Gość Firekage Opublikowano 18 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2009 Dobra nie widze konkretow wiec bede ja bral. widze , ze walisz na upertego : http://www.google.pl/webhp?hl=pl#hl=pl&...489290535cef85a 1 link i czytac dokladnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sil3nt85 Opublikowano 18 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2009 widze , ze walisz na upertego : http://www.google.pl/webhp?hl=pl#hl=pl&...489290535cef85a 1 link i czytac dokladnie. ? http://imcom.nazwa.pl/images/c8149a4a9b577...d870e9635c0.jpg jakie ona ma zasilanie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2009 ?Podałeś linka do aukcji allegro firmy słupa. Nie dostaniesz faORT: ORT: ktury, rachunku, z gwarancja będziesz miał problemy. Czy na prawdę tak trudno poczytać komentarze i użyć głowy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sil3nt85 Opublikowano 18 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2009 Wymiekam z was. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Condor Opublikowano 18 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2009 Jemu chodzi chyba o samą kartę jak się sprawuje a nie aukcje tak wynika z posta z samą już grafą :mrgreen: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesh Opublikowano 18 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2009 Takie temp. są kosmicznie wysokie ... 110 st. w stresie ? ... 70 stopni celsjusza to byłoby już dużo.Asus wiedział co robi wypuszczając taką kartę z takim chłodzeniem, w czasie gry karta się nie przegrzewa ale furmark ją zagotowuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 18 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2009 Asus wiedział co robi wypuszczając taką kartę z takim chłodzeniem, w czasie gry karta się nie przegrzewa ale furmark ją zagotowuje. Jak Ci sie kreci ten radek ? Standardowy pencil mod podejdzie to niego, ewentualnie jak softowo podbić napiecie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesh Opublikowano 18 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2009 Nie próbowałem OC na poważnie, memki nie chcą nawet +20Hz iść przy obecnym chłodzeniu. Czekam na wypłatę i kupuje Scythe Musashi, wtedy potestuje. Z tego co wiem pencil mod chyba tutaj nie zadziała bo jest inna budowa PCB, ale nie jestem pewien nie wczytywałem się zbytnio. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teneo Opublikowano 18 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2009 (edytowane) Czy wasze 4850 tez tak wyja ? na win7 po zainstalowaniu wentyl napierdala jak szalony, rivatuner tez pozwala skrecić ale za mało, jak jest u Was ? Co z tym [ciach!]em zrobić bo chodzi na full ?! Nic nie zrobisz. Możesz w ATI CCC ustawić manual i i skręcić w dół. Ale to nie jest dobre wyjście. Ta karta jest tak ustawiona w biosie, tzn pow 40 stopni chodzi na 50%. Swoją drogą ASUS Glaciator to niestety nieudany produkt. Kolega to kupił i też wył jak szalony i po tygodniu padł i poszedł na gwarancję. Jedynym wyjściem jest edycja biosu przez RBE i ATIwinflash. Edytowane 18 Września 2009 przez teneo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yamnick Opublikowano 18 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2009 Ok, odpaliłem Furmarka i po krótkiej chwili wygrzewania Riva Tuner pokazuje 130 stopni na VRM phase 3. Rozumiem że to jest temperatura sekcji zasilania? W idle mam 65 stopni. :P Sam rdzeń grzeje się do max 70 stopni.Rdzen moze byc, nic mu sie nie stanie - ale co do zasilania... Sam sobie odpowiedz jaki to moze miec wplyw na karte - IMO chlodzenie nie wyrabia, nie wiem czym ja chlodzisz, ale jakis dodatkowy nawiew/radiatory na zasilanie/zmiana chlodzenia jak najbardziej wskazane :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ODOO Opublikowano 19 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2009 (edytowane) tandardowy pencil mod podejdzie to niego, ewentualnie jak softowo podbić napiecie ? Jest pencilmod do tego asusa (na niestandardowym PCB) i można na nim uzyskać więcej niż 1,4V, napięcia można podbić w ATT bodajże do 1,35V bez robienia pencil moda (co innego ustawia się w programie