Karaczan Opublikowano 7 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2008 Witam. Posiada ktos moze schemat vmoda do gainwarda 4850 golden sample? pcb nie jest referencyjne a ja nigdzie na googlach nie znalazlem sposobu na to pcb :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burning Opublikowano 7 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2008 Niee no, bez jaj panowie. Jesli taki mierzymy temperatury, to cala te dyskusje o kant d.. potluc. Wyjasnij mi prosze sprawe palcowego czujnika. Jakie przedzialy temperatur uwzgledniasz przy odczuciach "ciepłe/gorące/parzy" Nie robcie sobie jaj, prosze... Ktos jeszcze gotow pomyslec, ze wy tak na powaznie.. :rolleyes: nie robie sobie jaj - o ile temp gpu kontroluje aplikacja, o tyle nie mam czujników na pamięciach i zasilaniu pamięci w stresie mam ciepłe - mogę na nich swobodnie trzymać palec zasilanie GPU jest cieple w idle i gorące w stresie - mogę utrzymac palec, ale odzczuwam dykomfort na zasilanie pamięci, a szczególnie cewkę planuję założyć solidny radiator, bo parzy - po mniej niż 2 sekundach odrywam palec, bo jest za gorąco teoretycznie może wytrzymać do 125stopni, a przy tylu nawet bym nie dotknął, ale uważam, że jak parzy to jest już za gorąco ja nie jestem maniakiem co robi voltmody, gania z miernikiem i uzywa specjalistycznego sprzętu dla uzyskania dodatkowych 2% wydajności, więc taka metoda pomiaru wystarcza rozumie jednak, jeśli ktoś szuka dokładniejszych rozwiązań - jednak to 'u mnie działa' (a innych za to dziwi, ze co miesiąc mozna wydać 130zł na struny, i kupować kilka kompetów lamp do wzmacniacza, żeby wybrać te brzmiące) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wyspa Opublikowano 7 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2008 czesc chcialem sie doradzic bo składam kompa i na karte graficzną wybrałem Radeon 4850 512MB ale wlasnie nie wiem jakiej firmy! patrze sobie tutaj http://www.komputronik.pl/Karty_graficzne/...alog,kat,12541/ i czytam komentarze... chcialbym kupic juz taką grafe aby miała niską temperature w stresie i aby nie trzeba było wymieniac chłodzenia... macie jakies propozycje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burdoror Opublikowano 7 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2008 (edytowane) (a innych za to dziwi, ze co miesiąc mozna wydać 130zł na struny, i kupować kilka kompetów lamp do wzmacniacza, żeby wybrać te brzmiące) Offtop: Witaj w klubie kablomaniakow i poszukiwaczy idealnego dzwieku :) Oczywiscie w gigantycznym uproszczeniu. Edytowane 7 Października 2008 przez Burdoror Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wwd Opublikowano 7 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2008 Trzeba mieć jakieś hobby :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 7 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2008 co za ciach!iany dzień, gigabyte którego kupiłem, właśnie zdycha, oc spadło prawie do zera, cewki świergocą, sterownik ati sie wysypuje, a wszystko to bez vmodów z blokiem na gpu (max 42c w stesie) i nadmuchem 120 od strony pamięci (pcb po drugiej stronie letnie), podkręcona na 760 i napięcie 1,158v, karta działała nie cały tydzień, normalny gigashit, oczywiście pada sekcja zasilania, albo ja mam pecha na karty albo sam nie wiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smiglo83 Opublikowano 7 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2008 Dobra panowie szybkie pytanie. Czy po instalacji sterów do grafy i CCC macie ustawiony monitor na domyślny?? miałe do wczoraj LCD HP, ale niestety ducha dziś rano wyzionął. Załatwiłem sobie 17 cali CRT, wiem że ma wysokie odświeżanie, ale nie mogę go nawet wymusić, bo "out of range". Spotkał sie ktoś z takim przypadkiem?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Palato Opublikowano 7 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2008 Spotkał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smiglo83 Opublikowano 7 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2008 Spotkał.Więc w jaki sposób sobie poradził?