OCM4n14k Opublikowano 8 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2009 przewoltowałeś i się nie dziw że tak nisko,ustaw w zakresie 1.3-1.35 i bedziesz miał powyżej 800 Pisałem z nim na GG. Miał 1.4v i mu przy 780MHz pokazywało obiawy przekręcenia rdzenia. 1.69v to ustawił raz przez przypadek i szybko zmazał :P. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackBomb Opublikowano 8 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2009 Bodajze kilka stron wczesniej znowu o tym pisano , a i tak ciagle te same pytania. Memio - kontroler pamieci , a nie temperatura ramow. Shader - shadery zapewne... Swoja droga , po co Ci te radiatorki skoro Asus ich w DK nie dal? Nie dziala Ci czy co...mialem GTX+ w wersji DK i nic mu nie dodawalem. Dzięki za zainteresowanie, ale jeżeli chodzi o te Memio i Shader to nie chodziło mi co to znaczy tylko gdzie to jest zamontowane na karcie (to te 8 kostek obok głównego chipa?). Natomiast te radiatory potrzebne mi do OC (nie chcę spalić karty), ponieważ do normalnego użytkowania na pewno nie są potrzebne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OCM4n14k Opublikowano 8 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2009 Dzięki za zainteresowanie, ale jeżeli chodzi o te Memio i Shader to nie chodziło mi co to znaczy tylko gdzie to jest zamontowane na karcie Normalnie brak słów... Przecież kontroler i shadery są w GPU, a te 8 kostek to pamięć ram. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackBomb Opublikowano 8 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2009 Normalnie brak słów... Przecież kontroler i shadery są w GPU, a te 8 kostek to pamięć ram. Dziękuję za pomoc, ale dlaczego brak słów? Po prostu czegoś nie wiem i tyle... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gMolimo Opublikowano 8 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2009 BlackBomb brak słów ponieważ moim zdaniem wpierw należy poszukać na google co dane słowo znaczy, gdzie to znaleźć itp itd, a jak czegoś już tam nie ma to jest opcja szukaj w temacie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hapek Opublikowano 8 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2009 (edytowane) @BlackBomb Poczytaj ostatnie pare stron bo jak dla mnie jestes kolejna osoba ze zle zamontowanym chlodzeniem bo roznice w temp. gpu sa za duze. Shader minimalnie wiecej od gpu powinien miec no i te 30C roznicy do memio to juz wogole. W stresie memio 100C przekroczy i jestem pewien ze furmark wywali ;p Edytowane 8 Lutego 2009 przez hapek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackBomb Opublikowano 8 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2009 @BlackBomb Poczytaj ostatnie pare stron bo jak dla mnie jestes kolejna osoba ze zle zamontowanym chlodzeniem bo roznice w temp. gpu sa za duze. Shader minimalnie wiecej od gpu powinien miec no i te 30C roznicy do memio to juz wogole. W stresie memio 100C przekroczy i jestem pewien ze furmark wywali ;p Co do chłodzenia to faktycznie troszeczkę się rusza, ale 3DMark06, Red Alert 3 i Gothic 3 działają bez problemu. Faktycznie w stresie jest ok 100 stopni, a radiatory tylko do oc mi potrzebne. Możliwe jest też chyba to, że czujnik jest walnięty. Co do szukania to oczywiście szukałem, ale jakieś info o tej karcie jest tylko na benchmarkreviews, ale nie było opisane co jest co na karcie. @Firekage a tobie w tym DK ruszało się troszeczkę to chłodzenie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tommiyacht Opublikowano 8 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2009 mam takie grafity: 4H, HB, H , 2B, B. ktory najlepiej sie nadaje do pencila ? a jesli zaden z tych to ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 8 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2009 (edytowane) mam takie grafity: 4H, HB, H , 2B, B. ktory najlepiej sie nadaje do pencila ? a jesli zaden z tych to ? 2B. Im większa liczba przed B, tym lepszy ołówek do moda. Edytowane 8 Lutego 2009 przez Gi3r3k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OCM4n14k Opublikowano 8 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2009 2B. Im większa liczba przed B, tym lepszy ołówek do moda. W moim przypadku im większa liczba przed B tym szybciej wzrastało napięcie :P. Chyba, że miałem jakieś zwidy i było odwrotnie ;]. