miernik jest dobry. Ale mam pytanie w CF u Ciebie ile jest w SM 3.0? w smarku 06? Edytowane 31 Sierpnia 2008 przez Mirkirst Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Zapraszam do mnie do domu miernik nie z biedronki tylko normalny. przecież co lepsze karty robią po 940 na 1.45 co wy piszecie? tyle że ile ona pożyje to nie wiem hehe Ja wierze zdarzaja sie dobre Sztuki Tyle ze sprawdzaj stabilnosc conajmniej w LOST PLANET moja robila tez na 1,33 -910 mhz po dokladnym testowaniu okazalo sie ze ze na tym napieciu jednak full stabilnie jest dopiero przy 870 a do 910 potrzebuje juz 1,41v Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...