sosen Opublikowano 16 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2008 Najlepiej odczytać oznaczenia z obudów układów ze zdrowej karty i poszukać w katalogach. Ale może być ciężko ze wzgldu na pochodzenie elementów. Może znasz kogoś kto się zajmuje lutowaniem - na pewno będzie wiedział jak się do tego zabrać:) Myślę jednak, że da się coś odczytać z obudowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TiGeR5 Opublikowano 16 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2008 Panowie a ja bym bardzo prosił o podpowiedź odnośnie takiego o to wynalazku: http://www.sirius.pl/pub_newsWiecej_10370/...ot_Fansink.html Zakupiłem tą kartę jakiś czas temu jednak wentylator na niej doprowadzał mnie do szału swoją jakże "cichą" pracą - dlatego też wymontowałem sam wentylator i założyłem na radiator wentylek 90mm i sobie on śmiga. Niestety nie ma mowy o podkręceniu karty bo temperatura w stresie dochodzi do 75C. Pomyślałem więc, że może założę na nią taki o to wynalazek: http://www.komputronik.pl/Wentylatory_/_mo...pelny,id,54836/ Niestety nie wiem czy uda się to zamontować, a nigdzie nie znalazłem informacji czy nie ma kłopotu z montażem na tej karcie - ona ma zmienioną płytkę PCB - prosiłbym więc o info jeśli ktoś ma tą kartę i zmieniał na niej chłodzenie. Z góry dzięki i pozdrawiam. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość NZR Opublikowano 16 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2008 (edytowane) @Tiger "Radiator założony na HD4870 Gigabyte. Średnia trudność założenia, jeden radiatorek na pamięć trzeba lekko wygiąć (spoko), bo opiera się o heatpipe'a." Wniosek ? Wejdzie na 4870 to na 4850 tez musi ;) Edit: Znalazlem cos jeszcze: "Dla mnie rewelacja. Założyłem to chłodzenie na HD4850. Bez dodatkowego nawiewu w stresie max 58 st (obudowa wentylowana 2 X 120mm). Jak założyłem dodatkowy wiatrak dmuchający na ten radiator, max 49 st w stresie. Polecam" Edytowane 16 Listopada 2008 przez NZR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TiGeR5 Opublikowano 16 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2008 Wniosek ? Wejdzie na 4870 to na 4850 tez musi ;)No przyjacielu wszystko fajno tylko chyba nie doczytałeś, że karta którą posiadam ma zmienioną płytke PCB - stąd moje pytanie. To, że na "normalnego" 4850 wchodzi to wiem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość NZR Opublikowano 16 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2008 To ze zostal zmieniony system chlodzenia nie znaczy ze rozstaw otworow tez zostal zmieniony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sosen Opublikowano 16 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2008 Tu problemy są dwa: położenie rdzenia i sekcji zasilania (O ile rozstaw otworów montażowych jest taki sam). Ze względu na rdzeń S1 będzie wystawać mocniej z tyłu karty. Radiator na sekcji zasilania i kondy wokół niej mogę przeszkadzać jeśli są zbyt wysokie. O ile radiator można zmienić/przerobić lub wejdzie między finy S1 to na kondensatory pomoże chyba tylko wyginanie heatpipe'ów:) To takie moje przemyślenia są tylko..pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TiGeR5 Opublikowano 17 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2008 Tu problemy są dwa: położenie rdzenia i sekcji zasilania (O ile rozstaw otworów montażowych jest taki sam). Ze względu na rdzeń S1 będzie wystawać mocniej z tyłu karty. Radiator na sekcji zasilania i kondy wokół niej mogę przeszkadzać jeśli są zbyt wysokie. O ile radiator można zmienić/przerobić lub wejdzie między finy S1 to na kondensatory pomoże chyba tylko wyginanie heatpipe'ów:) To takie moje przemyślenia są tylko..pozdroNo właśnie o to chodzi, że przez to że elementy są inaczej rozstawione może być problem z montażem. Nie chciałbym ingerować fizycznie w karte. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 17 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2008 Wgrałem stary bios i wszystko wróciło do normy ale dlaczego nie mogę zwiększyć sakli zegara w sterownikuA po co utrudniać sobie zycie ??? Użyj ATT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fog Opublikowano 17 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2008 A po co utrudniać sobie zycie ??? Użyj ATT. Niewszystkim ATT dziala. Mi nie dziala wogole na 2008 x64, a poza tym wole miec jak najmniej programow dzialajacych w tle i startujacych z winda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiki20 Opublikowano 17 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2008 mam straszne problemy z att wiec pozostaje mi tylko flasch biosu ale z tym tez mam problem heh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 17 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2008 Niewszystkim ATT dziala. Mi nie dziala wogole na 2008 x64, a poza tym wole miec jak najmniej programow dzialajacych w tle i startujacych z winda.Bez przesady. Ja mam 2 GB ramu i nie żal mi paru MB na baaardzo praktyczną aplikację. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
new332 Opublikowano 17 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2008 Bez przesady. Ja mam 2 GB ramu i nie żal mi paru MB na baaardzo praktyczną aplikację.To raczej kwestia dysku twardego, a nie pamieci. ;) Mi ATT działa na Viscie x64 i x86, XP i XP mini, wiec problem lezy raczej po stronie uzytkownika. Najczescie błędy powoduje "Agresywne wykrywanie 3D". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fog Opublikowano 17 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2008 Bez przesady. Ja mam 2 GB ramu i nie żal mi paru MB na baaardzo praktyczną aplikację.Mam 4gb ramu, wiec nie o to mi chodzi. Po prostu nie lubie miec zbednych ikonek obok zegarka - takie moje zboczenie, ale to niewazne. Mi ATT działa na Viscie x64 i x86, XP i XP mini, wiec problem lezy raczej po stronie uzytkownika. Najczescie błędy powoduje "Agresywne wykrywanie 3D". Nie wina uzytkownika, tylko systemu. Zauwaz, ze mam 2008 a nie viste. Nie dziala mi tez atitool ani rivatuner. A poza tym po prstu wole CCC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
petrumi Opublikowano 17 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2008 Witam po długiej przerwie. Czy do 19x12 warto kupić 4870 z 1MB RAM? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 17 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2008 (...) Czy do 19x12 warto kupić 4870 z 1MB RAM? Imo nie warto, bo nawet filmy będą się cięły :wink: Jak myślisz o wersji 1GB to jak najbardziej :) pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziarko Opublikowano 17 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2008 (edytowane) Czy Palit 4850 z pomaranczowym chlodzeniem jest gorszy od standardowych radeonow 4850? Wiem ze ma chyba skrocone pcb. Czy dobrze sie podkreca i czy to chlodzenie jest gorsze lub lepsze od referecynego? Edytowane 17 Listopada 2008 przez ziarko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drapi131 Opublikowano 17 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2008 Koledzy mam problemik nie wiem czy nie będę musiał reklamować karty tzn mam Radeona 4870 1gb Gigabyte mój problem polega na tym że trzcionka szczególnie czarna ma taki dziwny fioletowy nalot początkowo myślałem że to sterowniki ale zmieniłem na 8.11 i nic to nie dało nie wiem co jest grane może wy mieliście takie problemy proszę o pomoc, wcześniej miałem stary komp podpięty do tego monitora gforce fx 5900 xt na pokładzie i wszystko wyglądało normalnie! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
new332 Opublikowano 17 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2008 Trzcionka? To taka mała trzcina? W ktorej grze występuje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drapi131 Opublikowano 17 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2008 Kolego mógłbyś się błędów nie czepiać "czcionka" a zamiast tego pomóc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal3433 Opublikowano 17 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2008 Jak sam widzisz wiele gatunkow trzciny charakteryzuje sie takim fioletowatyym odcieniem, czy jak to nazywasz nalotem, wiec nic sie nie martw karta jest 100% sprawna, pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 17 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2008 (edytowane) Kolego mógłbyś się błędów nie czepiać "czcionka" a zamiast tego pomóc?No więc jeśli chodzi o czcionke i wszystkie kolory przy okazji jest w CCC coś takiego jak korekta barwy. Jak wolałeś te ze starego FXa to możesz sobie poprzez zmiane składowych dobrać według własnego uznania. Jak za dużo namieszasz zawsze jest porót do domyslnych ustawień. Prawdopodobnie jak ujmiesz czerwieni zmniejszy się fioletowy odcień. Edytowane 17 Listopada 2008 przez rafa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zboras85 Opublikowano 18 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2008 Szybkie pytanie oczekuje szybkiej odpowiedzi. Czy zasilacz pociągnie mi tego kompa po wymianie grafiki na 4870 lub 4850 Komp jak z sygnaturki ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiki20 Opublikowano 18 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2008 mam pytanie dlaczego nie mogę odinstalować catalistów w trybie awaryjnym w systemie vista ultimate 32bit???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fog Opublikowano 18 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2008 mam pytanie dlaczego nie mogę odinstalować catalistów w trybie awaryjnym w systemie vista ultimate 32bit???? Normalka, jak tez nie moge odpalic ati uninstallera w trybie awaryjnym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drapi131 Opublikowano 18 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2008 Dobrze Rafa Ale czy to normalne zjawisko w radeonach bo w fx 5900 xt nie było żadnych naleciałości na czcionce szczególnie jest to widoczne przy małych literach??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
new332 Opublikowano 18 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2008 mam pytanie dlaczego nie mogę odinstalować catalistów w trybie awaryjnym w systemie vista ultimate 32bit????U mnie normalnie odinstalowuja sie. Wchodze do panelu sterownania, programy i funkcje, zaznaczam catalysty i daje zmien. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burdoror Opublikowano 18 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2008 Szybkie pytanie oczekuje szybkiej odpowiedzi. Czy zasilacz pociągnie mi tego kompa po wymianie grafiki na 4870 lub 4850 Komp jak z sygnaturki ... Jezeli "OCZEKUJESZ" szybkiej odpowiedzi to znajdz ja na stronie producenta. Z roszczeniowym podejsciem niewiele zdzialasz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fog Opublikowano 18 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2008 U mnie normalnie odinstalowuja sie. Wchodze do panelu sterownania, programy i funkcje, zaznaczam catalysty i daje zmien. A na pewno w trybie awaryjnym? I na jakiej windzie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiki20 Opublikowano 18 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2008 fog na jakim sterowniku robiles flash biosu bo czytalem ze moznato tylko zrobic na starszych sterach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
new332 Opublikowano 18 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2008 (edytowane) A na pewno w trybie awaryjnym? I na jakiej windzie?Na pewno tryb awaryjny Vista x64, teraz mam x86 i z tego co pamietam to nie było potrzeby, ale smiem twierdzic ze na pewno zadziałało by tak samo. ;) fog na jakim sterowniku robiles flash biosu bo czytalem ze moznato tylko zrobic na starszych sterachWłasnie Fog, wrzuciłbys obraz swojego biosu. :D Edytowane 18 Listopada 2008 przez new332 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...