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hapek Opublikowano 8 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2009 (edytowane) W moim przypadku im większa liczba przed B tym szybciej wzrastało napięcie :P. Chyba, że miałem jakieś zwidy i było odwrotnie ;]. Mam zwidy czy o to samo wam chodzi ? :lol2: tzn. lepszy olowek do moda = szybciej wzrasta napiecie ^_^ Edytowane 8 Lutego 2009 przez hapek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 8 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2009 W moim przypadku im większa liczba przed B tym szybciej wzrastało napięcie :P. Chyba, że miałem jakieś zwidy i było odwrotnie ;]. No i oto chodzi - nie musisz się męczyć. Łatwość moda wzrasta proporcjonalnie do wzrostu liczby przed B :razz: :wink: . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OCM4n14k Opublikowano 8 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2009 (edytowane) No i oto chodzi - nie musisz się męczyć. Łatwość moda wzrasta proporcjonalnie do wzrostu liczby przed B :razz: :wink: . O lol, sorry, przeczytałem "mniejsza" zamiast "większa" ;]. Gafe straszną strzeliłem ;). EOT Edytowane 8 Lutego 2009 przez OCM4n14k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$kubi Opublikowano 8 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2009 Słuchajcie a HB bedzie dobry bo nie mam innego w domu a dzis juz nie kupie? :D Mam czas bym sie pobawił... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leny25 Opublikowano 8 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2009 Takim raczej nie da rady. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2009 (edytowane) Warto brać 4850 z zalmanem od gigabyte'a za 500zł, czy lepiej poszukać czegoś innego w podobnej cenie? Karta nie będzie raczej kręcona, a nawet jeśli to niewiele. Przy chłodzeniu też nie zamierzam grzebać. Chłodzenie jest w miarę znośne na minimalnych obrotach (w 2d)?Kupiłem tego gigusia. W tej cenie nic ciekawszego nie znalazłem. Jeżeli chodzi o chłodzenie, to rzeczywiście nei ma ono regulacji. W 2d i 3d pracuję z taką samą prędkością, która oczywiście jest za duża ;] (Karta jest głośniejsza od intelowskiego boxa). Przynajmniej fanfixa nie trzeba robić :lol: Edytowane 8 Lutego 2009 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość delavego Opublikowano 8 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2009 ktos ma moze radka 4850 2GB DDR3? chcialem wiedziec jak sobie radzi w gta 4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hapek Opublikowano 8 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2009 (edytowane) @$kubi Vdrop moda na plycie i vmoda 4850 robilem HB,z plyta sie musialem ostro namęczyć zeby opor mocno zbic jednak w koncu dalo rade. Edytowane 8 Lutego 2009 przez hapek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 8 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2009 ktos ma moze radka 4850 2GB DDR3? chcialem wiedziec jak sobie radzi w gta 4Chodzi ci o X2? To nie w tym temacie - jest osobny do modeli dwurdzeniowych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość delavego Opublikowano 8 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2009 Chodzi ci o X2? To nie w tym temacie - jest osobny do modeli dwurdzeniowych. nie nie o ten model http://nvision.pl/news-ext-10613.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 8 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2009 A czy w takim razie przeczytałes początek newsa? "Chyba tylko sam producent - firma PowerColor - wie po co RADEON-owi HD 4850 są potrzebne 2048 MB RAM-u. Dzisiejsze gry raczej zadowalają się 512 MB pamięci, kilka tytułów jest w stanie zaalokować nieco więcej miejsca, wówczas karty z 1 GB RAM-u są w stanie pokazać swoją przewagę, jednak nie znamy produkcji, która byłaby w wstanie zapełnić 2 GB pamięci GDDR3." Trzeba byc niepoczytalnym żeby taka karte kupić :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 8 