Skocz do zawartości
cavarr

Ati Radeon HD4850/4870

Rekomendowane odpowiedzi

Ja ATT i 3Dmarkiem testowałem i katowałem 4850 ale jak przyszło co do czego to DoW II oraz CoD 4/5 musiałem zejść o 10mhz z rdzenia w dół bo padaczki były ...

BTW. czy ktoś miał przypadek, że jeśli wpisało się swoje napięcie w ATT powyżej 1.158 (np. 1.178) to monitor gasł i trzeba było reset PC ? Ten mod do RT bym zrobił ale jak ATT nawet przy takiej małej zmianie się krzaczy ...

Edytowane przez Alta1r

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...

Wlasnie to mnie zdziwilo. Podczas testow, wykorzystanie pamieci nie przekraczalo 53%.

Ilość video ramu jaka jest potrzebna to jedno a szybkość z jaką przesyła informacje to drugie.

Myśle że stąd takie wyniki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

BTW. czy ktoś miał przypadek, że jeśli wpisało się swoje napięcie w ATT powyżej 1.158 (np. 1.178) to monitor gasł i trzeba było reset PC ? Ten mod do RT bym zrobił ale jak ATT nawet przy takiej małej zmianie się krzaczy ...

Tak tez mialem. Wyzej niz 1.158 nie chcial pojsc (dla 4850). Napiecia w BIOSIE tez nie mozna bylo zmienic. Jedyne, co pozostalo, to pencil mod. Ja juz sie tego nie doczekalem :)

Ale tak, monitor gasl, dobrze, ze karty nie uwalilo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak ale to się tyczy GT200. Chyba, że działa też na radeonach 4870. Działa ? sprawdzał ktoś ?

Co dają nowe sterowniki ?

Przeczytałeś cały temat z linka do końca?

Zainstalowałem rzekome 9.1 tylko pod kątem GTA 4. Nie widzę poprawy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeczytałeś cały temat z linka do końca?

Zainstalowałem rzekome 9.1 tylko pod kątem GTA 4. Nie widzę poprawy.

Teraz już wiem, że działa. Ale nie wiem jak znaleźć wartości dla 4870. Może ktoś bardziej kumaty w tym podałby wartości dla v1.3 (chyba, że da się więcej programowo wycisnąć).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możesz zainstalować całą paczkę sterowników razem z ccc. W niczym to nie koliduje z pracą ATT.

Każde stery mają do wyboru albo całą paczkę, albo same drivery do karty.

Z tymi nowymi 9.1 też tak będzie, ale na razie nie instalowałem ich u siebie. 8.12 śmigają dobrze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dalem 700/1165, bo wyzej ramow ccc nie pozwala, nie przechodzi testu. w porownaniu do defa widac roznice w graniu i to duza. minimalne fps wzrosly z 17 do 28, czyli jest plynnie :)

Edytowane przez teraw

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tym że na referenyjnej 4850 temperatura pamięci nie jest monitorowana i tak na prawde nie wiadomo ile mają.

Zjedź samym GPU i podnieś obroty wentyla podczas grania.

Mój poprzedni Asus referencyjny nawet na WC wyciągal 675 więc tobie trafił się przyzwoity egzemplarz :)

Edytowane przez rafa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanie o mozliwie najnizszych taktowaniach i napieciach w 2D. Jak sprwadzic, czy karta jest stabilna? Czy V nie za malo? Wiadomo, ze jak robimy testy stabilnosci - karty pracuja w 3D.

W ATT ustawiam niskie takty do pracy w 3D i sprawdzam czy jest stabilnie :P. Moja działa na 256/975MHz przy napięciu z ATT o watrości 0.892v ale trzeba do tego doliczyć jeszcze dodatkowe napięcie uzyskane z vmoda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wlasnie tez zabaralem sie za oc 4850 wiec na niereferencyjnym chłodzeniu od Sapphira Dual Slot Fansilk ile mozna by bylo wycisnac srednio ta karte zeby mi szybko nie padla i jakie profile ustawic w ATT. Pencil moda narazie nie chce robic ani zadnych przy takim chodznieniu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wlasnie tez zabaralem sie za oc 4850 wiec na niereferencyjnym chłodzeniu od Sapphira Dual Slot Fansilk ile mozna by bylo wycisnac srednio ta karte zeby mi szybko nie padla i jakie profile ustawic w ATT. Pencil moda narazie nie chce robic ani zadnych przy takim chodznieniu

Ale o co chodzi z tym padnięciem karty?

Skoro nie zmieniasz napięcia to możesz dać max. ile wlezie bez artów, a jak dasz powyżej tego to najwyżej karta się zresetuje/pojawią się arty i nic poza tym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro nie zmieniasz napięcia to możesz dać max. ile wlezie bez artów, a jak dasz powyżej tego to najwyżej karta się zresetuje/pojawią się arty i nic poza tym.

Dokladnie, nie wiem po co te podchody.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale w att sa profile od napiecia od 0,892 do 1,158V wiec jakie takty ustawic na 0,892 a jakie do na max wartosci rozmumiem ze trzeba to przetestowac ale orietacynie na start jakiej temperatury nie prztektraczac na DSF od Sapphira ... i jak w ATT zmienic taktowanie bo opcja "calculate" jest wygaszona tak samo jak find max for gpu i mem i scan artifacts moze to wina nowych sterow..(9.1)? wczesniej na 8.12 tego nie sprawdzialem wiec za bardzo nie wiem czy to przez calculate powinno sie krecic ta karte a moze w innej zakladce ATi Overdirve 5 w ATT ale to to samo daje co CCC taka sama podzialka do 700 nawet wiec wina sterow czy moja niewiedza moze?

Edytowane przez venat0r

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi