master4life Opublikowano 22 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2010 Zmieniałeś bios w karcie? Miałem identyczną sytuacje na edytowanych biosach :f Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teraw Opublikowano 22 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2010 BIOS oryginalny, nie ruszany. Winda normalna, nie żaden mx8 czy inny mod z torrentów. Sterownik do grafy ze strony AMD, Afterburner ze strony MSI. Wszystko świetnie, a i tak nie działa :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
master4life Opublikowano 22 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2010 Ostatnie sterowniki tak mają(od 10.10), wygląda na to, że bios w tym asusie się z nimi gryzie. Mnie zmusiło to do wgrania oryginalnego starego bios'u, programowego ominięcia tej blokady nie znalazłem :F Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macias84 Opublikowano 22 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2010 Witam mam problem jak wyżej. Dziś zainstalowałem na Win & x64 Radeona HD4870 zastąpił w zestawie GeForce, i po instalacji sterowników 10.2 mam problem a mianowicie nie mam obrazu w filmach obojętnie jakich poprostu ekran pozostaje czarny natomiast w tle słychać ścieżkę dźwiękową. Kodeki przeinstalowane, bez różnicy na jakich playerach cały czas to samo, brak obrazu tylko w filmach w 3d jest ok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 23 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2010 a czemu 10.2 a nie np 10.11 czy 12? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crazyPL Opublikowano 23 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2010 Czołem, Ostatnio mam problemy z 4870 Sapphire który pod win7 sporo BSOD generuje. Wczoraj na 8 godzin zapuściłem memtest i nie było błędów pamięci ram, procesor nie podkręcony i OCCT nic niepokojącego jeżeli chodzi o ten komponent nie wskazał. Po użyciu WinDbg okazało się iż wszystkie błędy były związane z kartą graficzną. Wygląda na to iż któraś z pamięci sypie błędami: karta była już kiedyś w serwisie z takim kłopotem, ale została wymieniona, prawdopodobnie inna naprawiona bo całkiem nowej i dokładnie tej samej nie dostałem. Za pomocą OCCT nie mogę sprawdzić pamięci, gdyż ten program nie współpracuje z ATI, znalazłem Video Memory Stress Test oraz MemtestCL, którymi chcę sprawdzić kartę. Czego jeszcze użyć aby mieć 100% pewności? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macias84 Opublikowano 23 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2010 a czemu 10.2 a nie np 10.11 czy 12? Pobierałem bezpośrednio ze strony AMD, do tej pory korzystałem z nVidii i tam z reguły nawet bety działały stabilnie. Chyba masz rację dziś zauważyłem coś takiego, więc pewnie sterowniki 1. Odpalam CCC zakładka wideo i nic 2. Zmieniam jakąkolwiek wartość i dalej nic 3. W momencie jak kliknę na domyślne... voila obraz jest, problem w tym, iż wszystko znika po zamknięciu CCC Czyli raczej problem ze sterami, zatem szukać 10.10 czy 10.12? edit Już jest ok. Pomogło totalne wyczyszczenie systemy z pojedynczych plików sterownika i świeża instalacja 10.12 Podzeńkował i wesołych :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sewer Opublikowano 24 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2010 # DVI-D - przesyła tylko dane cyfrowe; w najnowszych kartach graficznych jest w pełni kompatybilne z HDMI (przesyła również dane dźwiękowe) ale to jest watek 4850/4870 !!! amen a mój 4870 u kolesia tez nie działa, odnosze na gware do komputronika, najlepiej jakby nie dało sie naprawić - bo już takich w ofercie nie ma Hmmm ja mam 4870 i po podlaczeniu do TV poprzez hdmi i przejsciowke jaka dostalem z grafa dvi-hdmi mam dzwiek na TV wiec cos slabo sie kolego znasz!! :) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OCM4n14k Opublikowano 24 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2010 W całej serii HDxxxx od ATI są wbudowane karty dźwiękowe i istnieje możliwość przesyłania dźwięku przez przejściówke DVI-HDMI. To tak dla informacji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$kubi Opublikowano 27 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2010 (edytowane) Mam problem z moją HD4850... Zrobilem format i jak to zwykle zainstalowalem najnowsze sterowniki... Karta po zainstalowaniu ich nie obsluguje wspomagania sprzetowego nie wiedziec czemu filmy hd czy adobe w firefoxie ( tu musze wylaczyc wspomaganie bo zielon ekran i calkiem zamula kompa ) strasznie zjadają procesor nawet 100% przez co film zaczyna ciąć...] Jakieś sugestie? Windows 7 x64 prof Proszę o jak najszybszą możliwą pomoc Edytowane 27 Grudnia 2010 przez $kubi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 27 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2010 Zmień ustawienia w programie, kodeki etc...to nie wina sterowników bo sam używam i co miesiąc instaluje świeże i zero problemów z video. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$kubi Opublikowano 28 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2010 W Catalyst jest opcja zmiany czegokolwiek? Ktoś z was ogląda TV na PC - karta dvb-s2? Bo teraz to jest największy problem - normalnie jak oglądam film to mam około 70% zuzyacia procesora wiec da rade patrzec, ale przez SAT nie da rady - 100% i tragedia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 28 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2010 Jakiego playera używasz? Na AllPlayer GPU ładnie pracuje zamiast CPU. W MediaPlayerClassicHomeCinema + ffdshow też problemu nie ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$kubi Opublikowano 28 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2010 Jeżeli chodzi o filmy z dysku to spoko idzie ogladnac chociaz obciazenie jest duze moim zdaniem bo przy procku skreconym na 3.4 to około 50-80%, to jakis problem z kodekami i DXVA... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xpeu Opublikowano 30 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2010 (edytowane) Hej, Założyłem na HD4850 Twin Turbo Pro i nie pokoi mnie fakt, że karta się za mało grzeje. Mianowicie w IDLE mam około 36*C a w stresie nie przekracza mi 45*C (może jak bym pograł z godzinę to by podskoczyło do 50*C), temp w pokoju to będzie z 22*C. Na referencyjnym dochodziło do 100*C, jakoś nie za bardzo wierzę, że aż taka różnica. Czy to w porządku, czy nie halo i zepsułem coś przy montażu? :P Edytowane 30 Grudnia 2010 przez xpeu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 30 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2010 (edytowane) Wszystko ok. Referencyjne chłodzenie po prostu jest mało wydajne, zwłaszcza gdy się zakurzy. Gdy miałem .jpg"]Gigabyte HD4850 temperatura na ogół nie dochodziła do 60°C. Edytowane 30 Grudnia 2010 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xpeu Opublikowano 30 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2010 Acha, to mnie uspokoiłeś. Referencyjne nie było zakurzone, przesmarowałem niedawno nawet rdzeń, ale wentylatorek już chyba kończył żywot, bo aby dało się grać to musiałem mu 50% ustawić i wyło niemiłosiernie. Dzięki za szybką odp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 30 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2010 u mnie na Gigabyte OC 800/2400 w Idle 35°C, w stressie 50°C (max 55°C furmark) więc Twoje temp. są jak najbardziej ok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
master4life Opublikowano 30 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2010 O ile pamiętam to 48x0 miały niepoprawne odczyty temp gdy chłodzenie źle dociskało do rdzenia, ale wtedy miałbyś bsody itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xpeu Opublikowano 30 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2010 Pograłem sobie przez dwie godzinki i jest ok, raz tylko mi się VPU uaktywnił, ale to przez minimalizacje gry. Więc chyba mogę spać spokojnie ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macias84 Opublikowano 12 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2011 Testował ktoś może stery SKD, jak wygląda sprawa z sterownikami autorskimi, kiedyś n etapie R9500/256bit@9700 były niereferencyjne DNA czy Omegi jak to wygląda w erze kart z przedrostkami