Michaelius Opublikowano 25 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2008 (edytowane) Tylko , że sklepy zabezpieczają się pisząc , że to ty wysyłasz ofertę do nich , którą oni mogą przyjąć lub nie :) No , ale właśnie zamówienie zmieniło status na w trakcie kompletowania , więc chyba do końca miesiąca będe jadł chleb z dżemem na śniadanie :D Edytowane 25 Października 2008 przez Michaelius Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Palato Opublikowano 25 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2008 (edytowane) Przy fanfixie na 40 procentach tez potrafi sie gra wylaczyc. Zazdroszczę, u mnie już żadna aplikacja 3D nie funkcjonuje przy 100% fanie. Edytowane 25 Października 2008 przez Palato Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 25 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2008 1. polepszyc chlodzenie, zrobic fanix-a 2. odkrecic grafe na standard 3. zmienic stery na 8.9, bo 8.10 u niektorych zwiekszaja czestotliwosc VPU Rec. 4.Wylaczyc VPU Recover w CCC... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kinslayer Opublikowano 25 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2008 5. Odinstalowac CCC ( umnie to pomoglo w 100%), wylaczenie VPU rec. o ile pamietam niezbyt cos dało bo i tak sie karta wywalala, z tym ze jedynei restart pomagal kompa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trymek Opublikowano 25 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2008 Tylko , że sklepy zabezpieczają się pisząc , że to ty wysyłasz ofertę do nich , którą oni mogą przyjąć lub nie :) No , ale właśnie zamówienie zmieniło status na w trakcie kompletowania , więc chyba do końca miesiąca będe jadł chleb z dżemem na śniadanie :D Dlaczego mieliby Ci nie uznac ceny skoro nadal ta karta widnieje za 529zł i do tego "duza ilosc" na wołczyńskiej?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buziak Opublikowano 25 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2008 1. polepszyc chlodzenie, zrobic fanix-a 2. odkrecic grafe na standard 3. zmienic stery na 8.9, bo 8.10 u niektorych zwiekszaja czestotliwosc VPU Rec. 1. Temp w stresie 68 i to jest max po fanfixie. Nic sie nie nagrzewa do temperatur, zeby miec zmartwienia. 2. Grafa wykrecona na tyle ile pozwala GAINWARD, niechce mi sie bawic skoro i tak wszystko chodzi. 3. Najbardziej prawdopobobna opcja i dzisiaj zobacze. Dzieki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Palato Opublikowano 25 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2008 CCC nie używam a wolę zostawić VPU recover bo nie widzi mi się katowania już ledwo żyjącej karty na 105 stopniach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 25 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2008 (edytowane) Panowie , pewien problem. Czasem odpalam gry i po paru minutach mam szachownice na ekranie , wylacze , wlacze i moge grac pare godzin. Wyglada to tak jakby tekstury sie lamaly :| Tempy w Warheadzie to 61 stopni , wiatrak na 70% , na boxku 3x80 > wieja na sekcje , vrm , kontrolery. Karta nie jest krecona , to nie Palit. Wie ktos moze o co idzie? Czy pozostalosci po GF moga cos mieszac? Czy to wina tego , ze nie usuwalem ich w awaryjnym? Edit - czyszczenie w awaryjnym , 2h Warheada + 2h rFactora , jedno po drugim , bez problemow. Edytowane 25 Października 2008 przez Firekage Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Subvoice Opublikowano 25 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2008 Czy próbował ktos edytować w RBE bios (zmiana napięcia) z 1GB Gigabyte'a OC- tego z zalmanem? I z jakim skutkiem? Moja karta ma symbol GV-R485OC-1GH i bios F2. Ma ktos w swojej nowszy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziuinblack Opublikowano 25 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2008 Ponowie moje pytanie, tym razem z małym wykresikiem: Benchmarkując w FarCry'u 2 zauważyłem ciekawą rzecz... Testowane było w takich samych detalach, w różnych rozdzielczościach, tzn: Run1 - 1280x800 Run2 - 1440x900 Run3 - 1680x1050 W jednym momencie różnica wynosi z 10fpsów, gdzieś na początku, a przez resztę testów wynik jest w zasadzie jednakowy... I teraz pytanie: są to osiągi odpowiednie dla tego Radeona? Czy może jest blokowany przez procesor? Chodzi mi o to że różnica FPSów po zmianie rozdzielczości jest nikła. