Burdoror Opublikowano 13 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2009 Dla zintersowanych. Znajdziecie tutaj porownawczy test MAtrixow 48xx i Sapphire Toxic 4870 1GB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikla91 Opublikowano 13 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2009 Witam. Jestem niezadowolony z chłodzenia na mojej karcie graficznej Palit HD4850. Postanowiłem rozejrzeć się nad jakimś cichym chłodzonkiem - Artic-Cooling S1 Rev.2. Jest to i tak górna granica $ jaką chcę wydać (do tego dochodzi wysyłka 10zł). Czy lepszym wyborem będzie jakieś tańsze chłodzenie? Nie będę podkręcał ekstremalnie karty ani kombinował z ołówkiem, miernikiem itp (nie znam się na tym). Czy należy do tego zestawu dokupić jakieś wiatraczki? jakie polecacie? Twin Turbo - 70zł używka Auras Fridge + Acutake 120 - ok. 130zł Arctic-Cooling Accelero S1 Rev.2 + Arctic Cooling Accelero Turbo Module = 120zł z przesyłką Warto dopłacać ok 50zł do któregoś z droższych modeli? Zależy mi na 1 miejscu na ciszę, bo to co mam teraz to wyjec nawet przy najmniejszych obrotach! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mobot Opublikowano 13 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2009 ja bym proponowal accelero + 2x120 jakies wolnoobrotowki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stanko Opublikowano 13 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2009 Żeby Ci ułatwić wybór, dorzucę jeszcze jedno chłodzenie: http://sklep.madtech.pl/go/_info/?id=29625 Kłopot moze byc w tym, ze ten Palit jest na niereferencyjnej płyce (chyba) i może być klopot z pełną kompatybilnością nowego chlodzenia z karta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 13 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2009 Żeby Ci ułatwić wybór, dorzucę jeszcze jedno chłodzenie: http://sklep.madtech.pl/go/_info/?id=29625 Ode mnie o nich http://forum.purepc.pl/index.php?act=Searc...lite=%2Bmadtech Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stanko Opublikowano 13 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2009 (edytowane) Firekage, trochę nie na temat ten Twój post, nie uważasz? Pytanie było o wybór chłodzenia a nie sklepu. Edytowane 13 Lutego 2009 przez Stanko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
new332 Opublikowano 13 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2009 Informacja podana przez @Firekage jest jak najbardziej na miejscu. Lepiej przestrzec potencjalnych klientów przed mozliwymi problemami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikla91 Opublikowano 13 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2009 Dziękuje wszystkim za pomoc. Stanko, o jakie problemy chodzi? Ktoś wie czy wszystkie wymienione chłodzenia będą działać na mojej karcie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stanko Opublikowano 13 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2009 (edytowane) Musiałbyś zapytać kogoś, kto ma tego Palita i zmienione chłodzenie, czy weszło na niego bez problemu. Wszystkie chłodzenia robione są na referencyjne karty. Chodzi o długość płytki i rozstaw otworów montażowych chłodzenia żeby wszystko pasowało. Trzeba by poszukać i porównać w necie płytkę referencyjnej karty i tego Palita czy są takie same. Edytowane 13 Lutego 2009 przez Stanko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 13 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2009 Firekage, trochę nie na temat ten Twój post, nie uważasz? Pytanie było o wybór chłodzenia a nie sklepu. Zastanow sie co piszesz , a przede wszystkim co podajesz. Co z tego , ze "mogles" to rzucic pogladowo skoro wielu potencjalnych kupcow uzna to , za polecony przez forumowicza pewnik. Temat dotyczy kart , osprzetu do nich , a wiec i sklepow. Zauwaz , ze JA podalem konkret , ktory daje do myslenia , TY podales tylko sklep. Gdybym nie wpisal sie tak ktos moglby sobie to kupic... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stanko Opublikowano 13 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2009 Ja podałem sklep, w którym są fajne ceny, w którym kupiłem kilka rzeczy i nigdy nie miałem żadnych nieprzyjemności. I tyle na ten temat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 13 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2009 Dla zintersowanych. Znajdziecie tutaj porownawczy test MAtrixow 48xx i Sapphire Toxic 4870 1GB. Ucieszyłem sie na ten bo byłem ciekaw, ale jak lubie ten serwis tak spiepszyli sprawe! Wogóle nie wykazali zasadniczych różnic między tymi kartami. A gdzie możliwoci OC??? Przecierz to najważniejsza różnica... ehhh... szkoda bo mogło być ciekawie a tak nic poza to co wszyscy wiedzą nie pokazali... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 13 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2009 Dobra , ja sobie problemy wyczarowalem. EOT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tito10599 Opublikowano 14 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2009 cz. mam pytanko :| bo niewiem czy mam dobre temperatury ? :| w idle 50 stopni . wiatrak 40-45%, stres 65 stopni . 55-60% . mam takie chlodzenie > http://img100.imageshack.us/img100/9931/p1000806lo3.jpg < to nie jest wersja vapor :| takty 750/3600 :| Pozdro : O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leny25 Opublikowano 14 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2009 A nie jest zbyt głośno? Taka sama karciocha do mnie idzie :D Myśle że temperatury ok ;) Na hd4850 referent ma dużo wyższe temperatury ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m40 Opublikowano 14 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2009 (edytowane) cz. mam pytanko :| bo niewiem czy mam dobre temperatury ? :| w idle 50 stopni . wiatrak 40-45%, stres 65 stopni . 55-60% . mam takie chlodzenie > http://img100.imageshack.us/img100/9931/p1000806lo3.jpg < to nie jest wersja vapor :| takty 750/3600 :| Pozdro : O To chłodzenie w stresie jest głośne. Temperatury w idle miałem na poziomie 55*C, a w stresie przy szalejącej dmuchawie 85*C - (95*C MEMIO). Wymieniłem na Accelero. Edytowane 14 Lutego 2009 przez m40 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 14 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2009 cz. mam pytanko :| bo niewiem czy mam dobre temperatury ? :| w idle 50 stopni . wiatrak 40-45%, stres 65 stopni . 55-60% . mam takie chlodzenie > http://img100.imageshack.us/img100/9931/p1000806lo3.jpg < to nie jest wersja vapor :| takty 750/3600 :| Pozdro : OMam do Ciebie prosbe. Czy mialbys mozliwosc zrobienia jej zdjec z samego boku? Interesuje mnie jak to wyglada w srodku od tej strony , a w zasadzie od dwoch. Szukalem ale nie ma wiele o tym. Ciekawi mnie to czy karta ma chlodzenie na ramach , sekcji i czy jest to cos w stylu referenta , to jest duza blacha , ktora jest jednoczesnie wzmocnieniem dla pcb i na to dopiero to chlodzenie ala vapor. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m40 Opublikowano 14 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2009 Może ja podrzucę kilka fotek tego chłodzenia ala vapor... bo mam pod ręką :) Chłodzenie w formie zdemontowanej, po odkręceniu stanowi całość, chłodzenie sekcji zasilania stanowi osobny radiator, to jak i cała karta bez chłodzenia jest widoczna na moich zdjęciach kilka postów wcześniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kamil200384 Opublikowano 14 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2009 Takie sobie te fotki m40 ;D (To jest chyba M24 ;D) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leny25 Opublikowano 14 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2009 m40 - widze że też masz od Sapphira i 1GB. Miałeś problemy z BIOSem z nią? Bo kupiłem sobie identyko i jestem ciekawy czy będę musiał fleszować ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
razorex2 Opublikowano 14 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2009 (edytowane) Czy jedynym sposobem zwiększenia skali taktowania GPU, jest sposób z RBE i odpowiednią zmianą na taktowania z 4870 (w moim przypadku, mam 4850)? Edytowane 14 Lutego 2009 przez razorex2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 14 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2009 Zdaje sie że RT omija te blokady... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Palato Opublikowano 14 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2009 Albo użycie jakiegokolwiek nowego programu do oc włącznie z CAT jak było wspomniane setki razy na porzpednich dwustu stronach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
razorex2 Opublikowano 14 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2009 No dobrze, Palato spokojnie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ed00s Opublikowano 14 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2009 (edytowane) Witam Mam dylemat czy nie zwaliłem configa dla brata. asus p5ql pro 2 dyski ata ( albo dysk + cd (nie nagrywarka) ) 4870 szafir (zwykly) 2 x 2 gb Zasilka http://allegro.pl/item539305970_539305970.html OCZ StealthX 500W Nie będzie kręcenia Proc 5200 Edit Tez zrobie mu w budzie przewiew 12 z przedniego panelu z dołu + mam 9 na co wlasnie ???? na tyl ??? Edytowane 14 Lutego 2009 przez ed00s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burdoror Opublikowano 14 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2009 Biorac pod uwage watek, w jakim zadajesz pytanie, to ja odpowiem tak: daj ten 9cm wentylator na bok obudowy, by wial na karte. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leny25 Opublikowano 14 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2009 Nie rozumiem zbytnio, kupujesz HD4870 + E5200 i piszesz że nie będzie kręcenia? To po co taka karta? Będzie ograniczana i to dość znacznie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 14 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2009 (edytowane) Witam Mam dylemat czy nie zwaliłem configa dla brata. asus p5ql pro 2 dyski ata ( albo dysk + cd (nie nagrywarka) ) 4870 szafir (zwykly) 2 x 2 gb Zasilka http://allegro.pl/item539305970_539305970.html OCZ StealthX 500W Nie będzie kręcenia Proc 5200 Edit Tez zrobie mu w budzie przewiew 12 z przedniego panelu z dołu + mam 9 na co wlasnie ???? na tyl ??? 5 lat na forum i taki zagubiony?.. :lol2: to jest temat o kartach graficznych a nie układniu konfigów! Jest osobny dział "co kupic" do tego. Edytowane 14 Lutego 2009 przez rafa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 14 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2009 Nie rozumiem zbytnio, kupujesz HD4870 + E5200 i piszesz że nie będzie kręcenia? To po co taka karta? Będzie ograniczana i to dość znacznie...Znowu. Dzizas ile mozna. TO ZALEZY OD GIER , nie gra w Crysisa = nie musi w ogole tego krecic. Wyobraz sobie , ze do Far Cry 2 w 1680x1050 na max bez aa z afx16 moj proc leci na defie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ed00s Opublikowano 14 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2009 (edytowane) To dla brata .... Ja mam watotata z configu i on ot by pociągną spokojnie :D. Tyle ze pytam ze jak brat się nie interere to mu tylko gta itp i crysis ( i tego Crysisa sie boje) Rafa pytam bez oc bo tak miało być na Av się nie znam bardziej mnie kreci nv Kumasz kolego ??? (temu się pytam) bez jakiegokoliek oc !!!a pytam tego kto ma moze podobny config, Dzizas a pomyśll ze ja mam taki sprzęt ze by tego crysisa zjadł tylko nie ma softu żeby odpalić ani grafy żeby zadziałał .... można porostu odpowiedzieć "?? Edytowane 14 Lutego 2009 przez ed00s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...