malyna Opublikowano 4 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2008 w CoD detale max i zero problemow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scroll Opublikowano 4 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2008 (edytowane) Hmm, to ja w Call of Duty: World at War na full detalach mam od 30 do 60 FPS, czyli jak nie ma akcji jest 60, a jak zaczyna się akcja to spada do 30 i nie niżej. Wygląda na to, że coś u mnie jest nie tak? Edytowane 4 Listopada 2008 przez scroll Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matas Opublikowano 4 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2008 No ale zwróć uwagę, że to beta i optymalizacja jest słaba... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scroll Opublikowano 4 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2008 Ale jeżeli u malyna działa wszystko na full? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fog Opublikowano 4 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2008 U mnie CoD:WaW wszystko na full z aa w rozdzialce 1680x1050 ma na sztywno 75fps, bez zadnych spadkow. Napisz reszte konfiga, bo rzeczywiscie cos malo fps masz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scroll Opublikowano 4 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2008 E4300 1,8 @ 3013 P5B 2 x 1024 MB Kingston 836 MHz 4-4-4-14 Sapphire HD4850 Corsair VX450 Możliwe, że zasyfiony system AŻ tak obniża wydajność tej karty? Bo po zmianie z 7300GT nie reinstalowałem systemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 4 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2008 (edytowane) Masz P5B , sprawdz czy w nie przestawilo Ci sie PCIE na x1. Odpal GPUZ , zobacz czy jest 16/16 czy 16/1 Edytowane 4 Listopada 2008 przez Firekage Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scroll Opublikowano 4 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2008 16/16. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fog Opublikowano 4 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2008 To moze jednak sprobuj przeinstalowac system. Proc mam w sumie niewiele mocniejszy, 2 a 4gb ramu mysle, ze w codzie niewielka roznice robi, a grafe mam podkrecona tylko do 725/2200. Nie powinno byc az takiej roznicy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scroll Opublikowano 4 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2008 A jak jest z Far Cry 2? Też działa na full? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 4 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2008 http://img99.imageshack.us/my.php?image=20081104189fq9.jpg moja grafa radiatory + bloczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fog Opublikowano 4 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2008 A jak jest z Far Cry 2? Też działa na full? Nie wiem, nie mam. Crysis warhead po vmodach i naprawde mocnym oc na entuzjascie, dx10 bez aa 1280x800 chodzi bez zajakniecia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 4 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2008 (edytowane) Podaj framerate dla naszej wiadomosci. :) Rozumiem , ze Vista ? :> Edytowane 4 Listopada 2008 przez Firekage Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fog Opublikowano 4 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2008 (edytowane) 3137820[/snapback] Podaj framerate dla naszej wiadomosci. :) Rozumiem , ze Vista ? :> Nie mam teraz na dysku, jak bede mial to sprawdze, ale przeszedlem ponad polowe gry i nie bylo zadnych spadkow fps, ktore bylbym w stanie odczuc. Wiem, ze Ty mi na slowo nie uwierzysz. Nie vista, tylko 2008 x64. Edytowane 5 Listopada 2008 przez Fog Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scroll Opublikowano 4 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2008 A czy da się zmienić napięcie karty z poziomu Windowsa? Tak jak się to robi, żeby wyłączyć Powerplay, czyli tam z 1,046 na 1,082 coś takiego. Czy da się na większe, czy trzeba vmody? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
new332 Opublikowano 4 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2008 A czy da się zmienić napięcie karty z poziomu Windowsa? Tak jak się to robi, żeby wyłączyć Powerplay, czyli tam z 1,046 na 1,082 coś takiego. Czy da się na większe, czy trzeba vmody?Za pomocą Ati Tray Tools jak najbardziej. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fog Opublikowano 4 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2008 Moj asus na def biosie ma 1.18v, po zmianie biosa na taki z max napieciem tez ma 1.18v. Spotkal sie ktos z czyms takim? