Burdoror Opublikowano 4 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2009 To ja czegos nie rozumiem. Wiecej Ramy, wiecej GPU, ciut mniej ramu, wiecej CPU. A wynik pozal sie Boze 15k. No i rozdzialka inna, ale mozna by rzec - z tego samego przedzialu :D http://service.futuremark.com/compare?3dm06=10108791 Jakies pomysly, dlaczego tak moze sie dziac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 4 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2009 (edytowane) System system system^^ ustawienia w sterach, tweaki na jakosc....ja po formacie na pustym systemie bez grzebania w jakosci na e8400 4ghz 4870 820/1200 mam tyle co w wynikach.. XP Z ciekawosci az dzis puszcze 3dsmarka i sprawdze o ile "zwolnil":) Edytowane 4 Marca 2009 przez HeatheN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burdoror Opublikowano 4 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2009 Moze czas system przeinstalowac. Niedosc, ze Vista - to jeszcze 1,5 roku chodzi... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 4 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2009 HeatheN napisał(a): System system system^^ ustawienia w sterach, tweaki na jakosc....ja po formacie na pustym systemie bez grzebania w jakosci na e8400 4ghz 4870 820/1200 mam tyle co w wynikach.. XP Z ciekawosci az dzis puszcze 3dsmarka i sprawdze o ile "zwolnil":) I to jest właśnie bezsens podawania tych wyników w np. 3DM ... co z tego że ktoś ma kilkadziesiąt tys. punktów skoro jest to wynik uzyskany przy tak rozmydlonych teksturach że ... praktycznie bez tekstur i bez AA. Jak podawać to przy jakiejś stałej jakości ... np. 1680x1050 8xAA + 16xAF + jakość mip-map max ... itd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sewer Opublikowano 4 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2009 Ja swoj podaje przy ustawieniach na quality z rozdzialka i ustawieniami jakie narzuca 3dmark . Także mozna costam porownywac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 4 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2009 Kyle napisał(a): I to jest właśnie bezsens podawania tych wyników w np. 3DM ... co z tego że ktoś ma kilkadziesiąt tys. punktów skoro jest to wynik uzyskany przy tak rozmydlonych teksturach że ... praktycznie bez tekstur i bez AA. Jak podawać to przy jakiejś stałej jakości ... np. 1680x1050 8xAA + 16xAF + jakość mip-map max ... itd. Dlatego od zawsze mialem w 4 literach to kto ile ma , jak ma , ile wyciagnal bo dla mnie licza sie FPSy w grze...oraz iq. W ogole smieszy mnie to , ze praktycznie wiekszosc jak zadaje pytanie o POPRAWNE DZIALANIE KARTY to pyta tak :"mam 15k w 3D smark szajsie , czy to poprawny wynik i z karta nic sie nie dzieje?" Rece opadaja :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burdoror Opublikowano 4 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2009 Rece opadaja, jak sie czyta wasze interpretacje postow. Moje porownanie odnosi sie tylko i wylacznie do wynikow w 3dmarku i jak sie okazuje rowniez do zasmieconego systemu. Nic poza tym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 4 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2009 Rece opadaja bo nie pisalem o Tobie , a o tym co jest na forach... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 4 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2009 Kyle napisał(a): I to jest właśnie bezsens podawania tych wyników w np. 3DM ... co z tego że ktoś ma kilkadziesiąt tys. punktów skoro jest to wynik uzyskany przy tak rozmydlonych teksturach że ... praktycznie bez tekstur i bez AA. Jak podawać to przy jakiejś stałej jakości ... np. 1680x1050 8xAA + 16xAF + jakość mip-map max ... itd. Ale czmeu pijesz do mnie? Ja napisalem wyraznie ze nic nie grzebie jedynie swiezy system i mam ustawienia defaultowe co do jakosci i podalem moj wynik. Ale zgodzic z toba sie muszę bo faktycznie ni jak sie tego zweryfikowac nie da. Prawda jest taka ze ci co na orba wyniki wrzucaja moga cos kombinowac aby zdobyc wiecej....reszta, w tym ja 3d marka uzywam (a raczej zestawo 3dmkarkow) do sprawdzenia stabilnosci:) a ze wyswietla mi jakis wynik... :wink: Wiec moja pierwsza czesc odpowiedzi: -system -tweaki -ustawienia jakosci Odnosila sie do pytania Burdorora czemu ma mnie smarkow..>:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kad2 Opublikowano 4 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2009 Jang napisał(a): Też się nad zastanawiałem, spróbuje dovoltować ale będzie ciężko sie tam dostać. Będe musiał jeszcze potestować. Twoja karta to referent ?Obniż trochę takty,powiedźmy 20mhz na rdzeniu i sprawdź czy ci przybyło punktów.Moje msi jest na pcb referenta,chłodzenie tylko inne. Ewentulanie syf w sytemie,ale skoro pisałeś,że na windows7 zawiesza sie karta przy 843mhz,to na pewno stabilna nie jest. Mniej wiecej tyle powienieś mieć co ja na 850mhz core: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxforce Opublikowano 4 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2009 Takie małe porównanie w 18 grach po trzy rozdzielczości- 9800GT/8800GTS/9800GTX+/9600GSO 768MB i do tego jedyna HD4850 http://forum.pclab.pl/t456304.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duelist Opublikowano 4 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2009 Wybrał krzywdzące sterowniki dla ATI. Ale wyniku można było się spodziewać :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxforce Opublikowano 4 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2009 (edytowane) Duelist napisał(a): Wybrał krzywdzące sterowniki dla ATI. Ale wyniku można było się spodziewać :)NO sorki kolego ale jakie miałem wybrać 8.12-9.1 bez anizo w DX10 <_< 9.2 nie odstają od 8.11 a naprawiają wydajnościowo l4d,cod5,F3 gdzie gry dostały kopa reszta bez zmian no poza Crysis i COJ gdzie wydajność spadła 3FPS. Sterowniki nie są krzywdzące bo na starszych jest jeszcze gorzej pomijajac 9.1 bez anizo,jest pare problemów jak w Crysis ale można to obejść tak samo jak na Geforce występuje ten problem. Edytowane 4 Marca 2009 przez Maxforce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 5 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2009 Maxforce napisał(a): Takie małe porównanie w 18 grach po trzy rozdzielczości- 9800GT/8800GTS/9800GTX+/9600GSO 768MB i do tego jedyna HD4850 http://forum.pclab.pl/t456304.html Komentarze trochę tendencyjne i kilka dość rażących błędów, ale ogólnie ujdzie :wink: pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikla91 Opublikowano 5 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2009 Niestety nie moge znalezc linka z fanswapem do 4840. Ktos moglby zarzucic linkiem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 5 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2009 "fanswapem do 4840"??? a nie fanfix do 4850? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajeto75 Opublikowano 5 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2009 właśnie stawiam Vistę z 4870 stery 9.2 i wyskakuje: "nie można załadować MOM.Implementation" <_< ktoś się spotkał już z takim komunikatem i jak go rozwiązać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 6 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2009 (edytowane) Framework 2.0 czyli dotnetfix jest? Bez tego sterow nie instalniesz. CCC we Frameworku pisany. http://www.google.pl/search?hl=pl&q=MO...mp;aq=f&oq= http://www.vgaforum.com/showthread.php?t=11466 Sam siedze na Viscie pod 9x2 - np. Edytowane 6 Marca 2009 przez Firekage Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 6 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2009 Stery zainstalujesz. Do CCC to jest potrzebne tylko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 6 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2009 Tak tylko , ze masz kilka paczek -driver -ccc+wdm+driver Bez CCC nie ma zadnej mozliwosci ustawienia karty wiec watpie w to , ze ktos sam driver bedzie instalowac , no chyba ze machnie pozniej att - ale ten pod Vista 64b lubi strajkowac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajeto75 Opublikowano 6 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2009 Firekage napisał(a): Framework 2.0 czyli dotnetfix jest? Bez tego sterow nie instalniesz. CCC we Frameworku pisany. http://www.google.pl/search?hl=pl&q=MO...mp;aq=f&oq= http://www.vgaforum.com/showthread.php?t=11466 Sam siedze na Viscie pod 9x2 - np. na drugim kompie mam 4870X2 i tam jest okej na tym z 4870 robiłem dokładnie taką samą procedurę czyli: stery płyty - bez dzwięku SP1 aktualizacje .net directx no i na końcu właśnie C 9,2 i nie zaskoczyło :angry: jak instalowałem sam sterownik to po restarcie widzę ciemność <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macias666 Opublikowano 6 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2009 Witam czy na Gigabyte 4850 1GB MultiCore Cooling mozna zrobic pencil moda ? pcb ma inne niz karta w faqu i nie moge zlokalizowac miejsca pencil moda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikla91 Opublikowano 6 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2009 rafa napisał(a): "fanswapem do 4840"??? a nie fanfix do 4850?chodzi mi o zmiane wiatraczka na cichszy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mobot Opublikowano 6 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2009 nie zmienisz wiatraczka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 6 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2009 (edytowane) Firekage napisał(a): Tak tylko , ze masz kilka paczek -driver -ccc+wdm+driver Bez CCC nie ma zadnej mozliwosci ustawienia karty wiec watpie w to , ze ktos sam driver bedzie instalowac , no chyba ze machnie pozniej att - ale ten pod Vista 64b lubi strajkowac Zgadza sie. Ale wogóle nie widze powodu żeby nie instalować NET Framework czy CCC. Tak czy siak oba przydatne. Edytowane 6 Marca 2009 przez rafa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikla91 Opublikowano 6 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2009 mobot napisał(a): nie zmienisz wiatraczka.Jest jakis sposob na zmiane wiatraczka, ale nie moge znalezc fotki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 7 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2009 A może wentylatorka łatwiej znajdziesz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jang Opublikowano 8 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2009 Chłopaki BIG PROBLEM , wczoraj sobie sciągłem niby dobry bios do mojej grafy(chciałem aktualnić) no i kurna wystąpił błąd że coś nie pasuje i odruchowo mu reseta zrobiłem.Jak zobaczyłem okno z wylogowaniem no to po ptokach. I teraz jak się włącza to tylko reset jest podczas wykrywania grafiki. Jak Ją przeżucę do drugiego slota, a do góry da inną to jest szansa na uruchomienie ? czy serwis Ją czeka... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opo Opublikowano 8 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2009 jest wgraj biosa do grafy na nowo z dosa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jang Opublikowano 8 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2009 opo napisał(a): jest wgraj biosa do grafy na nowo z dosa ok, to teraz muszę obczaić jakąś ofiarę która pożyczy mi :) albo ewentualnie może do kogoś wrzucić kto ma zintegrowaną karte graficzną i gotową dyskietke sobie zrobić... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...