Granat Opublikowano 23 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2008 (edytowane) zamiast czekać na spadki cen, to kupujcie kiedy się da, bo rokowania to dobre to nie są :/ http://www.komputronik.pl/Karty_graficzne/...pelny,id,57920/ :lol2: No i co?Kupujemy? Edytowane 23 Października 2008 przez pemu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziuinblack Opublikowano 23 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2008 Zastanawiam się nad zmianą grafiki obecnie mam 3870 i jestem zainteresowany 4870 i tu jest moje pytanie jaki wzrost wydajności odczuje czy warto zmienić a może lepiej poczekać na spadki cen zaznaczę że gram w rozdziałce 1280x1024 19c.Do tej rozdzielczości myślę że starczy Ci w zupełności 4850. 4870 to już trochę nad wymiar, pytanie jeszcze jaki masz sprzęt? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trymek Opublikowano 23 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2008 http://www.komputronik.pl/Karty_graficzne/...pelny,id,57920/ :lol2: No i co?Kupujemy? Pewnie! Czekam na kuriera :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxforce Opublikowano 23 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2008 (edytowane) Nie mam radka , ocb z tym screenem w kontekscie sterow? dokładnie błąd od początku HD4xxx To na jakiś konkretnych sterach czy na wszystkich taki "efekt specjalny"?obojętnie jakie się ukazały do HD4xxx Edytowane 23 Października 2008 przez Maxforce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 24 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2008 Testy w których toms przedstawia jak procesor blokuje radeona 4850. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
caillain Opublikowano 24 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2008 Bawil sie juz ktos nowym rbe (1.17)? Ogladam wlasnie bios nowo zakupionego 4870 od asusa z glaciatorem i widze, ze napiecia w 2d mozna sporo obnizyc, a w 3d nie odpala mi jak na razie maksymalnego dostepnego z poziomu biosu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drizzt71 Opublikowano 24 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2008 Posiadam karte Asusa 4850 i dzisiaj wyskoczył mi taki komunikat na SmartDoctor: VGA's voltage is out of safe bound. Matherboard dosen't supply reliable 12.o voltage. Contact with its manufacturer for help. Czy może kto spotkał się z podobnym komunikatem i co on oznacza?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 24 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2008 (edytowane) Program informuje bodajze o niepewnym napieciu na 12V. De facto jesli masz dobry zasilacz to olalbym to co ten program mowi z racji tego , ze te programiki odczytuja wartosci z czujnikow , ktorych jakosc nie jest najlepsza , ich kalibracja tez , cos jakbys sprawdzal Vcore na CPUZ , a nie miernikiem. Mniej wiecej takie jest tlumaczenie : Napiecie VGa jest poza bezpiecznym obszarem. Plyta glowna nie dostarcza pewnego (w znaczeniu "zaufania" , stabilnosci , pewnosci) napiecia 12V. Edytowane 24 Października 2008 przez Firekage Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
caillain Opublikowano 24 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2008 Dokladnie, dla swietego spokoju sprawdzilbym napiecie na linii 12v. Miernikiem, a jakze ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drizzt71 Opublikowano 24 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2008 Program informuje bodajze o niepewnym napieciu na 12V. De facto jesli masz dobry zasilacz to olalbym to co ten program mowi z racji tego , ze te programiki odczytuja wartosci z czujnikow , ktorych jakosc nie jest najlepsza , ich kalibracja tez , cos jakbys sprawdzal Vcore na CPUZ , a nie miernikiem. Mniej wiecej takie jest tlumaczenie : Napiecie VGa jest poza bezpiecznym obszarem. Plyta glowna nie dostarcza pewnego (w znaczeniu "zaufania" , stabilnosci , pewnosci) napiecia 12V. Zasilacz mam raczej dobry Be Quiet 450 W a to reszta: Płyta - Asus P5Q Delexe Karta - Asus EAH 4850 512M Pamięć - 4G Geila HDD - samsunga 500G Procesor - Q6600 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek220 Opublikowano 24 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2008 kupujcie kart jak macie kupowac bo ceny ida jak szlone w gore dobrze wam radze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziuinblack Opublikowano 24 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2008 Jeżeli po podkręceniu karty z defów na 725/2250mhz po testowaniu benchmarkami, w 3dmarky06 uzyskuje 200pkt więcej, w UT3 1fps więcej, i w FC2 2 fpsy więcej, to jest to normalne, czy mnie proc blokuje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 24 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2008 Odpal sobie mocniejsza gre , np. Crysisa jesli masz , daj detale VH , sprawdz to miejsce : na roznych rozdzialkach , jesli dostaniesz frameratu na nizszych to karta , jesli nie to proc. Z wlasnego doswiadczenia wiem , ze takiego GSO moze blokowac PDC na 3GHz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziuinblack Opublikowano 24 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2008 Niestety pozostał mi tylko Warhead, ale testowałem to w podobny sposób na benchmarku wbudowanym w pierwszą częśc, z tym że z taktami 700/2200, i efekt był taki sam ;/ Testując za to FC2 w rozdzielczościach 1440x900 i 1680x1050 (nominalna) różnica wynosi 1-2fps na korzyść mniejszej ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 24 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2008 Najs , premiery w PL nie bylo , CRC...cos slaby pirat... