rafa Opublikowano 23 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2008 Dokładnie o to mi chodziło..No ale co to za różnica? Chyba nie jest to argument za kartą ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frencci Opublikowano 23 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2008 Witam jestem nowy więc nie piszcie żebym poszukał na forum ani na googlach bo to już zrobiłem i nic nie znalazłem. Zakładam temat ,bo mam zamiar dowiedzieć się konkretnie na temat tej karty co o niej sądzicie i czym popieracie swoje opinie. Chce wiedzieć czy np. opłaca się kupić Palit RADEON HD 4870 1 GB Sonic Dual Edition za 980zł czy odpuścić sobie tę karte. Interesuje mnie dlatego też ,że ma sporo wyjść np. Hdmi które bym wykorzystał Ja Tobie sprzedam moja 4870 1GB( http://www.komputronik.pl/Karty_graficzne/...pelny,id,63041/ ), zakupiona 14.11.08 w Poznaniu za 890zl w tym koszty przesylki paczki priorytetowej wartosciowej (na kwote 900zl). W 3DMarku Vantage robi mi ponad 8200pkt, nie rozkrecana czy modowana. Chyba zbyt mocno ingerowalem gdy odinstlowywalem sterowniki po sprzedanej 4870 512MB i teraz system mi odrzuca instalacje Catalyst Control Center. Jedyna rada, ktora dostalem do tej pory to reinstalka systemu a to jest niewykonalne z pewnych przyczyn. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxforce Opublikowano 24 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2008 (edytowane) Rafa , jedna uwaga - ATIKMDAG.SYS , jak i sporo bsodow pod Vista na grach.nic takiego nie wyskakiwalo na df,po modyfikacji biosu coh i wic sie wywalal z tym ale tylko w cf wgranie nowszego biosu rozwiazalo problem,Tomek w swojej procedurze tez nie zaowazyl zadnej dolegliwosci z tym plikiem a czesc gier testuje pod vista x64,mozna pileczke odbic ostatno na sli z 8800gtx w cod 5 nie moglem pograc pod Vista sterownik sie restartowal. Na viscie 32bit jechalem 3 miechy teraz 64bit i zero problemu z tym plikiem problem wystapi jak grafa bedzie przegrzana i ten pliczek wyskoczy z bledem. to sie dopiero grzalo nadodatek obudowa to NZXT ADAMAS tak pochlanial cieplo ze rece mozna bylo ogrzewac,to przestroga jak ktos by taka bude chcail kupowac @frencci odinstaluj stery normalnie,uruchom kompa w trybie awaryjnym i wyczysc resztki driver claner Edytowane 24 Listopada 2008 przez Maxforce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 24 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2008 Tomek w swojej procedurze tez nie zaowazyl zadnej dolegliwosci z tym plikiem a czesc gier testuje pod vista x64To zapytaj sie Opsona co o tym sadzi. On siedzi na Viscie i gra znacznie wiecej niz Focus , w wiekszej ilosci gier sam to sprawdzal. Potwierdzal to. Malo tego , Opson tez ma wiele grafik na stole do zabaw. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxforce Opublikowano 24 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2008 (edytowane) To zapytaj sie Opsona co o tym sadzi. On siedzi na Viscie i gra znacznie wiecej niz Focus , w wiekszej ilosci gier sam to sprawdzal. Potwierdzal to. Malo tego , Opson tez ma wiele grafik na stole do zabaw.dobrze wiesz jakie on ma podejscie do czerwonych,co innego jak by byl on bezstronniczy jak Tomek ale nie on. Chos gra gra sam uzywam jego saves w procedurach testowych. Edytowane 24 Listopada 2008 przez Maxforce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frencci Opublikowano 24 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2008 @frencci odinstaluj stery normalnie,uruchom kompa w trybie awaryjnym i wyczysc resztki driver claner Tak wlasnie robilem wtedy ale ostatnio wystapil problem...zawsze tak robiliem i bylo ekstra. Cos zchrzanilem i tyle ;-[ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snowar Opublikowano 24 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2008 witam Co do tych błędów i niemożności instalacji ccc miałem to samo i u mnie pomogło odinstalowanie sterów ia następnie ręczne wyrzucenie zapisanych profili po fanfixiie :) Po ich wyrzuceniu wszystko można było instalować. Może to pomoże :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frencci Opublikowano 24 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2008 Nie fanfixowalem ale dzisiaj przeprowadze ponownie proby.Pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ardeni Opublikowano 24 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2008 Przegladam sobie ostatnie strony i z tego co widzę z tymi kartami są dość częste problemy, jest tak czy tylko mi się zdaje? Pytam bo czekam teraz na swojego 4850 kupionego od pewnego usera z forum ( tak to przesiadka z 9600gt) i nie chciałbym się z nią męczyć itp... Jak bardzo odczuje wzrost wydajności po przesiadce? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frencci Opublikowano 24 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2008 Moimi postami sie nie sugeruj- po prostu cos sknocilem w Viscie i tyle. Do tej pory Catalysty i karty smigaly az milo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ardeni Opublikowano 24 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2008 A jak bedzie z wydajnością w porównaniu z 9600gt? rozdziałki to 1950 na 1200 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frencci Opublikowano 24 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2008 Za Chiny Ludowe nie mam pojecia/doswiadczenia z tymi kartami. Moze looknij na jakies testy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 24 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2008 A jak bedzie z wydajnością w porównaniu z 9600gt? rozdziałki to 1950 na 1200Będzie lepiej i to znacznie niż w 9600 a nawet 9800. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oscar Opublikowano 24 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2008 (edytowane) A jak bedzie z wydajnością w porównaniu z 9600gt? rozdziałki to 1950 na 1200Ja nie mam porowania, ale jak do tej pory gralem w CoD4, CoD5, FarCry2 i choc jakims wytrawnym graczem nie jestem to chodzilo bez zajakniec na max detalach i 2xAA w 1920x1200 (moze jakies sporadyczne przypadki zwolnienia w grze, ale fps nie licze, a moje oko nie wychwycilo zadnych skokow). Dodam jeszcze ze karta 100% stock. Edytowane 24 Listopada 2008 przez oscar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziuinblack Opublikowano 24 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2008 Moim zdaniem na procesorze 3ghz nie radze rzucać się na tą kartę jak już masz 9600GT. Tak jak kolega pisze powyżej - u mnie sytuacja jest trochę gorsza. 1680x1050, nienajwyższe detale, o AA można pomarzyć, i potrafi sporo przyciąć. Inwestycja jedynie jak masz powyżej 3.4Ghz na procku moim zdaniem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 24 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2008 Tutaj nie idzie o samo 3GHz , a o rodzaj proca. Wsadz tam 3GHzowego Wolfa , pozniej PDC i sprawdz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziuinblack Opublikowano 24 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2008 W zasadzie ma ten sam rodzaj procesora co ja, więc moim zdaniem lepiej zainwestować w procesor lepszy, a grafę jeżeli Ci tak zależy to 9800GT powinno styknąć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 24 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2008 Warto też wspomnieć o pojawiających się powoli ATi 4830. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Palato Opublikowano 24 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2008 (edytowane) Moim zdaniem na procesorze 3ghz nie radze rzucać się na tą kartę jak już masz 9600GT. Veto. Wydajność będzie wyższa, i będzie mógł sobie pozwolić na wysokie AA i AF w niektórych grach. Na przykład wezmę próbną scenę z l4d i 80 zombie na ekranie: Full detale, aa off - 27fps Full detale, aax8- 27fps i gra wygląda dużo lepiej. A jak przyjdzie co do czego to na procesor również nadejdzie czas. Edytowane 24 Listopada 2008 przez Palato Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziuinblack Opublikowano 24 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2008 Jeżeli planuje zakup procesora to oczywiście - zakup jak najbardziej trafny. Jeżeli jednak nie, to proponuje pozostać na 9600GT lub też przełożyć się na 4830/9800. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 24 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2008 Warto też wspomnieć o pojawiających się powoli ATi 4830.Wedug mnie nie warto bo cena za to jest ciut nizsza niz za 4850: http://www.arest.pl/index.php?inc=produkt&...244&katid=5 Niewiele wiecej i masz 4850 , zas 4830 bez oc ma wydajnosc jak 8800GT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deek Opublikowano 24 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2008 ja mam takie pytanie, występuje u mnie pewnie dość popularny problem, a mianowicie sekundowe gaśnięcie monitora.(pewnie wiecie o co chodzi). I mam już powoli tego dość .Mam gwarancje czy przysługuje mi ona, moge zwrócić karte i liczyć na nowy egzemplarz?? ps. nie piszczcie żebym próbwał tricki jakieś bo to nic nie da,karta nie grzeje sie na 1000%. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 24 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2008 Te sekindowe gasniecia byly objawem wadliwych GS Gainwarda - wymieniano je sztuka za sztuke , wal ze swoja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deek Opublikowano 24 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2008 no i dziękówa ;) konkretna odpowiedz, tylko drobna korekta ja mam POWERCOLORKA -_- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 24 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2008 W Gainwardzie problemem , jesli dobrze pamietam , byl bios , ktory ustawial za niskie obroty wentyla przez co dochodzilo do takich akcji. Podkrec moze wentyl recznie , zrob fan fixa i sprawdz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 24 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2008 Wedug mnie nie warto bo cena za to jest ciut nizsza niz za 4850: http://www.arest.pl/index.php?inc=produkt&...244&katid=5 Niewiele wiecej i masz 4850 , zas 4830 bez oc ma wydajnosc jak 8800GT. Cena się wyrówna, jak karta się spopularyzuje na naszym krajowym rynku i będzie wszędzie dostępność. Konkurencja robi wtedy dobrze ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deek Opublikowano 24 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2008 fanfix nic nie daje ;) , karta chodzi na def zegarach czy lekko podkręcona to bez różnicy,tempy w normie. Wgrach żadnych artów itd. nic sie nie wiesza. Tylko nie ważne co robie na pc to co jakiś czas na 1s może ,05s :) zanika ekran czarny sie robi i wraca do normy... ps. czyli co pisać do gościa i na gware?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frencci Opublikowano 24 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2008 Moimi postami sie nie sugeruj- po prostu cos sknocilem w Viscie i tyle. Do tej pory Catalysty i karty smigaly az milo. Najnowsze wiesci- wszystko juz dziala, powtorzylem operacje deinstalacji i instalowania i jest ok ale poprosze o pomoc w innej kwestii z CCC. Po sklonowaniu monitora i TV w zakladce Distplay Properties- zmienia mi sie rozdzielczosc monitora Samsung 931BW z 1400x900na jakas makabrycznie niska gdzie ikony mam ja pieciozlotowki. Tv mam podlaczony poprzez Component ( cos gniazdo HDMI w TV mi siadlo). TV to plazma Panasonic Viera PANASONIC TH-37PV7P z rozdzielczoscia 1024x720. Hmmm, kiedys nic sie nie zmienialo i ekran TV byl dobrze dopasowany ;-[ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgf1 Opublikowano 24 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2008 Witojcie panowie, wlasnie zamowilem Gigabyte z pasywnym chlodzeniem i zobaczymy co to cudo potrafi. Swoja droga wiadoo juz cos o nowych sterach na grudzien? Ponoc ma z nimi wyjsc konwerter Video kompresujacy za pomoca GPU, ma dac to kolosalny wrecz wzrost wydajnosci... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phantom_ Opublikowano 24 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2008 Tutaj znajdziecie przegląd kilku niereferencyjnych Radeonów 4850, w tym tego od MSI. Myśle, że warto poczytać: http://pcarena.pl/page/84883/7/7-wspanialy...-Radeonow-4850/ Przed zakupem tez sie nad nim zastanawialem. Dobre recenzje zebral tez na zagranicznych forach / portalach, ale nie widzialem, aby byl dostepny w Polsce, a przynajmniej nie w sklepach, w ktorych rozwazalem zlozenie zestawu. Skonczylo sie na referencyjnym MSI + s1 rev2.0 i jestem zadowolony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...