snowman Opublikowano 16 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2009 z tego co wiem to chlodzenie jest firmowe od ati a w kompie porzadek bo mam go dopiero pare miesiecy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 16 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2009 z tego co wiem to chlodzenie jest firmowe od ati a w kompie porzadek bo mam go dopiero pare miesiecyJa czyszczę co 2-3 tygodnie i trochę kurzu jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 16 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2009 z tego co wiem to chlodzenie jest firmowe od ati a w kompie porzadek bo mam go dopiero pare miesiecyPo paru miesiącach to syf jest niezły ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Adamuss13 Opublikowano 16 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2009 Mogłby ktoś dać linka do postu w, którym opisane jest (nie pamiętam jak dokładnie to się nazywa) jak zrobić plik kontrolujący obroty wiatraczka na grafie (było coś takiego np: robimy plik ustawiamy hotkeya na dajmy to F1+alt i obroty podwyższają się do 70%). Z góry dziękuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 16 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2009 Fanfix + google. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 16 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2009 Albo Fanfix i szukajka na dole wątku... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snowman Opublikowano 17 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2009 hmmm to chyba nie grzanie sie karty bo po zawieszce i ponownym wlaczeniu kompa catalyst pokazuje mi ze karta ma ok 60 st.C wiec albo ta gra ma cos zrytego w sobie czego nie obsluguje radek albo ja nie wiem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 17 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2009 Po włączeniu karta będzie miała niższą temperaturę niż w grze. Ściągnij program gpu-z i zapisuj temp. do pliku. Przeczyść kompa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 17 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2009 hmmm to chyba nie grzanie sie karty bo po zawieszce i ponownym wlaczeniu kompa catalyst pokazuje mi ze karta ma ok 60 st.C wiec albo ta gra ma cos zrytego w sobie czego nie obsluguje radek albo ja nie wiem :)To dzieje sie z referentem po czasie : Tempy do 20 stopni wyzsze i problem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 17 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2009 (edytowane) Nie tylko z referentami. Edytowane 17 Maja 2009 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$kubi Opublikowano 17 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2009 Ktoś z was ma Win7 i podbija OC ATT czy Rivą? Bo nie wiem który program zainstalować - który działa poprawnie pod x64 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mobot Opublikowano 17 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2009 sprobuj jeden i drugi. w czym masz problem :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$kubi Opublikowano 17 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2009 (edytowane) Yyy nie lubię próbować :P Wolałem zapytać kogoś kto już jest w temacie i mi poradzi ;) EDIT: Zainstalowałem najnowszą Rivę i zdaje się działać poprawnie ;) Czekam na miernik z prawdziwego zdarzenia - ołówek już czeka. I spróbujemy coś wyciągnąć z tego Radka. Edytowane 17 Maja 2009 przez $kubi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snowman Opublikowano 17 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2009 Po włączeniu karta będzie miała niższą temperaturę niż w grze. Ściągnij program gpu-z i zapisuj temp. do pliku. Przeczyść kompa. grafa w czasie grania ma nie wiecej niz 70 st.C wiec chyba przegrzewanie nie wchodzi w gre Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 18 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2009 Od momentu zainstalowania Catalystów 9.5, już 3 razy miałem bluescreena "driver irql not less or equal"... Czy jeszcze ktoś to ma? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 18 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2009 Odkrec kompa - sprawdzaj. Ten blad czesto pojawia sie przy nadmiernym oc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 18 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2009 (edytowane) Nic nie jest podkręcane, z wyjątkiem proca i pamięci, które są "rock stable" :) Ba, w 2D mam zegary 315/500. Edytowane 18 Maja 2009 przez zzizzy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 18 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2009 To rock stable dla grafy z nowymi sterami nie musi tego oznaczac ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter20061 Opublikowano 18 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2009 Witam Mam problem z podkręceniem karty asus eah4850 Zrobiłem już bios moda na 1.2v i wyciągnęła mi stabilnie 670mhz. Próbowałem tez pencil moda takiego który nie da więcej niż 1.4v na rdzeń. niestety chyba coś źle robię. użyłem ołówka b5 i nałożyłem na początku małą warstwę ale jak to nic nie dawało to w końcu nałożyłem ile się da. Mierząc miernikiem wykazało mi 1.12v z podskokami do 1.2v(mierzyłem jednym końcem do obudowy a drugim do pomalowanego tranzystorka) nie wiem czy tez dobrze mierze. Chciał bym aby karta osiągnęła granicę około 800mhz. Jeśli ktoś wie jak mi pomóc w wykręceniu karty i pokierowaniu mnie co zrobić żeby się udało to proszę o pomoc. Podam tez e-mail kontaktowy piotrus20061@gmail.com Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 19 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2009 To rock stable dla grafy z nowymi sterami nie musi tego oznaczac ;) Na obniżonych taktach by się wysypywała? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 19 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2009 A obnizone takty zalecane przez producenta? Watpie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duelist Opublikowano 19 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2009 Widział już ktoś te wyniki? Ja zaraz zainstaluje i potestuje, choć nie napawa mnie to zbytnim optymizmem :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GLen Opublikowano 19 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2009 (edytowane) Kilka minut temu pojawiły się nowe sterowniki 9.5 http://game.amd.com/us-en/drivers_catalyst.aspx Edytowane 19 Maja 2009 przez GLen Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartez2 Opublikowano 19 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2009 Wczoraj dostałem Radeona HD4850 od Gainwarda z DDR5 i chciałem o nim coś napisać. Ogólnie ogromne pudełko w którym nie ma nic oprócz karty, sterowników i przejściówki 4-6pin :lol: ale przejdźmy do konkretów. Karta po właczeniu bardzo głośna, dopiero jak ustawiłem wentylator na 30% - niecałe 1000RPM jest w miare ok. Standardowo taktowana 700/3600. Riva tunerem pobawiłem się troche w podkręcanie, na rdzeniu niestety max to 750mhz, powyżej sypie już artami, za to memki robią 4400mhz także tu myśle nie jest źle. Temperatury też w porządku, w idle 40stopni, podczas grania jakies 60, także nie grzeje się za bardzo, aczkolwiek cicha nie jest. Ogólnie karta myśle warta pieniędzy i polecenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 19 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2009 (edytowane) Czyli po oc masz hd4870 z oc pamięci. Edytowane 19 Maja 2009 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trymek Opublikowano 19 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2009 Tylko czy każdy tyle zrobi? Bo jak robi max. 750mhz to inny może nawet tyle nie zrobić, więc chyba jednak te karty takie fajne nie są... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 19 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2009 (edytowane) Dla 4850 własnie przepustowość pamięci jest wąskim gardłem a DDR5 to rozwiązuje więc tak czy siak nie widze powodu do narzekań :) Edytowane 19 Maja 2009 przez rafa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wyspa Opublikowano 21 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2009 ej co powiecie o ATI Radeon palit HD4870 TURBO 512MB <- mam teraz Gigabyte 4850 1GB OC Zalman ale moze bede wymieniac na 4870 -> co o tym sądzicie? dobry PALI jest? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 21 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2009 Kręć obecna kartę, bo nie opłaca się zmieniać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 21 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2009 Kręć obecna kartę, bo nie opłaca się zmieniać.Oc pewnie nadrobi 2x wyzsza przepustowosc pamieci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...