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mane Opublikowano 24 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2008 Sorry- 'ni z gruchy, ni z pietruchy'- nie moge zainstalowac Far Cry II, wyskakuje ponizszy blad CRC. Wydaje sie, ze to blad nosnika...ale poprosze o podpowiedz. Mam hotfixa do tej gry. Niedlugo zrobie sie tu temat pomocy wszelakiej :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frencci Opublikowano 24 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2008 Wot Tawariszcz- to nie jest w PL i faktycznie cos smierdzi wiec cofam pytanie. Zgadzam sie ;-[ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiedzmin_ Opublikowano 24 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2008 (edytowane) Cos mnie bardzo zastanawia, a nie znalazlem odpowiedzi w tym temacie. Sprzet jak w sigu, taktowania 670MHz GPU i 1048MHz memki, procesor przetaktowany na 3GHz (box), catalyst 8.9, gpu-z 0.2.8, windows xp SP3. Ustawilem dwa profile, 30% i 70% obrotow na karcie. Zapuszczam demko Tropics od Unigine, w tle chodzi catalyst, cpu-z i gpu-z. 1) GPU-Z pokazuje caly czas 1RPM. Zmiany profilu w CCC skutkuje wiekszym halasem dochodzacym z budy, czyli smigielko sie szybciej kreci. Wie ktos co zrobic zeby pokazywalo jak trzeba? 2) W trybie okienkowym render jest bardzo nieplynny, jest 60fps, po czym nagly spadek do 20fps i znowu 60fps - a sam obraz zamiast plynnie jest wyswietlany raz szybciej, raz wolniej. GPU-Z nie pokazuje nic nienormalnego, za to cpu-z pokazuje ze co chwila zmienia sie mnoznik proca (x6-x12). O co tu chodzi? Problem wystepuje jedynie w trybie okienkowym. 3) Zakonczylem calego benchmarka na 30% obrotow. Temp. max. doszla do 68 stopni. Po zmianie obrotow na 70% temperatura maxymanla wynosi... nawet 67 stopni o.O Regulacja obrotow nie przynosi ZADNYCH wymiernych rezultatow (1 stopien mniej przy roznicy 50% obrotow???) O co tu chodzi? Kurcze w trakcie demka wyskoczylo kilka drobnych artow, znowu zjezdzamy z taktami :/ Edytowane 5 Listopada 2008 przez Wiedzmin_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buziak Opublikowano 24 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2008 No a wiec tak, dokladnych testow nie podaje bo niechce mi sie robic sreenow itp, jestem spragniony gry po prawie 3,5 miesiecznej walce z grafa. Odczucia: A wiec widac golym okiem roznice miedzy 2x2900xt a 4870. Karta spoko, temp spoko ale po 4h giercowania VPU Recover mi sie pokazal przy 67 stopniach :/ WTF :/ Moze to byl przypadek ale niewiem zobaczymy jak bedzie dalej. Czy moze wylaczyc VPU recovery?? Ogolnie karta miodzio :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek220 Opublikowano 24 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2008 mam jedno pytanie czym sie roznia te karty poza chlodzeniem i cena ? 1 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość NZR Opublikowano 24 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2008 (edytowane) @radek220 Zegarami :) // Panowie szybkie pytanie. Która wersja ATIToola najlepsza/najstabilniejsza ? OS: VISTA Ultimate + SP1 Edytowane 24 Października 2008 przez NZR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek220 Opublikowano 24 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2008 a chlodzenie ktora ma lepsze warto dokladac 40zl do drozszego modelu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buziak Opublikowano 25 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2008 Czy ktos ma jakis pomysl jak zwalczyc to denerwujace VPU Recovery ? Wczoraj w Crysisie srednio co 45min-1h wlacza sie ten irytujacy restart grafiki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernik Opublikowano 25 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2008 Czy ktos ma jakis pomysl jak zwalczyc to denerwujace VPU Recovery ? Wczoraj w Crysisie srednio co 45min-1h wlacza sie ten irytujacy restart grafiki.1. polepszyc chlodzenie, zrobic fanix-a 2. odkrecic grafe na standard 3. zmienic stery na 8.9, bo 8.10 u niektorych zwiekszaja czestotliwosc VPU Rec. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 25 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2008 zadbaj o przewiew moze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ralph03 Opublikowano 25 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2008 Czy ktos ma jakis pomysl jak zwalczyc to denerwujace VPU Recovery ? Wczoraj w Crysisie srednio co 45min-1h wlacza sie ten irytujacy restart grafiki. Ja puszczam wentyl na 40%. Gram w sluchawkach, wiec szum mi nie przeszkadza. Mozesz pokombinowac z roznymi ustawieniami predkosci i dac ciut wiecej. Na ustawieniach auto niestety daje o sobie znać VPU Recover. Przy fanfixie na 40 procentach tez potrafi sie gra wylaczyc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 25 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2008 kupujcie kart jak macie kupowac bo ceny ida jak szlone w gore dobrze wam radze Obstawiamy czy uznaja mi zamowienie na 4850 his-a za 529 z komputroniku ? :) Imho nie , ale moze przyjemnie sie zdziwie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JAnek87 Opublikowano 25 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2008 Teoretycznie wg naszego prawa powinieneś zakupić kartę za 529 zł (decyduje cena w chwili złożenia zamówienia) :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Granat Opublikowano 25 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2008 Teoretycznie wg naszego prawa powinieneś zakupić kartę za 529 zł (decyduje cena w chwili złożenia zamówienia) :] Mieli tez na stronie kartę 4850 za 63 zł, a tego raczej by nie uznali. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$kubi Opublikowano 25 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2008 (edytowane) Bo i nie uznali - sam dla jaj próbowałem kupić :D - chociaż pewnie jakby chcieli sprzedać to bym kupił :] ( punkty payback zostały naliczone przy okazji xD ) Nie chce mi się tego szukać i przytaczać - w każdym razie po złożeniu oferty piszę wyraźnie, że nie jest to umowa zawarta, umowa zawarta jest jak oni zaktualizują Twoje zamówienie i wszystko przejdzie na tak z ich strony ;) - tak to zwyczajnie anulują zamówienia... Edytowane 25 Października 2008 przez $kubi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...