opo Opublikowano 29 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2009 (edytowane) ja tam nie wiem o co to całe zamieszanie wiekszosc kupiła karty dawno lub jakis czas temu i je kreci ja np na swoich 2 mam 880 i 1140 nic nie malowałem bo mi sie nie chciało bawic poprostu pacnełem cyne zamiast malowac co do chłodzenia to nie jest to spory wydatek ja mam jakies badziewne bloczki zalmana co pasiły do ati serii 3xxx taki bloczek mozna wyrwac za 50 zł nuwexa na alledrogo reasumujac wisi mi czy teraz jest 4850 na ddr5 czy 7 fakt faktem ze pod koniec tamtych wakacji mało co było lepsze :| a jeśli chodzi o OC czy ma to sens czy nie moim zdaniem najwazniejsza jest zabawa :) ( jak by ktoś potrzebował jakies organy do przeszczepu z 4850 to smiało walic) ps. jako ze dawno cos pisałem to teraz napisałem wiecej i nawet nie wiem czy na temat ogolnie chciałem zaznaczyc że jeszcze żyje i tu zaglądam :D a teraz sobie bede grał bo całe szczescie jeszcze mi chodzi to co chce Edytowane 29 Maja 2009 przez opo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 29 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2009 hd4800 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 29 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2009 Obcięli sekcje zasilania przez co spadło troche zużycie prądu ale kosztem OC. A wogóle co to za firma? :) @Firekage - jest to troche podobne zachowanie ale nie zupełnie. ATi nie płaci np Asusowi czy Gigabyte żeby nie wypuszczał kart nVidii tylko zarządza na własnym podwórku. Także nie przypisałbym tego zbrodni o tej samej wadze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 29 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2009 @Firekage - jest to troche podobne zachowanie ale nie zupełnie. ATi nie płaci np Asusowi czy Gigabyte żeby nie wypuszczał kart nVidii tylko zarządza na własnym podwórku. Także nie przypisałbym tego zbrodni o tej samej wadze.I tak , i nie. Odpowiedz mi na jedno pytanie. Kupuje sobie grafike , mam ochote ja rozwalic - moge? Palit kupuje czipsety - ma ochote dac im inne pamieci , inne pcb , inny kolor laminatu - nie moze? Bo inni nie robia tanszych graf i to psuloby im biznes? Sliska sprawa ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 29 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2009 Mam pytanie, jak się nazywają te szare elementy które są obok sekcji zasilani (4 sztuki)? Potrzebuję zakupić 3 sztuki takich elementów ale nie wiem jak sie zabrać za szukanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 29 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2009 (edytowane) I tak , i nie. Odpowiedz mi na jedno pytanie. Kupuje sobie grafike , mam ochote ja rozwalic - moge? Palit kupuje czipsety - ma ochote dac im inne pamieci , inne pcb , inny kolor laminatu - nie moze? Bo inni nie robia tanszych graf i to psuloby im biznes? Sliska sprawa ;)Ale to tak nie działa bo ty jesteś klientem końcowym i możesz robić co chcesz. A firmy robią coś na licencji (coś ala franczyza) i nie mogą robić co chcą. W McDonalds też nie mogą robić innych cheesburgerów, chcesz mieć salon BMW to musi on wyglądać jak wszystkie salony BMW itd @keiename - to są cewki w takiej o ile sie nie myle ceramicznej obudowie Edytowane 29 Maja 2009 przez rafa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 29 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2009 rafa -> masz pomysł gdzie można kupić takie cewki? W sklepach internetowych nie widzę :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opo Opublikowano 30 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2009 chcesz te cewki ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 30 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2009 Chętnie :) Jak możemy dobić targu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opo Opublikowano 30 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2009 najpierw musze jakos to wydłubac ze swojego dawcy organów ps: a tak wogle to po co ci one :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wyspa Opublikowano 30 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2009 (edytowane) ma ktos tutaj pali 4870 512 sonic? jak tak to do jakich zegarów podkręcił grafe że była stabilna itd itp? Edytowane 30 Maja 2009 przez Wyspa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 30 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2009 opo -> moje ulegly uszkodznieu przy zdejmowaniu radiatorów metodą zamrażarnikową ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 30 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2009 (edytowane) Czy to są jakieś jaja DDR5 wolniejsze od DDR3? Mam kartę z siga, nawet nie kręciłem jeszcze, nie miałem czasu, teraz remont w domu, komputer stacjonarny u kolegi do połowy lipca, czy warto sprzedać tego HD4850 od