andrew777 Opublikowano 9 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2009 (edytowane) Widziałem to. Ciekawi mnie bardziej jak to wygląda na dłuższą metę i z normalnym radiatorem na sekcji. Edytowane 9 Grudnia 2009 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek46op Opublikowano 9 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2009 Accelero S1 rev. 2 + 2x Scythe S-Flex @5V nie znam sie na radeonach bo mam od niedawna, co sądzicie o tych temperaturach? I czym przetestowac w stresie? wlaczylem stability test na 20 minut i mi pokazalo na wykresie 44*C max i sie utrzymywalo ta temp czego dotyczyla? potem gpu-z na szybko zdazylem zapamietac GPU Temp (MEMIO) i bylo kolo 50*c i spadalo szybko i sie juz ustabilizowalo do 41*C (idle) co myslicie o tempach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pastel Opublikowano 9 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2009 jak myślicie, jakie jest maxymalne bezpieczne Vgpu ? na 1.4V mój 4850 robi 840 w pełni stabilnie, ale ja chcę więcej :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 9 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2009 Czym chłodzisz i jakie temperatury? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AccessFx Opublikowano 9 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2009 Mam taki maly problem.. odkleil mi sie przez przypadek radiatorez od sekcji zasilania, i tutaj pytanie: czym go moge przykleic na nowo?? ten klej ktory byl na nim wczesniej juz nie lapie :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 9 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2009 3M Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TiGeR5 Opublikowano 10 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2009 Próbował ktoś hd4850 + s1 + radiatory na pamieć i sekcje pasywnie? Wydaje mi się, że temp. będą wysokie i raczej takie chłodzenie sobie nie poradzi, ale pytam dla pewności.Ja używałem i spisywał się wysmienicie. Podepnę się pod pytanie ile można przywalić Vgpu maksymalnie przy chłodzeniu wodą (sekcja zsilania także). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Davem Opublikowano 10 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2009 k... no nie mam juz sily do tych pajacow z ESC.pl napisali mi cos takiego: Opis czynności serwisowych: Reklamacja nieuzasadniona - kilkudniowe testy nie potwierdziły zgłoszonej usterki. Wyjątkowo nie naliczono opłaty za ekspertyzę. + koszt wysyłki za pobraniem - 20 zł karta byla 2gi raz w serwisie, a ja nie mam jak na odleglosc udowodnic im ze karta zle wyswietla grafe(poza tym dalem im 2 screeny z roznica w grafice przed i po awarii)... co teraz moge zrobic?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karaczan Opublikowano 10 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2009 Co do napiecia na GPU nie radze przesadzac, i najlepiej zrobic jakis odlacznik Vmoda, by nie katowac karty. Moja smiga na 1.4v 850mhz i szczerze to chyba zaczyna sie ubijac. W niektorych grach powoli zaczyna gubic pixele (artefakci), obojetne od napiecia i taktow ;/ W necie pisali ze chodza i na 1.6v niektore sztuki, choc wiekszosc wtedy juz sie uszkadza niestety ;/ Mysle ze 1.45v to max realne w miare bezpieczne napiecie i na wodzie i na powietrzu. Byle nie 24/7. Bo moje 24/7 1.4v chyba jej szkodzi :P Ew zaszkodzily jej vmody na ramie. 2.2v kiedys bylo, teraz jade na 2.1. Domyslnie chyba 2v bylo. Ogolnie zwiekszanie v na ramie nie przyczynilo sie do wiekszego oc. Jak stanal na 1150 tto tak stoi niezaleznie od V ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 10 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2009 k... no nie mam juz sily do tych pajacow z ESC.pl napisali mi cos takiego: karta byla 2gi raz w serwisie, a ja nie mam jak na odleglosc udowodnic im ze karta zle wyswietla grafe(poza tym dalem im 2 screeny z roznica w grafice przed i po awarii)... co teraz moge zrobic?? Odeslac 3x ale : -totalnie zwalona, uwal ja celowo skoro jest zwalona i nie mozesz sie dogadac z serwisem, spal ja badz uwal oc -odeslij w tym stanie na niezgodnosc towaru z umowa o ile nie minelo 6 miesiecy. Beda musieli Ci pismo podeslac jesli jest faktycznie sprawna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pastel Opublikowano 12 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2009 a tak ;) auras lodówa + noctua S'ka @ 800rpm w stresie dochodzi do 71*C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 12 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2009 a tak ;) auras lodówa + noctua S'ka @ 800rpm w stresie dochodzi do 71*C 4870 Glaciator z wyłączonym wyjcem + Fander= 74*C stress Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lian-li Opublikowano 14 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2009 clik Zamieszczam pytanie we wlasciwym topicu, bede wdzieczna za pomoc. Karta nie krecona, chlodzona Thermalright HR-03 GT plus radiatorki gdzie musza byc :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 14 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2009 clik Zamieszczam pytanie we wlasciwym topicu, bede wdzieczna za pomoc. Karta nie krecona, chlodzona Thermalright HR-03 GT plus radiatorki gdzie musza byc :wink: Padnięte memki na 99% ->gwara Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burdoror Opublikowano 14 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2009 Dla posiadaczy Matrixow i win7. Pojawila sie nowa wersja i-trackera: iTracker2 V1.30. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pelaś Opublikowano 16 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2009 Ja nieco z innej beczki :rolleyes: Czy któryś z kolegów miał przypadek zmiany rozdzielczości pulpitu po zmianie obrotów wentylatora :? ( ati 4870) tzn np. u mnie rozdzielczość pulpitu 1600x900 naciskam kombinacje klawiszy celem zmiany obrotów i w tym momencie następuje zmiana rozdzielczości na 1280x800: :mur: O co chodzi? Stery 9.11 Z góry dzięki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 16 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2009 Zdublowane jakieś klawisze skrótu. Raczej nic innego. iTrackera zaraz wybadam. Ciekawe że jak teraz to częste zmiany są... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pelaś Opublikowano 17 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2009 Na sterach 9.10 takiego przypadku nie było, U mnie zmiana obrotów wywołuje Ctrl + Alt + 1 lub 2,3,4,5,6 Szczerze mówiąc innych aktywnych kombinacji w menedżerze skrótów klawiszowych nie widzę a już tym bardziej zmiany rozdzielczości Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLUNT Opublikowano 23 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2009 Hej, Siedziałem dziś na kompie gdy nagle zawiesił się. Szybki reset, ale coś jest nie tak, bo monitor przechodzi w stan czuwania. Rozkręcam obudowę i widzę, że wiatraczek na karcie nie działa. Podłączyłem inna kartę i wszystko działa. Dodam, że kartę kupiłem wczoraj i czy to możliwe że w takim krótkim czasie się zepsuła? Sprzęt: Procesor : AMD Phenom II X3 720 Karta graficzna : Radeon 4850 gigabyte 512 ddr3 Zasilacz: chieftec 500w Ram: 4gb GoodRam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mathess Opublikowano 23 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2009 (edytowane) Dostałem kartę taka jak na zdjęciu. Ale różni się ona od tej w sklepie http://www.esc.pl/product_info.php?products_id=15390 i od tej na stronie producenta http://www.connect3d.com/images/4870%20512%20cardbox.jpg .W związku z tym mam pytanie, czy brakuje tylko ochrony wiatraka czy radiatora? Dać do wymiany? Edytowane 23 Grudnia 2009 przez mathess Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 23 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2009 Mi to nie wygląda na hd4870. Inne chłodzenie niż na stronie producenta, krótsza i tylko 1 złącze do zasilania. Albo to jest inna karta albo jakiś kastrat. Napisz maila do esc i daj im tą fotkę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dietrich Opublikowano 25 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2009 Witam, od pewnego czasu gdy gram w niektóre gry niestety jestem ofiarą błędu VPU recover przez chwilę miga ekran po czym muszę zminimalizować grę i zaznaczyć żeby nie wysyłało raportu o błędzie(dodam, że mam wrażenie, że nasiliło się to wraz z aktualizacją sterowników). Zdarzają mi się również bluescreeny, czasem też gra wyłącza się po prostu sama z siebie. Kompletnie nie mam pomysłu jak temu zaradzić, może ktoś wie co powinienem zrobić? Poniżej podaję specyfikacje komputera: Płyta główna: Gigabyte MA770-UD3 Procesor: Amd Athlon II x2 250 Ram: 3gb Karta graficzna: ATI Radeon 4870HD Zasiliacz: 450W(zaglądałem do środka i jakoś nie mogłem znaleźć firmy tylko moc, jednak jeśli firma okaże się konieczna mogę poszukać dalej) System: Windows XP Professional Jeśli coś jeszcze będzie potrzebne postaram się to jak najszybciej dopisać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chris1981 Opublikowano 25 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2009 (edytowane) Witam, Po pierwsze zrób czystą instalkę nowych sterowników (czyli deinstalacja starych i dopiero potem świeża instalka nowych). Do tego defragmentacja jak dawno nie było. Jeśłi to jest karta z referencyjnym chłodzeniem - turbinka, to wejdź w Ati Overdrive i ustaw manualnie profile dla chłodzenia. Miałem tę kartę i na ustawieniu automatic przekraczała mi latem 80 stopni... Zrób jeden profil silent powiedzmy 25% mocy wentylatora - do normalnej pracy, przeglądania netu itp. i jakiś szybszy powiedzmy 50-60% obrotów i obserwuj temperatury powinno w stresie być między 55 a 60 stopni. Jeśli chodzi o zasiłkę to spokojnie da radę pod warunkiem, że to nie jest jakiś 3 letni dezel od tarcera czy innego pentagrama. Pozdrawiam Edytowane 25 Grudnia 2009 przez Chris1981 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dietrich Opublikowano 25 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2009 Moja czysta instalka wyglądała tak, że usunąłem stery przez panel sterowania, potem pozostałości wywaliłem do śmietnika, zainstalowałem najnowsze i nie pomogło. Defragmentacja nic nie poprawiła. Temperatura karty nie zauważyłem nigdy żeby przekroczyła 70 stopni więc to chyba nie to. Jakieś inne pomysły?:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 25 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2009 Podaj firmę i model zasilacza. Usuń CCC, u mnie to powodowało VPU Recover. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dietrich Opublikowano 25 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2009 Firmę zasilacza postaram się jak najszybciej zdobyć, jednak nie wiem co to jest CCC, mógłbym prosić o wyjaśnienie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 25 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2009 Catalyst Control Center Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 25 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2009 Zbieg okoliczności, może jakiś inny program kolidował/wykorzystywał w tym samym czasie Net.Framework bo CCC działa dobrze i nie ma co w nim szukać na sile problemów. Prędzej w zasilaczu niewiadomej jakości. BSODy moga pochodzić tez od płyty lub pamięci. To tez warto przetestować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornel Opublikowano 27 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2009 Cześć,nie miałem pojęcia gdzie umieścić ten temat więc dałem go tu. Mam monitor LG Flatron F700B,karte radka 4850 i chciałem w grach ustawić odświeżanie 100Hz,gdy ustawiłem takie odświeżanie w Windowsie i w grze to po ekranie przewija się taki jakby przezroczysty lekko falujący pasek,gdy zmienie odświeżanie w grze np do 60 pasek nadal jest,ale prawie nie widoczny.Co zrobić żeby zlikwidować ten pasek? Z góry dzięki. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LucaspPL Opublikowano 28 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2009 (edytowane) Witam, Nie sądziłem, że tak szybko przyjdzie mi szukać porady w związku z nowym komputerem, aczkolwiek niestety siła wyższa. Do rzeczy... w sierpniu tego roku odnowiłem nieco swój sprzęt do konfiguracji: System peracyjny: Windows XP SP3 Płyta główna: ASUS M4A78 Procesor: AMD Phenom X4 945 (95W) Karta graficzna: Gigabyte ATI HD4850 1GB Zalman Karta muzyczna: zintegrowana Pamięć RAM: 4GB GEIL Black Dragon Dysk twardy: Samsung 500GB Zasilacz: Tagan EasyCon TG430-U15 430W Do dnia dzisiejszego wszystko wyglądało idealnie, nie miałem żadnego problemu. Niespodzianka spotkała mnie podczas gry w PES 2010. Nagle ekran wyłączył się i po restarcie okazało się, że typowe jak do tej pory temperatury 43-47 w spoczynku i 50-55 podczas gry w PES 2010 skoczyły do temperatury na poziomie 100-110 stopni na starcie Windows. Oczywiście wcześniej nie miałem problemu z samym PES 2010. Okazało się, że wentylator na karcie nie kręci się. Po wyczyszczeniu i ponownym podłączeniu karty problem zniknął i wszystko ruszyło jak dawniej. Niestety kolejna próba gry zakończyła się ponownym "zablokowaniem wentylatora" i nagłym skokiem temperatury (po jakiś 30 minutach). Czy ktoś spotkał się z takim problemem w przypadku tego typu karty? Jak na ten moment karta została przedmuchana na wszystkie możliwe sposoby. Dodatkowo wymieniłem przed chwilą kabel łączący zasilacz z grafiką bowiem w zestawie miałem dwa i od 40 minut w systemie nic się nie dzieje, aczkolwiek nie próbowałem 3D jeszcze. Ewentualny serwis gwarancyjny to i tak perspektywa noworoczna, dlatego chciałbym poznać zdanie jakiś fachowców. Pozdrawiam. Edytowane 28 Grudnia 2009 przez LucaspPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...