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scroll Opublikowano 4 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2008 Za pomocą Ati Tray Tools jak najbardziej. ;)W tym ATI Tray Tools wykrywa mi 50 MHz na 50 MHz i jak ustawiłem 636 MHz i standardowo pamięci to momentalny BSOD :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kinslayer Opublikowano 4 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2008 W tym ATI Tray Tools wykrywa mi 50 MHz na 50 MHz i jak ustawiłem 636 MHz i standardowo pamięci to momentalny BSOD :razz: Tez tak mialem, zainstaluj najnowasza Bete ATT, powinno pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrzesB Opublikowano 5 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2008 Witam, przejrzałem ponad 140 stron tematu i nadal nie mam pewności co robić. Posiadam referenta 4850 od Gigabyte. W grach karta od czasu do czasu włącza mi monitor. Zdarza się to nawet tuż po uruchomieniu gry, kiedy jeszcze jestem w menu. Czasem po takiej akcji daje się wrócic do windowsa bez resetu komputera. Czasem też, zamiast wyłączenia monitora, na ekranie pojawiają się pionowe zielone paski. I teraz nie wiem co robić - kupować nowy zasilacz (aktualnie FEEL III 400W) czy lepiej najpierw wymieniać chłodzenie na karcie (grzeje się niemiłosiernie nawet w windowsie). W biosie karty nic nie grzebalem, nic nie podkręcałem. Proszę o pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hans15336 Opublikowano 5 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2008 Witam, przejrzałem ponad 140 stron tematu i nadal nie mam pewności co robić. Posiadam referenta 4850 od Gigabyte. W grach karta od czasu do czasu włącza mi monitor. Proponuje go włączyć zaraz po uruchomieniu komputera bo tak przy wyłączonym po omacku uruchamiac grę to troche trudno :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrzesB Opublikowano 5 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2008 Proponuje go włączyć zaraz po uruchomieniu komputera bo tak przy wyłączonym po omacku uruchamiac grę to troche trudno :blink: Literówka, wyłącza monitor w sensie (uprzedzę kolejne czepialstwo), że zanika sygnał z karty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hans15336 Opublikowano 5 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2008 Literówka, wyłącza monitor w sensie (uprzedzę kolejne czepialstwo), że zanika sygnał z karty. Patrząc na zasiłkę to może ona niedomoaga , jakie masz stery zainstalowane ?? Zapuść jakiś benchmark albo z poziomu CCC zmiejsz takty dla 3D i wtedy odpal coś w 3D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrzesB Opublikowano 5 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2008 Patrząc na zasiłkę to może ona niedomoaga , jakie masz stery zainstalowane ?? Zapuść jakiś benchmark albo z poziomu CCC zmiejsz takty dla 3D i wtedy odpal coś w 3D. Mam catalysty 8.8. Z tego co widzę, są już 8.10 - zaktualizuję. Dzięki za sugestię, spróbuję zmniejszyć taktowanie. Ale zakładając, że to rozwiąże problem, to chyba aktualne pozostaje pytanie, czy przyczyną jest za słaby zasilacz czy też przegrzewanie się karty :) Jeśli nie ma możliwości jednoznacznie określić winowajcy na podstawie samych objawów, to najpierw chyba kupię Acceloro Twin Turbo - przynajmniej będzie ciszej. A jeśli to nie pomoże to zasilacz 450W. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hans15336 Opublikowano 5 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2008 Mam catalysty 8.8. Z tego co widzę, są już 8.10 - zaktualizuję. Dzięki za sugestię, spróbuję zmniejszyć taktowanie. Ale zakładając, że to rozwiąże problem, to chyba aktualne pozostaje pytanie, czy przyczyną jest za słaby zasilacz czy też przegrzewanie się karty :) Jeśli nie ma możliwości jednoznacznie określić winowajcy na podstawie samych objawów, to najpierw chyba kupię Acceloro Twin Turbo - przynajmniej będzie ciszej. A jeśli to nie pomoże to zasilacz 450W. Ja ma Gigabyte referenty w CF i działają normalnie więc stawiam na zasiłkę :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bocheno Opublikowano 5 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2008 ale to jest dx 9 a mi sie wywala 10. mam viste 32 bitowa Miałem podobny problem i właśnie ta instalacja pomogła - mam Viste 64 więc też tam jest DX 10. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magus Opublikowano 5 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2008 Miałem podobny problem i właśnie ta instalacja pomogła - mam Viste 64 więc też tam jest DX 10.sciagnalem, zainstalowalem i poszlo. Stupid me, rzeczywiscie w wymaganiach jest o tym wzmianka. Dzieki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernik Opublikowano 5 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2008 ...kupować nowy zasilacz (aktualnie FEEL III 400W)...to NIE JEST zasilacz... :wink: ja mimo wszystko kupilbym zasilke firmowa 450-500W ... Tagan, Bequiet, Seasonic, Corsair taki efekt jest przy, niedomaganiu zasilki w 3D, lub uwalonej karcie (przegrzewajacej sie - w ostatecznosci), ale ten zlom FEEL wymien(nie mylic z zasilaczem) :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ironman Opublikowano 5 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2008 jaki jest pobór mocy 4850? czy zasiłka 425W wystarczy? Jak z głośnością w idle? I ostatnie pytanie, czy mozna zmienic nvidie na ati, bez przeinstalowywania systemu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malyna Opublikowano 5 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2008 Ja mam zasilke taka jak w sygu i daje rade (nie mylic z jakos ciagnie) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...