co innego miernik pokazuje i tutaj też można regulować napięcie po pencilmodzie - obniżać i podnosić) ale jest jeszcze problem na jaką kartę się trafi ;) moja swego czasu nie chciała biegać stabilnie nic ponad 800MHz na napięciu 1,5V nawet 1,6V nie dawało ani 1MHz więcej. Uprzedzając pytanie, ten pencilmod był opisywany w tym temacie. Edytowane 19 Września 2009 przez ODOO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OCM4n14k Opublikowano 19 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2009 napięcia można podbić w ATT bodajże do 1,35V bez robienia pencil moda Za Chiny do tylu voltów nie podbijesz przez ATT... Max to 1,158v. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ODOO Opublikowano 19 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2009 Za Chiny do tylu voltów nie podbijesz przez ATT... Max to 1,158v. na referencyjnej karcie nie, na asusie ustawienie 1,158V dawało mi ponad 1,35V wg. miernika, ustawienie innej niższej wartości zmniejszało napięcie, no i można było w miarę płynnie regulować napięcie po pencilmodzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OCM4n14k Opublikowano 19 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2009 Troche to dziwne. Może chociaż powiedz ile na tym V miałeś MHz na GPU. Na 1.3v to spokojnie powinno być stabilne 800-820MHz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ODOO Opublikowano 19 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2009 (edytowane) No wiem że dziwne sam opisywałem wszystko koło kwietnie 2009, karta była kompletnie niekrętliwa :/. Ustawienia napięcia w ATT dawały wartości wyższe niż pisało dokładnie już nie pamiętam ale każda wartość dawała wyższy efekt końcowy. Na 1,158V w ATT ( około 1,35V miernik) miałem jakies 750MHz i nic więcej. Po pencilmodzie i tym że karta nie chciała biegać powyżej 800MHz nawet jak zapodałem 1,6V pozbyłem się jej, i już asusa nie kupie ;). opis pencilmoda był wzięty z forum XS http://images33.fotosik.pl/413/d48df3aafbf7a345.jpg Edytowane 19 Września 2009 przez ODOO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 19 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2009 (edytowane) No wiem że dziwne sam opisywałem wszystko koło kwietnie 2009, karta była kompletnie niekrętliwa :/. Ustawienia napięcia w ATT dawały wartości wyższe niż pisało dokładnie już nie pamiętam ale każda wartość dawała wyższy efekt końcowy. Na 1,158V w ATT ( około 1,35V miernik) miałem jakies 750MHz i nic więcej. Po pencilmodzie i tym że karta nie chciała biegać powyżej 800MHz nawet jak zapodałem 1,6V pozbyłem się jej, i już asusa nie kupie ;). opis pencilmoda był wzięty z forum XS http://images33.fotosik.pl/413/d48df3aafbf7a345.jpg maluje sie elementy zaznaczone w zielonym owalu ? :) Podaj jeszcze punkty pomiaru napiecia :) Edytowane 19 Września 2009 przez wampir Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ODOO Opublikowano 19 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2009 (edytowane) Tak łączy się ołówkiem te elementy Punkty pomiaru http://images46.fotosik.pl/100/4c12d69005cdcaa6.jpg no i masa np z molexa. No i znalazłem jeszcze swojego starego posta. Edytowane 19 Września 2009 przez ODOO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tommiyacht Opublikowano 19 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2009 (edytowane) robilem kiedy pomiary napiecia na mojej karcie (jak w sigu), ustawiając napiecia w ATT. Nie bylo żadnej róznicy miedzy pomiarem a setem w ATT. kiedys wstawiłem tu obszerny post na ten temat wygrzebałem TUTAJ Edytowane 19 Września 2009 przez tommiyacht Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 19 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2009 (edytowane) Gigabyte multicore (+wentylator 120mm @800 RPM na karcie) spisuje się całkiem nieźle ... przy męczeniu furmark temp nie przekroczyła 55 st. - tyle wynikało z logowania furmark ... po wyjściu z programu temp. natychmiast spadła do 50 st. , w idle (po odczekaniu kilku minut po tym wygrzewaniu) 34 st. wg. Lavasys Everest 5 (pulpit aero włączony) Taktowanie rdzenia 640 Mhz (takie jest standardowe) , taktowanie pamięci też standardowe (960) Edytowane 19 Września 2009 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vippiotrek Opublikowano 20 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2009 (edytowane) Mam taki problem gdy chcę odpalić atiflasha z usb [pendrive'a] pojawia się: no bootable partition in table. co z tym zrobic? Edytowane 20 Września 2009 przez vippiotrek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TiGeR5 Opublikowano 21 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2009 (edytowane) Panowie przywaliłe na mojej karcie pencil moda i podbiłem rdzeń do 800MHz - wydaje się być stabilny. Pytanie dotyczy napięcia - według miernika leci 1,38V czy to nie za dużo na co dzień?? Oczywiście sprawdzone w stresie - Furmark. Chłodzenie to fullcover od Maniakalnego więc sekcja też się załapała. Proszę o info. Pozdrawiam Edytowane 21 Września 2009 przez TiGeR5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 21 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2009 Wiem ze to nie temat do konca o tym:P Ale panocki, czy idzie jakos ograniczenia w overdrive w CCC przeskoczyc? Bo mam max 820/1200 takty, a wiem ze moj sapphire 4780 toxica robi 845...jeno pod vista 64 sypie mi sie RT i wole uzywać CCC bo sie do profili przyzwyczaiłem...no ale troszke wieksze OC by sie przydalo:) pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 21 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2009 Wiem ze to nie temat do konca o tym:P Ale panocki, czy idzie jakos ograniczenia w overdrive w CCC przeskoczyc? Bo mam max 820/1200 takty, a wiem ze moj sapphire 4780 toxica robi 845...jeno pod vista 64 sypie mi sie RT i wole uzywać CCC bo sie do profili przyzwyczaiłem...no ale troszke wieksze OC by sie przydalo:) pzdr Byłocoś na ten temat jak z tym pokombinować. Coś w rejestrze chyba... nie pamietam skleroza ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom256 Opublikowano 21 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2009 Mam taki problem gdy chcę odpalić atiflasha z usb [pendrive'a] pojawia się: no bootable partition in table. co z tym zrobic? A zrobiłeś bootującego pendrive'a?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 21 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2009 Witam. Mam ~450zł na grafikę. Warto teraz interesować się wymianą 9600gso na 4850/4870, czy spokojnie poczekać do premiery '5'? Tzn nie chodzi mi, że 48x0 potanieje, bo wtedy będę myślał nad 5750/5770/5850, nawet jak będę musiał dopłacić (oczywiście jeśli okażą się wydajniejsze). Wymiana raczej nie jest mi niezbędna na tą chwilę, więc chyba lepiej poczekać na nowości? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
david11 Opublikowano 22 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2009 Czekaj spokojnie.. Na 9600GSO da się żyć, a ATi zapowiedziało że jak wyjdą nowe karty to 4xxx polecą znacznie na cenach.. Więc jeżeli nie kupisz 5xxx to kupisz 4870 a może nawet 4890 za dużo niższą cenę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 22 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2009 Czekaj spokojnie.. Na 9600GSO da się żyć, a ATi zapowiedziało że jak wyjdą nowe karty to 4xxx polecą znacznie na cenach.. Więc jeżeli nie kupisz 5xxx to kupisz 4870 a może nawet 4890 za dużo niższą cenę.4870 juz dzis nowy kosztuje okolo 450. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 22 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2009 4870 juz dzis nowy kosztuje okolo 450. pokaz mi ten sklep prosze... Ile wycisneliscie ze swoich Glaciatorow ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 22 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2009 (edytowane) pokaz mi ten sklep prosze... http://www.esc.pl/product_info.php?products_id=21522 459 zl. Edytowane 22 Września 2009 przez Firekage Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuczy_król Opublikowano 23 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2009 http://www.esc.pl/product_info.php?products_id=21522 459 zl. Wygląda jak jakiś kastrat ze słabym chłodzeniem... jak może wyglądać OC tej karty, ma to ktoś może? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...