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hanti Opublikowano 25 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2008 moja 4870 chodzila sobie dosyc dlugo i spokojnie bez zadnych problemow, crysisa przeszedlem wszystko spoko inne gry wszystkie dzialaly, az tu wczoraj sobie odpailem crysis warhead i juz w tej 1 lodowej misji czerwone kwadraciki, i zielone wyskoczyly na caly ekran, komp sie zresetowal i to byl koniec karty, teraz siedze na s3 trio 64 na 4 bitach .. no nic w pon trzeba odsylac na gwarancje jak wyminia chyba to sprzedaje i gfx 260 kupuje pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Palato Opublikowano 25 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2008 Chodzi mi o to że różnica FPSów po zmianie rozdzielczości jest nikła. Brak znacznej zmiany wydajności po zmiany rozdziałce to oczywisty symptom ograniczającego proca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziuinblack Opublikowano 25 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2008 (edytowane) Brak znacznej zmiany wydajności po zmiany rozdziałce to oczywisty symptom ograniczającego proca.Hmm... Probować wydusić z mojego 3.2Ghz (dzisiaj udało mi się 3180 stabilnie, prócz pamięci...) czy może lepiej inwestować w nowego proca? Pozatym, OC 100% - to jest możliwe?! (pomijając FSB z rzędu 1500mhz...) Edytowane 25 Października 2008 przez radziuinblack Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hans15336 Opublikowano 25 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2008 (edytowane) No i mnie dopadł problem którego nie wiem jak rozwiązać może ktoś pomoże : Sprzęt to co w podpisie. System VISTA 32BIT PL Problem : Instalacja sterów 8.11 beta - brak CF Powrót do sterów 8.10 - nadal brak CF ( a był ) Vista w menadżerze ma na drugiej karcie wykrzyknik na żółtym tle, pisząc że jakieś tam problemy z softem i zablokował urządzenie ( bez względu na slot w którym są karty ) Karty działają osobno ( zmienianie miejscami itp itd. ) Prosze o pomoc bo to dośc dziwna sprawa , pomimo powrotu to starych sterów , nadal ma wykrzyknik przy jednej z kart :angry: . Nie pomogło odinstalowanie + DCP , zaraz jeszcze skorzystam z ASHAMPOO i wyczyszcze rejestr i zainstaluje 8.9 . Ma ktoś jakieś pomysły ??? EDIT : Powrót do 8.9 załatwiło sprawe !!! Edytowane 25 Października 2008 przez Hans15336 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 26 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2008 Hmm... Probować wydusić z mojego 3.2Ghz (dzisiaj udało mi się 3180 stabilnie, prócz pamięci...) czy może lepiej inwestować w nowego proca? Pozatym, OC 100% - to jest możliwe?! (pomijając FSB z rzędu 1500mhz...) Co do zmiany proca to po co ? Przeciez na wykresie w zadnym miejscu nie schodzi ponizej 30 fpsow. Ale jak juz bedziesz zmienial to na e8400 conajmniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziuinblack Opublikowano 26 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2008 Co do zmiany proca to po co ? Przeciez na wykresie w zadnym miejscu nie schodzi ponizej 30 fpsow. Ale jak juz bedziesz zmienial to na e8400 conajmniej. Tak, owszem nie schodzi. Tylko takie małe porównanie, iż kolega na swoim E2180 podkręconym do 3325Mhz i GF 8800GT gra sobie w takich samych detalach, płynnie, i w dodatku z AAx4... Mi po włączeniu AA, nie dość że dostaje kosmiczne opóźnienia myszki, to jeszcze na ogół gra trzyma się poniżej 30fpsów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