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fog Opublikowano 7 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2008 Witam. Posiada ktos moze schemat vmoda do gainwarda 4850 golden sample? pcb nie jest referencyjne a ja nigdzie na googlach nie znalazlem sposobu na to pcb :/Dolaczam sie do pytania. Co prawda nie mam golden sample, ale to samo pcb co gs i palit. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cypher Opublikowano 7 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2008 Po tym co napisał ptys mam stresa, wczoraj zamówiłem Gigabyte'a HD4850 i jutro ma dotrzeć. Ciekawe, ile takich przypadków już było i czy głównie gigaszit..? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m1xer Opublikowano 8 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2008 co za [ciach!]iany dzień, gigabyte którego kupiłem, właśnie zdycha, oc spadło prawie do zera, cewki świergocą, sterownik ati sie wysypuje, a wszystko to bez vmodów z blokiem na gpu (max 42c w stesie) i nadmuchem 120 od strony pamięci (pcb po drugiej stronie letnie), podkręcona na 760 i napięcie 1,158v, karta działała nie cały tydzień, normalny gigashit, oczywiście pada sekcja zasilania, albo ja mam pecha na karty albo sam nie wiem Jak długo miales tego gigabyta? @Fog to przez tego posta Twoja karta poleciala pod młotek? :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fog Opublikowano 8 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2008 @Fog to przez tego posta Twoja karta poleciala pod młotek? :wink: Dokladnie :) Moze ktos sie chce zamienic za referenta? :) Chlodzenia o wiele wydajniejsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel80 Opublikowano 8 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2008 (edytowane) Witam Mam problem z ATI CCC. Co jakis czas mi sie wysypuje w momencie gdy chce sie przelogowac miedzy kontami uzytkownika w windowsie. Wersja sterownika to 8.8. Po reinstalce 8.8/8.9 problem sie rowniez pojawil. Ktos spotkal sie z czyms podobnym? Co mozna na to poradzic? Edytowane 8 Października 2008 przez Pawel80 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hanti Opublikowano 8 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2008 ja sie z tym spotkalem ale na ostatnich sterach co ktos tu zapodal pare postow wyzej juz sie nic nie wysypuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m1xer Opublikowano 8 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2008 Dokladnie :) Moze ktos sie chce zamienic za referenta? :) Chlodzenia o wiele wydajniejsze.moze mial pecha? Do mnie dotarl Palit sonic... mam nadzieje ze chlodzenie bedzie ciche i wydajne bo az 2 plomby mam na chlodzeniu :| mozna jakos stickery odkleic nie uszkadzajac go przy tym? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fog Opublikowano 8 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2008 moze mial pecha? Do mnie dotarl Palit sonic... mam nadzieje ze chlodzenie bedzie ciche i wydajne bo az 2 plomby mam na chlodzeniu :| mozna jakos stickery odkleic nie uszkadzajac go przy tym? Jakiego pecha? Bo nie rozumiem o co Ci chodzi :) Na moim Gainwardzie tez byla plomba i bez problemu ja zdjalem i schowalem do pudelka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m1xer Opublikowano 8 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2008 Jakiego pecha? Bo nie rozumiem o co Ci chodzi :) Na moim Gainwardzie tez byla plomba i bez problemu ja zdjalem i schowalem do pudelka.chodzilo mi ze moze ptys mial pecha ze swoja karta... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kinslayer Opublikowano 8 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2008 moze mial pecha? Do mnie dotarl Palit sonic... mam nadzieje ze chlodzenie bedzie ciche i wydajne bo az 2 plomby mam na chlodzeniu :| mozna jakos stickery odkleic nie uszkadzajac go przy tym? Moj Sonic przyjedzie do mnie kolo 16 :), jak Ci sie uda sciagnac plomby daj znaka ;) aaa i napisz tez jak temperatura u Ciebie wyglada . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid afg Opublikowano 8 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2008 (edytowane) Panowie, szybka piłka. Mam okazję kupić nówkę HD4850 do PowerColor z referencyjnym chłodzeniem za 470zł. Do tego myślę dorzucić Accelero s1 i kręcić. Pytanie brzmi czy warto? Przeglądając temat mignęło mi gdzieś że Powercolor ma skopane PCB ( nie wiem o co z tym chodzi, nie da się zrobić pencil mod?) i źle się podkręca, to prawda? Waszym zdaniem brać tego Radeona od PC czy czekać, aż będzie znowu dostępny podkręcony gotowiec od Gigabyte HD4850 Multi-Cooling z 1GB ramu za około 600zł? Podobno GB często się psują, więc się trochę boję, a poza tym doczytałem się że z ich OC bywa różnie =s Jeszcze się zastanawiam nad Asusem hd4850 za 530zł, ale jak bym się zdecydował na PC to w zasadzie miał bym za darmo accelero :/ Edytowane 8 Października 2008 przez Dawid afg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 8 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2008 Zamawiam właśnie Palita HD4850 Sonic i zasilacz Pentagram 460W i widzę, że zasilacz ma wtyczkę 6 pin, a karta 8 pin z przelotką na 6 pin. Czy ta mniejsza ilość zasilania nie wpłynie na OC ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mane Opublikowano 8 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2008 Mam okazję kupić nówkę HD4850 do PowerColor z referencyjnym chłodzeniem za 470zł. Mysle ze lepiej dolozyc 20zl do Palita Sonic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid afg Opublikowano 8 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2008 Mysle ze lepiej dolozyc 20zl do Palita Sonic. Mają plomby ( nie chce mi się bawić z igłą i suszarką), pozatym z tego co się doczytałem nie są wcale takie ciche, a wręcz przeciwnie <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 8 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2008 HD4850 jest cichy - to HD4870 Sonic nie jest. Poczytaj sobie recenzję : wbij na google Palit HD4850 Sonic krzywymax. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid afg Opublikowano 8 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2008 Jakoś nie jestem przekonany do tego palita (chyba przedewszystkim przez te plomby) i mam pewne uprzedzenia co do palitów. =/ Jeśli miałbyś wybierać między tymi 3 co podałem to którą byś wybrał? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 8 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2008 E tam plomby... Jak chłodzenie jest dobre, to po co zmieniać ? Ja już wybrałem - patrz moja sygnatura. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ralfo Opublikowano 8 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2008 (edytowane) Czy ta zasiłka z zestawów (Pentagram PSF-460-P12S) uciągnie tego Palita HD4870 sonic? Miał być zwykły palit ale niby brakło, a że miałem wątpliwości co do zasiłki już przy zwykłym. W skrócie, czy jeśli chodzi o zasilanie to zwykły HD4870 od sonic się czymś rożni? Czy nie muszę się przejmować i mogę brać tą 460 (karty raczej kręcić nie będę)? Edytowane 8 Października 2008 przez Ralfo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 8 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2008 Panowie , nie jest to stricte w temacie , ale zasluguje na to aby wkleic :D http://forum.pclab.pl/index.php?showtopic=406958&hl= Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m1xer Opublikowano 8 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2008 Zamawiam właśnie Palita HD4850 Sonic i zasilacz Pentagram 460W i widzę, że zasilacz ma wtyczkę 6 pin, a karta 8 pin z przelotką na 6 pin. Czy ta mniejsza ilość zasilania nie wpłynie na OC ?Ale w zestawie z karta masz przelotke wiec bedzie ok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 8 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2008 Panowie , nie jest to stricte w temacie , ale zasluguje na to aby wkleic :D http://forum.pclab.pl/index.php?showtopic=406958&hl= Ehh i dlatego wkurzaja mnie teksty bierz referenta + accelero w kazdym topiku o 4850/4870 :) Bo potem ludzie odwalaja dziwne numery albo biora sie za modowanie sprzetu bez pomyslunku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...