razorex2 Opublikowano 21 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2009 (edytowane) TUTAJ małe porówanie do 9.1. Edytowane 21 Lutego 2009 przez razorex2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 21 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2009 No i tyle w temacie zysku z nowych sterow. Zabawne - 10%. "Miszcze" , mial byc boost - nie ma , za to jest AF. Ponoc jest , przejde specjalnie Warheada az do pociagu i zobacze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mobot Opublikowano 21 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2009 u mnie przyrost ok 4% ale to zaleznie od tytulu. w jednym jest przyrost 5 klatek [przy 150 to itak nie robie roznicy] w innym jest 1 klatka w gore. zawsze cos. :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 21 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2009 Zapomniales o bledzie pomiarowym :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wyspa Opublikowano 21 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2009 (edytowane) po wgraniu sterów nie odpala mi już cod5 :/ przeinstalowanie gry nic nie daje... zmiana sterów nic nie daje... żal pl... rozwaliło mi też sie wszystko na youtubie w IE 6.0 (wiem ze stara wersja ale jedyna z ftpem z folderami) jakos dziwnie po wgraniu sterow wszystko sie pokopało ;/ lol! żadna gra mi nie chodzi :( tylko czarny ekran i nic... ani cod5, ani gta4 ani cs source :( -> wszystko po graniu sterów :( -> ma ktos jakis program co usuwa bardzo dokładnie te stery? bo uninstall nic nie daje :( i zainstalowanie starszych sterow tez nic nie daje :( usunąłem sterowniki driver cleanerem i zrobiłem backupa windowsa i gry zaczęły działać! : P ale IE dalej skopany na Youtubie hmmmm -> usunąłem zawartość tempa w IE i pomogło ;D (wczesniej zainstalowalem jeszcze do przeglądarki SP1 ale to chyba nie miało znaczenia bo dopiero po usunięciu tempa sie naprawiło all ok to tylko z mojej strony) ;-) Edytowane 21 Lutego 2009 przez Wyspa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 21 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2009 U mnie nowe stery + rFactor + Xfire = wysiadka do windy. Na 9x1 i starszych no problem z xfire. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
razorex2 Opublikowano 21 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2009 Coś te nowe sterowniki słabo wypadają :/ W grach jakie testowałem zasadniczej różnicy nie ma +-2 FPS. W Vantage -100pkt, w Furmarku +300pkt. To tyle z zauważalnych różnic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seba66 Opublikowano 21 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2009 U mnie nowe stery + rFactor + Xfire = wysiadka do windy. Na 9x1 i starszych no problem z xfire.U mnie niestety pomaga tylko wyłączenie rFactora w xfire (nigdy nie wykrywaj). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duelist Opublikowano 21 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2009 To nie chodzi o wykrywanie gry, a In-game chat, wystarczy to wyłączyć dla gry. U mnie każda gra się sypie z tym na ATI :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 21 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2009 U mnie niestety pomaga tylko wyłączenie rFactora w xfire (nigdy nie wykrywaj). Ja go wylaczam w czasie jazdy w rF. To nie chodzi o wykrywanie gry, a In-game chat, wystarczy to wyłączyć dla gry. U mnie każda gra się sypie z tym na ATI :(U mnie kazda gra , lacznie z rF , dzialala na 9x1 i 8x12. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Davicom Opublikowano 22 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2009 Siemka all od października jestem szczęśliwym posiadaczem Ati 4850.Teraz mam pytanko.Pracuje w rozdziałce 1680/1050.Coraz częściej obraz drży.Za chwile przestanie i 4 godziny jest dobrze i znów drży.A czasami co 10 min jest dobrze i źle.Druga sprawa powiedźcie mi karta normalnie ma temp. 73,5 stopni.Gdy gram powiedzmy w Feara 2 karta ma 103 stopnie.Czy to normalne objawy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 22 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2009 Na początek zaaplikuj swojej karcie fanfixa , instrukcję jak to zrobić masz w pierwszym poście tematu . W drugiej kolejności warto sprawdzić czy nic nie zakłóca obiegu powietrza w okolicy karty , czy pod VGA nie ma innej karty rozszerzeń . Karta się po prostu grzeje . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wyspa Opublikowano 22 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2009 do ilu może bezpiecznie dochodzic temp karty w stresie? u mnie jest 64C (w stresie) i z tego co wiem to nie jest zbyt duzo... (100% wiatraczek nagina)... hmm? myslicie ze jak bedzie 80C to nic sie złego nie powinno stac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opo Opublikowano 22 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2009 spoko 80* to nic złego karta ma zabiezbieczenie przy ponad 110* zgasnie obraz i zapali sie taka sexi czerwona diodka na karcie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mobot Opublikowano 22 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2009 u mnie ta diada zapala sie nawet przy 50st :P tylko wlacze furmarka, pochodzi pare sek [ok 30] temp 50-55st reset i czerwona dioda :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opo Opublikowano 22 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2009 odpal furmarka w okienku i zerknij w gpuz na temp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pichulec Opublikowano 22 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2009 To ciekawe bo moja karta dochodzi do 100st C i działa normalnie.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mobot Opublikowano 22 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2009 ja tak mialem od nowosci. cos z gafika. 4870 chlodzone hr-03 z dwoma 120 w stresie temp nie przekracza 50st. w idle ok 30. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 22 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2009 (edytowane) Macie coś takiego po instalacji nowych sterowników? http://picasaweb.google.com/lh/photo/0CBIG...feat=directlink Edytowane 22 Lutego 2009 przez zzizzy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sosen Opublikowano 22 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2009 (edytowane) A ja spytam o pewien problem. Używałem ATT pod Vistą x64 i wszystko było ok. Wczoraj przeinstalowałem system i działa również dobrze...do czasu restartu komputera. Po restarcie nie ładuje mi sterownika niskiego poziomu. Kiedy chcę uruchomić go ręcznie - nie działa. Ponowna instalacja ATT rozwiązuje problem do czasu...następnego restartu kompa. Miał ktoś tak? Może czegoś mi brakuje w świeżym systemie? Edytowane 22 Lutego 2009 przez sosen Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Busik Opublikowano 22 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2009 Ja mam Takie pytanie co lepiej zainstalować CCC czy ati tray tools?? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
steve69 Opublikowano 22 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2009 ja tak mialem od nowosci. cos z gafika. 4870 chlodzone hr-03 z dwoma 120 w stresie temp nie przekracza 50st. w idle ok 30.pokaz mi zrzut ekranu z odpalonym furmarkiem ok 5min i gpu-z tak aby bylo widac gpu load 100% bo w takie bzdury jak piszesz to nie wierze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 22 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2009 (edytowane) Ja mam Takie pytanie co lepiej zainstalować CCC czy ati tray tools?? :DOba. Edytowane 22 Lutego 2009 przez rafa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
7xfd Opublikowano 22 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2009 Witam mam pewnien problem, chcę odesłać moją 4870 na gware bo coś się zkiepściło ale zmieniałem na niej chłodzenie, i teraz niewiem gdzie moge dostać takie paski termoprzewodzące co są na pamięci oraz na sekcje zasilania, oraz jakiego koloru (a najlepiej jaka to - jeżeli ktoś wie) pasty użyć przy zmianie na stockowe chłodzenie ?? Pozdrawiam Z góry dzięki za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Busik Opublikowano 22 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2009 Oba.Jak to oba to one będą ze sobą współpracować czy coś ??:D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thorn123 Opublikowano 22 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2009 mam pytanie jaka jest bezpieczna temperatura dla VDDC Slave dla 4870 512 ramu ? po zmianie chlodziwa dochodzi mi czasem do 100 -105 stopni ;/ (stres) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mobot Opublikowano 22 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2009 (edytowane) @steve69 hmmmm. w idle 30st. w stresie ... temp w przeciagu 30 sek rosnie do 45-46 st i utrzymuje sie na takim samym poziomie. uzylem video card stability bo jak juz wyzej wspomnielem przy furmarku mi sie karta wykrzacza. ale to nie zmienia faktu ze jest 100% load. przy defaultowych ustawieniach jest jeszcze chlodniej o 1 czy 2 st. chlodzenie to hr-03 plus z wyszlifowana stopa + 2x120 przy 2tys rpm+ radiatory na sekcje,mofy i ram. 8 minut 100% obciazenia takty 806/1000 10 minut 100% obciazenia takty 806/1000 sry za syf na pulpicie :unsure: :unsure: :unsure: :unsure: B-) ps. jak bardzo chcesz to ci zapiszcze ten test do rana moze 55st bedzie. Edytowane 22 Lutego 2009 przez mobot Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 22 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2009 Jak to oba to one będą ze sobą współpracować czy coś ??:D :DJeden nie ma nic do drugiego a każdy różni się funkcjonalnością więc dla pełni ustawień lepiej mieć oba. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikla91 Opublikowano 22 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2009 Witam. Mam Palita z niereferencyjnym chłodzeniem. Mimo iż działa na niskich obrotach to dla mnie jest bardzo głośny. Szukam jakiegoś chłodzenia w cenie ok. 100zl, które by do niego PASOWAŁO. Zależy mi na 1 miejscu na ciszy, później wydajność. Co polecicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
St.Anger Opublikowano 22 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2009 Witam. Mam Palita z niereferencyjnym chłodzeniem. Mimo iż działa na niskich obrotach to dla mnie jest bardzo głośny. Szukam jakiegoś chłodzenia w cenie ok. 100zl, które by do niego PASOWAŁO. Zależy mi na 1 miejscu na ciszy, później wydajność. Co polecicie? Auras Fridge. Ale najpierw sprawdź, czy wejdzie Ci do obudowy. Do CM Elite 330 wchodził na styk, w CM RC-690 jest lepiej, ale nie wstawisz w bocznej ściance wentyla o grubości 25 mm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...