Pawel80 Opublikowano 9 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2009 (edytowane) niezly patent. Ja mam obsadzone wszystkie 8 kostek i dwa radiatorki na sekcji zasilania. Po demontazu oryginalnego referencyjnego chlodzenia zostalo mi 10 dziur od srub w PCB. Moze da sie je jakos wykorzystac do ustabilizowania tych malych pieronow ;-) A moze sa jakies przykrecane radiatorki pasujace do laminatu 4870? edit: Jeszcze jedno pytanie:..... Po zamontowaniu accelero montowales ten metalowy krzyzak po przeciwnej stronie karty? Chodzi mi o ten ktory jest w oryginalnym chlodzeniu. Ja go nie montowalem - uzylem tylko srubek i podkladek, ktore byly w komplecie z accelero zgodnie z instrukcja. Moze bezpieczniej byloby ten krzyzak dokrecic jednak, czy nie jest to konieczne? Edytowane 9 Maja 2009 przez Pawel80 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Palato Opublikowano 9 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2009 Imo nie jest to potrzebne. Ja go nie użyłem bo musiałem wywiercić gwint jednej z jego śrubek bo sie spieprzyła :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 10 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2009 Mam mały problem. Gdy gram w crysis ciągle doczytują mi się tekstury. W cod4 tez to występuje, ale tylko przy większej liczbie przeciwników. W innych grach nie ma takiego problemu. Na starszych sterach to samo. Ma ktoś pomysł co można z tym zrobić? Dodam, że kolega. który wcześniej miał to kartę nie miał problemu, proca miał 5200+@~3.4GHz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 10 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2009 W Crysisie jest streaming tekstur , wylacz i powinno byc lepiej. Kazdego to dobija. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 10 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2009 (edytowane) Nie pomogło. Czy jest możliwość, że procesor nie daje rady? Wydaje mi się, że jest różnica pomiędzy 2.5, a 2.9GHz. Edytowane 10 Maja 2009 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 10 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2009 Za nowy to on nie jest, ale ciągłe doczytywanie nie powinno występować. Pobenchuj w FurMarku w różnych rozdzielczościach - jeżeli wyniki nie będą się za bardzo różniły, to znaczy, że procesor hamuje kartę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 10 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2009 Hamować na pewno hamuje, ale chyba trochę za dużo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hapek Opublikowano 10 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2009 Nie pomogło. Czy jest możliwość, że procesor nie daje rady? Wydaje mi się, że jest różnica pomiędzy 2.5, a 2.9GHz. Na E2160 tez 3.4ghz w Warhead tekstury ciagle mi sie doczytywaly i wygladalo to paskudnie. Na E7300 problem zmalal do tego stopnia ze wlasciwie go nie ma wiec calkiem mozliwe ze to wina procka a konkretnie malego cache'u jak na Crysisa bo nawet na tym samym zegarze roznice czuc od razu miedzy PDC a C2D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 10 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2009 Proca chyba dopiero na wakacjach zmienię. Dzięki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reniferr7 Opublikowano 12 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2009 Mam pytanie mógł byś mi pomóc kupiłem z internetu karte z kompem radeona 4870 po sprawdzeniu go wyswietla w kompie ze to 4800 serie na karcie pisze ze jest to 4870 nie wiem co z tym zrobic jest jakis sterownik czy walnienta karte mi przesłaliv dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 12 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2009 Dobrze pokazuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OCM4n14k Opublikowano 12 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2009 Wszystko jest jak najbardziej OK. Tak ma wyświetlać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tank_26 Opublikowano 13 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2009 Zainstalowałem Windows 7. Chodzi pięknie :D W Ati Overdrive mam tak bez żadnych modów itd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Petru23 Opublikowano 13 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2009 znalazłem profesjonalne testy/porównania 4850ddr5 (4850 GLH). Zapraszam do lektury :> http://www.fudzilla.com/index.php?option=c...mp;limitstart=1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweldnb Opublikowano 13 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2009 co ja będe dużo pisał. Chciałem się zapytać czy ktoś z Was szanownych kolegów/koleżanek miał podobny problem jak na zdjęciach .Zastanawiam się czy oddać na gwarancje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 13 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2009 Mialem , oddalem. Padla mi w sumie po 4 dniach , od samego poczatku "szachy" juz w biosie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ruonim Opublikowano 13 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2009 ramy na grafie siadly Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweldnb Opublikowano 13 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2009 ramy na grafie siadly w sumie to co jakiś czas przynajmniej raz dziennie i tylko podczas pracy samej windy w grach sprawuje się ok poza drobnymi artefaktami....co też wskazuje na pamięć karty hm... czy oddać na gwarę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FlywiN Opublikowano 14 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2009 oczywiście ,że odać na GW będziesz się meczył z tym? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 14 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2009 w sumie to co jakiś czas przynajmniej raz dziennie i tylko podczas pracy samej windy w grach sprawuje się ok poza drobnymi artefaktami....co też wskazuje na pamięć karty hm... czy oddać na gwarę Im dluzej podzialasz tym masz wieksze szanse , ze faktycznie padnie do reszty , a w serwisie nie powiedza "u nas dziala". U mnie tez bylo to sporadycznie , az padla kompletnie. W czwartek lazila ok za wyjatkiem tego , ze juz w biosie byla "kasza" , w piatek w sumie chodzila poprawnie w grach i smarkach do wieczora. Wieczorem mialem juz smarki w 3d smarku. W sobote zdechla kompletnie - arty wszedzie lacznie z pulpitem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweldnb Opublikowano 14 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2009 Im dluzej podzialasz tym masz wieksze szanse , ze faktycznie padnie do reszty , a w serwisie nie powiedza "u nas dziala". U mnie tez bylo to sporadycznie , az padla kompletnie. W czwartek lazila ok za wyjatkiem tego , ze juz w biosie byla "kasza" , w piatek w sumie chodzila poprawnie w grach i smarkach do wieczora. Wieczorem mialem juz smarki w 3d smarku. W sobote zdechla kompletnie - arty wszedzie lacznie z pulpitem. pokazałem zdjęcie "serwisantowi" odrazu powiedział to ślemy do producenta. No i zostałem bez grafiki ale mam zapas gf 7300 :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurniczek Opublikowano 15 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2009 Catalyst 9.5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 16 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2009 Na stronie ATi jeszcze nie ma linków. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Granat Opublikowano 16 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2009 Na stronie ATi jeszcze nie ma linków. Będą w poniedziałek. Zawartość też będzie identyczna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burdoror Opublikowano 16 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2009 Będą w poniedziałek. Zawartość też będzie identyczna. Wietnamce na bazarze tez mowia, ze Adidosy sa identyczne jak Adidasy... :lol2: Przepraszam, nie moglem sie opanowac. :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Granat Opublikowano 16 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2009 Wietnamce na bazarze tez mowia, ze Adidosy sa identyczne jak Adidasy... :lol2: http://www.rage3d.com/board/showthread.php?t=33945679 As far as I am aware there will be no change in the files there are just issues with getting them posted to the website (like with the hotfix I mentioned the other day) AMD/ATI dont like posting drivers on a Friday anyway due to not having support in place over the weekend so I was kinda surprised they were going to be posted today in the first place. So if you already downloaded them then no need to worry. For now the files will be removed from the server til monday to prevent people downloading them manually. (although I am sure you can find a mirror somewhere in the vastness of the internet of the files for the people who didn't get them yet) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burdoror Opublikowano 16 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2009 Wiem, wiem :D Zreszta jak techpower umieszcza linki na swojej stronie, to nie ma powodow watpic w ich prawdziwosc. To byl zarcik :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snowman Opublikowano 16 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2009 (edytowane) niech ktos doradzi co zrobic. jak gram w call of duty 1 (wiem staroc ale lubie w to grac w multi) to po dluzszym graniu pojawiaja sie krzaki na ekranie i komp sie wiesza. czy to wina chlodzenia karty czy sterownikow ? jakas rada ?? moja karta to radeon hd 4850 515mb Edytowane 16 Maja 2009 przez snowman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 16 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2009 Krzaki po dłuższym graniu świadczą o przegrzewaniu się karty. Choć tak stara gra nie powinna jakoś sczzególeni męczyć karty. Z drugiej strony jak nie masz porządku z kablami + dobre przewietrzanie wnętrza obudowy to takie rzeczy mogą się dziać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek9920 Opublikowano 16 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2009 niech ktos doradzi co zrobic. jak gram w call of duty 1 (wiem staroc ale lubie w to grac w multi) to po dluzszym graniu pojawiaja sie krzaki na ekranie i komp sie wiesza. czy to wina chlodzenia karty czy sterownikow ? jakas rada ?? moja karta to radeon hd 4850 515mbKarta referent czy coś innego. Może wystarczy wyczyścić chłodzenie bo jest zapchane kurzem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...