andrew777 Opublikowano 7 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2009 Różnice odczujesz i to dużą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2009 ktos z was moze posiada SCYTHE Musashi na 4850 ??? bo sie zastanawiam ktore z chlodzenia bedzie lepsze aby ochlodzic ramy itp ,a i chodzi o wydajnosc ,bo mam zagwostke w wyborze SCYTHE Musashi czy moze Arctic Cooling Accelero S1 rev.2 + 120 jakis cooler... http://forum.purepc.pl/Chlodzenie-Konwencj....html&st=60 Uderz do kolegi ReaspowN'a. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArreatPL Opublikowano 7 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2009 (edytowane) sorrki niema co sie denerwować :) ps.chodzi mi aby karta dobrze znosila OC jakie bede chial zapodac i dla tego chcial bym wymienic chlodzenie te od palita ...co do decybeli jakie wiatrak wydaje to i tak , malo co mnie to interesuje bo siedzę zwlaszcza w słuchawkach :) przed pc ps. i jeszcze jedna kwesta czy wogule warto zmieniac mam z GF 8600 na tego 4850 a i czy ten fortron 400W nie padnie przy 4850 ??? czy przy tym procku wogule odczuje jakas roznice w graniu ??? Fortron - jeśli jest to jeden z lepszych Fortronów, powinnien spokojnie pociągnąć tego 4850. Jak dla mnie, majaboss - pierw spróbuj podkręcić na zwykłym chłodzeniu, jeśli będzie ci przeszkadzać głośnośc - wymień je na tego Accelero, ale z jedną uwagą - bardzo starannie troszcz się o sekcję zasilania. CYTAT 1. Nie teoretyzuj, na 20% jest BARDZO CICHY, można dopiero usłyszeć szum z 50cm Ja mam kartę z 20cm od siebie więc dla mnie to by nie była cisza. Nie wiesz jak daleko od kompa siedzi majaboss. Ja: i to jest argument, którego powinno się używać. Z drugiej strony, to nie ty będziesz miał tego radka w PC ani obok siebie, więc w sumie... co to wnosi do tematu??... Gratuluje CYTAT 2. Nie wcinaj się w rozmowę - nie do ciebie miałem tą kwestię. Może się okazać, że Majaboss totalnie bez powodu chce wymienić chłodzenie. Na forum jak chce to mogę się wypowiadać. Jak ci to przeszkadza to pisz do niego na gg lub pw. Ja:spadaj z forum, trollu. Forum służy do rozwiązywania problemów, a nie pisania "a pojęcie ciszy jest indywidualne" czy "a wydajność też jest bardzo ważna" - nie trolluj. Jak nie chcesz pomóc, tylko rzucać kawałki typu "a cisza jest względna" - to w sumie na bana zasługujesz. CYTAT 3. Jesli już chcesz prowadzić dyskusję użyj argumentu - w tym wypadku, byłoby to że "na 35% karta nie jest cicha, przynajmniej nie jest wystarczająco dla mnie" , a nie jakiś ogólnik "cisza to kwestia indywidualna" - noszkurde. Naprawde?? A wydajność to też kwestia indywidualna... >_< I tak każdy wie o co chodzi. Ja: obvious troll, is obvious... Edytowane 7 Czerwca 2009 przez ArreatPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majaboss Opublikowano 7 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2009 @ArreatPL co mam rozumiec przez "jedną uwagą - bardzo starannie troszcz się o sekcję zasilania." dobre chlodzenie ??? jakies raiatory Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArreatPL Opublikowano 7 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2009 @ArreatPL co mam rozumiec przez "jedną uwagą - bardzo starannie troszcz się o sekcję zasilania." dobre chlodzenie ??? jakies raiatoryTak, dokładnie. Po wymianie zwykłego chłodzenia na niestandartowe, trzeba bardzo uważać na sekcję zasilania - jest to kluczowa część karty która wymaga schłodzenia. Jak najbardziej radiotorki, i jakaś pasta/silikon termoprzewodzący. Większość ludzi właśnie wymienia referencyjny system chłodzenia (który w zupełności wystarcza, ale to inny temat), na inny i zapominają o sekcji zasilania - a ta, źle chlodzona się niszczy - dlatego często karty trafiają na śmietnik, bo ktoś nie pomyślał o sekcji zasilania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jendrus09 Opublikowano 8 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2009 No i mam pewność. Dziś byłem w serwisie i testowali kartę. U nich też nie chciała startować , a z nią cały komp. I teraz mam pytanie. Lepiej ją zwrócić, bo kompa dostałem w czwartek czy oddać na gwarancję? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 8 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2009 Gwarancja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jendrus09 Opublikowano 8 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2009 Dlaczego ? Jeśli oddam kartę na gwarancję to przyślą mi ją za około 2 tygodnie , a może nawet za trzy. Jeśli oddam kartę teraz , to w przyszłym tygodniu otrzymam już nową. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 8 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2009 (edytowane) Chodzi ci o oddanie w ciągu 10 dni? Wtedy musisz pokryć koszty wysyłki. I chyba karta musi być sprawna i nie może mieć śladów użytku. Edytowane 8 Czerwca 2009 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 8 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2009 Chodzi ci o oddanie w ciągu 10 dni? Wtedy musisz pokryć koszty wysyłki. I chyba karta musi być sprawna i nie może mieć śladów użytku. chwila , chwila. Moze powolac sie na niepisane prawo - DOA. Dead on arrival. Skoro kupil i nowka jest zwalona tak niech zada wymiany na nowa , sztuka za sztuke z pominieciem serwisu. Kwestia tylko tego ile czasu uplynelo od zakupu - srednio dobre sklepy daja 7-10 dni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0M3N Opublikowano 8 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2009 Co do sekcji zasilania czy to http://www.allegro.pl/item649211550_zalman...on_4870_fv.html styknie ?? Mam accelero z 2x 120mm . Moze ktos korzysta z tego ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art385 Opublikowano 8 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2009 (edytowane) Instalował ktoś już Catalysty 9.6 ? ja właśnie zasysam :) może wreszcie poprawili avivo Ps. dalej zakładka advanced quality nie działa Edytowane 8 Czerwca 2009 przez Art385 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duzii Opublikowano 8 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2009 A jak z wydajnością :P ? Cokolwiek poprawiły ? A może pogorszyły ;p ? Ogólnie czy warto instalować :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art385 Opublikowano 9 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2009 na guru3d piszą, że w gta poprawa wydajności ja nie gram na kompie prawie to tylko sprzęt do filmów a od kilku miechów nie mam potrzebnych mi opcji działają tylko na 9.2 tu macie linka do tematu na guru3d http://forums.guru3d.com/showthread.php?p=3160769 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majaboss Opublikowano 9 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2009 (edytowane) Rowniez i ja sie przylacze do tego pytania , bo dzis otrzymałem 4850 palita , i potrzebowal bym zainstalowac stry jakies, tylko ktore catalisty wybrac co polr=ecacie 9,2 czy jakies 9,5 aha i czy jest na pcb palita 4850 DDr5 jakis vmod tu dostępny ??? ps mam pytanie , gdzies widzialem watek tu odnosnie zasilania, bo w komplecie dostalem przejsciowke molex2x3 i 1x6 zeby , a widze ze znajduja sie 2 zasilania na karcie hmmm , co z tym zrobic wystarczy jak podlacze pod jedno ??? Edytowane 9 Czerwca 2009 przez majaboss Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 10 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2009 raczej nie zadziała ale nie panikuj(jak ja wcześniej) - zerknij do budy czy zasilacz przypadkiem nie ma takiej wtyczki w zestawie - to plus ta z boxa załatwia sprawę...:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majaboss Opublikowano 10 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2009 thx ;) a jeszcze jedno jakis mod na tego palita to jesst ??? bedzie cos pasowalo od 4870 ???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wyspa Opublikowano 10 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2009 (edytowane) ej czy normalne ze w modelu pali 4870 512MB co jakis czas występują jakies małe arty? (nie podkręcona grafa! ale na turbo) no żal pl... :/ wina modelu? WTF!? : ( -> może to wina chłodzenia? nie wiem juz :( niby nie wielkie itd itp ale raz na jakis czas sie taki pojawi i denerwuje ; p mignie tylko ale denerwuje ; / Edytowane 10 Czerwca 2009 przez Wyspa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 10 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2009 To, że są arty to nie jest normalne. Jakie temp? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wyspa Opublikowano 10 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2009 (edytowane) w spoczynku takie: 55% wiatrak [obudowa zamknięta] [chyba po OC 815/1022?] tempy w stresie: 60% wiatrak [obudowa zamknięta] [775/1000] Edytowane 10 Czerwca 2009 przez Wyspa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 10 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2009 Daj wentylator na 100% i zobacz czy będzie ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wyspa Opublikowano 10 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2009 (edytowane) tempy w stresie: 100% wiatrak [obudowa zamknięta] [775/1000] niby arty nie wyskakują ale czuje jakby zaraz chciał jakis wyskoczyć -> musze więcej potestowac ale chcąc niechcąc nie da sie wytrzymac gdy jest wiatrak 100% :/ Edytowane 10 Czerwca 2009 przez Wyspa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 10 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2009 Karta jest czysta? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wyspa Opublikowano 10 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2009 jest czysta... kupiłem na allegro za 470zl +13zl przesyłka i gościu mówił ze w 100% sprawna itd itp... eh... nie wiem nie wiem... potestuje jeszcze :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 10 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2009 (edytowane) Chyba trochę się przegrzewa. Daj dodatkowy nawiew jak możesz. Pamięci maja radiatory? Edytowane 10 Czerwca 2009 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wyspa Opublikowano 10 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2009 (edytowane) buda jest zamknięta i jej gorąco może dodatkowo... otworze ją i sprawdze jaka będzie różnica... tempy w spoczynku: 60% wiatrak [obudowa otwarta] [775/1000] (niezłe spadki na grafie -> po 10 stopni x) -> i w ogole cały komp zimniejszy...) tempy w stresie: 60% wiatrak [obudowa otwarta] [775/1000] (artów nie zauważam na razie ale bede testować jeszcze i moze jakis wiatrak dołoże hmm) (wciąż żadnych artów...) Edytowane 10 Czerwca 2009 przez Wyspa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ardianz Opublikowano 10 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2009 (edytowane) witam kupiłem dzisiaj Palita 4850 ddr5 i mam zamiar zmniejszyć taktowanie i v w trybie 2d. czy opis od 4870 będzie też dobry na moją kartę ? http://forums.techpowerup.com/showthread.php?t=67928 (zagraniczne linki nie są zakazane) chociaż wolałbym coś po polsku :D jakie v min. i takty mogę ustawić ? na razie mam 500/900 i v 1.206 nie licząc Att bo wolałbym mieć te ustawienie na stałe (w biosie karty) tzn. bez włączania żadnych programów Edytowane 10 Czerwca 2009 przez Ardianz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 10 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2009 Na tym forum możesz dawać polskie linki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marvin Opublikowano 10 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2009 (edytowane) Kupiłem dzisiaj Radzia HD4850 HIS. Jest tylko jeden problem, mianowicie karta została mocno "skompresowana". Jej długość to 20,5cm !! Niby GPU-Z wskazuje, że wszystko jest ok: Ram, przepustowość, taktowania itd. 3Dmark 06 13K punktów, w grach jednak wydaje mi się, że różnica wydajnościowa pomiędzy HD3850 z siga jest raczej niewielka. Karta w spoczynku ma 34C a w stresie max 57C, mało coś... Spotkaliście się kiedyś z takim Radeonem ?? kupiłem go w Komputroniku: http://www.komputronik.pl/Podzespoly_PC/Ra...pelny,id,60993/ Zdjęcia owej karty: Strona producenta: http://www.hisdigital.com/un/product2-385.shtml Ogólnie karta bardziej przypomina mi HD4670 :lol2: Oddać ją w cholerkę, czy waszym zdaniem wyniki są w normie ?? Edytowane 10 Czerwca 2009 przez Marvin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wyspa Opublikowano 10 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2009 lol -> a można sobie tak oddać w cholerke karte? :) -> wynik całkiem ok ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...