mobot Opublikowano 9 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2009 Ludzie pytanko mam :) Wczoraj zakupiłem HD487 1GB od Sapphira, wiem że tam był jakiś bug z bios'em i jest na to ponoć fix na stronce, prawda? poszukaj? jezeli wszystko dziala sprawnie to nic nie zmainiaj, no chyba ze masz jakies problemy, to jest to jak najbardziej wskazane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leny25 Opublikowano 9 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2009 Wczoraj ją kupiłem :P Pewnie dopiero pod koniec tygodnia będę ją miał... To nie jest Toxic, Toxic był 20 zł droższy... Wiem że karta jest kupiona już w tym roku w styczniu, ale kiedy wyprodukowana to nie wiem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
razorex2 Opublikowano 9 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2009 (edytowane) Mój Asus okazał się sprawny , winowajcą problemów okazała się zworka od resetu biosu na mb :wink: Robił już ktoś Vmoda na Asusach z Glaciatorem ?? Do mojego ( PCB ma oznaczenie B501PML rev. 1.01 ) standardowe vmody nie działają . Ktoś tam już robił :) Screen z XS Edytowane 9 Lutego 2009 przez razorex2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 9 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2009 Kurde , zapomniałem dodać to wcześniej . Na razie interesują mnie tylko pencil mody ( łatwość wykonania i brak problemów z gwarancją ) . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
razorex2 Opublikowano 9 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2009 No to również masz zaznaczone na screenie (zielony owal). Łączysz te 2 punkty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ODOO Opublikowano 9 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2009 Tyko przy tym modzie trzeba mieć miernik bo można podnieść wyżej niż 1,4V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leny25 Opublikowano 9 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2009 Z tym to radze ostrożnie, bo ja podniosłem napięcie do 1.69V (na szczęście nie ujarałem karty) tak że powoli ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dRaiser Opublikowano 9 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2009 Mam pytanie apropo antyaliasingu - wcześniej tego problemu specjalnie nie zauważyłem (grając w Fallout 3 chociażby), ale aktualnie grając w nowego Prince of Persia musiałem w zasadzie wyłączyć AA całkowicie, żeby mieć dobrą wydajność - włączenie każdego kolejnego poziomu strasznie ogranicza wydajność. Słyszałem, że "Radeony tak mają", ale czy to jednak konflikt z tą konkretną grą i da się go jakoś rozwiązać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 9 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2009 Radeony tak NIE mają, poprostu takie wymagające są gry. Ale nie napisałeś słowa o sprzęcie jaki masz (procek, ilość ramu, grafa) ani o rozdzielczościach w jakich grasz więc jak tu ocenić to o co pytasz??? Możemy powróżyć z fusów...ale wynik może byc mało realny... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
razorex2 Opublikowano 9 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2009 Innego pencilmoda po prostu dla Asusa z Glaciatorem i zmienionym PCB nie ma. Miernik oczywiście jest konieczny jak do każdego moda ;) Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trafiq Opublikowano 9 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2009 Mozliwe ze bylo nie znalazlem. Jak to wkoncu jest z gwarancja po zmianie chlodzenia mam teraz referenta 4870 Sapphire. Pisalem do Apollo i mi odpisali ze po zmianie chlodzenia jest utrata gwarancji o.O Tam sa jakies plomby przy tym referencie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leny25 Opublikowano 9 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2009 Nie ma ;] Jak zrobisz wszystko ostrożnie, to wcale nie tracisz gwarancji i nie potrzebnie do nich pisałeś... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mobot Opublikowano 9 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2009 jak cos sie uwali to zakladasz fabryczne chlodzenie i wysylasz i tyle. jak odkrecales ta suszarke miales jakies plomby? palit chyba zaklada plomby, ale moge sie mylic. mailem pare kart graficzny i na zadnej nie bylo :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dRaiser Opublikowano 9 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2009 W takim razie wybaczcie, wydawało mi się to oczywiste, zwłaszcza że trochę pogooglowałem o problemie i wszystko wydawało się na to wskazywać... Specyfikacja mojego PC to: E7200@3Ghz, 2 GB DDR2 800, Radeon 4850 (Gigabyte, z Zalmanem), a gram dość wysoko, bo w 1680x1050, ale jak mówię - po raz pierwszy zauważyłem taki zanik fps dopiero w PoP. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opo Opublikowano 9 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2009 to dla odmiany wkleje wam smarka vgpu w okolicach 1.4v na codzień v mem def Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Colinus Barbarianus Opublikowano 9 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2009 W takim razie wybaczcie, wydawało mi się to oczywiste, zwłaszcza że trochę pogooglowałem o problemie i wszystko wydawało się na to wskazywać... Specyfikacja mojego PC to: E7200@3Ghz, 2 GB DDR2 800, Radeon 4850 (Gigabyte, z Zalmanem), a gram dość wysoko, bo w 1680x1050, ale jak mówię - po raz pierwszy zauważyłem taki zanik fps dopiero w PoP. U mnie na e2180 bylo super z AA w 1280x1024 puki nie pojawila sie trawa - wtedy skoki dramatyczne. Poprostu taka gra i nie ma sie czym martwic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 9 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2009 @ dRaiser Problem z AA dotyczył HD2xxx/HD3xxx , tam włączenie AA powodowało albo duży spadek FPS albo niemożność uruchomienia gry z AA . Problem ten został naprawiony w HD4xxx . Co innego spadek FPS w wymagającej grze . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fofox Opublikowano 9 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2009 Polecam program "VoltageFactory by Awardfabrik", programowe podnoszenie napięcia na kartach 48XX oraz kilku kartach NV, u mnie działa, 1.37V, nie mierzone ale teraz 830Mhz bez problemu a wcześniej za boga ojca, zawias od razu po włączeniu gry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gMolimo Opublikowano 9 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2009 (edytowane) U mnie PoP w takiej samej rozdzielczości + AA nie ma spadków FPS (GPU 725Mhz). Czy ktoś mógłby zmierzyć ile faktycznie ten program daje V GPU ? Edytowane 9 Lutego 2009 przez Alta1r Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hapek Opublikowano 9 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2009 (edytowane) To jest tylko prosty interfrejs graficzny do obsugi komend RivaTuner ktory to ma taka mozliwosc. Z tego co pamietam dziala tyko na referencyjnych 4870 a nie calej seri HD48xx - i jesli juz dziala to napiecie jest takie jak ustawisz. Edytowane 9 Lutego 2009 przez hapek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
new332 Opublikowano 10 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2009 To jest tylko prosty interfrejs graficzny do obsugi komend RivaTuner ktory to ma taka mozliwosc. Z tego co pamietam dziala tyko na referencyjnych 4870 a nie calej seri HD48xx - i jesli juz dziala to napiecie jest takie jak ustawisz.Zgadza sie, na referencyjnym HD4850 nie działa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 10 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2009 To jest tylko prosty interfrejs graficzny do obsugi komend RivaTuner ktory to ma taka mozliwosc. Z tego co pamietam dziala tyko na referencyjnych 4870 a nie calej seri HD48xx - i jesli juz dziala to napiecie jest takie jak ustawisz.Działa na kartach , które mają pwm volterra :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$kubi Opublikowano 10 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2009 Słuchajcie co odpalić by obciążyć GPU i sprawdzić czy to moje malowanie przynosi jakieś efekty? :) Furmark stability test wystarczy by zobaczyc miernikiem czy mam te moje 1.4v? :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Colinus Barbarianus Opublikowano 10 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2009 Słuchajcie co odpalić by obciążyć GPU i sprawdzić czy to moje malowanie przynosi jakieś efekty? :) Furmark stability test wystarczy by zobaczyc miernikiem czy mam te moje 1.4v? :]Starczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$kubi Opublikowano 10 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2009 (edytowane) Okej na chwile obecną mam 1.242 trzeba jeszcze się trochu omalować... Lepiej 2B czy 4B ? Z tego co wyczytałem to szybciej malując 2B osiągnę pożądany efekt prawda to? Edytowane 10 Lutego 2009 przez $kubi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mobot Opublikowano 10 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2009 Polecam program "VoltageFactory by Awardfabrik", programowe podnoszenie napięcia na kartach 48XX oraz kilku kartach NV, u mnie działa, 1.37V, nie mierzone ale teraz 830Mhz bez problemu a wcześniej za boga ojca, zawias od razu po włączeniu gry. heh dzieki bardzo. dziala, tylko ze w programie ustawie 1,3v [rejestr 17 na innych nie dziala] to na grafice mam 1,35. no juz nei trzeba lutowac xD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$kubi Opublikowano 10 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2009 Ciężkie to malowanie tego rezystora faktycznie... ołówek 2B już 3 raz będę wyciągał kartę z kompa ( utrudniony dostęp do malowania ) a przy furmarku stress - 1.248V ... gdzie tu do 1.4 ... hoho... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OCM4n14k Opublikowano 10 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2009 (edytowane) Lepiej 2B czy 4B ? Z tego co wyczytałem to szybciej malując 2B osiągnę pożądany efekt prawda to? Całkiem na odwrót. 2B<4B<6B itd. Edytowane 10 Lutego 2009 przez OCM4n14k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Palato Opublikowano 10 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2009 To mierz rezystancję i dopiero wtedy po osiągnięciu zamierzonego efektu włóż kartę do slotu. Nieporadność hoho... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$kubi Opublikowano 10 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2009 (edytowane) Palato - pierwszy raz w ręku miernik mam i robię cóś takiego więc no offence ;] Czyli jak mam 6B to lepiej nim malnąć i będzie szybciej więcej V? Doszedłem do 1.332v ... Użyłem ołówka 4B i napięcie spadło :/ 1.280 ehhhhh Edytowane 10 Lutego 2009 przez $kubi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...