HD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alvin Opublikowano 12 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2011 O ile pamiętam to 48x0 miały niepoprawne odczyty temp gdy chłodzenie źle dociskało do rdzenia, ale wtedy miałbyś bsody itp. moze cos w tym jest... nigdy karta sie nie resetowala, mam ja juz taka ponad rok (od nowosci), w stresie (max obciazenie) ponad 100 wchodzi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarnodziej Opublikowano 12 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2011 Testował ktoś może stery SKD, jak wygląda sprawa z sterownikami autorskimi, kiedyś n etapie R9500/256bit@9700 były niereferencyjne DNA czy Omegi jak to wygląda w erze kart z przedrostkami HD Catalyst [Modified build] - Guru3D.com Forums Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 12 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2011 Testował ktoś może stery SKD, jak wygląda sprawa z sterownikami autorskimi, kiedyś n etapie R9500/256bit@9700 były niereferencyjne DNA czy Omegi jak to wygląda w erze kart z przedrostkami HD Po Omegach zostało mi tylko ich logo, zresztą bardzo je lubie ;). Już nie aktualizują na bieżąco ale stronka istnieje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 13 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2011 z modów to najlepiej chyba uzywać z guru3d gostka Von coś tam modded. Ja używam, działa pięknie. Instalujesz ster standardowy(wcześniej oczywiście uninstall poprzedniego, czyszczenie itp.), aplikujesz moda, restart i działa. Uaktywnia tez dla chcących tego morfological AA na innych kartach niż 6XXX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nerowski Opublikowano 20 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2011 (edytowane) Witam. Jaka może być przyczyna tego,że na XP karta w OC wyciąga 700MHz.Przechodzi testy w FurMarku i 3DMarku06.A Na Win 7x64 już przy 680-90MHz karta już wywala błąd w 3DMark, taki oto (IDirect3DDevice9:: Present failed: utracone urządzenie (D3DERR_DEVICELOST),a w grach pojawia sie czarny ekran na chwile,potem zaskakuje gra i znów czarny ekran i tak sie to powtarza.W furmarku jednak jest stabilna i nic sie nie dzieje.Ja z tego już nic nie rozumiem.Przeinstalowałem już sterowniki,próbowałem starsze instalować,używałem Drive Swepera,CClenera nic to nie daje,nadal czarny ekran w grach.Nie ma żadnego Bsod-a ani artefaktów.Po prostu nie idzie na Win 7 wyciągnąc tyle z OC co na XP. Sprzęt to. Radeon Povercolor HD4850(referent) załozone chłodzenie Arctic Cooling Accelero S1+Turbo Module w stresie nie przekracza 50 stopni,zasiłka to Chieftec 450W.Radiatory na sekcji zasilania i na pamięciach założone. Edytowane 20 Stycznia 2011 przez nerowski Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 20 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2011 Jak jest niestabilna to jest nie stabilna. Po prostu zmniejsz taktowanie do stabilnego pod siódemką. 10MHz i tak nie wpłynie jakoś zauważalnie na ilość fps. 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wyrko Opublikowano 21 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2011 Czy da sie ustawic jeden pulipit (jeden pasek) na dwóch monitorach? CCC 10.12 Win 7 32bit Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom256 Opublikowano 27 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2011 Poniżej link do bardzo ciekawego artykułu o HD4870 ze zdjęciami w podczerwieni. http://www.behardware.com/art/imprimer/751/ P.S. Na zbyciu mam HD4870 Sapphire :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alvin Opublikowano 29 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2011 jako ze po raz kolejny zastanowilo mnie dlaczego moja karta jest wyjatkiem i w stresie osiaga 110 stopni postanowilem sciagnac radiator i... naleza sie pochwaly firmie HiS - pasta termiczna byla wszedzie, tylko nie na gpu, natomiast po nalozeniu artic silvera znowu naleza sie pochwaly dla HiSa :) wentylator na 30% zamiast 80% i na karcie 60 stopni zamiast 100 :D nareszcie jakos to wyglada i przede wszystkim jest cisza! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...