Skocz do zawartości
cavarr

Ati Radeon HD4850/4870

Rekomendowane odpowiedzi

nie ma co kombinować ze sterami - i tak żadne nie działały z tą kartą poprawnie Dołączona grafika

jak ją miałem to leciałem na najnowszych - problemów żadnych nie było.

ja miałem XFX z jakimś orbem z HP i 80mm wentylatorem - wyło i temperatura w furmarku po 10min 105*C Dołączona grafika sekcja zasilania 155*C Dołączona grafika 4870 tak ma ^^

zawsze mnie zdumiewały pasywne 4870 ^^ jak to działało ... :D

Edytowane przez Chemik16

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Az tak drastycznie to ja nie mam ;) ale problem polega w tym ze .. Kdbsync.exe przestał działać wyrzuca mi po restarcie raz i tyle. odpalajac gpu-z to wyskakuje blad ze sterownik od opencl jest ubity :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z kazdymi tak jest jedynie z 10.1 tego problemu nie ma .. .tyle ze tam wydajnosc grafiki marna jest

btw, po zreinstalowaniu systemu i wgraniu sterowników , nie ma tego problemu wgralem 13.1 .Czytajac starsze posty natrafilem ze jeden z kolegów mowil ze wydajnosc w najnowszych spada o kilka fpsów?jedyny problem to znika z Catalyst zakladka w ktorej mozna podkrecac karte..

Edytowane przez mmx166

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam szybkie pytanie bo mam teraz w starym lapku kartę hd 4650 : http://www.notebookcheck.pl/ATI-Mobility-Radeon-HD-4650.45939.0.html ( dlatego w tym temacie)

a pytanie - to jak ja porównać teraz do zintegrowanej grafy z i5 4444/4570? są na podobnym poziomie czy będzie jakas wielka różnica?  składam kompa i na razie chyba zrezygnuje z grafy - za parę mies kupie r9 270x (jak gry dodadzą :) ) i czy te gry co teraz mi chodzi np civ5 też na zintegrowanej będą działać na podobnych parametrach ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakiś czas temu naszło mnie na zmodyfikowanie mojej grafiki, nigdzie nie mogłem znaleźć modyfikacji więc wziąłem sprawę w swoje ręce, i oto rezultat:

Karta to Radeon HD 4850 Zalman (gv-r485zl)

Rezultat :

Grafika jest w pełni stabilna max temperatura jaką zaobserwowałem podczas grania to 56 stopni, chłodzenie AC S1 rev.2

Jeśli ktoś będzie chętny mogę dokładnie wytłumaczyć jak zrobić tego moda :)

Sorry, za odkopywanie starego posta, ale czy możesz podać jakieś szczegóły na temat wykonania tego hard moda?  Gdzie podłączyłeś rezystor? Chcę przerobić swojego GV-R485ZL-512H ale nie moge znaleźć schematu dla tego PCB.

Edytowane przez Rossi90

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zależy co padło .

To mogą być zimne luty albo uszkodzenie pamięci karty , w pierwszym przypadku możesz spróbować wygrzać kartę w piekarniku .

Generalnie Vertex jakością nie grzeszy i nie grzeszył , ich karty dość często padały a HD4850 DDR5 to szczególnie .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moja MoBo ma złącze PCI-E 2.0 x16

Na razie pracuję na VGA i jest O.K.. Na DVI-D jest pikseloza (najpierw biało czarne romby) i na koniec zwiecha. Chyba nie mylę się z diagnozą, że to grafa?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jednak to padł zasilacz. Wyczyściłem grafę, zmieniłem pastę podłączyłem i za chwilę wywaliło zabezpieczenie 16A. Wstawiłem zasilacz jaki miałem w domu i chodzi DVI-D.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi