Skocz do zawartości
cavarr

Ati Radeon HD4850/4870

Rekomendowane odpowiedzi

niezly patent.

Ja mam obsadzone wszystkie 8 kostek i dwa radiatorki na sekcji zasilania. Po demontazu oryginalnego referencyjnego chlodzenia zostalo mi 10 dziur od srub w PCB. Moze da sie je jakos wykorzystac do ustabilizowania tych malych pieronow ;-)

A moze sa jakies przykrecane radiatorki pasujace do laminatu 4870?

edit: Jeszcze jedno pytanie:..... Po zamontowaniu accelero montowales ten metalowy krzyzak po przeciwnej stronie karty? Chodzi mi o ten ktory jest w oryginalnym chlodzeniu.

Ja go nie montowalem - uzylem tylko srubek i podkladek, ktore byly w komplecie z accelero zgodnie z instrukcja. Moze bezpieczniej byloby ten krzyzak dokrecic jednak, czy nie jest to konieczne?

Edytowane przez Pawel80

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam mały problem. Gdy gram w crysis ciągle doczytują mi się tekstury. W cod4 tez to występuje, ale tylko przy większej liczbie przeciwników. W innych grach nie ma takiego problemu. Na starszych sterach to samo. Ma ktoś pomysł co można z tym zrobić? Dodam, że kolega. który wcześniej miał to kartę nie miał problemu, proca miał 5200+@~3.4GHz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za nowy to on nie jest, ale ciągłe doczytywanie nie powinno występować.

Pobenchuj w FurMarku w różnych rozdzielczościach - jeżeli wyniki nie będą się za bardzo różniły, to znaczy, że procesor hamuje kartę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie pomogło.

Czy jest możliwość, że procesor nie daje rady? Wydaje mi się, że jest różnica pomiędzy 2.5, a 2.9GHz.

Na E2160 tez 3.4ghz w Warhead tekstury ciagle mi sie doczytywaly i wygladalo to paskudnie. Na E7300 problem zmalal do tego stopnia ze wlasciwie go nie ma wiec calkiem mozliwe ze to wina procka a konkretnie malego cache'u jak na Crysisa bo nawet na tym samym zegarze roznice czuc od razu miedzy PDC a C2D.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie mógł byś mi pomóc kupiłem z internetu karte z kompem radeona 4870 po sprawdzeniu go wyswietla w kompie ze to 4800 serie na karcie pisze ze jest to 4870 nie wiem co z tym zrobic jest jakis sterownik czy walnienta karte mi przesłaliv dzieki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ramy na grafie siadly

w sumie to co jakiś czas przynajmniej raz dziennie i tylko podczas pracy samej windy w grach sprawuje się ok poza drobnymi artefaktami....co też wskazuje na pamięć karty

hm... czy oddać na gwarę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Firekage

w sumie to co jakiś czas przynajmniej raz dziennie i tylko podczas pracy samej windy w grach sprawuje się ok poza drobnymi artefaktami....co też wskazuje na pamięć karty

hm... czy oddać na gwarę

Im dluzej podzialasz tym masz wieksze szanse , ze faktycznie padnie do reszty , a w serwisie nie powiedza "u nas dziala". U mnie tez bylo to sporadycznie , az padla kompletnie. W czwartek lazila ok za wyjatkiem tego , ze juz w biosie byla "kasza" , w piatek w sumie chodzila poprawnie w grach i smarkach do wieczora. Wieczorem mialem juz smarki w 3d smarku. W sobote zdechla kompletnie - arty wszedzie lacznie z pulpitem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Im dluzej podzialasz tym masz wieksze szanse , ze faktycznie padnie do reszty , a w serwisie nie powiedza "u nas dziala". U mnie tez bylo to sporadycznie , az padla kompletnie. W czwartek lazila ok za wyjatkiem tego , ze juz w biosie byla "kasza" , w piatek w sumie chodzila poprawnie w grach i smarkach do wieczora. Wieczorem mialem juz smarki w 3d smarku. W sobote zdechla kompletnie - arty wszedzie lacznie z pulpitem.

pokazałem zdjęcie "serwisantowi" odrazu powiedział to ślemy do producenta. No i zostałem bez grafiki ale mam zapas gf 7300 :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wietnamce na bazarze tez mowia, ze Adidosy sa identyczne jak Adidasy... :lol2:

http://www.rage3d.com/board/showthread.php?t=33945679

As far as I am aware there will be no change in the files there are just issues with getting them posted to the website (like with the hotfix I mentioned the other day) AMD/ATI dont like posting drivers on a Friday anyway due to not having support in place over the weekend so I was kinda surprised they were going to be posted today in the first place.

So if you already downloaded them then no need to worry.

For now the files will be removed from the server til monday to prevent people downloading them manually. (although I am sure you can find a mirror somewhere in the vastness of the internet of the files for the people who didn't get them yet)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niech ktos doradzi co zrobic. jak gram w call of duty 1 (wiem staroc ale lubie w to grac w multi) to po dluzszym graniu pojawiaja sie krzaki na ekranie i komp sie wiesza. czy to wina chlodzenia karty czy sterownikow ? jakas rada ?? moja karta to radeon hd 4850 515mb

Edytowane przez snowman

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Krzaki po dłuższym graniu świadczą o przegrzewaniu się karty. Choć tak stara gra nie powinna jakoś sczzególeni męczyć karty. Z drugiej strony jak nie masz porządku z kablami + dobre przewietrzanie wnętrza obudowy to takie rzeczy mogą się dziać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niech ktos doradzi co zrobic. jak gram w call of duty 1 (wiem staroc ale lubie w to grac w multi) to po dluzszym graniu pojawiaja sie krzaki na ekranie i komp sie wiesza. czy to wina chlodzenia karty czy sterownikow ? jakas rada ?? moja karta to radeon hd 4850 515mb

Karta referent czy coś innego. Może wystarczy wyczyścić chłodzenie bo jest zapchane kurzem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi