Burdoror Opublikowano 4 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2009 To ja czegos nie rozumiem. Wiecej Ramy, wiecej GPU, ciut mniej ramu, wiecej CPU. A wynik pozal sie Boze 15k. No i rozdzialka inna, ale mozna by rzec - z tego samego przedzialu :D http://service.futuremark.com/compare?3dm06=10108791 Jakies pomysly, dlaczego tak moze sie dziac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 4 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2009 (edytowane) System system system^^ ustawienia w sterach, tweaki na jakosc....ja po formacie na pustym systemie bez grzebania w jakosci na e8400 4ghz 4870 820/1200 mam tyle co w wynikach.. XP Z ciekawosci az dzis puszcze 3dsmarka i sprawdze o ile "zwolnil":) Edytowane 4 Marca 2009 przez HeatheN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burdoror Opublikowano 4 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2009 Moze czas system przeinstalowac. Niedosc, ze Vista - to jeszcze 1,5 roku chodzi... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 4 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2009 System system system^^ ustawienia w sterach, tweaki na jakosc....ja po formacie na pustym systemie bez grzebania w jakosci na e8400 4ghz 4870 820/1200 mam tyle co w wynikach.. XP Z ciekawosci az dzis puszcze 3dsmarka i sprawdze o ile "zwolnil":) I to jest właśnie bezsens podawania tych wyników w np. 3DM ... co z tego że ktoś ma kilkadziesiąt tys. punktów skoro jest to wynik uzyskany przy tak rozmydlonych teksturach że ... praktycznie bez tekstur i bez AA. Jak podawać to przy jakiejś stałej jakości ... np. 1680x1050 8xAA + 16xAF + jakość mip-map max ... itd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sewer Opublikowano 4 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2009 Ja swoj podaje przy ustawieniach na quality z rozdzialka i ustawieniami jakie narzuca 3dmark . Także mozna costam porownywac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 4 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2009 I to jest właśnie bezsens podawania tych wyników w np. 3DM ... co z tego że ktoś ma kilkadziesiąt tys. punktów skoro jest to wynik uzyskany przy tak rozmydlonych teksturach że ... praktycznie bez tekstur i bez AA. Jak podawać to przy jakiejś stałej jakości ... np. 1680x1050 8xAA + 16xAF + jakość mip-map max ... itd. Dlatego od zawsze mialem w 4 literach to kto ile ma , jak ma , ile wyciagnal bo dla mnie licza sie FPSy w grze...oraz iq. W ogole smieszy mnie to , ze praktycznie wiekszosc jak zadaje pytanie o POPRAWNE DZIALANIE KARTY to pyta tak :"mam 15k w 3D smark szajsie , czy to poprawny wynik i z karta nic sie nie dzieje?" Rece opadaja :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burdoror Opublikowano 4 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2009 Rece opadaja, jak sie czyta wasze interpretacje postow. Moje porownanie odnosi sie tylko i wylacznie do wynikow w 3dmarku i jak sie okazuje rowniez do zasmieconego systemu. Nic poza tym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 4 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2009 Rece opadaja bo nie pisalem o Tobie , a o tym co jest na forach... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 4 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2009 I to jest właśnie bezsens podawania tych wyników w np. 3DM ... co z tego że ktoś ma kilkadziesiąt tys. punktów skoro jest to wynik uzyskany przy tak rozmydlonych teksturach że ... praktycznie bez tekstur i bez AA. Jak podawać to przy jakiejś stałej jakości ... np. 1680x1050 8xAA + 16xAF + jakość mip-map max ... itd. Ale czmeu pijesz do mnie? Ja napisalem wyraznie ze nic nie grzebie jedynie swiezy system i mam ustawienia defaultowe co do jakosci i podalem moj wynik. Ale zgodzic z toba sie muszę bo faktycznie ni jak sie tego zweryfikowac nie da. Prawda jest taka ze ci co na orba wyniki wrzucaja moga cos kombinowac aby zdobyc wiecej....reszta, w tym ja 3d marka uzywam (a raczej zestawo 3dmkarkow) do sprawdzenia stabilnosci:) a ze wyswietla mi jakis wynik... :wink: Wiec moja pierwsza czesc odpowiedzi: -system -tweaki -ustawienia jakosci Odnosila sie do pytania Burdorora czemu ma mnie smarkow..>:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kad2 Opublikowano 4 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2009 Też się nad zastanawiałem, spróbuje dovoltować ale będzie ciężko sie tam dostać. Będe musiał jeszcze potestować. Twoja karta to referent ?Obniż trochę takty,powiedźmy 20mhz na rdzeniu i sprawdź czy ci przybyło punktów.Moje msi jest na pcb referenta,chłodzenie tylko inne. Ewentulanie syf w sytemie,ale skoro pisałeś,że na windows7 zawiesza sie karta przy 843mhz,to na pewno stabilna nie jest. Mniej wiecej tyle powienieś mieć co ja na 850mhz core: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxforce Opublikowano 4 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2009 Takie małe porównanie w 18 grach po trzy rozdzielczości- 9800GT/8800GTS/9800GTX+/9600GSO 768MB i do tego jedyna HD4850 http://forum.pclab.pl/t456304.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duelist Opublikowano 4 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2009 Wybrał krzywdzące sterowniki dla ATI. Ale wyniku można było się spodziewać :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxforce Opublikowano 4 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2009 (edytowane) Wybrał krzywdzące sterowniki dla ATI. Ale wyniku można było się spodziewać :)NO sorki kolego ale jakie miałem wybrać 8.12-9.1 bez anizo w DX10 <_< 9.2 nie odstają od 8.11 a naprawiają wydajnościowo l4d,cod5,F3 gdzie gry dostały kopa reszta bez zmian no poza Crysis i COJ gdzie wydajność spadła 3FPS. Sterowniki nie są krzywdzące bo na starszych jest jeszcze gorzej pomijajac 9.1 bez anizo,jest pare problemów jak w Crysis ale można to obejść tak samo jak na Geforce występuje ten problem. Edytowane 4 Marca 2009 przez Maxforce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 5 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2009 Takie małe porównanie w 18 grach po trzy rozdzielczości- 9800GT/8800GTS/9800GTX+/9600GSO 768MB i do tego jedyna HD4850 http://forum.pclab.pl/t456304.html Komentarze trochę tendencyjne i kilka dość rażących błędów, ale ogólnie ujdzie :wink: pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikla91 Opublikowano 5 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2009 Niestety nie moge znalezc linka z fanswapem do 4840. Ktos moglby zarzucic linkiem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 5 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2009 "fanswapem do 4840"??? a nie fanfix do 4850? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajeto75 Opublikowano 5 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2009 właśnie stawiam Vistę z 4870 stery 9.2 i wyskakuje: "nie można załadować MOM.Implementation" <_< ktoś się spotkał już z takim komunikatem i jak go rozwiązać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 6 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2009 (edytowane) Framework 2.0 czyli dotnetfix jest? Bez tego sterow nie instalniesz. CCC we Frameworku pisany. http://www.google.pl/search?hl=pl&q=MO...mp;aq=f&oq= http://www.vgaforum.com/showthread.php?t=11466 Sam siedze na Viscie pod 9x2 - np. Edytowane 6 Marca 2009 przez Firekage Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 6 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2009 Stery zainstalujesz. Do CCC to jest potrzebne tylko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 6 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2009 Tak tylko , ze masz kilka paczek -driver -ccc+wdm+driver Bez CCC nie ma zadnej mozliwosci ustawienia karty wiec watpie w to , ze ktos sam driver bedzie instalowac , no chyba ze machnie pozniej att - ale ten pod Vista 64b lubi strajkowac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajeto75 Opublikowano 6 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2009 Framework 2.0 czyli dotnetfix jest? Bez tego sterow nie instalniesz. CCC we Frameworku pisany. http://www.google.pl/search?hl=pl&q=MO...mp;aq=f&oq= http://www.vgaforum.com/showthread.php?t=11466 Sam siedze na Viscie pod 9x2 - np. na drugim kompie mam 4870X2 i tam jest okej na tym z 4870 robiłem dokładnie taką samą procedurę czyli: stery płyty - bez dzwięku SP1 aktualizacje .net directx no i na końcu właśnie C 9,2 i nie zaskoczyło :angry: jak instalowałem sam sterownik to po restarcie widzę ciemność <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macias666 Opublikowano 6 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2009 Witam czy na Gigabyte 4850 1GB MultiCore Cooling mozna zrobic pencil moda ? pcb ma inne niz karta w faqu i nie moge zlokalizowac miejsca pencil moda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikla91 Opublikowano 6 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2009 "fanswapem do 4840"??? a nie fanfix do 4850?chodzi mi o zmiane wiatraczka na cichszy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mobot Opublikowano 6 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2009 nie zmienisz wiatraczka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 6 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2009 (edytowane) Tak tylko , ze masz kilka paczek -driver -ccc+wdm+driver Bez CCC nie ma zadnej mozliwosci ustawienia karty wiec watpie w to , ze ktos sam driver bedzie instalowac , no chyba ze machnie pozniej att - ale ten pod Vista 64b lubi strajkowac Zgadza sie. Ale wogóle nie widze powodu żeby nie instalować NET Framework czy CCC. Tak czy siak oba przydatne. Edytowane 6 Marca 2009 przez rafa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikla91 Opublikowano 6 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2009 nie zmienisz wiatraczka.Jest jakis sposob na zmiane wiatraczka, ale nie moge znalezc fotki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 7 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2009 A może wentylatorka łatwiej znajdziesz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jang Opublikowano 8 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2009 Chłopaki BIG PROBLEM , wczoraj sobie sciągłem niby dobry bios do mojej grafy(chciałem aktualnić) no i kurna wystąpił błąd że coś nie pasuje i odruchowo mu reseta zrobiłem.Jak zobaczyłem okno z wylogowaniem no to po ptokach. I teraz jak się włącza to tylko reset jest podczas wykrywania grafiki. Jak Ją przeżucę do drugiego slota, a do góry da inną to jest szansa na uruchomienie ? czy serwis Ją czeka... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opo Opublikowano 8 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2009 jest wgraj biosa do grafy na nowo z dosa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jang Opublikowano 8 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2009 jest wgraj biosa do grafy na nowo z dosa ok, to teraz muszę obczaić jakąś ofiarę która pożyczy mi :) albo ewentualnie może do kogoś wrzucić kto ma zintegrowaną karte graficzną i gotową dyskietke sobie zrobić... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...