new332 Opublikowano 26 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2008 @radziuinblack jezeli chcesz wiedziec czy procesor blokuje radka to odpal Hardware monitoring w RT i sprawdz jakie jest obciazenie GPU i CPU w grze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Condor Opublikowano 26 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2008 (edytowane) W FarCry2 poniżej 30fps jest straszny input lag myszki nie wiem może to błąd sterów czy czegoś tam bo w crysie na 21fps dało się spokojnie grać. I rzeczywiście aax4 i drop fps jest ogromny jakby gpu nie wyrabiał albo ram się na grafie kończył. Ja gram wszystko na max dx10 oprócz cieni(vhigh) i aaoff co daje 35-50 średnio. Edytowane 26 Października 2008 przez bobrix Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 26 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2008 (edytowane) No własnie wczoraj odpaliłem FC2 i myślałem że to za mało ramu bo dysk co chwila doczytuje. Dlatego myślałem że myszka z tego powodu skacze ;/ Edytowane 26 Października 2008 przez rafa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phantom_ Opublikowano 26 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2008 Jestem już na MSI HD4850 + s1 rev.2. Problem natury czysto technicznej: 1) W takiej obudowie mam właśnie tę kartę. Niestety 18cm szerokości jest niewystarczające i ozdobny plastik kończy się niemal równo z obudową, przez co zastanawiam się, czy zamknięcie drzwi bocznych nie wywoła jakiegoś nacisku na kartę? Może po prostu usunąć ten czarny plastik? 2)http://img376.imageshack.us/my.php?image=nosinksgf5.jpg Radiatory z s1 dałem w miejsca oznaczone krzyżykiem, a w miejsce dwóch kwadratów poszły niebieskie radiatorki Zalmana z popularnego kompletu na VGA. Niestety po montażu w obudowie radiatory odpadły, ale wciąż dmucha w to miejsce jeden z wentylatorów z Turbo Module. Czy koniecznie powinienem dokleic te radiatory z powrotem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$kubi Opublikowano 26 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2008 Zawsze to lepiej dokleić ... tylko tym razem porządnie odtłuść powierzchnię, żeby się lepiej trzymały Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 26 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2008 Po 4 dniach 4850 padl. Artefakty na pulpicie , w grach , w filmach. Czyli dziekujemy tym kartom juz na stale. 7 lat na nV i zero problemow , tutaj od poczatku w biosie kaszanka , pozniej uspokoilo sie na troche , a dzis juz dramat. Zabawne bo w Crysisie po 2h na gpu 61 , radiator cieply ale nie goracy , sekcja tak samo - nic sie nie grzalo , na boku 3x80 full. Widze , ze referenty sa po prostu zwalone , pewnie ramy przewoltowane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
caillain Opublikowano 26 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2008 Albo po prostu trafiles na padake. Jesli ktos zastanawia sie nad 4870 z glaciatorem, to z gory mowie, ze pomysl to bez sensu. Nie ma radiatorow na pamieciach, wiec grzeja sie one ochoczo do 70-80 stopni, zas sam cooler jest nieslyszalny ale tylko do 15% obrotow Oryginalnego biosu nie da sie edytowac, tzn da sie o ile ktos chce pocwiczyc flashowanie po omacku :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fog Opublikowano 26 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2008 Po 4 dniach 4850 padl. Artefakty na pulpicie , w grach , w filmach. Czyli dziekujemy tym kartom juz na stale. 