Skocz do zawartości
cavarr

Ati Radeon HD4850/4870

Rekomendowane odpowiedzi

moja smiga stable 725/1100 wiec srednia wersja mi sie trafiła. jeszcze nie bawiłem sie Memory narazie samym Core.

możecie mi wyjaśnić dlaczego najnowszy Everest 4.50 nie widzi Karty graficznej? i nie podaje żadnych info o niej??

Edytowane przez Bazyss

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bios robiłem własną edycje oraz edycja Strongmana - pomiar miernikiem 1,14V max w 3D

pencil mod robiony 100 razy nie da się przeskoczyć powyżej 1,14V

A bez modów kręci sie słabo 670/1100 braciszka asus 700/1150

» Naciśnij aby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler « - "czyt"
chyba ją zjaram jeszcze mam gdzieś 7800GT może nowa będzie lepsza
Edytowane przez HeretyK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ptys napisał(a):

HeretyK nie znasz się ;), działa i to pięknie, wczoraj odpaliłem wiedźmina na max detalach 1920/1200 bardzo płynnie i ładnie, kurcze najbardziej mi szkoda tego avivo

Gratulacje 850 tyle tez chce ile masz Vgpu i jakim sposobem , Pencil mod łączenie ścieżek ? 1,4V? czy rezystor <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Korkodyl napisał(a):

Heh - witam w klubie ;)

Ciekawe czy miales tak samo: pierwszy ekran po odpaleniu kompa - arty, drugi - czysto, trzeci arty itp?

Mi na tej drugiej karcie jeszcze wszedl do windy jeden raz a potem juz kaplica.

Nie, za każdym razem arty :) Edytowane przez matas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

HeretyK napisał(a):

Gratulacje 850 tyle tez chce ile masz Vgpu i jakim sposobem , Pencil mod łączenie ścieżek ? 1,4V? czy rezystor <_<

w miejscu gdzie robi się moda ołówkiem ja użyłem lakieru na srebrze, ot co i masz 1,44 v po co bawić się w lutowanie, ma to ta zaletę że napięcie obniżasz sobie w biosie, wiem że jestem wielkim pionierem, że nikt tego przede mną nie robił, ale ja skromny jestem i sie nie chwale swoimi sukcesami ;), oczywiście przyjmuje gratulacje na pw, odnośnie uwalonych kart dziwie się ludziom którzy robią vmody przy kiepskim chłodzeniu, karta na stock jest cholernie gorąca i prawdę mówiąc bez wc nie zdecydowałbym się na moda, dodatkowo sekcja zasilania bardzo sie grzeje i trzeba zadbać aby nic jej nie było ja dałem spory radiator na memki i zasilanie, dodatkowo nawiew świeżego powietrza z zewnątrz obudowy i dodatkowy microwentylator na radiator sekcji (mimo nawiewu zewnętrznego), w takich warunkach karta pomyka bez problemów i nic nie parzy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ptys napisał(a):

w miejscu gdzie robi się moda ołówkiem ja użyłem lakieru na srebrze, ot co i masz 1,44 v po co bawić się w lutowanie, ma to ta zaletę że napięcie obniżasz sobie w biosie, wiem że jestem wielkim pionierem, że nikt tego przede mną nie robił, ale ja skromny jestem i sie nie chwale swoimi sukcesami ;), oczywiście przyjmuje gratulacje na pw, odnośnie uwalonych kart dziwie się ludziom którzy robią vmody przy kiepskim chłodzeniu, karta na stock jest cholernie gorąca i prawdę mówiąc bez wc nie zdecydowałbym się na moda, dodatkowo sekcja zasilania bardzo sie grzeje i trzeba zadbać aby nic jej nie było ja dałem spory radiator na memki i zasilanie, dodatkowo nawiew świeżego powietrza z zewnątrz obudowy i dodatkowy microwentylator na radiator sekcji (mimo nawiewu zewnętrznego), w takich warunkach karta pomyka bez problemów i nic nie parzy

Lakierem polaczyles sciezki czy pomalowales rezystor??Takim lakierem robiles?? lakier

Edytowane przez zaba1978

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

HeretyK napisał(a):

Bios robiłem własną edycje oraz edycja Strongmana - pomiar miernikiem 1,14V max w 3D

pencil mod robiony 100 razy nie da się przeskoczyć powyżej 1,14V.....

Z czystej ciekawości mazłem rezystor ołówkiem(B) napięcie w 3d skoczylo z 1,14V do 1,23V. Wiec może nie tego malujesz :lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hd4850 :cry: hlip hlip a tak fajnie było, mam nadzieje że na tym chłodzeniu nie będziesz katował bo szkoda, to dobra karta była a i potencjał spory posiada, ale nic straconego będzie kilka porównań z gf 8800gt (oczywiście vmody, wc full cover) a jak się zdenerwuję to i 4870 1gb (jak się pojawi) zakupie i potestuje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

HeretyK napisał(a):

Gigabyte to najgorszy referencyjny ATI 4850, pencil nie chce działać , bios mod tez. u :lol2:

Ależ co Ty opowiadasz? Ja też marudziłem na początku, że pencilmod nie działa. Okazało się, że żaden ołówek jaki miałem nic nie zmieniał. I tak od niechcenia wziąłem rysik z najzwyklejszego cyrkla metalowego i od razu 1.4v! :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kojak_ct napisał(a):

Ależ co Ty opowiadasz? Ja też marudziłem na początku, że pencilmod nie działa. Okazało się, że żaden ołówek jaki miałem nic nie zmieniał. I tak od niechcenia wziąłem rysik z najzwyklejszego cyrkla metalowego i od razu 1.4v! :]

Malujecie ten rezystor od pamięci i łączycie punkty on vgup te dwa luty ale ja mam pytanie o co chodzi z tą zieloną ścieżką? te dwa punkty. Ja połączyłem tylko te fioletowe. jak narazie karta chodzi na 750/1150 nie wiem czy ją dalej katować ale na 800 się wiesza.

post-125336-1218613810_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

HeretyK napisał(a):

pomalowałem rezystor i ścieżki połączyłem + mod biosu i 1,20V uzyskałem

760Mhz /1100mhz @ 14k 3dmar06 pękło

Widać jak mocno Cie ogranicza procek :oops: , 16tyś to ja miałem już na G92 i to co w podpisie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hans15336 napisał(a):

Widać jak mocno Cie ogranicza procek :oops: , 16tyś to ja miałem już na G92 i to co w podpisie.

pokaz mi ta roznice w wydajnosci w grach a nie markach. na quadzie to nie problem sobie nawalic punktow. w grach te twoje punkty juz nic nie znacza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

-=YoGi=- napisał(a):

pokaz mi ta roznice w wydajnosci w grach a nie markach. na quadzie to nie problem sobie nawalic punktow. w grach te twoje punkty juz nic nie znacza.

Ty ale o co Ci biega , przecież to nie ja przeżywam 3DSmarki :kijem:

Palato napisał(a):

Ta, ogranicza go w cpu teście -_-.

No i ??? Dlatego zasugerowałem mu że jak chce się podniecać w 3DSmarkach to niech kupi Quada.

Edytowane przez Hans15336

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hans15336 napisał(a):

No fakt -Twój nabija wynik w markach ,a jego ...FPS w grach :wink: .

Z tego co czytam to wychodzi ,że podrabiają nawet podrobione chińskie ołówki :razz:

Edytowane przez miron72

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi