trymek Opublikowano 19 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2008 co do nowych sterów 8.9 to się trochę zawiodłem, myślałem że ATI w końcu poprawi chociażby artefakty w grze CS:S o których wielu userow sie skarżyło... Nvidia już poprawiła ten problem , a ATI , nie zamierza ? :angry: jakby ktoś nie wiedział ocb : http://i35.tinypic.com/2aohf7.jpg To to sa arty?? :blink: Ja myslalem, ze jakis efekt czasteczkowy czy cos w tym stylu :lol2: :lol2: Generalnie na zadnej innej mapie tego nie ma no i jak juz to tylko w tunelu.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ojejku Opublikowano 19 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2008 (edytowane) To to sa arty?? :blink: Ja myslalem, ze jakis efekt czasteczkowy czy cos w tym stylu :lol2: :lol2: Generalnie na zadnej innej mapie tego nie ma no i jak juz to tylko w tunelu.. :lol2: :lol2: :lol2: Najpierw pomyśl zanim coś napiszesz. Myślę, że chodzi o te białe światła w tle, wchodzące z "zewnątrz", a nie o pyłek, który nie jest żadnym artefaktem. Edytowane 19 Września 2008 przez ojejku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trymek Opublikowano 19 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2008 :lol2: :lol2: :lol2: Najpierw pomyśl zanim coś napiszesz. Myślę, że chodzi o te białe światła w tle, wchodzące z "zewnątrz", a nie o pyłek, który nie jest żadnym artefaktem. No widzisz moj blad :sad: Nie przyjrzalem sie dokladnie, no ale ja tego nie mam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hyper_2002 Opublikowano 19 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2008 (edytowane) a jaką masz kartę, i w jakim directx uruchamiasz sourc-a i (zakladka video-advanced, tam jest napisane) a tu więcej przykładów i wątek na ten temat: http://forums.amd.com/game/messageview.cfm?catid=227&threadid=98286&enterthread=y Edytowane 19 Września 2008 przez hyper_2002 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duelist Opublikowano 20 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2008 Ja również nie mam żadnych problemów z Sourcem. Dx 9c (czyli w standardowym), wszystkie ustawienia na max, sterowniki 8.7, karta w podpisie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hyper_2002 Opublikowano 20 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2008 no to nie wiem, ja mam 4870 ale wątpie żeby to było przyczyną, może powinienem spróbować z 8.7 ., ale jakieś ustawienia w CCC . PS. Na mapie de_westwood macie "mgłę" , "biały dym" czy nie ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powerslave Opublikowano 20 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2008 4601 pkt w furmarku to dobry wynik? vista x64 sp1, dd8.9, 1280x1024 karta 650/2100 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meehoweck Opublikowano 20 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2008 (edytowane) Witam, przymierzam się do kupna Palit HD4850 Sonic. Intryguje mnie jedna sprawa. Na tym zdjęciu widoczne jest 8-pinowe gniazdo zasilania. Mój Amacrox Warrior 460w posiada wtyczkę 6-pinową. Czy to uniemożliwi mi montaż karty? Edytowane 20 Września 2008 przez PonuryMurzyn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JAnek87 Opublikowano 20 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2008 Powerslave <- Ja mam w 1440 x 900 lekko ponad 5300 pkt w Furmarku 1.4 ale na sterach 8.7... Coś mały ten Twój wynik... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p!Ck3r Opublikowano 20 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2008 5300 na 4850? :o ja mam 4550 na gigabyte na tym samym co Powerslave na xp i sterkach na plytce mialem lekko ponad 4600 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom6666 Opublikowano 20 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2008 Ja też mam lekko ponad 5300 na sprzęcie z podpisu ;D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JAnek87 Opublikowano 20 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2008 (edytowane) Tak, wrzucę screena jeśli chcecie :] Edytowane 20 Września 2008 przez JAnek87 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arxel Opublikowano 20 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2008 (edytowane) Witam, Tak przeczytałem kilka ostatnich stron... Nastawiłem się na Gainward Radeon HD4850 GoldenSample ale trochę mnie przeraziły posty mówiące o artefaktach itd... A nic innego w tej cenie znaleźć nie mogę.. Żadnego odpowiednika GF... Czy na pewno większość tych kart jest zrypana? Możecie polecić jakiś sklep w Krakowie gdzie zakupie ewentualnie tę kartę? Bo w Apollo nie posiadają jej w ogóle... Preferowałbym jakiś sklep, bo będę mieszkał w akademiku i wysyłka do domu, zajechanie po niego itd... trochę potrwa :P Edytowane 20 Września 2008 przez Arxel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silkerer Opublikowano 20 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2008 Mam problem z ATI tray tools. Po ustawieniu automatycznej kontroli obrotow i zapisaniu profilu karta nie przeskakuje na tryb 3D. Wersje ATT mam najnowsza czyli 1.5.9.1299. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pęczuś Opublikowano 20 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2008 Co lepiej kupic...? ASUS HD4870 512MB 256bit PCI-E HTDI czy Gainward 4870 512MB 256bit GDDR5 Golden Sample PCI-E Ktora lepiej bedzie sie krecic ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hyper_2002 Opublikowano 20 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2008 (edytowane) szczerze... to po co kręcić ?? wez pod uwagę też to że te karty się strasznie grzeją , no chyba ze wlaczysz odkurzacz to temp. spada drastycznie / Zresztą 1 i druga to to samo... Edytowane 20 Września 2008 przez hyper_2002 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p!Ck3r Opublikowano 20 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2008 Tak, wrzucę screena jeśli chcecie :] a ile masz w 1280x1024? bo ja w tej co dales screena @ 650/2100 mam 5569 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JAnek87 Opublikowano 20 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2008 Mam jakiś ciulowy monitor, i nie chce mi zrobić testu na innej rozdziałce niż nominalnej :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shooter Opublikowano 20 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2008 Witam, przymierzam się do kupna Palit HD4850 Sonic. Intryguje mnie jedna sprawa. Na 3102007[/snapback] Co lepiej kupic...? ASUS HD4870 512MB 256bit PCI-E HTDI czy Gainward 4870 512MB 256bit GDDR5 Golden Sample PCI-E Ktora lepiej bedzie sie krecic ? Jeden ciul co weźmiesz. Ja odradzam ATI - artefakty w grach i w ogóle. Polecam tylko nVidie - zero problemów. Warto dołożyć troszkę kaski i kupić odpowiednik u nVidii. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hyper_2002 Opublikowano 20 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2008 Jeśli nvidie to w sumie tylko 280gtx, bo 260gtx gorzej wypada w testach niż 4870 . Ewentualnie 9800GX2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arxel Opublikowano 20 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2008 Nie wszyscy śpią na forsie by dokładać 500zł+ do zakupu odpowiednika ze stajni NV... W tej cenie (~800zł dla 4870 i ~500zł dla 4850) nie znajdziesz nic lepszego od nVidii... Po ceny zerknąłem na Apollo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darksigns Opublikowano 20 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2008 a ja mam dziwny problem .. otoz mam wifi w domu i korzystam z karty na usb. kompa spietego na biurku.. i nieraz internet smiga jak ta lala a nie raz musze miec odpalona gre zeby miec polaczenie- wtf ? po alt-tab z gry net przestaje dzialac .. win xp sp3 stery 8.9beta na poprzednich bylo podobnie .. karta to asus 4850... po lekendzie bedzie kompletna reinstalka bo teraz nie mam czasu .. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziuinblack Opublikowano 20 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2008 Ermm... Jeżeli mi mój Radeon piszczy pod Furmarkiem (zmiana .exe) tzn. że mam źle chłodzonego czy co? Czy se mają piszczeć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rudy 102 Opublikowano 20 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2008 Hej Czy ktoś z was może mi ostatecznie wyjaśnić, z jakim chłodzeniem są Radeony 4850 od Asusa w Agito, bo nie mogę się do nich dodzwonić, a cena jest super. Na zdjęciach jest referencyjne chłodzenie, ale ludzie dostawali Glaciatora. Moje wątpliwości pojawiły się po ostatnim komentarzu - gość dostał zwykłe chłodzenie (Asus podobno już referencyjnego nie zakłada). Mam mętlik w głowie. Może ktoś ma jakieś informacje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiss Opublikowano 20 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2008 (edytowane) dzisiaj odpaliłem sobie 3DMarkVantage i bardzo się zdziwiłem. komp się zawiesza kiedy dochodzi do „FEATURE TESTS”. pozostale 3dmarki przechodzi bez problemów dokładnie zawiesza się za każdym razem na: FEATURE TESTS; TEST 2 // COLOR FILL co ciekawe, kiedy puszczę tylko właśnie ten jeden test odhaczając pozostałe to go przechodzi co może być problemem? grafika jak w podpisie, Vantage v.1.0.1, stery 8.9 Edytowane 20 Września 2008 przez kiss Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
einar Opublikowano 20 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2008 Witam, przymierzam się do kupna Palit HD4850 Sonic. Intryguje mnie jedna sprawa. Na tym zdjęciu widoczne jest 8-pinowe gniazdo zasilania. Mój Amacrox Warrior 460w posiada wtyczkę 6-pinową. Czy to uniemożliwi mi montaż karty? W zestawie jest przejściówka 6->8pin więc problemu nie ma. A wiem co mowie bo sam mam tę kartę:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sokarsg-1 Opublikowano 20 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2008 Spieszę donieść, że stery 8.9 likwidują kropki na cieniach w Crysis 'e pod vistą. A czy mógłby kroś sprawdzić czy naprawiają błędy w Gothicu 3? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ralph03 Opublikowano 20 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2008 (edytowane) Wiesci z pola bitwy. Wylaczylem Powerplaya i teraz GTA SA chodzi bez zadnych udziwnien i blackscreenow. Dla potomnych: edycja profilu polega na zamianie: <Feature name="CoreClockTarget_0"> <Property name="Want_0" value="50000" /> <Property name="Want_1" value="50000" /> <Property name="Want_2" value="75000" /> </Feature> na <Feature name="CoreClockTarget_0"> <Property name="Want_0" value="75000" /> <Property name="Want_1" value="75000" /> <Property name="Want_2" value="75000" /> </Feature> fanfixa nie robilem, bo automatyczny dobor predkosci mi odpowiada. Edytowane 20 Września 2008 przez ralph03 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Clix0r Opublikowano 20 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2008 Wie ktoś dlaczego ceny 4870 ostatnio rosną zamiast spadać? :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hyper_2002 Opublikowano 20 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2008 A jak było z tym słynnymi słuchawkami Creative Aurvana Live! ?? Jak weszły to po 160 zł można było dostać... a teraz ? wzrost o 40% - producent nałożył inne ceny bo jest większy popyt pozatym wzrósł dolar $ . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...