Skocz do zawartości
cavarr

Ati Radeon HD4850/4870

Rekomendowane odpowiedzi

ja tam nie wiem o co to całe zamieszanie

wiekszosc kupiła karty dawno lub jakis czas temu i je kreci

ja np na swoich 2 mam 880 i 1140 nic nie malowałem bo mi sie nie chciało bawic poprostu pacnełem cyne zamiast malowac

co do chłodzenia to nie jest to spory wydatek ja mam jakies badziewne bloczki zalmana co pasiły do ati serii 3xxx taki bloczek mozna wyrwac za 50 zł nuwexa na alledrogo

reasumujac wisi mi czy teraz jest 4850 na ddr5 czy 7

fakt faktem ze pod koniec tamtych wakacji mało co było lepsze :|

a jeśli chodzi o OC czy ma to sens czy nie moim zdaniem najwazniejsza jest zabawa :)

( jak by ktoś potrzebował jakies organy do przeszczepu z 4850 to smiało walic)

ps. jako ze dawno cos pisałem to teraz napisałem wiecej

i nawet nie wiem czy na temat ogolnie chciałem zaznaczyc że jeszcze żyje i tu zaglądam :D

a teraz sobie bede grał bo całe szczescie jeszcze mi chodzi to co chce

Edytowane przez opo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obcięli sekcje zasilania przez co spadło troche zużycie prądu ale kosztem OC. A wogóle co to za firma? :)

@Firekage - jest to troche podobne zachowanie ale nie zupełnie. ATi nie płaci np Asusowi czy Gigabyte żeby nie wypuszczał kart nVidii tylko zarządza na własnym podwórku. Także nie przypisałbym tego zbrodni o tej samej wadze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Firekage

@Firekage - jest to troche podobne zachowanie ale nie zupełnie. ATi nie płaci np Asusowi czy Gigabyte żeby nie wypuszczał kart nVidii tylko zarządza na własnym podwórku. Także nie przypisałbym tego zbrodni o tej samej wadze.

I tak , i nie. Odpowiedz mi na jedno pytanie. Kupuje sobie grafike , mam ochote ja rozwalic - moge? Palit kupuje czipsety - ma ochote dac im inne pamieci , inne pcb , inny kolor laminatu - nie moze? Bo inni nie robia tanszych graf i to psuloby im biznes? Sliska sprawa ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I tak , i nie. Odpowiedz mi na jedno pytanie. Kupuje sobie grafike , mam ochote ja rozwalic - moge? Palit kupuje czipsety - ma ochote dac im inne pamieci , inne pcb , inny kolor laminatu - nie moze? Bo inni nie robia tanszych graf i to psuloby im biznes? Sliska sprawa ;)

Ale to tak nie działa bo ty jesteś klientem końcowym i możesz robić co chcesz. A firmy robią coś na licencji (coś ala franczyza) i nie mogą robić co chcą. W McDonalds też nie mogą robić innych cheesburgerów, chcesz mieć salon BMW to musi on wyglądać jak wszystkie salony BMW itd

@keiename - to są cewki w takiej o ile sie nie myle ceramicznej obudowie

Edytowane przez rafa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy to są jakieś jaja DDR5 wolniejsze od DDR3? Mam kartę z siga, nawet nie kręciłem jeszcze, nie miałem czasu, teraz remont w domu, komputer stacjonarny u kolegi do połowy lipca, czy warto sprzedać tego HD4850 od Asusa i wziąć Gainwarda na DDR5? Wydaje się łakomym kąskiem :). Edytowane przez Spylon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam

Jestem swiezym posiadaczem 4850GLH 512 dd5 pomoze mi ktos optymalnie ja ustawic jesli jest taka potrzeba?

Updatowac drivery do niej? aktualnie posiadam catalyst 8.12 (ati2mtag 6.14.10.6891)

czytane z gpu-z

z ciekawosci zapytam testowalem sobie sprzet na can you run it i w tych "lepszych" gierach pokazuja mi zalecany update sterow grafiki, a wiec?

thx.

Edytowane przez sonic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Mam pytanko.

Mam 2szt. Sapphire 4850 Toxic i tak myślę czy nie wymienić ich, oczywiście bez żadnej dopłaty a może nawet na tym zarobie na PALIT Radeon HD4850 SonicSE z DDR5. Co o tym myślicie. Testów żadnych znaleźć nie mogę, ale po małym oc zamiast 2x 4850 mam w sumie 2x 4870.

Dobry to pomysł ??:)

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale żal... doszła grafa ale brakuje mi jednego kabla 6 pin :/ wie ktos gdzie moge go kupic? w zestawie z zasilaczem go nie ma :(

http://www.kretnet.pl/kabel-6pin-akasa-zas...b46-p-3812.html o takie cos musze kupić? i bedzie ok?

Edytowane przez Wyspa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi