Palato Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Odosobnione przypadki? Niewiedza użytkowników? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek9920 Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Gigabyte to najgorszy referencyjny ATI 4850, pencil nie chce działać , bios mod tez. u :lol2:Na jakich argumentach opierasz swoje spostrzerzenia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bazyss Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2008 (edytowane) moja smiga stable 725/1100 wiec srednia wersja mi sie trafiła. jeszcze nie bawiłem sie Memory narazie samym Core. możecie mi wyjaśnić dlaczego najnowszy Everest 4.50 nie widzi Karty graficznej? i nie podaje żadnych info o niej?? Edytowane 12 Sierpnia 2008 przez Bazyss Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeretyK Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2008 (edytowane) Bios robiłem własną edycje oraz edycja Strongmana - pomiar miernikiem 1,14V max w 3D pencil mod robiony 100 razy nie da się przeskoczyć powyżej 1,14V A bez modów kręci sie słabo 670/1100 braciszka asus 700/1150 » Naciśnij aby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler « - "czyt" chyba ją zjaram jeszcze mam gdzieś 7800GT może nowa będzie lepsza Edytowane 12 Sierpnia 2008 przez HeretyK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2008 HeretyK nie znasz się ;), działa i to pięknie, wczoraj odpaliłem wiedźmina na max detalach 1920/1200 bardzo płynnie i ładnie, kurcze najbardziej mi szkoda tego avivo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeretyK Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2008 HeretyK nie znasz się ;), działa i to pięknie, wczoraj odpaliłem wiedźmina na max detalach 1920/1200 bardzo płynnie i ładnie, kurcze najbardziej mi szkoda tego avivo Gratulacje 850 tyle tez chce ile masz Vgpu i jakim sposobem , Pencil mod łączenie ścieżek ? 1,4V? czy rezystor <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matas Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2008 (edytowane) Heh - witam w klubie ;) Ciekawe czy miales tak samo: pierwszy ekran po odpaleniu kompa - arty, drugi - czysto, trzeci arty itp? Mi na tej drugiej karcie jeszcze wszedl do windy jeden raz a potem juz kaplica. Nie, za każdym razem arty :) Edytowane 12 Sierpnia 2008 przez matas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Gratulacje 850 tyle tez chce ile masz Vgpu i jakim sposobem , Pencil mod łączenie ścieżek ? 1,4V? czy rezystor <_< w miejscu gdzie robi się moda ołówkiem ja użyłem lakieru na srebrze, ot co i masz 1,44 v po co bawić się w lutowanie, ma to ta zaletę że napięcie obniżasz sobie w biosie, wiem że jestem wielkim pionierem, że nikt tego przede mną nie robił, ale ja skromny jestem i sie nie chwale swoimi sukcesami ;), oczywiście przyjmuje gratulacje na pw, odnośnie uwalonych kart dziwie się ludziom którzy robią vmody przy kiepskim chłodzeniu, karta na stock jest cholernie gorąca i prawdę mówiąc bez wc nie zdecydowałbym się na moda, dodatkowo sekcja zasilania bardzo sie grzeje i trzeba zadbać aby nic jej nie było ja dałem spory radiator na memki i zasilanie, dodatkowo nawiew świeżego powietrza z zewnątrz obudowy i dodatkowy microwentylator na radiator sekcji (mimo nawiewu zewnętrznego), w takich warunkach karta pomyka bez problemów i nic nie parzy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeretyK Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2008 na ATI x800 na AGP robiłem lakierem ale go już nie mam , ja chciałem uzyć pasty na bazie srebra Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaba1978 Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2008 (edytowane) w miejscu gdzie robi się moda ołówkiem ja użyłem lakieru na srebrze, ot co i masz 1,44 v po co bawić się w lutowanie, ma to ta zaletę że napięcie obniżasz sobie w biosie, wiem że jestem wielkim pionierem, że nikt tego przede mną nie robił, ale ja skromny jestem i sie nie chwale swoimi sukcesami ;), oczywiście przyjmuje gratulacje na pw, odnośnie uwalonych kart dziwie się ludziom którzy robią vmody przy kiepskim chłodzeniu, karta na stock jest cholernie gorąca i prawdę mówiąc bez wc nie zdecydowałbym się na moda, dodatkowo sekcja zasilania bardzo sie grzeje i trzeba zadbać aby nic jej nie było ja dałem spory radiator na memki i zasilanie, dodatkowo nawiew świeżego powietrza z zewnątrz obudowy i dodatkowy microwentylator na radiator sekcji (mimo nawiewu zewnętrznego), w takich warunkach karta pomyka bez problemów i nic nie parzy Lakierem polaczyles sciezki czy pomalowales rezystor??Takim lakierem robiles?? lakier Edytowane 12 Sierpnia 2008 przez zaba1978 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnaker Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2008 możecie mi wyjaśnić dlaczego najnowszy Everest 4.50 nie widzi Karty graficznej? i nie podaje żadnych info o niej?? Najnowsza wersja to 4.50.1463 i pokazuje ją prawidłowo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeretyK Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2008 pomalowałem rezystor i ścieżki połączyłem + mod biosu i 1,20V uzyskałem 760Mhz /1100mhz @ 14k 3dmar06 pękło Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek9920 Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Bios robiłem własną edycje oraz edycja Strongmana - pomiar miernikiem 1,14V max w 3D pencil mod robiony 100 razy nie da się przeskoczyć powyżej 1,14V..... Z czystej ciekawości mazłem rezystor ołówkiem(B) napięcie w 3d skoczylo z 1,14V do 1,23V. Wiec może nie tego malujesz :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2008 malowałem rezystor, lakier electron (czy jakoś tak) na bazie srebra Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeretyK Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2008 http://allegro.pl/item414673258_lakier_prz..._f_vat_l3c.html ten zapewne Maźnięcie rezystora dopiero dało mi 1,20V , ścieżki łączyłem i nic, ni nic jeszcze go poprawie, i muszę wygrać tego 3dmarka wreszcie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bazyss Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Najnowsza wersja to 4.50.1463 i pokazuje ją prawidłowo.potwierdzam wszytko ladnie odczytuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cjanek Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2008 (edytowane) Gdzieś był na rapidzie... Ale jest i tu Edytowane 12 Sierpnia 2008 przez cjanek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeretyK Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Cjanek wywal to zanim ktokolwiek u władzy to zobaczy bo pożegnasz się z ppc. Trial wersje można mieć :razz: legalnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Palato Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Przejmuje karte od ptysia, zobaczy się ile robi na graficie i stockowym chłodzeniu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2008 hd4850 :cry: hlip hlip a tak fajnie było, mam nadzieje że na tym chłodzeniu nie będziesz katował bo szkoda, to dobra karta była a i potencjał spory posiada, ale nic straconego będzie kilka porównań z gf 8800gt (oczywiście vmody, wc full cover) a jak się zdenerwuję to i 4870 1gb (jak się pojawi) zakupie i potestuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Gigabyte to najgorszy referencyjny ATI 4850, pencil nie chce działać , bios mod tez. u :lol2: Ależ co Ty opowiadasz? Ja też marudziłem na początku, że pencilmod nie działa. Okazało się, że żaden ołówek jaki miałem nic nie zmieniał. I tak od niechcenia wziąłem rysik z najzwyklejszego cyrkla metalowego i od razu 1.4v! :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirkirst Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Ależ co Ty opowiadasz? Ja też marudziłem na początku, że pencilmod nie działa. Okazało się, że żaden ołówek jaki miałem nic nie zmieniał. I tak od niechcenia wziąłem rysik z najzwyklejszego cyrkla metalowego i od razu 1.4v! :]Malujecie ten rezystor od pamięci i łączycie punkty on vgup te dwa luty ale ja mam pytanie o co chodzi z tą zieloną ścieżką? te dwa punkty. Ja połączyłem tylko te fioletowe. jak narazie karta chodzi na 750/1150 nie wiem czy ją dalej katować ale na 800 się wiesza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Palato Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2008 (edytowane) Zielone punkty oznaczają miejsce w których dolutowujesz rezystor o wartości podanej na obrazu(w omach). Aka. hardmod. Edytowane 13 Sierpnia 2008 przez Palato Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirkirst Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Zielone punkty oznaczają miejsce w których dolutowujesz rezystor o wartości podanej na obrazu(w omach). Aka. hardmod. Ale czy przy pencilmodzie trzeba go dolutować? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaba1978 Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Mierzyliscie napiecie na karcie przed robieniem modów tzn ile powinno wynosic napiecie??Ja na samym starcie po odpaleniu kompa mam 1,13V pozniej po wejsciu do windowsa podnosi sie do 1,17V(bios modowany). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hans15336 Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2008 pomalowałem rezystor i ścieżki połączyłem + mod biosu i 1,20V uzyskałem 760Mhz /1100mhz @ 14k 3dmar06 pękło Widać jak mocno Cie ogranicza procek :oops: , 16tyś to ja miałem już na G92 i to co w podpisie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Widać jak mocno Cie ogranicza procek :oops: , 16tyś to ja miałem już na G92 i to co w podpisie.pokaz mi ta roznice w wydajnosci w grach a nie markach. na quadzie to nie problem sobie nawalic punktow. w grach te twoje punkty juz nic nie znacza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Palato Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2008 (edytowane) Widać jak mocno Cie ogranicza procek , 16tyś to ja miałem już na G92 i to co w podpisie. Ta, ogranicza go w cpu teście -_-. Edytowane 13 Sierpnia 2008 przez Palato Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hans15336 Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2008 (edytowane) pokaz mi ta roznice w wydajnosci w grach a nie markach. na quadzie to nie problem sobie nawalic punktow. w grach te twoje punkty juz nic nie znacza. Ty ale o co Ci biega , przecież to nie ja przeżywam 3DSmarki :kijem: Ta, ogranicza go w cpu teście -_-. No i ??? Dlatego zasugerowałem mu że jak chce się podniecać w 3DSmarkach to niech kupi Quada. Edytowane 13 Sierpnia 2008 przez Hans15336 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miron72 Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2008 (edytowane) Widać jak mocno Cie ogranicza procek :oops: , 16tyś to ja miałem już na G92 i to co w podpisie.No fakt -Twój nabija wynik w markach ,a jego ...FPS w grach :wink: . Z tego co czytam to wychodzi ,że podrabiają nawet podrobione chińskie ołówki :razz: Edytowane 13 Sierpnia 2008 przez miron72 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...