Leny25 Opublikowano 10 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2009 $kubi pisałem do Ciebie na gg ale się nie odzywałeś... Moje masz u mnie w profilu. Lepiej malować 2 punkty ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 10 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2009 Palato - pierwszy raz w ręku miernik mam i robię cóś takiego więc no offence ;] Czyli jak mam 6B to lepiej nim malnąć i będzie szybciej więcej V? Doszedłem do 1.332v ... Użyłem ołówka 4B i napięcie spadło :/ 1.280 ehhhhh Im miększy ołówek tym ma mniejszą rezystancje a więc możesz uzyskać większe napięcie. Trudność w nakładaniu to inna bajka :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikla91 Opublikowano 10 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2009 Mam takie pytanie: Chcę zmniejszyć obroty wiatraka w 4850. Nie kręce karty (straszna padaka), obecnie przy prędkości 50% mam temperaturę 35C. Gdy zmieniam na 30% w CCC wiatrak zaczyna wyć i słychać, że włączył się na 100%. W programie RivaTuner jest to samo. Biorę na 25% a wyje jakby było 100%. W czym tkwi problem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gronio89 Opublikowano 11 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2009 (edytowane) Działa na kartach , które mają pwm volterra :wink: a na jakich dziala? np asusie glaciator top? edit: i jak sprawdzic np riva tunerem jakie ejst v? i czy zmiana napiecia w ati tray tools dziala? Edytowane 11 Lutego 2009 przez gronio89 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mobot Opublikowano 11 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2009 (edytowane) jest specialny plugin do rivatunera. ale lepiej jest spr miernikiem, u mnie roznica jest ok 0,04v [rt-1,26, real prawie 1,3] jezeli nie zadziala ci ten program to mozna uzyc paru innych, zawsze jest olowek nie wiem jak na asusie /hardmod sznurek Edytowane 11 Lutego 2009 przez mobot Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 12 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2009 pomozcie bo zaraz mnie trafi z tym ati karta nie trzyma taktów za pierwszym odpaleniem jest powiedzmy 805/1100 - tyle ile w RT ustawiam, po odpaleniu czegos 3d spada w pulpicie do 500 na core.. a jak odpalam znowu cos 3d to wraca na def czyli na 750.... bardziej zrabanych sterownikow/kart nie widzialem w nv nigdy nic takiego nie mialo miejsca pomocy!!! stery 8.12 + hotfix na catach 9.2 to samo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 12 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2009 Zrąbany to conajwyżej jest RivaTuner... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duelist Opublikowano 12 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2009 Tutaj akurat powiedziałbym, że to wina użytkownika :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxforce Opublikowano 12 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2009 na catach 9.2 to samono to podaj link do tych sterów <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 12 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2009 literówka 9.1 problemy zaczely sie po zainstalowaniu wtyczki do monitorowania - i zmiany napięć.... dziwne jest to ze np po tym jak włącze 3dmarka jakiegos to core pozostaje jak ustawilem ale pamieci wracają na 900 jak odpale crysisa to sytuacja odwrotna pamieci zostaja a rdzen leci na 750.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jang Opublikowano 12 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2009 (edytowane) No, po krótkiej walce z grafą(w sumie z ołówkiem) doszedłem do napięcia 1.36V i karta stabilna przy około 810/2100(def v na pamieciach).Temperatury w okolicach 70C' na zalmanie VF1000. Teraz czas szykować się na zatopienie go :) Miałem przez jakis czas 1.4V i szedł w okolice 860 ale nie chciałem ją zjarać bo już nieźle zaczęła się grzać. Edytowane 12 Lutego 2009 przez Jang Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 12 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2009 pomozcie bo zaraz mnie trafi z tym ati karta nie trzyma taktów problemy zaczely sie po zainstalowaniu wtyczki do monitorowania - i zmiany napięć.... dziwne jest to ze np po tym jak włącze 3dmarka jakiegos to core pozostaje jak ustawilem ale pamieci wracają na 900 jak odpale crysisa to sytuacja odwrotna pamieci zostaja a rdzen leci na 750.... Wywal ATI POWERPLAY skoro az tak Cie to meczy...edycja w notatniku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m40 