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2009 Ahahaha pjontka tam xD Tu mu ludzie chcieli przetłumaczyć do rozumu, ale on wie lepiej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość delavego Opublikowano 9 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2009 no chcialem poznac zdanie kogos kto ma ta karte i powie tak to jest shit a konkretnie mi chodzi o gta iv gdzie pisze ze jest za malo vramu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OCM4n14k Opublikowano 9 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2009 (edytowane) no chcialem poznac zdanie kogos kto ma ta karte i powie tak to jest shit a konkretnie mi chodzi o gta iv gdzie pisze ze jest za malo vramu Ta gra tylko wyświetla, że brakuje ramu... Ja sam wpisałem sobie komende w notatniku i odblokowałem detale. Mimo, iż wyświetla mi jako by było zajęte 1,5 GB ramu to i tak moge spokojnie grać na 512MB. Ostatni patch niestety zmusił mnie do zmniejszenia detali bo tekstury znikały. Trzeba być niepoważnym żeby nabrać się na chwyt marketingowy i kupić kartę z 2GB ramu mimo, że i tak tego ramu to GPU nie wykorzysta. Edytowane 9 Lutego 2009 przez OCM4n14k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość delavego Opublikowano 9 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2009 czyli jednym slowem nie zmieniac karty tylko poczekac na patch ktory robi swoje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trafiq Opublikowano 9 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2009 Nie idz kup karte 2GB tylko dlatego ze Ci w GTA4 pisze ze jej ramu brakuje ... Przewalkowali Ci ludzie na ten temat w jednym watku teraz zaczynasz ten sam smietnik w drugim ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 9 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2009 (edytowane) czyli jednym slowem nie zmieniac karty tylko poczekac na patch ktory robi swojeCzłowieku posłuchaj rozsądnych rad! Widać że marketing (sprzedawców, producentów sprzętu) nakidał ci przekonanie że im więcej tym lepiej a to nie jest prawdą! Jeśli 2GB byłoby do czegokolwiek przydatne to byłoby masowo produkowane - to chyba oczywiste i logiczne prawda? Popatrz na najwyższe modele kart, dlaczego mają tylko max 1GB? (te które rzekomo mają 2GB dwurdzeniowe, to jest tylko złudzeniem bo faktycznie na rdzeń i tak przypada 1GB!!! - nie wiesz czemu doczytaj) Pamięci ma byc tylko tyle ile potrzeba a o szybkości karty decyduje architektura GPU (ilość procesorów strumieniowych i ich taktowanie) oraz szybkość pamięci (a nie ilość)! Więc jeśli doświadczeni ludzie mówią Ci że 512MB/768MB jest w sam raz a 1GB to absolutne max którego ciężko wykożystać to właśnie tak jest... I nie jest to kwestia pieniędzy do wydania - jest wielu którzy mogą sobie kupić taką karte a nie kupują - bo to nie ma sensu! Edytowane 9 Lutego 2009 przez rafa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leny25 Opublikowano 9 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2009 Ludzie pytanko mam :) Wczoraj zakupiłem HD487 1GB od Sapphira, wiem że tam był jakiś bug z bios'em i jest na to ponoć fix na stronce, prawda? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 9 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2009 Mój Asus okazał się sprawny , winowajcą problemów okazała się zworka od resetu biosu na mb :wink: Robił już ktoś Vmoda na Asusach z Glaciatorem ?? Do mojego ( PCB ma oznaczenie B501PML rev. 1.01 ) standardowe vmody nie działają . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 9 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2009 (edytowane) czyli jednym slowem nie zmieniac karty tylko poczekac na patch ktory robi swojeJednym słowem zacznij myśleć i używać mózgu, oraz zacznij słuchać mądrzejszych! :wink: Ludzie pytanko mam :) Wczoraj zakupiłem HD487 1GB od Sapphira, wiem że tam był jakiś bug z bios'em i jest na to ponoć fix na stronce, prawda? Jak to wersja toxic to sie ine martw, jesli nie to SPRAWDZ jak nie, to jak jest z koncowki 2008roku (produkcja) to jest juz poprawione Edytowane 9 Lutego 2009 przez HeatheN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...