kesh Opublikowano 14 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2009 może, że działa tylko pierwsza wersja z cd z driverami z cd lol asus ma jeszcze gorszy support niż creative a to jest już spory wyczynO, lepiej to ująłeś. Ja ze swoim Glaciatorem też mam takie jaja że jeżeli chce używać co do dał Asus go karty muszę użyć jego starych sterowników. Odkryłem że moja karta w IDLE ma do 80°C i nonstop jest taktowana jak dla środowiska 3D. Ktoś wie czemu karta nie obniża taktowania w środowisku 2D? Często również znika mi ATI Overdrive w CCC ktoś wie o co chodzi? W ATI Tool nie mam zakładki Fan Control :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
david11 Opublikowano 14 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2009 Burdoror nie mam pojęcie WTF ale ja aktualnie siedzę na viście i wszystko działa.. Masz service pack 1? Pokombinuj. Ja zainstalowałem system i po instalcji sterów do płyty zainstalowałem itrackera, no problem. Aczkolwiek mogli by 2.0 wypuścić także dla innych kart matrix, w szczególności dla tych droższych, tj. 4870 matrix oraz gtx260 matrx. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burdoror Opublikowano 14 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2009 No to mam zagwozdke. Znaczy nie masz problemow z podpisem sterownikow. Mam SP1. Dziwne, zaprawde dziwne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 14 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2009 Burdoror znajdz programik do wyłaczania podpisywania sterów i po kłopocie albo poszukaj jak to się robi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burdoror Opublikowano 14 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2009 (edytowane) To to mam. W taki sposob itracker dziala. Ale to nie jest rozwiazanie. To ominiecie problemu ;) EDIT: Dostalem kolejna odpowiedz. "Prosze skorzystac z wersji udostepnionej na stronie supportu. W razie dalszych problemów prosze o informacje - skieruje to do weryfikacji w RD." Czy strona supportu to dzial download przy karcie? Jesli tak, to LOL! Edytowane 14 Września 2009 przez Burdoror Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nuradin Opublikowano 14 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2009 To to mam. W taki sposob itracker dziala. Ale to nie jest rozwiazanie. To ominiecie problemu ;) EDIT: Dostalem kolejna odpowiedz. "Prosze skorzystac z wersji udostepnionej na stronie supportu. W razie dalszych problemów prosze o informacje - skieruje to do weryfikacji w RD." Czy strona supportu to dzial download przy karcie? Jesli tak, to LOL! Zapytam z ciekawości - macie zainstalowany ASUS Enhanced Display Driver? Może jego brak powoduje Wasze problemy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lyzkov Opublikowano 15 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2009 Hej mam radka hd4870 i ostatnio coś zauważyłem niepokojącego. Po dłuższym graniu w trybie 3D po wyjściu do trybu 2D obraz robi się lekko różowy, tzn białe i szare elementy lekko czerwienieją. Czy to może być oznaka padania karty? Temperatury mam w porządku... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 16 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2009 Czy wasze 4850 tez tak wyja ? na win7 po zainstalowaniu wentyl napierdala jak szalony, rivatuner tez pozwala skrecić ale za mało, jak jest u Was ? Co z tym ciach!em zrobić bo chodzi na full ?! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesh Opublikowano 16 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2009 Ustawic na auto | fan fix z 1 strony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yamnick Opublikowano 16 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2009 Hej mam radka hd4870 i ostatnio coś zauważyłem niepokojącego. Po dłuższym graniu w trybie 3D po wyjściu do trybu 2D obraz robi się lekko różowy, tzn białe i szare elementy lekko czerwienieją. Czy to może być oznaka padania karty? Temperatury mam w porządku...Lata temu mialem podobne objawy na X1950PRO - umarlo wyjscie na karcie krotko potem, ale to nie musi byc regula. Moze to tez byc IMO wina kabla, nawet monitora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sqter Opublikowano 16 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2009 Wcześniej pisałem o problemach z nowo zakupionym sapphire radeon hd 4850 Vapor-x 1GB. Karta została wymieniona, na szczęście. Ale nie mogę odpalić systemu (WinXP) na podkręconym procku. Musiałem ustawić Defaultowe ustawienia Biosu, gdzie niestety procek chodzi na 1.86MHz. Czy zasilacz nie daje rady ? Na X1950Pro śmigało bez problemów. Jakieś sugestie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 16 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2009 Ustawic na auto | fan fix z 1 strony. Miałem wszystko na auto tak jest w opisie na 1 stronie, jak zmieniłem na wartości proponowane przez autora to nic sie nie zmieniło w głośności. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesh Opublikowano 16 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2009 Miałem wszystko na auto tak jest w opisie na 1 stronie, jak zmieniłem na wartości proponowane przez autora to nic sie nie zmieniło w głośności.A co to za chłodzenie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 16 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2009 A co to za chłodzenie? glaciator Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czolgista Opublikowano 17 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2009 Czesc, ktora karte sposrod tych 2 byscie wybrali i dlaczego? http://www.xfxforce.com/pl/products/graphi...ies/4850.aspx#2 http://www.gigabyte.pl/products/vga/specs/...485-512h-b.