Opublikowano 13 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2009 (edytowane) Chcecie widzieć nagą Sapphire HD4870 1GB... Całkiem naga to ona nie jest :) fabrycznie ma założony radiator na sekcji zasilania, jestem w trakcie montażu Accelero po pierwszej przymiarce temperatury spadły tylko o 5-6*C w idle, muszę poprawić docisk. Wentylator to Enermax Warp puszczony na 800 obr/min Edytowane 13 Lutego 2009 przez m40 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 13 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2009 pomozcie bo zaraz mnie trafi z tym ati karta nie trzyma taktów za pierwszym odpaleniem jest powiedzmy 805/1100 - tyle ile w RT ustawiam, po odpaleniu czegos 3d spada w pulpicie do 500 na core.. a jak odpalam znowu cos 3d to wraca na def czyli na 750.... bardziej zrabanych sterownikow/kart nie widzialem w nv nigdy nic takiego nie mialo miejsca pomocy!!! stery 8.12 + hotfix na catach 9.2 to samo po kiego ch... uzywasz Riva tunera ? (ten najlepiej dziala z kartami NV) do Ati uzywa sie ATI Tray tools - doskonale narzedzie w ktorym praktycznie wszystko ustawisz !!! bez klopotu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 13 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2009 po kiego ch... uzywasz Riva tunera ? (ten najlepiej dziala z kartami NV) do Ati uzywa sie ATI Tray tools - doskonale narzedzie w ktorym praktycznie wszystko ustawisz !!! bez klopotu gdyby att dzialalo bez problemow z vista x64 to bym uzywal - niestety nie mam czasu ani ochoty grzebac zeby moze zadziałało... btw. o co chodzi z tym powerplay - moze jakies szczegóły? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 13 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2009 http://www.oc-forum.org/index.php?showtopi...entry1057456310 http://www.oc-forum.org/index.php?act=Prin...=32&t=30286 http://en.wikipedia.org/wiki/ATI_PowerPlay Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gMolimo Opublikowano 13 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2009 Hm na Vistax64 ATT ma problemy ? Dziwne, na W7x64 wszystko ok, a system przecież prawie ten sam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 13 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2009 Hm na Vistax64 ATT ma problemy ? Dziwne, na W7x64 wszystko ok, a system przecież prawie ten sam.prawie robi wielka roznice :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trafiq Opublikowano 13 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2009 (edytowane) Hm zalozylem na karcie scythe musashi i sie zaczynam zastanawiac czy te temperatury zwlaszcza MEMIO i sekcja zasilania nie sa jakies za gorace. radiatory oczywiscie zalozone. IDLE Obciazenie Ati Tool Edytowane 13 Lutego 2009 przez trafiq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 13 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2009 http://www.oc-forum.org/index.php?showtopi...entry1057456310 http://www.oc-forum.org/index.php?act=Prin...=32&t=30286 http://en.wikipedia.org/wiki/ATI_PowerPlay w nv nic takiego nie trzeba robic - i to jest własnie z.....bane w ati podobnie jak problemy z kontrolą wiatraków... spylam ten chłam i wracam na 9800gtx+ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 13 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2009 Zabawne bo ja z tym chlamem w ogole nie mam problemow. Poczytaj sobie techfanatyka (prolematyczny problem z problemem) odnosnie samego fana bo to co sie wypisuje na forach to totalne bzdety odnosnie pracy i temperatur w kontekscie "padania". Swoja droga , przez bite 2 miesiace gralem na 4870 z riva w tle , monitowalem w wiekszosci gierek zachowanie 2d/32 i w zadnej z gier w czasie grania powerplay nie robil mi w ogole problemow , takty skakaly TYLKO w momencie loadingow plansz jak i saveow. Dziala bez problemow. Zapomnilabym. Wczoraj , a w zasadzie 2 ostatnie dni meczylem 4870 od rana do nocy Far Cry 2 z fan fixem na 35%. Zero problemow + cisza. Nadto drobna uwaga - przy fan fixie jak i przy auto VRM na nich ma ta sama temperature... Skoro tak to nic sie jej nie stanie bo rdzen wytrzymuje duzo wiecej , a skoro VRM nie "mial" problemow tak zaden problem grac na auto o czym mozna poczytac tu i owdzie... Ps - odnosnie problemow z powerplayem i tego , ze na nV tego nie ma : http://forum.pclab.pl/index.php?showtopic=450074&hl= http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=266973 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 13 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2009 niektorzy chcą wierzyć że coś jest nie tak szczególnie jak podświadomie kochają nViddie wtedy nagle mnożą im sie masy problemów :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ODOO Opublikowano 13 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2009 gdyby att dzialalo bez problemow z vista x64 to bym uzywal - niestety nie mam czasu ani ochoty grzebac zeby moze zadziałało... btw. o co chodzi z tym powerplay - moze jakies szczegóły? Przecież ATT działa na viscie x64 bez najmniejszych problemów trzeba mieć tylko odpowiednio nową wersje u mnie 1.6.9.1374 i wszystko cacy bez żadnych dodatkowych "myków" niektorzy chcą wierzyć że coś jest nie tak szczególnie jak podświadomie kochają nViddie wtedy nagle mnożą im sie masy problemów icon_biggrin3.gifJa bym powiedział że to raczej z przyzwyczajeń wynika ;) jak się już ludzie oswoją z nvidia czy ati a potem zrobią przesiadkę na przeciwna firmę to by chcieli żeby wszystko było tak jak na poprzedniej karcie ... A z lenistwa nie chce się poszperać, poszukać co jest przyczyną ewentualnych problemów tylko od razu psioczą że karta zła i be. Oczywiście nie wszyscy ale jest pewna grupa takich użytkowników. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziuinblack Opublikowano 13 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2009 Apropo ATT pod Vista 64x i podkręcaniem (btw, mi wersja 1.6.9.1536 działa), chciałbym sobie zwiększyć napięcie na rdzeniu. W tej chwili mam 1,158 i chciałbym zwiększyć, tylko nie wiem o ile je zwiększać? Np. o 0.01V czt o 0.005V? No i czy w ogóle zwiększanie napięcia działa przez ATT ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 13 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2009 Raz działa, a raz nie. Sprawdź miernikiem lub po temperaturach w GPU-z Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
new332 Opublikowano 13 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2009 Hm zalozylem na karcie scythe musashi i sie zaczynam zastanawiac czy te temperatury zwlaszcza MEMIO i sekcja zasilania nie sa jakies za gorace. radiatory oczywiscie zalozone.Od kiedy temperatury sa gorące? :lol2: w nv nic takiego nie trzeba robic - i to jest własnie z.....bane w ati podobnie jak problemy z kontrolą wiatraków... spylam ten chłam i wracam na 9800gtx+ Bys uzyl głowy to bys skonfigurował ATT w mniej niz 5 minut. Wracaj, wracaj czym prędzej. Przynejmniej bedzie jeden mniej narzekajacych uzytkowników. Apropo ATT pod Vista 64x i podkręcaniem (btw, mi wersja 1.6.9.1536 działa), chciałbym sobie zwiększyć napięcie na rdzeniu. W tej chwili mam 1,158 i chciałbym zwiększyć, tylko nie wiem o ile je zwiększać? Np. o 0.01V czt o 0.005V? No i czy w ogóle zwiększanie napięcia działa przez ATT ? Chodzi Ci o wartości wpisane samemu(custom VDDC)? Jakis czas temu sprawdzałem i nie działało. Zdaje sie, ze to sa wartosci z biosu i tylko takie da sie ustawic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trafiq Opublikowano 13 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2009 (edytowane) To byl skrot myslowy ;-) A tak na powaznie oprocz tych radiatorow co sa naklejone i miejsc zaznaczonych na czerwono, to wszystko ok? Czy trzeba jeszcze gdzies jakis zalozyc? A tu kilka zdjec chlodzenia: Calkiem fajne chlodzenie gdyby nie fakt ze ten regulator obrotow na sledziu za nic nie chce mi sie zmiescic tam gdzie powinien tzn te pokretla sa za szerokie i nie przechodza przez otwor z tylu obudowy ;) ... Edytowane 13 Lutego 2009 przez trafiq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2009 Calkiem fajne chlodzenie gdyby nie fakt ze ten regulator obrotow na sledziu za nic nie chce mi sie zmiescic tam gdzie powinien tzn te pokretla sa za szerokie i nie przechodza przez otwor z tylu obudowy ;) ...Przecież te pokrętła można bezproblemowo zdjąć i zamontować śledzia ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
new332 Opublikowano 13 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2009 Ja bym załozył te radiatorki gdzie sie da. A ten regulator bym rozmontował i umiescił pokrętło gdzies z przodu obudowy. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trafiq Opublikowano 13 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2009 Ekhm faktycznie te pokretla sie najnormalniej sciaga o.O Dzieki bo bym chyba predzej pilowal obudowe niz na to wpadl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...