Chemik16 Opublikowano 29 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2013 (edytowane) nie ma co kombinować ze sterami - i tak żadne nie działały z tą kartą poprawnie jak ją miałem to leciałem na najnowszych - problemów żadnych nie było. ja miałem XFX z jakimś orbem z HP i 80mm wentylatorem - wyło i temperatura w furmarku po 10min 105*C sekcja zasilania 155*C 4870 tak ma ^^ zawsze mnie zdumiewały pasywne 4870 ^^ jak to działało ... :D Edytowane 29 Marca 2013 przez Chemik16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmx166 Opublikowano 29 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2013 Az tak drastycznie to ja nie mam ;) ale problem polega w tym ze .. Kdbsync.exe przestał działać wyrzuca mi po restarcie raz i tyle. odpalajac gpu-z to wyskakuje blad ze sterownik od opencl jest ubity :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogi311 Opublikowano 29 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2013 @up sciagnij to i w zakładce logon wyłącz AMD AVT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmx166 Opublikowano 29 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2013 (edytowane) W tym sęk ze tego nie mam tam tego a gpuz wywala taki blad. Edytowane 29 Marca 2013 przez mmx166 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogi311 Opublikowano 29 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2013 catalyst 11.11? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmx166 Opublikowano 30 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2013 (edytowane) 11.11a , moze reinstalacja systemu pomoze ? a moze to konflikt z karta zintegrowana hd3000? Edytowane 30 Marca 2013 przez mmx166 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogi311 Opublikowano 30 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2013 zainstaluj nowe? 13.1 legacy albo 12.6 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmx166 Opublikowano 30 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2013 (edytowane) Z kazdymi tak jest jedynie z 10.1 tego problemu nie ma .. .tyle ze tam wydajnosc grafiki marna jest btw, po zreinstalowaniu systemu i wgraniu sterowników , nie ma tego problemu wgralem 13.1 .Czytajac starsze posty natrafilem ze jeden z kolegów mowil ze wydajnosc w najnowszych spada o kilka fpsów?jedyny problem to znika z Catalyst zakladka w ktorej mozna podkrecac karte.. Edytowane 30 Marca 2013 przez mmx166 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamsonbos Opublikowano 13 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2014 mam szybkie pytanie bo mam teraz w starym lapku kartę hd 4650 : http://www.notebookcheck.pl/ATI-Mobility-Radeon-HD-4650.45939.0.html ( dlatego w tym temacie) a pytanie - to jak ja porównać teraz do zintegrowanej grafy z i5 4444/4570? są na podobnym poziomie czy będzie jakas wielka różnica? składam kompa i na razie chyba zrezygnuje z grafy - za parę mies kupie r9 270x (jak gry dodadzą :) ) i czy te gry co teraz mi chodzi np civ5 też na zintegrowanej będą działać na podobnych parametrach ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 13 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2014 Integra Intela HD4600 będzie zdecydowanie lepsza (GPU Score w 3DMark Vantage jakieś 2x wyższy). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rossi90 Opublikowano 22 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2014 (edytowane) Jakiś czas temu naszło mnie na zmodyfikowanie mojej grafiki, nigdzie nie mogłem znaleźć modyfikacji więc wziąłem sprawę w swoje ręce, i oto rezultat: Karta to Radeon HD 4850 Zalman (gv-r485zl) Rezultat : Grafika jest w pełni stabilna max temperatura jaką zaobserwowałem podczas grania to 56 stopni, chłodzenie AC S1 rev.2 Jeśli ktoś będzie chętny mogę dokładnie wytłumaczyć jak zrobić tego moda :) Sorry, za odkopywanie starego posta, ale czy możesz podać jakieś szczegóły na temat wykonania tego hard moda? Gdzie podłączyłeś rezystor? Chcę przerobić swojego GV-R485ZL-512H ale nie moge znaleźć schematu dla tego PCB. Edytowane 23 Czerwca 2014 przez Rossi90 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paw3l Opublikowano 26 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2014 padła mi karta HD 4850 od Vertexa v. 1GB, 8 miesięcy po dwu letniej gwarancji. http://i.imgur.com/h84YBgC.jpg http://i.imgur.com/Sbsw4Eg.jpg wymieniałem paste, ogólnie fizycznie wszystko wygląda w 100% elegancko. Da się ją uratować chociaż na tydzień-dwa ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 26 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2014 Zależy co padło . To mogą być zimne luty albo uszkodzenie pamięci karty , w pierwszym przypadku możesz spróbować wygrzać kartę w piekarniku . Generalnie Vertex jakością nie grzeszy i nie grzeszył , ich karty dość często padały a HD4850 DDR5 to szczególnie . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 26 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2014 Grzanie w piekarniku ["] 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esem Opublikowano 28 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2018 Muszę wymienić moją kartę graficzną. Szwankuje wyjście cyfrowe. Nie zamierzam inwestować w głębszą modernizację blaszaka. Jakaś używka? Chociaż wolałbym nówkę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phill76 Opublikowano 28 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2018 https://proline.pl/asus-geforce-gt-1030-2gb-gddr5-ph-gt1030-o2g-p1145094 ( Oddział: Gliwice ) Po taniości, np: https://allegro.pl/karta-asus-gt220-512mb-gwarancja-i7427557990.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esem Opublikowano 29 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2018 Moja MoBo ma złącze PCI-E 2.0 x16 Na razie pracuję na VGA i jest O.K.. Na DVI-D jest pikseloza (najpierw biało czarne romby) i na koniec zwiecha. Chyba nie mylę się z diagnozą, że to grafa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esem Opublikowano 1 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2018 Jednak to padł zasilacz. Wyczyściłem grafę, zmieniłem pastę podłączyłem i za chwilę wywaliło zabezpieczenie 16A. Wstawiłem zasilacz jaki miałem w domu i chodzi DVI-D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esem Opublikowano 9 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2018 Temat wrócił - na nowym zasilaczu. Pracuje aktualnie na VGA. Czyżby jednak karta padała? Monitor mało prawdopodobny, MoBo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...