sideband Opublikowano 17 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2009 Operuj na jakiś normalnych liczbach :lol2: , zamiast 160sp będzie 192sp oraz podskoczy ilość tmu z 40 do 48. Nie będzie szyny 512bit bo po pierwsze nie potrzeba tej kacie takiej przepustowości , po drugie w dobie kryzysu tak drogie pcb nie wchodzą w rachube , po trzecie zaczęto nie dawno produkować szybsze pamięci ddr5. Poza tym ten układzik będzie nieżle wysilony , bo na stock ma 1.3v przy 40nm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gMolimo Opublikowano 18 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2009 (edytowane) Niech to ***, kupiłem FanMate 2 żeby mojego Gigabyte ściszyć, a tam wtyczka 2pin(nie zauważyłem, że FM ma 3pin) i 20zł wyrzuciłem... Chyba, że jakoś da się podpiąć ? Mam jeszcze jedno pytanie, czemu jak odepnę kabelek od wiatraka Gigabyte Zalman to karta piszczy ? Edytowane 18 Lutego 2009 przez Alta1r Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek9920 Opublikowano 18 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2009 (edytowane) Witam. Prosze o ekspertyze. Na moje oko wygląda jakby mi się ramy usrały. Karta całe życie tj. od sierpnia pracowała w chłodzie... a tu nagle sruuuu Edytowane 18 Lutego 2009 przez krzysiek9920 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeku Opublikowano 18 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2009 Niech to ***, kupiłem FanMate 2 żeby mojego Gigabyte ściszyć, a tam wtyczka 2pin(nie zauważyłem, że FM ma 3pin) i 20zł wyrzuciłem... Chyba, że jakoś da się podpiąć ? Mam jeszcze jedno pytanie, czemu jak odepnę kabelek od wiatraka Gigabyte Zalman to karta piszczy ?Piszczy, bo pewno ma jakieś zabezpieczenie. Nie wyrzuciłeś 20zł, po prostu nie będziesz widział z jakim rpm obraca się wentylator, podepnij tak jakbyś wpinał 3pin końcówkę, tak żeby czarny do czarnego, czerwony do czerwonego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gMolimo Opublikowano 18 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2009 (edytowane) Tylko muszę skosić troszkę plastyku na wtyku od FM bo inaczej nie wejdzie... Drugi koniec FM mogę podczepić pod wtyk na płycie głównej czy muszę do tego na grafice ? EDIT: Szybki mod FM i wtyczka weszła, kontrola działa tylko gdy wtyk nie jest podpięty do grafiki lekko coś piszczy... Da się to coś wyłączyć ? Edytowane 18 Lutego 2009 przez Alta1r Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacp3r Opublikowano 18 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2009 Co mi się bardziej opłaca? opchnąć mojego radosła wa i kupić 4870x2 czy dokupić drugiego np. z 1gb? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hapek Opublikowano 18 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2009 Jak masz 512MB na obecnym to po co Ci drugi z 1GB ?? A co Ci sie bardziej oplaca chyba latwo policzyc biorac pod uwage ceny... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leny25 Opublikowano 18 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2009 Dobra... Jako iż nie udało mi się niestety sprzedać mojego Radzia to musze go podkręcić znów ;D I tu pytanie. Miałem już 780Mhz (ustawiane w RBE + flash - nie wiem czemu ale lubie mieć wszystko na sztywno.) i wyglądało na to że rdzeń jest już przekręcony :| Czy to możliwe? Czy wgrać oryginalnego BIOS'a i kręcić przez ATT? Bo szczerze mówiąc już sam nie wiem co mam robić z tą kartą. Niby Sapphire bardzo dobra firma i takie słabe oc?:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 18 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2009 Rdzenie graficzne produkuje ATi a nie Saphire, oni robią reszte - to po pierwsze. Po drugie czy to Twój pierwszy kontakt z OC wogóle? Każdy egzemplarz jest inny i jednemu sie trafia lepiej a innemu gorzej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 18 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2009 Gpu to produkuje TSMC :wink: , a referencyjne pcb(gołe) to produkuje z pewnością jedna firma dla wszystkich na zlecenie ati. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacp3r Opublikowano 18 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2009 (edytowane) Teraz nie wiem ponieważ skoczyły ceny hd4870x2 a swojego opchnę za max 600-700zł (brak naklejki sapphire na chłodzeniu...czyli brak gwarancji by działalność kuzynka...) Edytowane 18 Lutego 2009 przez kacp3r Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leny25 Opublikowano 18 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2009 @kacp3r - Za 600 zł moge go od Ciebie wziąć :D @rafa - Wiem kto produkuje rdzenie ;) To nie jest mój pierwszy kontakt z OC... Tylko nie wiem czy to może mieć znaczenie że kręce przez BIOS. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacp3r Opublikowano 19 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2009 dobra, wyszło na to, że... niem teraz kasy i... mam za mało miejsca w obudowie :P w przyszłosći zainwestuje w HD 4870 512mb. I takie pytanko, czy w crossfire np. GTA by widziało 1gb pamięci, czy stale 512? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 19 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2009 Gpu to produkuje TSMC :wink: , a referencyjne pcb(gołe) to produkuje z pewnością jedna firma dla wszystkich na zlecenie ati.Nie w tym rzecz.. ;) @kacp3r - w CF chodzi o to że mimo 2x512 użyteczne jest 512MB bo w obu kartach jest ta sama kopia informacji - było o tym wcześniej mówione m.in. Focus to wyjaśniał. A blokady w GTA da się łatwo obejść. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacp3r Opublikowano 19 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2009 a mnie się zdaje, że PCB i chłodzenie referencyjne produkują fabryki Ati, a później są opychane innym producentom (aby np. nalepili soja nalepke) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Colinus Barbarianus Opublikowano 19 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2009 a mnie się zdaje, że PCB i chłodzenie referencyjne produkują fabryki Ati, a później są opychane innym producentom (aby np. nalepili soja nalepke)A mnie sie zdaje, ze ATI samo nie produkuje prawie nic tylko wszystko bierze od poddostawcow i co najwyzej sama sklada do kupy. Normalna taktyka w branzy elektronicznej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leny25 Opublikowano 19 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2009 I jak nikt nie pomoże? Pytanie - Post #7804 Chodzi mi o to czy poprzez podkręcanie przez ATT może być lepiej czy to nie ma różnicy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wyspa Opublikowano 20 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2009 czesc mógłby mi ktoś napisać jak nazywa się użądzenie do podłączenia do karty graficznej ktorym mozna recznie regulowac obroty wiatraczka? gdzies było na allegro do kupienia ale nie moge znalesc ;/ bylbym wdzięczny! :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bender83 Opublikowano 20 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2009 Zalman Fanmate albo Pentagram FAN Speed Controller Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wyspa Opublikowano 20 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2009 (edytowane) bender83: thx :) http://www.allegro.pl/item557380954_zalman..._mate_w_wa.html i http://www.allegro.pl/item552543929_regula...controller.html który by tu kupić hmmm ten drozszy ma chyba dodatkowo kawałek taśmy + kabel przedłużający hmm Edytowane 20 Lutego 2009 przez Wyspa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 20 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2009 No nareszcie są Catalyst 9.2 LINK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iKingPin Opublikowano 20 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2009 CATY 9.2 zainstalowalem i dzialaja B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leny25 Opublikowano 20 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2009 A jakaś lista poprawek? Dobra... Jako iż nie udało mi się niestety sprzedać mojego Radzia to musze go podkręcić znów ;D I tu pytanie. Miałem już 780Mhz (ustawiane w RBE + flash - nie wiem czemu ale lubie mieć wszystko na sztywno.) i wyglądało na to że rdzeń jest już przekręcony Czy to możliwe? Czy wgrać oryginalnego BIOS'a i kręcić przez ATT? Bo szczerze mówiąc już sam nie wiem co mam robić z tą kartą. Niby Sapphire bardzo dobra firma i takie słabe oc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mobot Opublikowano 20 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2009 ja juz zassalem. i powiem tak. wreszcie normalnie zainstalowal sie catalyst control ceenter ktorego i tak nie uzywalem ale niech bedzie :P na wczesniejszych wersjach wyskakiwaly bledy [nie pamietam jaki kod]. tak na szybko zrobilem testy w furmarku xD to jest poprawa ok 4-5 fpsow wzgledem 9,1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 20 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2009 To problem miałes w systemie bo ja instaluje co miesiąc regularnie i żadnych problemow z CCC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mobot Opublikowano 20 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2009 catalysty bodajze 8.7 jako ostatnie chodzily z ccc. pozniej juz instalowal sie sam starownik i teraz znowu ok. nie bylo reinstalki syatemu itp. sam by sie naprawil jezeli bylby uszkodony? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sosen Opublikowano 20 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2009 Ja też nigdy nie miałem problemów z CCC pod Vistą x64 SP1. A instaluję Catalysty jedne na drugie począwszy od 8.7 na tym samym systemie:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 20 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2009 catalysty bodajze 8.7 jako ostatnie chodzily z ccc. pozniej juz instalowal sie sam starownik i teraz znowu ok. nie bylo reinstalki syatemu itp. sam by sie naprawil jezeli bylby uszkodony?Instalowalem zawsze paczke to jest CCC+DD+WDM z jednego pliku od 8x10 - bez problemow na XP i Viscie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sosen Opublikowano 21 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2009 Macie jakieś wzrosty wydajności na 9.2? Bo ja w Crysisie i FC2 małe spadki albo praktycznie bez zmian. Słabo jak na te obiecywane 20% ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 21 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2009 Tych 20% to ja nie widze , za to przy DX10 zauwazylem jakies momentami mocne szarpanie na procu , choc moze to mi sie zdaje. Przy okazji - AF w Crysisie to ja nadal pod DX10 nie widze przy czym sejwy przestaly w ogole dzialac... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...