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burdoror Opublikowano 17 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2009 Ten Gigabyte odpada ze wzgledu na chlodzenie. XFX nie znam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesh Opublikowano 17 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2009 glaciatorNo niestety Glaciator do wydajnych nie należy, przez co może być głośny. Ciepło odbiera ale bardzo słabo oddaje do otoczenia. Jeżeli jeszcze tego nie zrobiłeś usuń plastykową obręcz na radiatorze. U mnie wentylatora nie słychać, w 2D leci około 50% przy 54'C, w 3D mam słuchawki na uszach więc mogła by tam nawet chodzić turbina a temperatury dochodzą do 110'C :) Prażenie Furmark'iem przez 30 minut zagotowało mi kartę do 120'C i wyłączyło kompa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 17 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2009 No niestety Glaciator do wydajnych nie należy, przez co może być głośny. Ciepło odbiera ale bardzo słabo oddaje do otoczenia. Jeżeli jeszcze tego nie zrobiłeś usuń plastykową obręcz na radiatorze. U mnie wentylatora nie słychać, w 2D leci około 50% przy 54'C, w 3D mam słuchawki na uszach więc mogła by tam nawet chodzić turbina a temperatury dochodzą do 110'C :) Prażenie Furmark'iem przez 30 minut zagotowało mi kartę do 120'C i wyłączyło kompa. Jaki masz system ? Jaka wesja sterowników? Gdzie regulowałeś obroty, dokładnie jaka aplikacja i która zakładka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lyzkov Opublikowano 17 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2009 Lata temu mialem podobne objawy na X1950PRO - umarlo wyjscie na karcie krotko potem, ale to nie musi byc regula. Moze to tez byc IMO wina kabla, nawet monitora. Nie sądzę, żęby to była sprawa monitora. Przy normalej wielogodzinnej pracy w 2D w tej samej rozdzielczości nic mu nie dolega. Mogę ewentualnie spróbować z drugim wyjściem DVI. Temperatury na karcie mam ok. Na rdzeniu dochodzi do max. 80 *C przy dużym obciążeniu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesh Opublikowano 17 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2009 Jaki masz system ? Jaka wesja sterowników? Gdzie regulowałeś obroty, dokładnie jaka aplikacja i która zakładka?Windows XP SP3 Sterowniki Asusa 8.631.0.0 Regulacja ustawiona na Auto w najnowszym Catalyst Control Center 9.9 w zakładce ATI Overdrive. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yamnick Opublikowano 17 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2009 Nie sądzę, żęby to była sprawa monitora. Przy normalej wielogodzinnej pracy w 2D w tej samej rozdzielczości nic mu nie dolega. Mogę ewentualnie spróbować z drugim wyjściem DVI. Temperatury na karcie mam ok. Na rdzeniu dochodzi do max. 80 *C przy dużym obciążeniu.IMO - nie ma co kombinowac, tylko walnac printscreena/fote tego zjawiska i pchac karchoche na serwis - jesli umiera jakas elektronika na karcie to m,ozesz sie dowiedziec o tym ciut za pozno ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sil3nt85 Opublikowano 18 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2009 A jak sie kreci ta karta ? http://www.allegro.pl/item734873787_vapor_..._ddr3_hdmi.html potrzebuje szybka odpowiedz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 18 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2009 Nie kupuj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sil3nt85 Opublikowano 18 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2009 To do mnie ? jak tak tak to dzieki za szczegoly lolz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 18 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2009 No niestety Glaciator do wydajnych nie należy, przez co może być głośny. Ciepło odbiera ale bardzo słabo oddaje do otoczenia. Jeżeli jeszcze tego nie zrobiłeś usuń plastykową obręcz na radiatorze. U mnie wentylatora nie słychać, w 2D leci około 50% przy 54'C, w 3D mam słuchawki na uszach więc mogła by tam nawet chodzić turbina a temperatury dochodzą do 110'C :) Prażenie Furmark'iem przez 30 minut zagotowało mi kartę do 120'C i wyłączyło kompa. Takie temp. są kosmicznie wysokie ... 110 st. w stresie ? ... 70 stopni celsjusza to byłoby już dużo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 18 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2009 (edytowane) To do mnie ? jak tak tak to dzieki za szczegoly lolz.Wybacz - to nie to , ze mi sie nie chce , czy mam cos do Ciebie. Pewnikiem inni napisza to samo z tego samego wgledu. Zreszta , odpowiedz mi szczerze - jesli dalbym Ci material zrodlowy skladajacy sie z 10 stron po 100 postow na strone tak przeczytalbys to? Edytowane 18 Września 2009 przez Firekage Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sil3nt85 Opublikowano 18 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2009 Wybacz - to nie to , ze mi sie nie chce , czy mam cos do Ciebie. Pewnikiem inni napisza to samo z tego samego wgledu. Zreszta , odpowiedz mi szczerze - jesli dalbym Ci material zrodlowy skladajacy sie z 10 stron po 100 postow na strone tak przeczytalbys to? Ktos mi wczesniej napisal ze to najlepsze niereferenacyjne chlodzenie na rynku a co jest z ta karta zle? bo jeszcze dzisiaj chce zamowic 4850 i zeby byla w okolicach tej ceny i zeby miala dobre o/c. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 18 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2009 Ktos mi wczesniej napisal ze to najlepsze niereferenacyjne chlodzenie na rynku a co jest z ta karta zle? bo jeszcze dzisiaj chce zamowic 4850 i zeby byla w okolicach tej ceny i zeby miala dobre o/c.Moim osobistym zdaniem najlepsze chłodzenie to pasywne ... z dołożonym dużym wolnoobrotowym wentylem. W tej chwili widzę że został tylko Gigabyte multicore ... i już zaczyna zanikać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lyzkov Opublikowano 18 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2009 Ok, odpaliłem Furmarka i po krótkiej chwili wygrzewania Riva Tuner pokazuje 130 stopni na VRM phase 3. Rozumiem że to jest temperatura sekcji zasilania? W idle mam 65 stopni. :P Sam rdzeń grzeje się do max 70 stopni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sil3nt85 Opublikowano 18 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2009 Dobra nie widze konkretow wiec bede ja bral. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...