Asusa i wziąć Gainwarda na DDR5? Wydaje się łakomym kąskiem :). Edytowane 30 Maja 2009 przez Spylon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xarlith Opublikowano 30 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2009 Czy to są jakieś jaja DDR5 wolniejsze od DDR3?Wydaje mi się, że tu wpływ na takie wyniki mają większe opóźnienia pamięci DDR5 względem DDR3 (czy są większe?), co zostaje i tak nadrobione przez ich wyższe taktowanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ORZECH1976 Opublikowano 30 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2009 Właśnie złozyłem kompa z tą grafą ! Czym najlepiej ja podkręcic według Was ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 31 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2009 Rivatuner może być. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wyspa Opublikowano 31 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2009 w 4850 ddr3 przepustowosc jest 62? jak juz cos kupowac to musi byc przepustowosc >120 -> dlatego ja wymieniłem grafe i pewnie jutro dojdzie kto wie... bo ten 4850 na ddr3 sux do gta4 ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$kubi Opublikowano 31 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2009 Kto kreślił Vmoda ołówkiem łącząc 2 punkty? Proszę o kontakt, kogoś kto byłby chętny mi pomóc ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordBigos Opublikowano 31 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2009 Czy też macie te resety sterów??? U mnie zaczęło się odkąd użyłem 9.4 Catalystów... Powrót do 9.3 pomógł... Moja karciocha to Gigaszrot xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 31 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2009 Ja przez kilka dni nie miałem, wczoraj miałem, i dzisiaj znowu spokój. Mam 9.4. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 31 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2009 Właśnie złozyłem kompa z tą grafą ! Czym najlepiej ja podkręcic według Was ? Zalezy od potencjału karty. Zacznij od CCC dopiero jak tam osiągniesz max spróbuj czegoś innego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sonic Opublikowano 31 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2009 (edytowane) witam Jestem swiezym posiadaczem 4850GLH 512 dd5 pomoze mi ktos optymalnie ja ustawic jesli jest taka potrzeba? Updatowac drivery do niej? aktualnie posiadam catalyst 8.12 (ati2mtag 6.14.10.6891) czytane z gpu-z z ciekawosci zapytam testowalem sobie sprzet na can you run it i w tych "lepszych" gierach pokazuja mi zalecany update sterow grafiki, a wiec? thx. Edytowane 31 Maja 2009 przez sonic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 31 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2009 Nie sugeruj się takimi rzeczami jak can you run it. Możesz zainstalować nowsze stery. Podkręć ją w ccc na razie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 31 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2009 Najlepiej miec zawsze najnowsze chyba że z danego miesiąca sa skopane. Oczywiście to ma znaczenie dla dużo grających w wiele tytułów :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 31 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2009 Ja też polecam mieć zawsze aktualne sterowniki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 31 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2009 Te wyniki są trochę dziwne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fisher Opublikowano 1 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2009 Witam Mam pytanko. Mam 2szt. Sapphire 4850 Toxic i tak myślę czy nie wymienić ich, oczywiście bez żadnej dopłaty a może nawet na tym zarobie na PALIT Radeon HD4850 SonicSE z DDR5. Co o tym myślicie. Testów żadnych znaleźć nie mogę, ale po małym oc zamiast 2x 4850 mam w sumie 2x 4870. Dobry to pomysł ??:) pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 1 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2009 Tracer 450W na zastępstwieSuper zasilacz. Bez dopłaty możesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fisher Opublikowano 1 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2009 Nic nie dopłace raczej, więc myślę że się opłaca. Tracer 450W jest na zastepstwie, nie mam nic innego pod ręką, nie moja wina że zenfist reklamuje mi zasilacz już 5 tydzień... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wyspa Opublikowano 1 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2009 (edytowane) ale żal... doszła grafa ale brakuje mi jednego kabla 6 pin :/ wie ktos gdzie moge go kupic? w zestawie z zasilaczem go nie ma :( http://www.kretnet.pl/kabel-6pin-akasa-zas...b46-p-3812.html o takie cos musze kupić? i bedzie ok? Edytowane 1 Czerwca 2009 przez Wyspa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...