mikla91 Opublikowano 23 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2009 Spokojnie powinna wejść - Antec 300 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hans15336 Opublikowano 23 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2009 Zgadnijcie jaki mam wynik w 3DMarku 06 przy procku PENTIUM 4 520 @4GHz :unsure: :unsure: :blink: :unsure: :unsure: reszta jak w podpisie :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 23 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2009 (edytowane) mam pytanie, warto kupować tę karty jeszcze?mam na mysli 4850 512 - myslałem nad 1gb, ale raczej nie ma sensu. nie żebym potrzebował na gwałt, ale mogłbym 8800gt wsadzić do 2 kompa, dostały tamten 100% mocy wiecej, a tu wróciłbym do radków, bo zawsze sobie chwaliłem karty firmy ati.. warto? mam okazję za 500zł kupić, tylko bym musiał szybko znać odpowiedź. Karta gb z zalmanem Edytowane 23 Lutego 2009 przez Gregu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jang Opublikowano 23 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2009 (edytowane) Pewnie że warto.Nie wszystko chodzi ładnie pięknie w sli lub crossfire.Do tego przy 2x8800gt będziesz miał większe zużycie prądu. Ja też myślałem na sprzedaniem ale po pencilmodzie dostała naprawdę kopa.W wszystkie gry śmigam na maxa detale więc co więcej trzeba do szczęścia... Edytowane 23 Lutego 2009 przez Jang Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
steve69 Opublikowano 23 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2009 Mobot ma to wyglatac tak jak u mnie : furmark ze zmieniona nazwa i chce zobaczyc temp. na sekcji zasilania Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper___ Opublikowano 23 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2009 Witam wszystkich, kupilem 2 dni temu Gigabyte 4850 1GB z chlodzeniem zalmana, i wlasnie z wentylatorem mam najwiekszy problem, mialem 3850 i tam byl wogole nieslyszalny, a przy tym nie moge pracowac. Probowalem w CCC obnizyc obroty na 20% i zero efektu, w ati tray tools dalem nawet 0% i nic sie nie zmienilo, zreszta jak dalem 100% to chodzil tak samo. Jakies lekarstwo na ten problem? pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 23 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2009 Regulator obrotow , ten nie ma tego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 23 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2009 mam pytanie, warto kupować tę karty jeszcze?mam na mysli 4850 512 - myslałem nad 1gb, ale raczej nie ma sensu. ... Jasne że tak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wyspa Opublikowano 23 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2009 Witam wszystkich, kupilem 2 dni temu Gigabyte 4850 1GB z chlodzeniem zalmana, i wlasnie z wentylatorem mam najwiekszy problem, mialem 3850 i tam byl wogole nieslyszalny, a przy tym nie moge pracowac. Probowalem w CCC obnizyc obroty na 20% i zero efektu, w ati tray tools dalem nawet 0% i nic sie nie zmienilo, zreszta jak dalem 100% to chodzil tak samo. Jakies lekarstwo na ten problem? pozdrawiam mam tą samą karte i regulator obrotów zamówiłem już bo niezła suszarka -> zmniejsze o 10-20% i powinno byc o niebo lepiej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper___ Opublikowano 23 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2009 mam tą samą karte i regulator obrotów zamówiłem już bo niezła suszarka -> zmniejsze o 10-20% i powinno byc o niebo lepiej...Masz moze link do tego regulatora co zamowiles? Bo tez bede musial kupic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mobot Opublikowano 23 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2009 (edytowane) @steve69 skoro nei zrozumiales to napsize jeszcze raz. po paru sek furmarka katra sie wywala. co z tego ze odpale furmarka jak za 5 czy 10 sek bedzie reset. ja ci nie mam zamiaru niczego udowadniac. chcailes 100% obciazenia to jest. daj jakis inny program ktory obciaza tak gpu to wlacze i dam screeny. z tego co widze u ciebie tez 45 st [chociaz tylko 71 sek] wiec nie widze powodu dlaczego uwazasz ze klamie. nie zalezy mi na tym zebys 'uwierzyl', naprawde dobra koniec bo sie ot robi Edytowane 23 Lutego 2009 przez mobot Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burdoror Opublikowano 23 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2009 Mobot ma to wyglatac tak jak u mnie : furmark ze zmieniona nazwa i chce zobaczyc temp. na sekcji zasilania Patrzac na "twojego" furmarka zdziwily mnie osiagi fps. Za cholere nie moge przekroczyc 60 fps w Stability check. Czy to jest jakies ograniczenie, cyz co? To samo mialem z 4850 i na roznych poziomach OC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wyspa Opublikowano 23 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2009 Masz moze link do tego regulatora co zamowiles? Bo tez bede musial kupic. 1-3 strony wczesniej są podane linki ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mobot Opublikowano 23 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2009 @Burdoror a zmnieniles nazwe pliku? z furmark.exe np na lol.exe [ale w folderze w ktorym zainstalowales programik, nie na pulpicie] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper___ Opublikowano 23 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2009 1-3 strony wczesniej są podane linki ;)I ktory zamowiles FANMATE czy Pentagram? Daj znac jak do Ciebie przyjdzie czy bedzie dzialal, bo tam pisze ze sa do wersji 3 pinowej, a my mamy 2 pinowa, takze czarno to widze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Colinus Barbarianus Opublikowano 23 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2009 mam tą samą karte i regulator obrotów zamówiłem już bo niezła suszarka -> zmniejsze o 10-20% i powinno byc o niebo lepiej... A jest juz jakis pencil mod do tych kart? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 23 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2009 Macie coś takiego po instalacji nowych sterowników? http://picasaweb.google.com/lh/photo/0CBIG...feat=directlink Pomoże ktoś? CCC się w ogóle nie włącza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mobot Opublikowano 23 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2009 tez tak mialem. najwyzsze jakie chodzily to 8.7 i teraz 9.2. mialem dokladnie ten sam komunikat. same drivery chodzily ale ccc juz nie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ralph03 Opublikowano 23 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2009 Mam pytanie czy istnieje jakas przejsciówka zeby podlaczyc kontroler wentylatorów do Radeona HD4870 od Sapphire. Karta to referent. Wtyczka na karcie jest bardzo malutka i posiada 4 kabelki. W jaki sposob bezinwazyjnie połaczyc to z kontrolerem, ktory ma gniazdo 3 pinowe? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wyspa Opublikowano 23 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2009 (edytowane) I ktory zamowiles FANMATE czy Pentagram? Daj znac jak do Ciebie przyjdzie czy bedzie dzialal, bo tam pisze ze sa do wersji 3 pinowej, a my mamy 2 pinowa, takze czarno to widze. "Zalman Fan Mate II" zamówiłem ale jak piszesz ze mamy 2 pinowe a to jest 3 pinowe to wywaliłem 22zl w błoto hehe ;D mógł ktos powiedziec wrrr :lol2: może jakis kabel z 3 pin na 2 pin znajde o ile nie beda potrzebne dwa takie kable a wtedy to moze juz nie bedzie dzialac ehhh no zobaczymy :P wie ktos cos o kabelkach 3pin z jednej strony a 2 pin z drugiej? eh -_- Edytowane 23 Lutego 2009 przez Wyspa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeku Opublikowano 23 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2009 Jakie pieniądze wywaliłeś w błoto ? Ludzie podłączasz czarny do czarnego, czerwony do czerwonego i regulujesz napięcie potencjometrem po prostu nie będziesz w stanie odczytać z jakimi obrotami kręci się wentylator, bo nie ma żółtego kabla odpowiedzialnego za rpm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wyspa Opublikowano 23 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2009 a da sie moze kupic kabel z 3pin na 2pin? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 23 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2009 Patrzac na "twojego" furmarka zdziwily mnie osiagi fps. Za cholere nie moge przekroczyc 60 fps w Stability check. Czy to jest jakies ograniczenie, cyz co? To samo mialem z 4850 i na roznych poziomach OC...A czy wyłączyłeś synchronizacje pionową? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wyspa Opublikowano 23 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2009 zamówiłem 2 kabelki z 2pin na 3 pin -> w sumie z przesyłką 18,98zł :P drogo ale gucio mnie to obchodzi :D -> zawsze mogą się jeszcze przydać kiedyś a wole mieć to zrobione jak trza że tak powiem ;-) a nie jakies kabelkowe operacje ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leny25 Opublikowano 23 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2009 A ja mam takie pytanko. Zrobiłem sobie ładny radiatorek na mosfety HD485, coby się za mocno nie grzały. I teraz pytanko, musze na radiatorek przyczepić taśme termoprzewodzącą, czy moge np. posmarować to pastą?:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek9920 Opublikowano 23 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2009 A ja mam takie pytanko. Zrobiłem sobie ładny radiatorek na mosfety HD485, coby się za mocno nie grzały. I teraz pytanko, musze na radiatorek przyczepić taśme termoprzewodzącą, czy moge np. posmarować to pastą?:D Jak przylepisz na paste... to chętnie to zobacze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 23 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2009 A ja mam takie pytanko. Zrobiłem sobie ładny radiatorek na mosfety HD485, coby się za mocno nie grzały. I teraz pytanko, musze na radiatorek przyczepić taśme termoprzewodzącą, czy moge np. posmarować to pastą? :D Posmaruja pastą i zamocuj śrubami albo daj thermalpad'a z originalnego chlodzenia i przykreć srubami (ja tak zrobiłem i działa) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mobot Opublikowano 23 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2009 (edytowane) Jak przylepisz na paste... to chętnie to zobacze ja przykleilem radiatory ceramiciem do mofow :P troszke wygrzalem karte i sie trzyma. tez sobie zrobilem radiatorek na pwm z profilu aluminiowego i zamontowalem do za pomoca kolkow rozporowych, zamist pasty uzylem termopadow z orginalnego chlodzenia. tak samo mialem oklejonego radzia x1950 pro i tez sie wszytko na pascie trzymalo. Edytowane 23 Lutego 2009 przez mobot Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leny25 Opublikowano 23 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2009 Mam radiatorek na śrubki tak więc nie ma problemu, tylko że na referencie była taśma i nie wiem czy nie musi jej być zamiast pasty. Jeśli nie to AS5 zaraz idzie w ruch ;d Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
steve69 Opublikowano 23 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2009 @steve69 skoro nei zrozumiales to napsize jeszcze raz. po paru sek furmarka katra sie wywala. co z tego ze odpale furmarka jak za 5 czy 10 sek bedzie reset. Wiec ja Ci powiem o co chodzi przegrzewa ci sie sekcja zasilania dlatego nie mozesz odpalic furmarka na dluzej tez tak mialem przy zalozonym accelero teraz mam wode i zobacz jakie sa temp. na sekcji zasilania nie czepiam sie do ciebie tylko chcialem rozwiazac problem mam nadzieje ze teraz rozumiesz o co chodzi :rolleyes: Burdor dokladnie nie zmieniles nazwy pliku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...