7 lat na nV i zero problemow , tutaj od poczatku w biosie kaszanka , pozniej uspokoilo sie na troche , a dzis juz dramat. Zabawne bo w Crysisie po 2h na gpu 61 , radiator cieply ale nie goracy , sekcja tak samo - nic sie nie grzalo , na boku 3x80 full. Widze , ze referenty sa po prostu zwalone , pewnie ramy przewoltowane. Po jednej padnietej karcie od razu skreslasz firme? Ja mam dokladnie na odwrot, 2xgf mi padly bez przyczyny, a 3 radeony krecone na maxa z vmodami smigaly az milo i zadnych problemow nie bylo. Ale ja mimo to nie przekreslam nv i jezeli w przyszlosci beda miec dobra karte w dobrej cenie to chetnie skorzystam. Osadzenie caloksztalu firmy na podstawie jedenj wadliwej sztuki jest dla mnie smieszne po prostu, no ale to Twoj wybor. W myslales co zrobisz jak Ci sie trafi walniety gf w przyszlosci? Przesiadzesz sie na integry od intela? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OCM4n14k Opublikowano 26 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2008 (edytowane) Po 4 dniach 4850 padl. Artefakty na pulpicie , w grach , w filmach. Czyli dziekujemy tym kartom juz na stale. 7 lat na nV i zero problemow , tutaj od poczatku w biosie kaszanka , pozniej uspokoilo sie na troche , a dzis juz dramat. Zabawne bo w Crysisie po 2h na gpu 61 , radiator cieply ale nie goracy , sekcja tak samo - nic sie nie grzalo , na boku 3x80 full. Widze , ze referenty sa po prostu zwalone , pewnie ramy przewoltowane. Tak tak, referenty na 100% są zwalone i pewnie mój też tylko jeszcze o tym nie wiem. Zachowaj takie uwagi dla siebie, bo referenty raczej zwalone nie są. Edytowane 26 Października 2008 przez OCM4n14k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czocza Opublikowano 26 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2008 Albo po prostu trafiles na padake. Jesli ktos zastanawia sie nad 4870 z glaciatorem, to z gory mowie, ze pomysl to bez sensu. Nie ma radiatorow na pamieciach, wiec grzeja sie one ochoczo do 70-80 stopni, zas sam cooler jest nieslyszalny ale tylko do 15% obrotow Oryginalnego biosu nie da sie edytowac, tzn da sie o ile ktos chce pocwiczyc flashowanie po omacku :lol2: Niestety kolega ma racje dopiero jak sie ustawi 15% obrotów dla wentylatora to jakoś da sie spać przy nim i pracowac. Mam prośbe czy mógłby ktoś jakiś fachowiec edytować nam biosa, obniżyć taktowanie, zmiejszyć V i obroty wentylatora podczas pracy 2D. Załaczam link do oryginalnego BIOS'u do 4870 od Asusa Glaciator: http://www.sendspace.pl/file/VfsmWHC6/ Z góry wielkie dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
caillain Opublikowano 26 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2008 Z tym biosem to nieco dluzsza zabawa, jak juz wspominalem po edycji biosu moja ggrafa nie wstala. Asus spapral sprawe - obroty wentyla to tragedia, czyli stale 100%, napiecia sa takie same w 2d i 3d (ok.1.2v, maks dostepny z edytora to 1.26 bodajze). Pytanie do posiadaczy 4870 - jakie napiecia dla 3d macie zapisane w biosie? Czy napiecie rdzenia pod obciazeniem rozni sie od tego na pulpicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kinslayer Opublikowano 27 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2008 Zainstalowalem sobie catalysty 8.11 beta, i o dziwo po 4h grania w coda4 ani razu mi sie gra nie wywalila, co na cat 8.10 mialem co parenascie minut. Oby tak dalej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxforce Opublikowano 27 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2008 Edit - czyszczenie w awaryjnym , 2h Warheada + 2h rFactora , jedno po drugim , bez problemow.to zawsze jako pierwsze no ale powinieneś wiedzieć :wink: Po 4 dniach 4850 padl. Artefakty na pulpicie , w grach , w filmach. Widze , ze referenty sa po prostu zwalone , pewnie ramy przewoltowane. no ja je potraktowałem jeszcze wiekszym V i żyją,trafiłeś złą sztukę zdarza się i jednych jak i drugich :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sosen Opublikowano 27 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2008 AMD oszukuje w Far Cry 2?? Far Cry 2 na Hotfixach spisuje się u mnie lepiej w DX10 niż w 9. Również bez AA. Karta 700/1130. 1920x1200 aa0 very high Run 1 -dx9 Run 2 -dx10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...